Nextfinance


Nextfinance förmedlar lån på 5000 – 600 000 kr som kan läggas upp på 1 – 15 år. Du signerar enkelt ditt låneavtal med BankID och får svar på din ansökan samma eller nästa dag, beroende på när du gör din ansökan. Du behöver bara vara 18 år och tjäna 100 000 kr/år för att få låna.

OBS! Nextfinance har stängt ner sin verksamhet. Men du kan istället kolla in Freedom Finans här eftersom det ändå är de som handlägger alla ansökningar som görs hos Nextfinance. 

Om lånen i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr.
 • Avbetalningstid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: 2 – 5 bankdagar vid signering av låneavtal med BankID. Du får svar på din ansökan redan inom några timmar (under dagtid).
 • UC: Ja, men bara en UC.
 • BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta 3,54 % – 18,15 %, effektiv ränta 3,60 – 19,74 %, exempelränta vid 200 000 kr i 15 år 5,77 %.
 • Avgifter: Next Finance tar ingen avgift för sin tjänst, men kreditbolaget du lånar av kan ha en uppläggningsavgift och eventuella aviavgifter.
 • Öppettider: Dygnet runt alla dagar i veckan.
 • Ägare: Freedom Finance Kreditservice AB.

Krav

 • Inkomstkrav: 100 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej.
 • Övrigt: Inget skuldsaldo hos Kronofogden.

Smidigt och bara en UC

Precis som med andra låneförmedlare tar Nextfinance bara en kreditupplysning hos UC. Denna kreditupplysning delas sedan med samtliga banker och andra kreditbolag som de skickar vidare din ansökan till. Om du hade ansökt själv hos lika många banker för att hitta det billigaste lånet och de bästa villkoren hade det tagits en UC hos var och en av dessa banker (förutom hos de få som tar sina kreditupplysningar någon annanstans). Nu räcker det med en enda UC som når samtliga banker som kontaktas.

Tänk bara på att även om Nextfinance samarbetar med hela 28 kreditbolag så skickas din ansökan förmodligen inte till alla. Om du har en bra kreditvärdighet och god ekonomi skickas den i första hand till de banker som erbjuder den lägsta räntan, men om du har en lite lägre inkomst och lite sämre kreditvärdighet skickas den enbart till de banker som har lägre krav.

Accepterar dock inte anmärkningar

Det är lite konstigt att Nextfinance inte accepterar betalningsanmärkningar eftersom Nextfinance i praktiken är ett varumärke för Freedom Finance som accepterar det. Och kraven på låntagarna är förövrigt likadana.  Dessutom inriktar sig ju flera av Nextfinances och Freedom Finances samarbetspartners på folk som har anmärkningar.

Det här innebär såklart att du som har anmärkningar bör vända dig till Freedom Finance istället eller någon annan låneförmedlare som du kan låna pengar av trots att du har betalningsanmärkningar. Du kan även kolla in våra 40 långivare som accepterar betalningsanmärkningar här.

Vilka banker samarbetar Nextfinance med?

Eftersom Nextfinance förmedlar lån via Freedom Finance AB samarbetar de med lika många banker och kreditbolag som Freedom Finance gör, vilket för närvarande är 28 stycken.

Utbudet av banker och kreditbolag hos Nextfinance är inte bara stort utan även brett. Här finns storbanker och nischbanker med låga räntor, t ex Swedbank, Marginalen Bank och Ikano Bank, som gör att du kan låna riktigt billigt om du har en bra kreditvärdighet, men också kreditbolag som inriktar sig på dig som normalt har svårt att få lån, t ex BlueStep Bank, OPR Privatlån och Credway. Det finns alltså något att hämta här för de flesta.

Det här är samtliga banker som Nextfinance samarbetar med:

Swedbank, SEB, Bank NorwegianAvida FinanceOPR PrivatlånCashbuddy, Komplett Bank, Sevenday, CredwayLendify, BlueStep Bank, Marginalen Bank, Ikanobank, ICA Banken, Santander Consumer Bank, Resurs Bank, Forex Bank, Nordax Bank, Collector Bank, RE:Member, Konsumentkredit, Big Bank, Credento, Credex, Svea Direkt, Moneygo, Wasa Kredit, Villabanken samt Lån och Spar Bank.

Omdöme

Okej, nu är det dags att avsluta denna recension genom att titta på vilka för- och nackdelar du får om du vänder dig till Nextfinance.

 • Det positiva. Låg från-ränta men även deras högsta ränta är betydligt lägre än vad snabblån och smslån har. Lågt inkomstkrav (100 000 kr/år) och låg 18-årsgräns. Bara en kreditupplysning hos UC trots att flera banker och kreditbolag kontaktas (precis som hos alla låneförmedlare). Du kan låna upp till 600 000 kr men även så lite som 5000 kr.
 • Det negativa. Det tar upp till en vecka innan pengarna sitter på ditt bankkonto (ibland tar det dock bara 2 – 3 dagar). Nextfinance accepterar inte anmärkningar.