Nya smslån hos Snabblan24.nu

Vi på Snabblan24.nu dammsuger nätet konstant efter nya smslån och andra snabblån så att du som besökare får så många lån som möjligt att välja på. Under 2017 och 2018 har vi hittills lagt till sju nya smlån och 2016 la vi också till sju stycken som det också kan vara värt att titta närmare på. Vi listar de nyaste längst upp.

Cryptoloan – för dig som har bitcoins

Nu i mars 2018 lanserade Via SMS Group (företaget bakom Viaconto och Viakredit) en ny spännande produkt, ett snabblån för dig som äger bitcoins. Lånet marknadsförs under varumärket Cryptoloan, ett namn som rätt tydligt visar att det är ett är en kredit som har med cryptovaluta att göra. För att få låna hos Cryptoloan måste du inneha kryptovalutan Bitcoin som de kan ha som säkerhet för lånet, så om du inte äger det bör du kolla in någon annan långivare istället.

Fördelarna med Cryptoloan är att du kan använda dina bitcoins för att få loss pengar utan att behöva sälja dem. Om du sköter dina återbetalningar och bitcoin-kursen inte sjunker alltför mycket får du tillbaka varenda bitcoin när löptiden är slut. Dessutom kan du få pengarna nästan lika snabbt som när du tar ett smslån, det vill säga den dag du gör din ansökan om du gör den runt lunchtid.

Hos Cryptoloan erbjuder lån på 6000 – 150 000 kr med en löptid på 24 månader, men du kan lösa det betydligt tidigare om du vill. Den effektiva räntan är på 46,4 – 46,9 %.

Modus Finans – ny långivare från Thorn

Modus Finans är Thorn Svenska AB:s femte långivare som lånar ut ganska stora belopp, mellan 10000 kr och 50000 kr närmare bestämt. Den största skillnaden mellan Thorns andra varumärken och Modus Finans är att du kan få något lägre ränta (från 9,84 %) och en löptid på hela sju år och två månader hos Modus Finans. Vi gillar såklart den lite lägre från-räntan men anser inte att du bör lägga upp ett lån i denna storlek på drygt 8 år, det blir för dyrt helt enkelt.

Andra fördelar med Modus Finans är att de, precis som systerlångivarna, gör en individuell bedömning istället för att ha ett bestämt inkomstkrav och att du får pengarna inom 24 timmar på vardagar.

Vi la till Modus Finans i September 2017.

Merax – Brixo AB:s lågprismärke

I september 2017 lanserade Brixo AB långivaren Merax som erbjuder en lägre ränta än vad systervarumärket Brixo gör. Medan Brixo har en räntesättning på 34,95 % i nominell ränta för lån upp till 25000 kr och 29,95 % för högre belopp upp till 30000 kr erbjuder Merax en ränta på 24,95 % för samtliga lånebelopp. De erbjuder även en löptid på 1 – 5 år istället för 1 – 3 år.

Den enda nackdelen är att det tar 1 – 2 dagar längre att få sitt lån hos Merax än hos Brixo (där man har möjlighet att få sitt lån redan samma dag), men om du kan vänta så är Merax såklart bättre. Du bör dock observera att Merax, precis som Brixo, tar sin kreditupplysning hos Upplysningscentralen.

Aasa Kredit – om du har problem att få lån

Sedan vi la upp Aasa Kredit i juni 2017 har vi noterat att de har en hög beviljandegrad. Många som har problem att få ett vanligt banklån lyckas faktiskt få ett lån här istället, men naturligtvis innebär det inte att beviljar snabblån till vem som helst. Nej, du måste ha någon form av inkomst som rullar in på ditt bankkonto regelbundet för att bli beviljad.

Hos Aasa Kredit kan du låna 10000 – 30000 kr i 6 – 24 månader och får alltid en fast årsränta på 29,9 % men får även betala 490 kr i uppläggningsavgift och en administrativ avgift på 90 kr/mån. Det är knappast billig i jämförelse med vanliga privatlån men är ändå okej i jämförelse med många andra större smslån.

Primal Capital – lite större lån med lägre ränta

I maj 2017 la vi till denna ganska nya långivare som erbjuder lite större snabblån på 5000 – 35000 kr med en löptid på 6 – 60 månader. Den lite längre löptiden gör att räntan är betydligt lägre än för typiska smslån, årsräntan är alltid på 27 %. Okej, lånekostnaden blir förvisso inte speciellt låg om du lägger upp lånet på flera år men om du väljer att betala av det på 6 månader blir det ganska billigt. Eller ännu bättre: lös lånet redan efter en månad eller två om du kan för då blir det mycket billigare än de flesta smslån.

Förövrigt tar Primal ingen UC, accepterar anmärkningar och har ett ganska lågt inkomstkrav på 100 000 kr/år.

Flexkontot – snabb onlinekredit

Flexkontot dök upp på marknaden 2017 och ägs av Brixo AB som även ligger bakom snabblångivaren Brixo. Brixo AB grundades 2014.

Flexkontot erbjuder onlinekrediter på 5000 – 20000 kr med en flexibel återbetalning och en månadsränta på 4,95 % (årsränta 59,4 %). Det är kanske inte världens lägsta ränta men är ändå bättre än den som de flesta smslån har och om du gör din ansökan innan kl. 12:00 en vardag får du pengarna redan samma dag. Det här är de två största fördelarna med Flexkontot. Den största nackdelen är att de, precis som systervarumärket Brixo, tar UC och att det är rätt många som nekas kredit hos dem.

Nordic Lån – Låg ränta & 50000 kr inom 24 timmar

Vintern 2016/2017 lanserade Thorn Svenska AB ytterligare en kreditgivare, eller snarare ett varumärke, som konkurrerar med andra långivare som erbjuder krediter som är större och har en längre löptid än vanliga smslån. Detta skedde inte så långt efter lanseringen av Fokuslån (hösten 2016) som är en annan riktigt populär kreditgivare, inte minst för att det är ganska lätt att få lån hos dem. Det är ingen större skillnad mellan dessa två kreditgivare borsett från att Nordic Lån erbjuder mindre smslån med kortare avbetalningstider än vad Fokuslån gör och att räntan är lägre.

Hos Nordic Lån kan du låna 10000 – 50000 kr i 1 – 5 år och deras deras individuella ränta ligger mellan 7.92 – 21,60 % (till skillnad från Fokuslåns ränta som startar vid 9.9 %) och det är såklart bra. Något annat som är bra är att du faktiskt kan få ditt smslån redan samma eller nästkommande dag såvida du ansöker under en vardag. Tummen upp för det!

Tryggkredit – S & A:s lågprismärke

I slutet av 2016 presenterade S & A Sverige ett helt nytt varumärke, Tryggkredit. Till skillnad från S & A:s andra långivare erbjuder Tryggkredit inte lån som är mindre än 10000 kr men i gengäld så har deras lån en lägre ränta. Månadsräntan är för närvarande på 2,08 % och för ett lån på 25000 kr som läggs upp på ett år är den effektiva räntan 28 %.

För övrigt är det inte mycket som skiljer S & A:s långivare åt. Även Tryggkredit betalar ut lån extra snabbt till fyra olika banker (Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea), har samma krav och samma öppettider. Och hos samtliga långivare kan du låna max 25000 kr första gången och tidigare kunder får låna upp till 40000 kr.

Fokuslån – Pengar samma dag & rimlig ränta

I September 2016 presenterade vi Fokuslån som är ett nytt varumärke från Thorn Svenska AB. Fokuslån erbjuder lite större lån och längre löptider (10000 – 75000 kr i 12 – 80 månader) än vad Thorns övriga långivare gör. Fördelarna med Fokuslån är:

 • Deras smslån är ett mellanting till vanliga smslån och privatlån. Det är alltså mycket enklare att få ett lån hos Fokuslån än ett vanligt privatlån, och räntan är betydligt lägre än för vanliga smslån (årsränta 16,80 – 21,60 %).
 • Normalt får man pengarna samma dag om man ansöker på förmiddagen eller mitt på dagen en vardag. Om du ansöker senare (eller på en helg) får du pengarna nästa vardag.

Uppdatering: I början av september 2017 valde Fokuslån att lämna vårt nätverk, förmodligen för att Thorn Svenska AB har skapat två nya produkter sedan dess, Nordic lån och Modus Finans, som du kan hitta längre upp på denna sida.

Brixo – Snabba pengar med Swedbank & SEB

Det nya smslånet från Brixo har flera fördelar:

 • Brixo sätter in pengarna direkt på ditt konto om du har ett bankkonto hos Swedbank, SEB eller Handelsbanken under kontorets öppettider.
 • Räntan är betydligt lägre än för vanliga smslån (årsränta 29,80 – 34,80 %) vilket bland annat beror på att löptiderna är längre, men du kan såklart lösa lånet i förtid om du vill få ner dina lånekostnader ytterligare.
 • Du kan låna pengar även om du har betalningsanmärkningar.

Snabblan24.nu kan varmt rekommendera Brixo med tanke på deras hyfsade ränta och vettiga villkor.

Viakredit – Snabb kredit med Nordea

Via SMS Group som tidigare bara ägde varumärket Viaconto har nu börjat erbjuda onlinekrediter under varumärket Viakredit. Månadsräntan för denna kredit är på 7 % och dina pengar sätts in direkt på ditt bankkonto om du använder dig av Nordea. Även om du inte har ett bankkonto hos Nordea kan du få dina pengar samma dag om du gör din ansökan innan kl.13.00.

Creditstar – Smslån direkt till alla storbanker

Enligt Creditstar själva betalar de ut smslån direkt till alla storbanker i Sverige vilket alltså innebär att du kan få dina pengar nästan på en gång efter att din låneansökan blivit beviljad om du använder dig av Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Nordea. En annan fördel är att även du som har betalningsanmärkningar har möjlighet att få låna.

Credway – Snabb kredit med låg ränta

Credway är ett nytt varumärke som ägs av Nortmill AB som även ligger bakom Easycredit och Credigo. Credway är en vettig långivare som erbjuder snabba onlinekrediter istället för smslån och räntan är bra mycket lägre än vad vanliga smslån har.

Credways månadsränta är bara på 2,42 % medan de allra lägsta räntorna för smslån är på 10 % och deras effektiva årsränta är på 33 % vilket inte är högre än vad små privatlån brukar ha. Inte nog med det, de kan bevilja krediter trots betalningsanmärkningar och har en lägstaprisgaranti. Prisgarantin innebär att om du hittar ett billigare snabblån med samma lånebelopp och som har en avbetalningstid på 30 – 90 dagar sänker de din lånekostnad så att den blir 10 % lägre än konkurrentens. Stor tumme upp för det!

En annan stor fördel med Credway är att de kan betala ut pengar direkt till Swedbank vilket är ovanligt. De andra två bankerna för direktutbetalningar är Handelsbanken och Nordea.

Flexlimit – Prisvärd onlinekredit

Hösten 2015 introducerade C Finans AB, som även ligger bakom Meddelandelån, varumärket Flexlimit. Till skillnad från Meddelandelån erbjuder Flexlimit onlinekrediter istället för vanliga smslån, du ansöker alltså om ett visst kreditutrymme som du får utnyttja när du vill istället för att få allt på en gång.

Fördelarna med Flexlimit är att deras ränta är lägre än den vanliga smslån brukar ha och att du inte betalar ränta för det du inte utnyttjar samt att du kan få dina pengar direkt om du har ett bankkonto hos Handelsbanken eller Nordea.

Snabblån som plockats bort

Vi har även plockat bort några snabblån från Snabblan24.nu, några av dessa är:

 • P2P-långivaren Finevate som ägs av Fundmill AB.
 • Nettofinans, som ägs av Kandara AB, är en långivare som erbjuder lite större snabblån med en avbetalningstid på 5 år, Ja, lånet har ingen annan löptid än 5 år men naturligtvis gick det att lösa det i förtid. Nettofinans har nu valt att inte samarbeta med några annonsnätverk längre och därför har vi naturligtvis plockat bort dem.
 • Leasy Minilån – Thorn Svenska AB valde av någon anledning att ta bort detta varumärke från det annonsnätverk vi använder sig av, men i gengäld fick vi in en ny kreditgivare av Thorn: Nordic Lån.
 • Trustbuddy – En P2P-långivare som försattes i konkurs i höstas (2015).
 • Bravio & Creditum – Ägaren Creditum Norden AB valde att avsluta sitt samarbete med samtliga jämförelsesajter för snabblån och smslån. Varför det blev så har vi ingen aning om.
 • Moneygo – Moneygo plockades bort från det annonsnätverk de använde sig av. Vi vet inte om det var för att Moneygo valde att avsluta sitt samarbete eller om det var annonsnätverket som valde att avsluta det.

Uppdaterat 1 mars 2017.