Nya smslån hos Snabblan24.nu

Vi på Snabblan24.nu dammsuger nätet konstant efter nya smslån och andra snabblån, även nu under 2021. Sedan två år tillbaka har vi lagt till 9 nya smslån och snabblån. Och under 2018 och 2017 la vi till 15 stycken lån som det också kan vara värt att titta närmare på, samt några ännu äldre lån. Vi listar de nyaste lånen längst upp.

Fixza – ett litet klassiskt smslån

Det var lite uppfriskande när Fixza i slutet av 2019 började synas på nätet. När de flesta andra snabblångivare väljer att erbjuda allt större lån med längre löptider valde Fixza att lansera ett riktigt litet smslån. Lånebeloppet är 1000 – 5000 kr och löptiden 1 månad men kan förlängas till 2 månader. Det var nästan så här smslånen såg ut för cirka tio års sedan, det är alltså ett litet klassiskt smslån.

Räntan är 39%, vilket är en ganska typisk ränta för smslån idag. Avgifterna är dock höga. Uppläggningsavgiften är 495 kr och om du vill förlänga löptiden till två månader måste du betala en förlängningsavgift på 395 kr. Det här är den största skillnaden mellan Fixzas lån och de klassiska smslånen, de hade sällan några avgifter. Å andra sidan hade de en mycket högre årsränta. Den kunde vara på flera hundra procent, ibland på flera tusen.

Fixza tar ingen UC och betalar ut lånet direkt till bankkontot om man använder sig av Nordea. Andra har ändå möjlighet att få lånet redan samma dag.

Läs mer här

Saldo SMS Lån – för dig som vill låna lite

Saldo SMS Lån erbjuder riktigt små smslån med korta löptider. Lånebeloppen är på 1000 – 5000 kr och löptiden 1 – 3 månader. Deras produkt ser alltså ut som de flesta smslån gjorde för fem, tio år sedan.

Saldo SMS lån är verkligen ett typiskt smslån även när det gäller andra faktorer. Lånet betalas ut direkt till fyra banker (Swedbank, Nordea, SEB och Danske Bank) och Saldo tar ingen kreditupplysning hos UC. Åldersgränsen är 18 år och Saldo gör en individuell inkomstbedömning. Däremot accepterar Saldo SMS Lån inte betalningsanmärkningar som en många andra smslångivare gör. För övrigt är årsräntan 39 % vilket också är typiskt för smslån.

Saldo kommer snart med ytterligare två krediter, en flexibel kontokredit och ett lite större privatlån, men i skrivande stund (2020-06-18) erbjuder de bara smslån.

Läs mer här

Viiga Lån – billigaste snabblånet hittills

I februari 2020 dök Viiga lån upp. De erbjuder lån på 10 000 – 40 000 kr som hamnar på mottagarens bankkonto redan samma dag om du gör ansökan på förmiddagen eller runt lunchtid. Ansöker du senare, eller på en helg, hamnar pengarna på bankkonton nästa dag. Således kan Viigas lån definitivt räknas som ett snabblån, även om Viiga inte betalar ut direkt som vissa snabblångivare gör.

Viiga Låns ränta sätts individuellt. Den lägsta årsräntan är 6,84 % och den högsta 21,60 %, och den effektiva räntan blir aldrig högre än 29,99 %. Det är riktig bra! Ägaren bakom Viiga lån är Thorn Svenska AB som redan äger ett antal varumärken inom lån, men de har aldrig lanserat en långivare som har en så låg från-ränta tidigare.

Viigas lån har en löptid på 1 – 7 år och de har inget specifikt inkomstkrav, men du måste vara minst 20 år för att få låna.

Läs mer här

Monara – snabbt onlinekredit med vettig ränta

Monara, som vi la till i januari 2020, erbjuder smslån på 1000 – 30000 kr med en flexibel löptid, så i praktiken fungerar det som en kontokredit. Du betalar tillbaka i din egen takt och kan låna igen så länge du håller dig inom ditt kreditutrymme.

Lånet är mycket snabbt. Monara sätter in pengar direkt på ditt bankkonto (efter att din ansökan beviljats) om du har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken. Och ansökningarna brukar behandlas mycket snabbt.

Monaras lån har en årsränta på 26,5 % vilket motsvarar en månadsränta på 2,21 %. Det är alltså ett ovanligt billigt sms lån (eller onlinekredit) med tanke på att de flesta långivare som betalar ut pengar så snabbt erbjuder en årsränta på drygt 39 %.

Andra fördelar med Monara är att de inte tar UC och gör en individuellt bedömning av din betalningsförmåga (de har alltså inte bestämt inkomstkrav). Förövrigt är Monara en helt självständig långivare som inte ägs av ett bolag som redan äger en massa andra snabblångivare. Det gillar vi.

Läs mer här

Fairlo – blixtsnabbt lån med låg ränta

Fairlo dök upp på marknaden i slutet av 2019. Med tanke på deras låga ränta, som är 14 – 18 %, är det inget vanligt snabblån. När man talar om snabblån syftar man oftast på lån som har en ränta som överstiger 30 %, vilka klassas som högkostnadskrediter. Ett lån som har en ränta på 14 – 18 % är således ingen högkostnadskredit och är per definition inget snabblån. Men trots att Fairlos lån har en ovanligt låg ränta har det alla fördelar vanliga sms lån och snabblån har.

Fairlo erbjuder lån utan UC, accepterar betalningsanmärkningar och ser till att du får lånet direkt efter att ansökan beviljats om du använder dig av någon av de svenska storbankerna eller Danske Bank. De sätter alltså in pengar direkt till alla som har bankkonton hos Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken och Danske bank. Allt det här, i kombination med den låga räntan, gör att vi gillar Fairlo skarpt.

Hos Fairlo kan du låna 2000 – 50000 kr i 0 – 72 månader och deras  krav är att du tjänar minst 120 000 kr/år och är minst 20 år gammal.

Läs mer här

GF Money – direktövering till tre banker

I augusti 2019 la vi till GF Money som erbjuder en snabb och flexibel kontokredit på 1000 – 30000 kr. GF Money betalar ut pengar direkt till SEB, Nordea och Danske Bank och tar ingen UC, kreditupplysning görs istället hos Creditsafe. Räntan är på 39,3 % (månadsränta 3,3 %) vilket är rätt typiskt för många snabblån och sms lån.

Ägaren bakom GF Money är GF Consumer Finance AB som kanske inte alla känner till, men du känner förmodligen till deras andra varumärken Smspengar, Expresskredit och Kundfinans. Ja, alla dessa långivare har samma ägare.

GF Money är en helt okej långivare av snabba lån, men ärligt talat så kan du lika gärna låna pengar av Smspengar eller någon annan av GF Moneys systerlångivare. Deras snabblån och krav är mycket lika varandra, nästan identiska.

Läs mer här

Lumify – lätt att bli beviljad & gratis första månaden

Lumify är en helt ny långivare (maj 2019) som erbjuder smslån på 2000 – 20 000 kr med en flexibel löptid. Det finns många fördelar med att låna pengar av Lumify bara du är villig att betala en månadsränta på 3,3 %, vilket är typiskt för många smslån.

Lumifys smslån är helt avgiftsfritt och räntefritt under den första månaden (men du får låna max 6000 kr första gången) och det är mycket lätt att bli beviljad hos Lumify. De tar inte någon UC och accepterar betalningsanmärkningar. Som om inte det vore nog får du pengarna direkt om du har ett bankkonto hos SEB, annars får du lånet samma dag om du ansöker på förmiddagen en vardag.

Om du har svårt att få ett vanligt privatlån och kan acceptera en månadsränta på 3,3 % kan Lumify definitivt vara något för dig.

Läs mer här

Profilkredit – snabblån med kort löptid

I april 2019 la vi upp Profilkredit som erbjuder snabblån på 2000 – 20 000 kr med en löptid på 1 – 3 månader. Löptiden kanske låter lite kort om man vill låna 20 000 kr men du får bara låna 5000 kr första gången och löptiden kan förlängas om man så önskar.

Med tanke på den korta löptiden och det ganska låga lånebeloppet kanske man trot att det här är ett klassiskt snabblån, eller smslån, men det är det inte riktigt. För det första tar det 1 – 2 dagar innan pengarna hamnar på ditt konto och för det andra tar Profilkredit kreditupplysning hos UC. Profilkredits smslån är alltså inte snabbt och de använder sig inte av kreditupplysningsföretagen Bisnode eller Creditsafe istället för UC, vilket gör att det inte kan räknas som ett klassiskt snabblån.

Eftersom Profilkredits snabblån dessutom har en årsränta på 39 % tycker vi på Snabblan24.nu inte att det här är ett av de bättre snabblånen eller smslånen på marknaden.

Läs mer här

Paymark Finans – snabbt lån med låg ränta

I februari 2019 la Thorn Svenska AB ner sin relativt kortvariga långivare Modus Finans och ersatte den med Paymark Finans. Ingen som tidigare gillat Modus kommer dock att sörja det här eftersom Paymark Finans erbjuder ännu större lån med en ännu lägre ränta och lånet betalas ändå ut lika snabbt. Ja, Paymarks från-ränta är faktiskt den lägsta från-ränta ägaren Thorn Svenska AB någonsin haft, även om den högsta räntan ligger i linje den systerlångivarna har.

Från-räntan är för närvarande på 6,84 % och kan sägas var mycket rimlig med tanke på att deras lån är betydligt lättare att få än vanliga banklån, dessutom hamnar pengarna på kundens bankkonto redan samma dag (eller nästa bankdag beroende på när på dagen du ansöker).

Det högsta belopp du kan låna är 150 000 kr och den längsta löptiden är 10 år. Grundkraven för att bli beviljad är att du är 20 år gammal och inte har några betalningsanmärkningar. När det gäller inkomst så gör Paymark Finans en individuell bedömning och har således inget specifikt inkomstkrav.

Läs mer här

Pluskan – ett av de billigaste lånen utan UC

Pluskan dök upp i slutet av 2018 och erbjuder ett nytt smslån med flexibel löptid på 5000 – 30000 kr. De kör alltså samma race som många andra smslångivare började göra för 1 – 2 år sidan, dvs erbjuder snabba kontokrediter istället för vanliga snabblån med fasta löptider. Fördelen med det är att du kan utnyttja din kredit flera gånger om istället för att ta nya lån, vilket också kan vara en nackdel eftersom det då finns en risk att du frestas ta av krediten även när du egentligen inte behöver.

Pluskans årsränta är ovanligt låg med tanke på att de erbjuder lån utan kreditupplysning hos UC, den är på 24 % vilket motsvarar en månadsränta på 2 %. Dessutom har lånet inga avgifter alls utöver räntekostnaden. Det här är alltså en mycket intressant kredit men det tar upp till 2 dagar innan pengarna når kunden och man får inte ha betalningsanmärkningar, vilket är de två största nackdelarna med Pluskan.

Läs mer här

Minifinans – för dig som vill låna lite

Minfinans är egentligen inte en helt ny långivare, de dök upp på marknaden 2013 bara för att sedan försvinna i några år, men nu är de alltså tillbaka i gemet igen. I mitten av September 2018 valde vi därför att lägga till dem här på Snabblan24.nu.

Mininfinans är en av fyra långivare som enbart erbjuder riktigt små lån och är dessutom  den enda långivaren som du kan låna så lite som 500 kr hos, de erbjuder nämligen smslån på 500 – 5000 kr. Andra saker som skiljer Minifinans från de tre andra långivarna är att de erbjuder längre löptider (1 – 12 mån) och att deras smslån endast är belagt med avgifter, ingen ränta. Deras lån har en uppläggningsavgift på 395 kr (vilket även deras konkurrenter har) och istället för att ha någon månadsränta betalar kunden en månadsavgift på 41 – 79 kr istället, men i praktiken är denna månadsavgift en slags ränta.

Fördelarna med Minifinans är att de inte tar någon UC (men anger inte vilket kreditupplysningsföretag de använder sig av) och att deras lån betalas ut relativt snabbt, man får det normalt inom 24 timmar. Nackdelarna är att de inte accepterar anmärkningar och att de har ett inkomstkrav på 120 000 kr/år vilket kan vara lite väl hårt med tanke på det ringa lånebeloppet.

Läs mer här

Spargo Finans – billigt, snabbt och stort

Spargo Finans är Thorn Svenska AB:s senaste långivare. Det kanske var på tiden eftersom både Leasy Minilån och Fokuslån numera är nerlagda eftersom Thorn valt att fokusera på lite större lån, Spargo Finans är ett tydligt exempel på det. Spargo dök upp på marknaden i augusti 2018.

Hos Spargo Finans kan du låna 10 000 – 150 000 kr i 1 – 10 år, vilket är mer och längre än vad Thorn Svenska AB:s andra långivare erbjuder. Trots det har du möjlighet att få lånet redan samma dag, eller i värsta fall nästa vardag. Årsräntan är också rätt så bra för att vara en så här snabb kredit, den är på ca 10 – 22 %.

De största nackdelarna med Spargo Finans är att de tar UC och att du som har anmärkningar inte har möjlighet att få ett lån, men annars är det en helt okej långivare.

Läs mer här

Komplett Bank – gigantisk kontokredit

I juli 2018 la vi till ett nytt mycket intressant kreditbolag, Komplett Bank. Okej, de erbjuder inte smslån precis men har en onlinekredit på hela 10 000 – 500 000 kr som du i bästa fall kan få tillgång till inom 24 timmar. Komplett bank kallar sin kredit för ett flexibelt lån, men med tanke på att du får en viss kreditlimit som gör att du kan låna om de pengar du amorterat är det i praktiken en kontokredit, eller onlinekredit om man så vill.

Fördelarna med Komplett Bank, bortsett från den snabba handläggningen, är att deras kredit har en betydligt lägre ränta än snabblån (4,9 – 19.9 %) och att det ibland kan vara bättre att ha en kreditlimit att ta av istället för att ta ett nytt lån.

Läs mer här

Slantar – prisvärt & ingen UC

Redan i November 2017 dök Slantar upp på marknaden och började då samarbeta med jämförelsesajter som till exempel Snabblan24.nu, men bara någon vecka senare valde de att avvakta med alla sina samarbeten. Tiden var tydligen inte mogen än, men det är den nu. I juni 2018 började de nämligen samarbeta med oss och några andra utvalda jämförelsesajter igen.

Hos Slantar kan du låna 3000 – 30000 kr i 1 – 5 år utan UC, de tar sina kreditupplysningar hos Bisnode, och årsräntan är 29,5 %. En typisk effektiv ränta hos Slantar är strax under 34 % vilket gör att de kommer att klara de nya kraven för snabblån som införs i september, med god marginal.

Även om Slantars lån inte är det allra snabbaste i branschen får man normalt pengarna inom 2 bankdagar och det är rätt bra ändå, i alla fall om du inte har jättebråttom. Förövrigt accepterar Slantar betalningsanmärkningar men du får inte ha fler än tre för att få låna.

Läs mer här

Monetti Flexilån – deras onlinekredit

Monetti lanserade ett nytt snabblån, en kredit med en flexibel återbetalningstid, i juni 2018. Deras nya lån har en betydligt lägre ränta än deras andra lån eftersom Monetti håller på att anpassa sig efter de kommande reglerna som införs i höst. Förmodligen kommer deras ”gamla” smslån att försvinna och det här vara kvar. Eller egentligen är det här inte ett lån i vanlig bemärkelse utan snarare en onlinekredit som påminner om ett kreditkort, fast utan själva kortet.

Precis som med Monettis smslån beviljar de krediten utan kreditupplysning hos UC och du kan bli beviljad även om du har betalningsanmärkningar. Om du behöver låna pengar snabbt så är det inte heller några problem eftersom du kom får pengarna redan samma dag om du ansöker innan klockan ett en vardag, precis som med Monettis vanliga lån. Förövrigt så är kreditlimiten på 3000 – 20000 kr och årsräntan är 39 %.

Läs mer här

OPR Privatlån – stort lån som är lätt att få

I maj 2018 dök OPR Privatlån marknaden som erbjuder stora snabblån på 10000 – 100 000 kr med en löptid på 1 – 7 år. Trots det rätt stora beloppet kan du få pengarna redan samma dag om du ansöker innan kl. 13:15 och det är mycket ovanligt för lån upp till 100 000 kr.

Dessutom har OPR Privatlån en hög beviljandegrad vilket gör att många som inte lyckas på ett vanligt privatlån lyckas få sina ansökningar godkända här (men man får inte ha någon betalningsanmärkning). Så vare sig du behöver låna pengar snabbt eller har svårt att få ett lite större privatlån kan OPR vara något för dig. Och det är just snabbheten och den höga beviljandegraden som gjort att vi klassar lånet som ett snabblån, och det är därför vi har med dem på denna sida.

Men lån som är lätta att få och som betalas ut så här snabbt är såklart dyrare än vanliga privatlån. Årsräntan är på 29,9 % och en typisk effektiv ränta hos OPR Privatlån är drygt 39 %. Det är klart lägre än vad korta smslån har men samtligt mycket högre än vad ett banklån har.

Läs mer här

Kontant Finans – smslån med längre löptid

I april 2018 lade vi till Kontant Finans här på Snabblan24.nu. De har funnits i något år men är inte speciellt kända bland folk som är ute efter smslån. En orsak till att de inte är så populära kanske är deras ganska höga krav och att det är många som får avslag på sina ansökningar. Men det finns såklart flera fördelar med dem också för annars hade vi inte hittat dem hos oss.

För det första så tar de ingen UC vilket såklart är ett stort plus. För det andra har deras smslån en hyfsad ränta, årsräntan är på 29 %. För det tredje accepterar de betalningsanmärkningar om de är minst 1 år gamla. För det fjärde så kan de vara ett vettigt alternativ för dig som behöver en lite längre tid på dig att betala tillbaka på ditt lån, du kan nämligen låna 1000 – 20000 kr i 1 – 5 år. Men tänk på att du behöver ha en ganska bra betalningsförmåga för att din ansökan ska godkännas hos Kontant Finans.

Läs mer här

Cryptoloan – för dig som har bitcoins

Nu i mars 2018 lanserade Via SMS Group (företaget bakom Viaconto och Viakredit) en ny spännande produkt, ett snabblån för dig som äger bitcoins. Lånet marknadsförs under varumärket Cryptoloan, ett namn som rätt tydligt visar att det är ett är en kredit som har med cryptovaluta att göra. För att få låna hos Cryptoloan måste du inneha kryptovalutan Bitcoin som de kan ha som säkerhet för lånet, så om du inte äger det bör du kolla in någon annan långivare istället.

Fördelarna med Cryptoloan är att du kan använda dina bitcoins för att få loss pengar utan att behöva sälja dem. Om du sköter dina återbetalningar och bitcoin-kursen inte sjunker alltför mycket får du tillbaka varenda bitcoin när löptiden är slut. Dessutom kan du få pengarna nästan lika snabbt som när du tar ett smslån, det vill säga den dag du gör din ansökan om du gör den runt lunchtid.

Hos Cryptoloan erbjuder lån på 6000 – 150 000 kr med en löptid på 24 månader, men du kan lösa det betydligt tidigare om du vill. Den effektiva räntan är på 46,4 – 46,9 %.

Dessvärre samarbetar varken vi eller andra jämförelsesajter med Cryptoloan längre eftersom de valt att marknadsföra sig på annat sätt, men du kan ändå läsa mer om dem om du klickar på knappen nedan.

Läs mer här

Modus Finans – ny långivare från Thorn

Modus Finans är Thorn Svenska AB:s femte långivare som lånar ut ganska stora belopp, mellan 10000 kr och 50000 kr närmare bestämt. Den största skillnaden mellan Thorns andra varumärken och Modus Finans är att du kan få något lägre ränta (från 9,84 %) och en löptid på hela sju år och två månader hos Modus Finans. Vi gillar såklart den lite lägre från-räntan men anser inte att du bör lägga upp ett lån i denna storlek på drygt 8 år, det blir för dyrt helt enkelt.

Andra fördelar med Modus Finans är att de, precis som systerlångivarna, gör en individuell bedömning istället för att ha ett bestämt inkomstkrav och att du får pengarna inom 24 timmar på vardagar.

Vi la till Modus Finans i September 2017.

Läs mer här

Merax – Brixo AB:s lågprismärke

I september 2017 lanserade Brixo AB långivaren Merax som erbjuder en lägre ränta än vad systervarumärket Brixo gör. Medan Brixo har en räntesättning på 34,95 % i nominell ränta för lån upp till 25000 kr och 29,95 % för högre belopp upp till 30000 kr erbjuder Merax en ränta på 24,95 % för samtliga lånebelopp. De erbjuder även en löptid på 1 – 5 år istället för 1 – 3 år.

Den enda nackdelen är att det tar 1 – 2 dagar längre att få sitt lån hos Merax än hos Brixo (där man har möjlighet att få sitt lån redan samma dag), men om du kan vänta så är Merax såklart bättre. Du bör dock observera att Merax, precis som Brixo, tar sin kreditupplysning hos Upplysningscentralen.

Läs mer här

Aasa Kredit – om du har problem att få lån

Sedan vi la upp Aasa Kredit i juni 2017 har vi noterat att de har en hög beviljandegrad. Många som har problem att få ett vanligt banklån lyckas faktiskt få ett lån här istället, men naturligtvis innebär det inte att beviljar snabblån till vem som helst. Nej, du måste ha någon form av inkomst som rullar in på ditt bankkonto regelbundet för att bli beviljad.

Hos Aasa Kredit kan du låna 10000 – 30000 kr i 6 – 24 månader och får alltid en fast årsränta på 29,9 % men får även betala 490 kr i uppläggningsavgift och en administrativ avgift på 90 kr/mån. Det är knappast billig i jämförelse med vanliga privatlån men är ändå okej i jämförelse med många andra större smslån.

Läs mer här

Primal Capital – lite större lån med lägre ränta

I maj 2017 la vi till denna ganska nya långivare som erbjuder lite större snabblån på 5000 – 35000 kr med en löptid på 6 – 60 månader. Den lite längre löptiden gör att räntan är betydligt lägre än för typiska smslån, årsräntan är alltid på 27 %. Okej, lånekostnaden blir förvisso inte speciellt låg om du lägger upp lånet på flera år men om du väljer att betala av det på 6 månader blir det ganska billigt. Eller ännu bättre: lös lånet redan efter en månad eller två om du kan för då blir det mycket billigare än de flesta smslån.

Förövrigt tar Primal ingen UC, accepterar anmärkningar och har ett ganska lågt inkomstkrav på 100 000 kr/år.

Läs mer här

Flexkontot – snabb onlinekredit

Flexkontot dök upp på marknaden 2017 och ägs av Brixo AB som även ligger bakom snabblångivaren Brixo. Brixo AB grundades 2014.

Flexkontot erbjuder onlinekrediter på 5000 – 20000 kr med en flexibel återbetalning och en månadsränta på 4,95 % (årsränta 59,4 %). Det är kanske inte världens lägsta ränta men är ändå bättre än den som de flesta smslån har och om du gör din ansökan innan kl. 12:00 en vardag får du pengarna redan samma dag. Det här är de två största fördelarna med Flexkontot. Den största nackdelen är att de, precis som systervarumärket Brixo, tar UC och att det är rätt många som nekas kredit hos dem.

Läs mer här

Tryggkredit – S & A:s lågprismärke

I slutet av 2016 presenterade S & A Sverige ett helt nytt varumärke, Tryggkredit. Till skillnad från S & A:s andra långivare erbjuder Tryggkredit inte lån som är mindre än 10000 kr men i gengäld så har deras lån en lägre ränta. Månadsräntan är för närvarande på 2,08 % och för ett lån på 25000 kr som läggs upp på ett år är den effektiva räntan 28 %.

För övrigt är det inte mycket som skiljer S & A:s långivare åt. Även Tryggkredit betalar ut lån extra snabbt till fyra olika banker (Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea), har samma krav och samma öppettider. Och hos samtliga långivare kan du låna max 25000 kr första gången och tidigare kunder får låna upp till 40000 kr.

Läs mer här

Fokuslån – Pengar samma dag & rimlig ränta

I September 2016 presenterade vi Fokuslån som är ett nytt varumärke från Thorn Svenska AB. Fokuslån erbjuder lite större lån och längre löptider (10000 – 75000 kr i 12 – 80 månader) än vad Thorns övriga långivare gör. Fördelarna med Fokuslån är:

 • Deras smslån är ett mellanting till vanliga smslån och privatlån. Det är alltså mycket enklare att få ett lån hos Fokuslån än ett vanligt privatlån, och räntan är betydligt lägre än för vanliga smslån (årsränta 16,80 – 21,60 %).
 • Normalt får man pengarna samma dag om man ansöker på förmiddagen eller mitt på dagen en vardag. Om du ansöker senare (eller på en helg) får du pengarna nästa vardag.

Uppdatering: I början av september 2017 valde Fokuslån att lämna vårt nätverk, förmodligen för att Thorn Svenska AB har skapat två nya produkter sedan dess, Nordic lån och Modus Finans, som du kan hitta längre upp på denna sida.

Brixo – Snabba pengar med Swedbank & SEB

Det nya smslånet från Brixo har flera fördelar:

 • Brixo sätter in pengarna direkt på ditt konto om du har ett bankkonto hos Swedbank, SEB eller Handelsbanken under kontorets öppettider.
 • Räntan är betydligt lägre än för vanliga smslån (årsränta 29,80 – 34,80 %) vilket bland annat beror på att löptiderna är längre, men du kan såklart lösa lånet i förtid om du vill få ner dina lånekostnader ytterligare.
 • Du kan låna pengar även om du har betalningsanmärkningar.

Snabblan24.nu kan varmt rekommendera Brixo med tanke på deras hyfsade ränta och vettiga villkor.

Läs mer här

Viakredit – Snabb kredit med Nordea

Via SMS Group som tidigare bara ägde varumärket Viaconto har nu börjat erbjuda onlinekrediter under varumärket Viakredit. Månadsräntan för denna kredit är på 7 % och dina pengar sätts in direkt på ditt bankkonto om du använder dig av Nordea. Även om du inte har ett bankkonto hos Nordea kan du få dina pengar samma dag om du gör din ansökan innan kl.13.00.

Läs mer här

Creditstar – Smslån direkt till alla storbanker

Enligt Creditstar själva betalar de ut smslån direkt till alla storbanker i Sverige vilket alltså innebär att du kan få dina pengar nästan på en gång efter att din låneansökan blivit beviljad om du använder dig av Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Nordea. En annan fördel är att även du som har betalningsanmärkningar har möjlighet att få låna.

Läs mer här

Credway – Snabb kredit med låg ränta

Credway är ett nytt varumärke som ägs av Nortmill AB som även ligger bakom Easycredit och Credigo. Credway är en vettig långivare som erbjuder snabba onlinekrediter istället för smslån och räntan är bra mycket lägre än vad vanliga smslån har.

Credways månadsränta är bara på 2,42 % medan de allra lägsta räntorna för smslån är på 10 % och deras effektiva årsränta är på 33 % vilket inte är högre än vad små privatlån brukar ha. Inte nog med det, de kan bevilja krediter trots betalningsanmärkningar och har en lägstaprisgaranti. Prisgarantin innebär att om du hittar ett billigare snabblån med samma lånebelopp och som har en avbetalningstid på 30 – 90 dagar sänker de din lånekostnad så att den blir 10 % lägre än konkurrentens. Stor tumme upp för det!

En annan stor fördel med Credway är att de kan betala ut pengar direkt till Swedbank vilket är ovanligt. De andra två bankerna för direktutbetalningar är Handelsbanken och Nordea.

Läs mer här

Flexlimit – Prisvärd onlinekredit

Hösten 2015 introducerade C Finans AB, som även ligger bakom Meddelandelån, varumärket Flexlimit. Till skillnad från Meddelandelån erbjuder Flexlimit onlinekrediter istället för vanliga smslån, du ansöker alltså om ett visst kreditutrymme som du får utnyttja när du vill istället för att få allt på en gång.

Fördelarna med Flexlimit är att deras ränta är lägre än den vanliga smslån brukar ha och att du inte betalar ränta för det du inte utnyttjar samt att du kan få dina pengar direkt om du har ett bankkonto hos Handelsbanken eller Nordea.

Läs mer här

Snabblån som plockats bort

Vi har även plockat bort några snabblån från Snabblan24.nu, några av dessa är:

 • P2P-långivaren Finevate som ägs av Fundmill AB.
 • Nettofinans, som ägs av Kandara AB, är en långivare som erbjuder lite större snabblån med en avbetalningstid på 5 år, Ja, lånet har ingen annan löptid än 5 år men naturligtvis gick det att lösa det i förtid. Nettofinans har nu valt att inte samarbeta med några annonsnätverk längre och därför har vi naturligtvis plockat bort dem.
 • Leasy Minilån – Thorn Svenska AB valde av någon anledning att ta bort detta varumärke från det annonsnätverk vi använder sig av, men i gengäld fick vi in en ny kreditgivare av Thorn: Nordic Lån.
 • Trustbuddy – En P2P-långivare som försattes i konkurs i höstas (2015).
 • Bravio & Creditum – Ägaren Creditum Norden AB upphörde med sin utlåning och försattes senare i konkurs.
 • Moneygo – Moneygo plockades bort från det annonsnätverk de använde sig av. Vi vet inte om det var för att Moneygo valde att avsluta sitt samarbete eller om det var annonsnätverket som valde att avsluta det.

Uppdaterat 2021-01-05