Nystart Finans


Nystart Finans vänder sig till dig som har en dålig kreditvärdighet och som behöver låna pengar trots hos Kronofogden eller som har betalningsanmärkningar. Här kan du nämligen ansöka om lån på 20 000 – 500 000 kr även om din kreditvärdighet inte är fläckfri, det viktiga är att du har en tillräckligt god betalningsförmåga.

OBS! Vi har för närvarande inget samarbete med Nystart Finans, men du hittar två andra långivare som accepterar kronofogdeskulder här.

Om nystartslånet i korthet

 • Lånebelopp: 20 000 – 500 000 kr.
 • Löptid: 1 – 12 år.
 • Pengar på kontot: Oftast inom 3 dagar efter beviljat lån.
 • UC: Ja.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta 10,90 – 28,90 %. Högsta effektiva ränta 33 %.
 • Avgifter: Nej.
 • Öppettider: Måndag – torsdag 09:00-19:00 och fredag 09:00-17:00.
 • Ägare: Nystart Finans AB.

Krav

 • Inkomstkrav: 17 000 kr/mån.
 • Åldersgräns: 18 – 62 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja, du kan ansöka om lån med betalningsanmärkning. Till och med skulder hos Kronofogden är okej om du har en medsökande.
 • Övrigt: Fast inkomst. Om ni är två ansökanden behöver emellertid bara en av er ha en fast inkomst.

Är Nystart Finans något för dig?

Nystart Finans erbjuder ett slags omstartslån eller samlingslån, men till skillnad från andra långivare som erbjuder omstartslån kräver Nystart Finans ingen säkerhet. Det är mycket ovanligt att man kan få ett lån utan säkerhet om man har kronofogdeskulder, så det här är helt klart en långivare som det kan vara värt att kolla närmare på om du har ett skuldsaldo och vill slippa ett lån som kräver en säkerhet.

Nystart Finans riktar sig i första hand till dig som har en dålig, eller halvdan, kreditvärdighet. Deras målgrupp är folk som har en aktiv skuld hos Kronofogden, har betalningsanmärkningar och/eller har många förfrågningar hos UC. Nu ska vi därför visa dig hur dina chanser att få ett lån ser ut under olika förutsättningar.

Om du har aktiv skuld hos Kronofogden

Det finns förvisso andra långivare som accepterar ansökanden med aktiv skuld hos Kronofogden, men de flesta av dem erbjuder omstartslån som kräver en säkerhet. Antingen måste du redan ha en säkerhet som du sätter i pant men det vanligaste är att man köper en bostad för lånet och denna bostad blir då din pant. Det här är ju bra om du vill köpa en bostad men om du behöver låna pengar för att lösa dina gamla lån utan att köpa en bostad blir det problem.

Det fina med Nystart Finans är att de erbjuder lån till folk med aktiv skuld hos Kronofogden utan att kräva en säkerhet. Du kan alltså lösa dina gamla lån och täcka upp dina Kronfogdeskulder med ett Nystartslån utan att behöva köpa en bostad, men tänk på att skulderna måste lösas med en del av lånet. Det finns bara en hake med det här och det är att du måste ha en medsökande, annars är det kört.

Om du har anmärkningar

Om du har en eller flera anmärkningar men ingen skuld hos Kronofogden behöver du ingen medsökande, då räcker det med att du tjänar minst 17 000 kr/mån, är 18 – 63 år gammal och har en fast inkomst (som även är kraven för dig som har ett skuldsaldo utöver kravet på medsökande). Men om du har en medsökande ökar du chansen att få ett lån och dessutom kan du får en lägre ränta.

Nystart Finans lån är ett bra alternativ för dig som har betalningsanmärkningar och som tycker att smslån och andra högkostnadskrediter är för dyra. I bästa fall kanske du får en årsränta på ca 11 % men även om du får deras högsta ränta på 28,9 % är den ändå 10 procentenheter lägre än vad de flesta smslån har. Dessutom kan du få ännu lägre ränta med tiden om du sköter dina inbetalningar exemplariskt.

Om du har många förfrågningar

De flesta banker ratar kunder som har många förfrågningar hos UC, men inte Nystart Finans. Det är de tydliga med på sin hemsida. De bryr sig inte så mycket om hur många UC-förfrågningar du har, de tittar istället på hur mycket du tjänar och hur din betalningsförmåga ser ut.

Så går det till

Så här funkar det när du ansöker om ett Nystartslån hos Nystart Finans:

 1. Du gör din ansökan och om du har en medsökande måste åtminstone en av er ha en fast inkomst. Om du har skulder hos KFM måste du ha en medsökande.
 2. Nystart Finans går igenom alla dina lån och eventuella Kronfogdeskulder, och tillsammans bestämmer ni vilka lån som du bör samla och vilka skulder som bör lösas.
 3. Nystart Finans gör en bedömning utifrån din/era inkomster och betalningsförmåga vilken ränta du/ni får. Målsättningen är såklart att månadskostnaden ska bli lägre än vad den var innan du/ni löser dina gamla krediter.
 4. Du får ett lånerbjudande.
 5. Om du tackar ja till erbjudandet löser Nystart Finans dina gamla lån och krediter.
 6. Du börjar betala av på ditt nystartslån månadsvis men får såklart amortera mer än vad avbetalningsplanen anger, om du vill.
 7. Om du under en längre tid skött dina inbetalningar kan du få en lägre ränta.

Omdöme

Avslutningsvis ska vi på Snabblan24.nu visa dig vilka för- och nackdelar du får om du lånar pengar hos Nystart Finans.

 • Det positiva. Du har möjlighet att få ett lån även om du har en aktiv skuld hos Kronofogden och bli av med dina Kronofogdeskulder. Möjlighet att få en lägre månadskostnad än tidigare. Betalningsanmärkningar och många UC-förfrågningar är inget hinder. Lånet har en lägre ränta än vad de flesta smslån och snabblån har och du kan få en lägre ränta med tiden. Möjlighet att låna ända upp till 500 000 kr.
 • Det negativa. Du måste ha en medsökande om du har ett skuldsaldo. Du måste ha en fast anställning. Högre ränta än vad vanliga banklån har. Nystart Finans tar UC.