OPR Privatlån

opr privatlån
Hos OPR privatlån kan du låna 10000 till 50 000 kr i 1 – 4 år och lånet har en fast årsränta på 29,9 %. Även om de kallar sin produkt för privatlån skulle det lika gärna kunna räknas som ett snabblån eftersom det betalas ut redan samma dag. Dessutom har OPR Privatlån en räntesättning som ligger på ungefär samma nivå som exempelvis Cashbuddy, Goodcash och Kontantfinans, som också verkar i snabblånebranschen.

OBS! OPR privatlån samarbetar för närvarande inte med några jämförelsesajter, men kolla gärna in Spargo Finans istället, de erbjuder ett liknande privatlån som dessutom är betydligt billigare.

Om OPR Privatlån i korthet

 • Lånebelopp: 10000 – 50000 kr
 • Löptid: 1 – 4 år.
 • Pengar på kontot: Du kan få dina pengar redan samma dag om du ansöker innan kl. 13:15, annars hamnar pengarna på ditt bankkonto nästa bankdag.
 • Ränta: Nominell ränta (årsränta) 29,9 %. Typisk effektiv ränta 39,12 %.
 • Avgifter: Uppläggningsavgift 695 kr samt aviavgift 39 kr/mån.
 • UC: Ja.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Öppettider: Vardagar 08:00-19.00, helger 10:00-16:00.
 • Ägare: OPR-Finance AB som även äger Everydayplus och OPR Företagslån.

Krav

 • Inkomstkrav: Minst 120 000 kr per år.
 • Åldersgräns: 20 – 70 år.
 • Betalningsanmärkningar ok: Nej.
 • Övrigt: Fast inkomst ett krav. Mobilt BankID är ett måste.

Snabbt och lätt att få

OPR Finance AB:s satsning på privatlån är inte speciellt förvånande. De erbjuder redan ett smidigt lån som riktar sig till företag och snabba små krediter till privatpersoner som är i behov av snabba pengar och som normalt har svårt att få en vanlig bankkredit eller ett kreditkort. Så varför inte även erbjuda ett snabbt och smidigt privatlån?

OPR:s privatlån liknar emellertid inte alls ett vanligt banklån eller andra stora privatlån med låga räntor. Nej, det är inte deras nisch. De satsar snarare på att nå folk som är i behov av en snabb utbetalning och folk som har svårt att få ett vanligt banklån.

OPR:s inkomstkrav är betydligt lägre än hos de flesta banker och de är inte alls lika hårda i sina bedömningar. Dessvärre accepterar OPR Privatlån inte betalningsanmärkningar så om du har det måste du kolla någon annanstans, t ex på vår sida över lån där betalningsanmärkningar accepteras. Men om du inte har anmärkningar har du mycket goda chanser att få ett lån även om din ekonomi inte är på topp.

Om du gör en ansökan hos OPR Privatlån innan 13.15 får du ditt lån redan samma dag, vilket är grymt bra med tanke på att du kan låna upp 100 000 kr. Och svaret på din ansökan får du nästan direkt. Mycket smidigt alltså.

Lite om lånekostnaden

Priset man får betala för att få detta lite enklare lån är såklart en betydligt högre ränta än vad bankerna har. Årsräntan är på 29,9 % och den effektiva räntan strax under 40 %. Det är inte billigt precis men i finansvärlden brukar ett större risktagande betyda högre ränta, även om man kan tycka att OPR privatlån borde haft lite lägre ränta i alla fall. Men hur man än vänder och vrider på det är den effektiva räntan betydligt lägre än den korta smslån har.

Visst finns det billigare alternativ än OPR när det gäller det här typen av lån. Om du t ex lånar 10000 kr i 1 år hos OPR Privatlån kostar det 2 972 kr medan det hos exempelvis Cashbuddy ”bara” kostar 1 652 kr, men hos Cashbuddy är det lite svårare att få lån, det tar 1 – 3 dagar tills pengarna når bankkontot och du kan inte låna mer än 25 000 kr.

Det vi kan tycka är lite trist är att OPR, till skillnad från vissa andra långivare inom samma nisch, tar en uppläggningsavgift på 695 kr.  Okej, om du lånar 50000 kr kanske det inte känns så mycket i sammanhanget, men ändå. Utöver uppläggningsavgiften betalar du dessutom en aviavgift på 39 kr/mån, men det är förvisso inte helt ovanligt för lite större snabblån. Och trots uppläggningsavgiften och aviavgifterna är OPR:s privatlån ändå betydligt billigare än ett vanligt sms lån.

Kort och gott: Om du väljer en kortare löptid och kanske inte lånar så fasligt mycket blir OPR:s privatlån inte speciellt dyrt. Då är det faktiskt ett betydligt billigare alternativ än ett vanligt snabblån, bara du kan tänka dig att låna av ett kreditbolag som tar UC.

Omdöme

OPR Privatlån kan vara ett vettigt lån för dig som av någon anledning behöver ett lån redan idag, eller imorgon, och som vill ha en längre avbetalningstid än bara några månader. Det är också ett alternativ för dig som inte passerar bankernas nålsöga eftersom väldigt många blir beviljade hos OPR.

Men det är inget vettigt lån för dig som har en god kreditvärdighet och som kan tänka dig att vänta på lånet i några dagar, då finns det betydligt billigare privatlån att välja på. Du bör helst undvika att låna ett större belopp hos OPR Privatlån. Om du t ex lånar 50 000 kr i 4 år kostar det 39 328 kr, nästan 79 % av själva lånets storlek. Men om du bara vill låna tio, tjugo tusen blir det inte alls lika illa.

Nu ska vi summera det hela och kolla på varför, och varför inte, du bör låna hos OPR Privatlån:

 • Det positiva: Mycket lättare att få än ett banklån, OPR har nämligen en hög beviljandegrad. Lägre ränta än vad korta smslån har. Snabb utbetalning, inte minst med tanke på det ganska stora lånebeloppet. Lågt inkomstkrav.
 • Det negativa: Högre effektiv ränta än hos bankerna och hos några av deras konkurrenter inom samma nisch. Ganska hög uppläggningsavgift. Tar UC. Accepterar inte betalningsanmärkningar. Mycket dyrt om du lånar mycket under en längre tid.

Uppdaterad 2019-12-23