Pengino


Hos Pengino kan du ansöka om lån på 5000 – 600 000 kr och din ansökan delas sedan ut till ett antal olika banker och kreditbolag. Pengino är nämligen en låneförmedlare som samarbetar med över 30 kreditbolag. De tar bara en enda UC trots att de kontaktar flera banker och kreditbolag som kan tänkas acceptera din ansökan. Det är såklart bättre än att själv göra flera ansökningar vilket försämrar din kreditvärdighet.

Hos Pengino kan du ansöka om du är ute efter ett lån utan säkerhet även om du har betalningsanmärkningar. Inkomstkravet är dessutom ganska lågt, det är på 100 000 kr/år, men naturligtvis måste du tjäna mer om du vill ta ett riktigt stort lån.

Om Pengino i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr
 • Löptid: 1 – 20 år.
 • Pengar på kontot: 2 – 5 bankdagar beroende på vilket lån du väljer. Om din långivare accepterar signering med BankID tar det oftast 2 – 3 dagar tills pengarna sitter på ditt bankkonto efter att du har gjort din låneansökan.
 • UC: Ja, men Pengino tar bara en enda kreditupplysning och delar sedan underlaget med alla långivare de kontaktar.
 • BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta 2,95 – 29,90 %. Effektiv ränta 2,99 – 34,36%.
 • Avgifter: Pengino har ingen avgift för sin tjänst men lånet du väljer kan ha en uppläggningsavgift och/eller aviavgift. Hur höga dessa avgifter är beror på vilken långivare du väljer att låna pengar hos.
 • Exempel: Ett lån på 180 000 kr med en rörlig årsränta på 6,65 % och i 10 år (120 avbetalningar) har en effektiv ränta på 6,86 %. Månadsbetalningen blir då 2058 kr och det totala beloppet som ska betalas in är 246 915 kr, varav 66 915 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Öppettider: Dygnet runt.
 • Ägare: Freedom Finance Kreditservice AB ( ingår i koncernen Bauer Media Group) som även äger Zmarta och Freedom Finance och samarbetar med Arcadia Finans, Loan Buttler och Webfinance.

Krav

 • Inkomstkrav: Minst 100 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja. Du kan ansöka om lån med betalningsanmärkning hos Pengino.
 • Övrigt: Inget skuldsaldo hos Kronofogden är ett krav.
Ansök

Samarbetar med många banker

Pengino samarbetar med över 30 banker och kreditbolag vilket är exakt lika många aktörer som Freedom Finance samarbetar med. Det är egentligen inte så märkligt efter Pengino bara är en del av Freedom Finance som även handlägger ansökningarna. Det spelar alltså ingen roll om du gör din ansökan direkt hos Freedom Finance istället för hos Pengino.

Här ska vi på Snabblan24.nu visa dig några av de banker och kreditbolag som Pengino samarbetar med: 

Som du ser är utbudet inte bara stort utan även mycket varierat. Här finns det såväl banker som erbjuder riktigt stora privatlån och kreditbolag som erbjuder relativt små snabblån. Här finns dels långivare som erbjuder lån med riktigt låga räntor, men som kräver en ganska bra kreditvärdighet, och långivare som är inte har så låga räntor men som i gengäld accepterar betalningsanmärkningar och en lite sämre kreditvärdighet.

Det finns alltså något för det flesta här, men om du behöver låna pengar snabbt och få pengarna redan samma dag bör du vända dig någon annanstans. Det tar nämligen 2 – 5 dagar innan du fått ditt lån om du gör en ansökan hos Pengino. Exakt hur lång tid det tar tills pengarna hamnar på ditt bankkonto beror på vilken långivare du väljer.

Låna via Pengino eller annan låneförmedlare?

Det finns två riktigt stora riktigt stora giganter inom låneförmedlarbranschen: Lendo och Freedom Finance. Både Lendo och Freedom Finance har dessutom flera olika varumärken, varav Pengino är ett av Freedom Finances varumärken. Så hur står sig Pengino och Freedom Finance mot sin värsta konkurrent? Mycket bra tycker vi.

Pengino samarbetar med ungefär lika många banker och kreditbolag som Lendo gör, dessutom handlar det om nästan samma banker. Pengino saknar förvisso Payex, Balanza, Goodcash, Aasa och Coop Medmera Bank som Lendo samarbetar med, men i gengäld har de ett samarbete med Komplett Bank, Konsumentkredit, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Cashbuddy som Lendo saknar. Förövrigt är inkomstkraven och åldersgränserna likadana hos de två låneförmedlarna och båda accepterar anmärkningar.

Det spelar alltså ingen större roll hos vilken av dessa låneförmedlare du lånar av, de är de två bästa i branschen. Deras krav är mycket rimliga och har ett samarbete med fler långivare än någon annan förmedlare. Det är alltså inte alls så dumt att göra sin ansökan hos Pengino.

Omdöme

Nu är det dags att avrunda det hela och titta på vilka för- och nackdelar du får om du lånar pengar via Pengino.

 • Det positiva. Pengino samarbetar med ovanligt många långivare och utbudet är mycket varierat. Tar bara en UC trots att du i praktiken ansöker hos flera långivare samtidigt. Låg frånränta. Låg åldersgräns (18 år) och lågt inkomstkrav (100 000 kr/år).
 • Det negativa. Du slipper inte UC helt. Pengino, precis som med alla andra låneförmedlare, är inget för dig som behöver pengarna snabbt eftersom det tar 2 – 5 dagar innan pengarna når dig. Penginos hemsida är inte speciellt informativ utan du måste besöka Freedom Finance för att få fullständig info om deras tjänst.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-03