Pluskan


Pluskan är en relativt ny långivare som erbjuder snabblån på 5000 – 30000 kr utan UC med en månadsränta på 2 %. Deras snabblån har en flexibel löptid och du kan låna om de pengar du har betalat tillbaka bara du håller dig inom din kreditlimit. Detta är alltså inte ett typiskt smslån utan snarare en kontokredit, men Pluskan för över hela det belopp du har ansökt om till ditt bankkonto efter att du blivit beviljad. Naturligtvis kan du sedan sätta tillbaka den summa du inte behöver för tillfället och behöver inte betala någon ränta för det belopp du inte utnyttjar.

OBS! Ägarna bakom Pluskan har valt att satsa hårdare på sitt systervarumärke Slantar och har därför avslutat Pluskans samarbete med samtliga jämförelsesajter. Det gäller naturligtvis även för Snabblan24.nu. 

Om Pluskans lån i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 30000 kr.
 • Löptid: Flexibel, men du måste betala tillbaka minst 5 % (av det lånade beloppet) i månaden, dock aldrig mindre än 500 kr.
 • Pengar på kontot: Inom två bankdagar.
 • Lån med BankID: Ja.
 • UC: Pluskan erbjuder lån utan UC eftersom tar sina kreditupplysningar hos Bisnode.
 • Ränta: Effektiv ränta 26,82 %, årsränta 24 %, månadsränta 2 %.
 • Avgifter: Nej, inga avgifter alls utöver räntan.
 • Öppettider: Vardagar 08:00-17:00.
 • Ägare: Untie Cerdits AB som har samma ägare som Untie Lending AB vilka äger Slantar.

Krav

 • Inkomstkrav: Individuellt.
 • Åldersgräns: Du måste fylla minst 20 år (men inte mer än 65 år) det år du gör din ansökan.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej.
 • Övrigt: Du måste vara skriven i Sverige och inte ha några skulder hos Kronofogden.

Ovanligt låg ränta

Det är få långivare av smslån och snabblån som har så låg ränta som Pluskan erbjuder, inte minst när det handlar om flexibla onlinekrediter. Det finns egentligen bara tre andra långivare som erbjuder en månadsränta runt 2 % (årsränta 24 %) och det är Credway (2,17 %) Tryggkredit 2,08 % och Merax (1,9 %). Det är alltså bara en enda långivare som har lägre månadsränta än Pluskan när det gäller snabba kontokrediter.

Snabba krediter ja, det är väl det som Pluskan faller lite på. När det gäller de tre långivare vi precis nämnde kan du antingen få pengarna direkt eller åtminstone samma dag (om du ansöker mitt på dagen en bankdag) medan det tar upp till 2 bankdagar innan pengarna från Pluskan når dig. Nåja, om du inte har superbråttom och behöver låna pengar snabbt är det kanske inte hela världen.

Det finns emellertid snabblån som har lägre ränta än 2 % i månadsränta (alltså 24 % i årsränta) men oftast tar långivarna som erbjuder dessa lån sina kreditupplysningar hos UC. Pluskan är alltså ett perfekt val för dig som vill slippa UC och samtidigt få en så låg ränta som möjligt, såvida du inte behöver pengarna på en gång.

Lite om Pluskan

Pluskans hemsida skiljer sig rätt mycket från alla andra lånesajter. De har skapat en retrokänsla med gulaktig bakgrund som påminner om gulnat tidningspapper, tecknade bilder i bästa 50-talsstil och så vidare. Men låt dig inte luras, bakom retroskänslan döljer sig en helt vanlig långivare av flexibla smslån.

Förmodligen är den lite gammeldags synonymen för plånbok, alltså ”pluska”, och retrostilen bara ett sätt för Pluskan att skilja sig ur mängden. Det finns ju massor av långivare som erbjuder liknande produkter och Pluskan är ju ganska nya på marknaden, det gäller ju att sticka ut när man ger sig in i den hårda konkurrensen.

Omdöme

Det är lite svårt att redan nu ge ett omdöme om Pluskan eftersom det är en helt ny långivare, men det känns redan nu som att de kan bli ett bra tillskott bland alla andra långivare du hittar här på Snabblan24.nu. Nu ska vi visa dig vilka för- och nackdelar vi hittills lyckats få fram om Pluskan:

 • Det positiva. Erbjuder lån utan UC. Ovanligt låg ränta med tanke på att de erbjuder lån utan UC, årsräntan är ”bara” 24 %. Smidigt med en kontokredit istället för ett vanligt lån eftersom det gör att du låna om dina inbetalda pengar istället för att ta ett nytt smslån.
 • Det negativa. Det tar upp till 2 bankdagar innan pengarna når ditt bankkonto. Du får inte låna om du är under 20 år (eller snarare, om du inte fyller minst 20 år det år du gör din ansökan). Det är inte okej att ansöka om du har anmärkningar

Uppdaterad 2019-12-05