Creditti


Creditti (som tidigare hette Polaris Finans) är en lite annorlunda låneförmedlare som även visar hur ditt kreditbetyg ser ut. Om du använder dig av Creditti fyller du först i din personliga information och sedan får du se hur ditt kreditbetyg ser ut. Du får även ett antal lånerbjudanden som baseras på ditt kreditbetyg och sedan väljer du själv om du vill ta något av dessa lån.

OBS! Creditti har inte längre något samarbete med jämförelsesajter och andra sajter. Självklart låter vi recensionen vara kvar ändå.  

Om lånen i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr
 • Löptid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: Beror på hos vilken långivare du tar lånet, men 1 – 3 dagar är vanligt.
 • UC: Creditti tar ingen UC men den du lånar oss kan göra det, det beror på vilken långivare du väljer.
 • BankID. Beror på hos vilken kreditgivare du lånar.
 • Ränta: Individuell, men ofta ligger den på 6,39 – 21,95 %.
 • Avgifter: Beror på vilket lån du väljer.
 • Öppettider: Inget angivet men du kan ansöka dygnet runt.
 • Ägare: Response Finance ApS, Danmark.

Krav

 • Inkomstkrav: Individuellt.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej.

Så fungerar Creditti

Eftersom Creditti erbjuder en annorlunda tjänst tycker vi på Snabblan24.nu att det kan vara bra att börja med att titta på hur den fungerar, steg för steg. Så här går det till:

 1. Du fyller i dina personliga uppgifter på Credittis hemsida, det tar enligt Creditti bara två minuter.
 2. När du är klar får du se ditt kreditscore/kreditbetyg på en resultatsida. Kreditscore består av ett antal poäng som delas in sex olika klasser, från A till F. Om du får kreditbetyg A är du mycket kreditvärdig, då är det mycket lätt att få ett lån och dessutom få en låg ränta, men om du får ett F är du inte kreditvärdig alls och då är det nästan omöjligt att få ett lån, inte ens smslån eller något annat snabblån.
 3. På resultatsidan får du även ett antal lånerbjudanden, såvida du åtminstone har en hyfsad kreditvärdighet. Normalt får man 4 – 7 lånerbjudanden. De lånerbjudanden du får baseras på uträkningen av din kreditscore, vilket i sin tur baseras på Credittis samarbetspartners (som består av banker och kreditbolag) egna bedömningar.
 4. Välj ut det lånerbjudande du tycker är bäst (eller välj inget alls).
 5. Gör en vanlig ansökan hos långivaren du valt. Risken att du inte blir beviljad är extremt liten eftersom Credittis kreditscore baseras på långivarnas egna kriterier. En del långivare tar dessutom igen UC.

Hur räknar Creditti ut ditt creditscore?

Det finns många ställen där man kan räkna ut sitt creditscore eller kreditbetyg så att man kan se hur kreditvärdig man är, t ex hos UC. Hos UC tittar man framförallt på inkomster och skulder (t ex lån) men även på tillgångar, eventuella betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden, anställningar och så vidare.

Uträkningen av ditt creditscore hos Creditti fungerar emellertid lite annorlunda. Creditti baserar creditscoren på tusentals låneansökningar som gjorts hos deras samarbetspartners. Det ger egentligen en bättre bild om kan få ett lån eller inte. Ja, fördelen med Creditti metod är att det är betydligt enklare att se hur stor chans man har att få en kredit, t ex ett privatlån, en kontokredit eller ett smslån.

Var är det då bäst att kolla sitt Creditscore och kreditvärdighet, hos Creditti eller hos UC (eller någon annanstans)? Det beror på vad du är ute efter, om du bara vill se hur goda dina möjligheter är att få ett lån eller om du vill se hur din kreditvärdighet ser ut i största allmänhet. Om du är ute efter det förstnämnda och vill ta ett lån är Creditti ett bra alternativ, men om du bara är ute efter att se hur din kreditvärdighet är rekommenderar vi UC.

Omdöme

Vi tycker att Creditti är en intressant aktör även om det inte är en låneförmedlare i vanlig bemärkelse. Hos vanliga låneförmedlare gör du en ansökan, de tar en enda UC som delas med deras samarbetspartners och sedan får ansökanden lånerbjudanden.

När det är gjort kan kunden tacka jag till ett av dessa erbjudanden och sedan signera låneavtal och sedan är det klart. Hos Creditti måste du göra en vanlig ansökan efter att du valt ut ett lånerbjudande, på gott och ont. Det är mindre smidigt men å andra sidan kan du undvika en kreditupplysning hos UC om du väljer en långivare som inte tar UC, så är det ju inte hos andra låneförmedlare eftersom de alltid tar en UC.

 • Det positiva. Bra att man kan se hur stor chans man har att få ett lån. Individuellt inkomstkrav. Du slipper UC om du väljer ett lån som erbjuds av en långivare som inte tar UC.
 • Det negativa. Credittis sida innehåller alldeles för lite information om de lån de förmedlar. De visar inte hur räntorna ser ut, hur mycket eller hur lite man kan låna, de redogör inte för vilka löptider lånen har eller vilka banker och kreditbolag de samarbetar med. De skriver inte heller om de tar UC eller inte, om betalningsanmärkningar accepteras och hur lång tid det tar innan pengarna hamnar på låntagarens bankkonto. Det här är synd eftersom vi tror att de skulle ha tjänat på att uppge det här.