Qred

qred

Hos Qred kan företag ansöka om lån på 10 000 – 1 000 00 kr och om ansökan beviljas hamnar pengarna på företagskontot redan nästa bankdag. Och som om det inte var nog erbjuder Qred företagslån utan UC på företrädarna, de tar nämligen bara UC på själva företaget. Det är inte heller omöjligt att få ett lån även om företaget har betalningsanmärkningar, bara verksamheten förövrigt ser bra ut.

Konceptet påminner alltså lite som vanliga snabblån men Qreds företagslån ska inte blandas ihop med vare sig smslån eller onlinekrediter eftersom det enbart riktar sig till företag och företagare som behöver pengar till företaget.

Om Qreds företagslån

 • Lånebelopp: 10 000 – 1 000 000 kr.
 • Löptid: 1 – 18 månader.
 • Pengar på kontot: Företagslånet betalas normalt ut redan samma dag som ansökan godkänns innan kl. 17:00 och då brukar pengarna oftast nå mottagaren redan dagen efter.
 • Ränta: Lånet har ingen ränta utan har enbart en större månadsavgift istället.
 • Avgifter: Inga avgifter utöver den fasta månadsavgiften som är individuell.
 • UC: Qred tar UC på själva företaget men på företrädarna tar man kreditupplysning hos creditsafe istället.
 • BankID och mobilt BankID: Ja..
 • Öppettider: Vardagar 07:00 – 17:30.
 • Ägare: Qred Företagslån AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Individuellt.
 • Åldersgräns: 18 år för företrädarna, men har inga specifika krav på hur länge företaget ska ha varit verksamt.
 • Företagslån med betalningsanmärkning: Ja, om företaget för övrigt är i gott skick.
 • Övriga krav: Innehav av ett aktivt momsregistrerat företag, såsom aktiebolag, enskild firma handelsbolag och kommanditbolag. Enskilda firmor och Handelsbolag behöver ingen säkerhet, men om du har ett aktiebolag måste du personligen gå i borgen för lånet.
Ansök

Ett snabbare och enklare lån

Utlåningsbranschen har förändrats rejält under de senaste årtiondena och inte minst under det senaste årtiondet. Sedan bankavregleringen har många nya banker som nischar sig på utlåning och inlåning dykt upp, och sedan tio år tillbaka började snabblånebranschen röra om ordentligt i grytan. Under de senaste åren finns det flera aktörer som börjat erbjuda ovanligt flexibla lån till företag, och Qred är en av dem. Det som gör Qred bättre än de tröga bankerna är:

 • Qred har en ovanligt snabb handläggningstid. Ofta är ansökan färdigbehandlad redan inom någon timme.
 • Pengarna betalas normalt ut strax efter att ansökan är behandlad och sedan tar det 1 – 2 bankdagar (beroende på vilken tid på dagen ansökan behandlats) tills lånet sitter på bankkontot.
 • De är inte lika stelbenta i sina bedömningar som bankerna är. Qred stirrar sig inte blind på någon enstaka betalningsanmärkning eller har något förutbestämt krav på hur mycket företaget måste dra in. De kollar helt enkelt på företagets betalningsförmåga och inget annat.

Som du ser påminner den snabba handläggningen, den snabba utbetalningen och den sunda kreditbedömningen mycket om hur det ser ut när man ansöker om ett smslån, men lånekostnaden är såklart betydligt lägre och lånet är enbart för företag. Det är lite kul att se att det idag finns så många banker och kreditbolag som erbjuder lån som är betydligt snabbare och smidigare än vad storbankernas lån är, vare sig det handlar om företagslån eller vanliga privatlån.

Större lånekostnad än banklån

Men det är tyvärr så att Qreds smidighet och lite mer generösa bedömningar har ett pris, och detta pris är den högre lånekostnaden. Ofta är storbankerna billigare men om du behöver göra viktiga investeringar i ditt företag kan det ändå bli lönsammare att ta ett sådant här lån än att inte ta något lån alls. Det är något du bör kalkylera på innan du eventuellt slår till.

Vi rekommenderar framförallt Qreds företagslån för alla företag som tror att de inte kan få ett företagslån hos banken och som ändå kommer att tjäna i längden på att ta ett lite dyrare lån, och för de som föredrar smidighet framför långsam handläggningstid.

Omdöme

Om ditt företag har möjlighet att få ett vanligt banklån tycker vi att du ska välja det eftersom bankerna trots allt erbjuder lån med lägre ränta än vad Qred gör. Men om det inte är möjligt kan det vara vettigt att vända sig till Qred om ditt företag är i ett starkt behov av pengar, till exempel om företaget behöver göra en investering som ökar företagets omsättning på lång sikt.

Det vore orättvist att säga att skillnaden mellan Qreds lån och ett vanligt banklån är samma sak som skillnaden mellan ett smslån och ett vanligt privatlån, riktigt så är det inte. Visst finns det likheter när det gäller smidighet och lite mer generösa bedömningar men Qreds lösning är betydligt mer lik en vanlig företagskredit än vad ett smslån är likt ett banklån.

Nu till vårt slutliga omdöme om Qred:

 • Det positiva: Betydligt enklare att få än ett vanligt banklån. Qred tar ingen UC på företrädarna och accepterar anmärkningar. Inget specifikt vinstkrav. Snabb handläggning och snabb utbetalning.
 • Det negativa: Synd att man inte kan se hur mycket lånet kan kosta som mest, och som minst. Det är dyrare än hos banken. Synd att Qred tar UC på själva företaget. Lånet passar inte företag som behöver göra en riktigt stor investering eftersom taket är på 1 000 000 kr, men sådana lån hittar du här istället.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-04