Reducero

Reducero är en låneförmedlare som du kan ansöka om lån på 5000 – 500 000 kr med en löptid på 1 – 15 år. Precis som med alla låneförmedlare tar Reducero bara en kreditupplysning hos UC som delas med alla kreditbolag som kontaktas efter din ansökan. DU kan ansöka om lån hos Reducero även om du inte tjänar mer än 120 000 kr/år och har betalningsanmärkningar.

OBS! Reducero samarbetar för närvarande inte med några jämförelsesajter för lån och således inte heller med oss. Du kan emellertid titta på våra andra 30 låneförmedlare här. Där hittar du både billiga lån och lån som är lätta att få även om du har anmärkningar. 

Om lånen Reducero förmedlar

 • Lånebelopp: 5000 – 500 000 kr.
 • Löptid: 1 – 15 år
 • Pengar på kontot: 2 – 5 arbetsdagar efter att långivaren har fått ditt signerade låneavtal. Från start till mål kan det ta 3 – 8 arbetsdagar.
 • UC: Ja, men Reducero tar en enda kreditupplysning hos UC.
 • BankID: Ja.
 • Ränta: Beror på långivare du lånar av och hur din kreditvärdighet ser ut.
 • Avgifter: Reducero tar inga avgifter men vissa lån har en uppläggningsavgift. Det är emellertid du själv som väljer om du tar ett lån med avgift eller inte.
 • Öppettider: Ingen uppgift men du kan såklart ansöka dygnet runt.
 • Ägare: Reducero AB. Moderbolag: Richsor Holding AB.

Krav

 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år (10 000 kr/mån).
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja, du kan ansöka om lån med betalningsanmärkningar. Du får ha upp till 10 anmärkningar.
 • Övriga krav: Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år och inte haft några skulder hos Kronfogden under de senaste 6 månaderna.

Vilka banker samarbetar de med?

Reducero samarbetar bara med 12 banker för närvarande och det är Avida Finans, Brocc, Collector Bank, Konsumentkredit, Lendify, Lån & Spar Bank, MoneyGo, Nordnet, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, SevenDay Bank, och Tando.

Idag när många andra låneförmedlare samarbetar med 20 – 40 banker är det en ganska blygsam siffra, men utbudet är varierat. Här kan du låna pengar billigt om du har en hyfsad betalningsförmåga, men även du som brukar ha svårt att få lån har möjlighet att få ett lån.

Lån som passar de flesta

Några av Reduceros samarbetspartners (t ex Avida, Santander och Sevenday) erbjuder ganska förmånliga lån med låg ränta för dig som har en bra kreditvärdighet och några av deras samarbetspartners erbjuder lån även till de som har betalningsanmärkningar. Du kan ha upp till 10 anmärkningar när du gör en ansökan hos Reducero.

Om man har betalningsanmärkningar brukar räntan förvisso bli ganska hög men sällan så hög som den ränta smslån brukar ha. Dessutom har Reducero ett ganska lågt inkomstkrav, du behöver inte tjäna mer än 10 000 kr för att göra en ansökan.

Reducero kan alltså vara ett vettigt alternativ även för dig som normalt brukar ansöka om sms-lån. Men om du vill låna en riktigt liten summa pengar, typ 3000 kr, har du emellertid inget att hämta här. De flesta av Reduceros samarbetspartners erbjuder inte lån som är mindre än 10 000 eller 20 000 kr. Förvisso kan du ansöka om så lite som 5000 kr men det är nästan ingen av Reduceros samarbetspartners som erbjuder så små lån. Då försvinner ju hela poängen med att göra en ansökan hos en låneförmedlare.

Omdöme

Låneförmedlarna har växt upp som svampar ur jorden under det senaste årtiondet och konkurrensen om kunderna som är ute efter billiga lån hårdnar för varje år som går. Det är ju det som är poängen med dessa förmedlare, att få bankerna och kreditbolagen att konkurrera om dig som kund vilket ger en lägre ränta. Och visst står sig Reducero hyfsat i konkurrensen trots att de samarbetar ganska få banker och kreditbolag.

Reducero fungerar som alla andra låneförmedlare. Du gör din ansökan, Reducero tar en enda kreditupplysning hos UC som delas med alla deras samarbetspartners och sedan skickas din låneansökan tillsammans med kreditupplysningen. Efter det börjar bankerna buda och sedan får du flera anbud att välja och vraka bland.

Nu ska vi titta på vilka fördelar respektive nackdelar du får om du gör din ansökan hos Reducero.

 • Det positiva: Ganska låg från-ränta även om den inte är lika låg som vissa konkurrenter erbjuder. Det är mycket enklare att få ett lån här än hos banken. Ganska lågt inkomstkrav. Du har möjlighet att låna pengar även om du har  upp till 10 betalningsanmärkningar. Reduceros hemsida är enkel och lättöverskådlig.
 • Det negativa: Reducero samarbetar endast med med 12 banker och kreditbolag. Det gör att konkurrensen om dig som kund inte blir lika stor som hos de flesta andra låneförmedlare. Många av Reduceros konkurrenter samarbetar med banker som erbjuder ännu lägre från-räntor än vad Reduceros samarbetspartners gör. Du måste fylla i ditt telefonnummer innan du kommer vidare till ansökan.