Sambla

sambla stor


Hos låneförmedlaren Sambla kan du ansöka om lån på 5000 – 600 000 kr med en löptid på 1 – 20 år. Den lägsta årsränta du kan få via Sambla är drygt 2,95 %, vilket är riktigt bra. Dessutom har man möjlighet att bli beviljad även om man har upp till 10 betalningsanmärkningar. Så vare sig du är ute efter en riktigt låg ränta eller har svårt att få ett lån på grund av anmärkningar kan Sambla vara något för dig.

Om lånen Sambla förmedlar

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr.
 • Löptid: 1 – 20 år.
 • Pengar på kontot: Du får bankernas bud samma eller nästa bankdag och när du har signerat ditt låneavtal med BankID betalas pengarna ut inom en bankdag eller två. Allt som allt torde det alltså ta ca 2 – 4 bankdagar tills pengarna sitter på ditt bankkonto.
 • UC: Ja, men precis som alla andra låneförmedlare tar Sambla bara en enda UC trots att flera banker och kreditbolag kontaktas.
 • BankID: Ja.
 • Ränta: 2,95 – 29,90 %.
 • Avgifter: Sambla tar ingen avgift för sin tjänst, men sedan beror det på vilken bank du lånar hos om du får betala några avgifter eller inte.
 • Exempel: Ett lån på 150 000 kr med en rörlig årsränta på 6,95 % och 120 avbetalningar på 10 år har en effektiv ränta på 7,18 %. Månadsbetalningen blir då 1738 kr och det totala beloppet som ska betalas in är 208 532 kr, varav 58 532 är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Öppettider: Måndag, tisdag & torsdag 09:00-20:30, onsdag 13:00-20:30, fredag 09:00-17:00. Helger stängt.
 • Ägare: Sambla AB.

Krav

 • Inkomstkrav: 8 400 kr/mån.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja.
 • Övrig: Folkbokförd i Sverige i minst 1 år. Inga Kronofogdeskulder de senaste 6 månaderna.
Ansök

Så funkar det

När du gör en ansökan hos Sambla tar de bara en UC på dig och underlaget skickas sedan vidare till bankerna och kreditbolagen tillsammans med din ansökan. I praktiken är det som att ansöka om ett lån hos en mängd banker samtidigt men med den stora fördelen att bara en enda kreditupplysning registreras på dig hos Upplysningscentralen.

Inom 24 timmar får du ett antal bud från Samblas samarbetsbanker och du får själv välja ut det bud du tycker är bäst. Exakt hur många lån du får välja på beror på din kreditvärdighet. Om du t ex har betalningsanmärkningar blir buden inte lika många eftersom många banker inte accepterar det. Även om du har en låg inkomst kan du få färre bud eftersom vissa banker har lite högre inkomstkrav, men om du saknar anmärkningar och har en hyfsad lön blir buden många.

När du har valt ut ett lån kan du antingen signera det med BankID eller be om ett pappersavtal. Vi på Snabblan24.nu rekommenderar dock att du signerar med BankID eller Mobilt BankID för då får du ditt lån 2 – 4 dagar snabbare. Efter att banken/kreditbolaget har fått ditt avtal betalar de ut pengarna inom någon dag och sedan kan det ta ytterligare någon bankdag innan pengarna når ditt bankkonto.

Visst kan det ta lite tid att få ett lån via en låneförmedlare men du kan spara mycket pengar på det, så om du inte har bråttom kan det vara värt sin väntan.

Samarbetspartners

Sambla samarbetar, enligt egen utsago, med 40 långivare och redogör för 29 av dem på sin hemsida. Dessa 31 banker och kreditbolag uppger Sambla att de samarbetar med:

Avida, Finance, Brocc, Collector Bank, COOP MedMera Bank, Credento, Credigo, Fellow Finance, Forex, Goodcash, ICA Banken, Ikano Bank, Instabank, Komplett Bank, KonsumentKredit, Lunar, Lån & Spar Bank, Marginalen Bank, Moank, MoneyGo, Nordax, Nordnet, OPR, Primal Capital, re:member, Resurs Bank, Sevenday Finans, Svea Ekonomi,  TF Bank samt Wasa Kredit.

Som du säkert ser är det här ett brett spektrum av banker, alltifrån kända banker med låga räntor och kreditbolag som även riktar sig till folk som tidigare har haft lite trasslig ekonomi.

Omdöme

Sambla funnits på marknaden sedan 2014 men de har sedan dess hjälpt över 390 000 kunder att få fram ett vettigt lån i Sverige, Norge och Finland. För närvarande samarbetar Sambla med 40 olika banker och kreditbolag.

Så är det värt att vända sig till Sambla? Svaret är ja, det är det. Det är en seriös låneförmedlare som har förmedlat många lån trots att det är ett ganska nytt företag och de har fått riktigt bra omdömen hos Truspilot. Trots det tänkte vi avrunda det hela med att kolla på både för- och nackdelar med Sambla.

 • Det positiva: Har många nöjda kunder och samarbetsbanker. Kan få fram riktigt låga räntor. Även om du brukar ha problem med att få en kredit är det inte omöjligt att du ändå kan få ett lån. Du får ha upp till 10 betalningsanmärkningar. Lågt inkomstkrav. Du kan välja en löptid ända upp till 20 år.
 • Det negativa: Det kan ta 2 – 3 bankdagar tills pengarna når dig (men det är i stort sett standard hos låneförmedlare), så om du behöver ett snabblån måste du vända dig direkt till ett kreditbolag istället. Inget för dig som helt vill undvika UC. 
Ansök

Uppdaterad 2023-04-03