Sänkta priser på snabblån

Vi på snabblan24.nu har länge hoppats på att den hårda konkurrensen på snabblånemarknaden ska resultera i sänkta priser hos flera av långivarna så vi får billigare snabblån. Så har det inte riktigt blivit, en del långivare har till och med höjt sina priser. Men nu har det faktiskt börjat hända lite på prissänkningsfronten och det är bara att hoppas att det gör att fler långivare följer efter.

Mobillån sänker sina priser med 25 %

Mobillån sänkte sina priser i juni 2016 med hela 25 % och det har gjort att deras snabblån har blivit bland de billigaste på marknaden, vilket vi gillar skarpt. När det t ex gäller snabblån på 3000 kr i 30 dagar erbjuder Mobillån det tredje billigaste lånet på smslånemarknaden och samma sak gäller för 5000 kr i 60 dagar. Det är såklart utmärkt eftersom Mobillån förövrigt är en mycket vettig långivare som även betalar ut pengar snabbt till Nordea-konton.

Läs mer om Mobillån här.

Nanokredit sänker räntan för sina större smslån

I slutet av maj 2016 sänkte även Nanokredit priserna på sina lite större smslån med ca 100 – 200 kr per lån. De berörda lånen är de på 7000 – 10000 kr. Sänkningen är inte lika imponerande som den Mobillån genomförde, dels för att den procentuella sänkningen inte alls är lika stor som Mobillåns och dels för att den inte berör alla lånebelopp, men det är ändå bättre än inget.

Läs mer om Nanokredit här.

Lägre räntor hos Big Bank hela juni

Även Big Bank har sänkt sina räntor tillfälligt nu i juni men vi får hoppas att de kommer att fortsätta med det även efter juni, även om det är tveksamt. Det är ju inte direkt högsäsong för utlåningsbranschen i juni eftersom de flesta får sin skatteåterbäring då, så förmodligen är det därför Big Bank sänkt sina priser under just juni månad. Räntan hos Big Bank är för närvarande på 12,5 % – 25 % istället för 22,5 – 25,0 %.

Big Bank har inget samarbete med Snabblan24.nu och andra jämförelsesajter längre, så därför har vi inte med dem på vår sajt längre.

Början av en ny trend?

Som sagt, priserna har alltså börjat röra sig neråt en smula när det gäller snabblån. Det är emellertid inte så säkert att det är början av en positiv trend med billiga smslån men vi får hoppas på det. Man behöver inte vara doktor i nationalekonomi för att förstå att hård konkurrens ger sänkta priser för konsumenten i långa loppet och det borde såklart gälla för smslån också. Och det kan också göra att de aktörer som inte har tillräckligt bra lönsamhet måste lägga ner sin verksamhet, men de som får göra det är ju de som få gillar och det kanske gör kanske inte så mycket.