Loanstep

loanstep


Hos Loanstep kan du ta ett snabblån på 3000 – 25 000 kr som hamnar på ditt bankkonto redan samma dag. Om du betalar tillbaka allt du lånat inom 14 dagar är lånet helt gratis, annars är löptiden är 5 månader för lån upp till 5000 kr. Större lån har en löptid på 24 månader, men alla lån kan såklart betalas tillbaka i förtid. Loanstep tar ingen UC och kan bevilja lån även om du har betalningsanmärkningar.

Info om lånet

 • Lånebelopp: 3000 – 25 000 kr.
 • Löptid: 2 veckor – 5 månader för lån på 3000 – 5000 kr. 24 månader för lån på 15 000 – 25 000 kr. Om du betalar tillbaka allt inom 14 dagar är lånet helt gratis.
 • Pengar på kontot: Om din ansökan skickas in innan 12:00 en vardag får du pengarna samma dag.
 • UC: Nej, Loanstep erbjuder lån utan UC eftersom de använder sig av Bisnode istället.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Ränta: Bunden årsränta på 21,0 – 38,4%,
 • Avgifter: Loanstep har en kreditförmedlingsavgift som tillhandahålls av SBL Finans AB:s peer to peer lending. Hur stor den är beror på lånets storlek,
 • Exempel: Ett lån på 27 500 kr med en bunden årsränta på 22,20 % och 36 avbetalningar i 3 år har en effektiv ränta på 34,46%. Månadsbetalningen blir då 1 053 kr och den totala summan som ska betalas in är 40 411 kr, varav 22 911 kr är den totala kostnaden för krediten inklusive förmedlingsavgift på 2 500 kr.
 • Kontorets öppettider: Måndag – Fredag 09:00 – 12:00.
 • Ägare: SBL Finans AB som även äger Savelend.

Grundkrav

 • Inkomst: Individuell bedömning.
 • Ålder: Minst 18 år innevarande kalenderår.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja, men du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden. Normalt godkänner Loanstep bara en enda anmärkning som är minst 1 år gammal vid SMS lån och den måste vara minst 1 år gammal vid privatlån.
Ansök

Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Fördelar med att låna hos Loanstep

Desse fördelar för du om du vill låna pengar hos Loanstep:

 • Gratis lån i 14 dagar. Alla lån upp till 25000 kr som betalas tillbaka inom 14 dagar är helt räntefria och avgiftsfria. Stort plus för det!
 • Du får låna 3000 – 25 000 kr utan UC.
 • Betalningsanmärkningar är inget hinder för att få ett lån hos Loanstep. Däremot skriver de på sin hemsida att det kan bli svårt att få ett lån hos dem om man nyligen har haft ett skuldsaldo hos kronofogden, men det här är snarare regel än undantag även i snabblånebranschen. De flesta långivare accepterar inte att man nyligen har dragit på sig en anmärkning, i alla fall inte under det senaste halvåret.
 • Du får pengarna redan samma dag om du ansöker på en förmiddag. Skulle du ansöka senare får du pengarna nästa bankdag, oftast redan på förmiddagen.
 • Loanstep erbjuder en smidig app i både Appstore och Google Play. Med den kan du lätt sköta ditt lån och få full koll på dina fakturor. Naturligtvis kan du logga in på ditt Loanstep-konto även i webbläsaren.

Nackdelar

 • Förmedlingsavgifterna är ganska saftiga. Att betala 2 500 kr i förmedlingsavgift på ett lån på 27 500 kr (se exemplet ovan) lite väl mycket. Å andra sidan bli lånet ändå billigare än vad många SMS lån är eftersom räntan är mycket lägre,
 • Det är lite synd att Loanstep inte gör några direktöverföringar till låntagarnas bankkonton, som många av deras konkurrenter gör. Nåja, pengarna hamnar ändå på ditt bankkonto snabbt även om du inte får dem direkt. Det kan det vara värt med tanke på att räntan är lägre än vad många SMS lån har.

Allmänt om Loanstep

Loanstep är en del av SBL Finans AB som även äger Savelend där du kan investera i lån. De har alltså två verksamheter, Loanstep för dig som vill låna pengar och Savelend för dig som vill spara pengar. Naturligtvis fokuserar vi i första hand på Loanstep eftersom Snabblan24.nu inriktar sig på lån. Trots de ska vi ändå lite kort kika på Savelend.

Spara hos Savelend

Om du istället vill spara pengar istället för låna pengar ska du vända dig till systervarumärket Savelend. Så här gör du om du vill spara hos dem:

 1. Skapa ett konto. Du legitimerar dig enkelt med BankID.
 2. För över pengarna till kontot.
 3. Placera pengarna i olika krediter som erbjuds folk som vill ta ett lån.

Det bästa är att spara minst 10 000 kr så att du kan sprida ut dina pengar på många låntagare vilket minskar risken för förluster. Savelend räknar med att spararna/långivarna i snitt får en årlig avkastning på 7 – 9% och den genomsnittliga räntan sedan 2014 är 9,1%. Det är riktigt bra med tanke på hur dålig ränta man får på sparkonton idag.

Visst kan man göra förluster på vissa lån också men även dessa är inräknade i den förväntade avkastningen och i den historiska räntan på 9,1%.  Det lönar sig alltså att investera i lån hos Savelend.

Om du är sugen på att tjäna pengar på lån ska du kolla in vår sida om att investera i lån hos Savelend.

Omdöme

Loanstep är en helt okej långivare av snabblån, precis som systervarumärket Savelend har en bra tjänst för investering i lån.

Snabblan24.nu tycker att det är bra att du inte behöver betala ett enda öre för ditt lån om du betalar tillbaka allt du lånat inom 14 dagar. Ja, då behöver du varken betala ränta eller några avgifter. Men var försiktig om du vill låna gratis i 14 dagar. Låna inte mer än vad du har råd att betala tillbaka inom denna tidsintervall. Det är inte många som klarar av att betala tillbaka 25 000 kr så snabbt, såvida man inte väntar på en skatteåterbäring eller liknande.

Nu ska vi avrunda det hela och visa dig vilka för- och nackdelar då får om du väljer att låna hos Loanstep:

 • Det positiva: Frånräntan på 21% är betydligt lägre än vad de flesta SMS lån har. Du får pengarna redan samma dag om du ansöker och blir beviljad innan kl. 12:00. SMS lån utan ränta och avgifter i 14 dagar för samtliga lånesummor. Du har möjlighet att låna pengar även om du har en betalningsanmärkning. Loanstep tar ingen UC. Ingen bestämt inkomstkrav. 18-årsgräns.
 • Det negativa: Ganska höga förmedlingsavgifter. Synd att de inte gör direktöverföringar till låntagarnas bankkonton, då hade man fått pengarna ännu snabbare.
Ansök

Uppdaterad 2021-11-15