SevenDay


Sevenday är en riktigt bra kreditgivare som erbjuder mycket vettiga årsräntor, från 3,45 % till max 9,95 % beroende på din kreditvärdighet. Här kan du låna alltifrån 10 000 kr upp till 500 00 kr i 1 – 12 år. 

Och inte nog med att Sevenday erbjuder privatlån med låga lånekostnader, de har även en lägstaprisgaranti som innebär att de ger dig ett ännu lägre pris om du lyckas hitta ett billigare lån någon annanstans. Det går alltså inte att hitta ett billigare lån hos något annan låneinstitut. Det här gör att vi på Snabblan24.nu varmt kan rekommendera Sevenday om du behöver ett större lån.

Obs! Mobillån har pausat sitt samarbete med samtliga jämförelsesajter som denna. Du kan dock hitta liknande lån på vår sida med privatlån..

Fakta om Sevendays privatlån

 • Lånebelopp: 10 000 – 500 000 kr
 • Avbetalningstid: 1 – 12 år
 • Pengar på kontot: Lånet betalas ut den dag Sevenday får ditt signerade avtal och sedan sitter pengarna på ditt bankkonto inom 24 timmar. Om du signerar ditt avtal med BankID, eller något annat e-leg, kan du få lånet redan samma dag eller nästkommande bankdag beroende på vilken tid på dagen din ansökan godkänns.
 • UC: Ja. 
 • Lån med BankID: Ja.
 • Individuell ränta på 3,45 – 9,95 %. Exempel: Ett lån 100 000 kr i 12 år (144 inbetalningar) med en rörlig ränta på 4,95% ger en effektiv ränta på 5,14%. Månadskostnaden är 853 kr och den totala lånekostnaden 122 832 kr inklusive avgifter, varav 22 832 är totalkostnaden för lånet. 
 • Avgifter: Ja, alla lån har en uppläggningsavgift på 495 kr men observera att den också ingår i deras prisgaranti.
 • Öppettider: Måndag – Fredag 08:00 – 18:00, helger stängt.
 • Ägare: Sevenday Finans AB.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Betalningsanmärkningar ok: Nej.
 • Övrigt: Du måste ha en tillsvidareanställning, vara egen företagare eller pensionär samt varit skriven i Sverige i minst 3 år. Du får inte ha några smslån, det är därför Sevenday även tar kreditupplysning hos Bisnode. Många smslångivare som beviljar smslån utan UC använder sig nämligen av Bisnode och i sådana fall syns det i Bisnodes registerutdrag.

Om Sevendays lägstaprisgaranti

Som sagt, om du ansöker om ett lån via Sevenday omfattas du av deras fina lägstaprisgaranti som ger dig det billigaste privatlånet. Vi ska ge dig ett exempel som illustrerar hur prisgarantin fungerar.

 1. Du ansöker om ett lån hos Sevenday och får en massa lånerbjudanden.
 2. Du väljer ut det billigaste lånet och får ett låneavtal som du skriver under.
 3. Du börjar fundera på om du kanske skulle ha ansökt någon annanstans också för att se om du skulle kommit ännu billigare undan. Du bestämmer dig för att ansöka hos några andra banker försäkerhetsskull eftersom du vet att alla lån har 2 veckors ångerrätt.
 4. Du hittar ett privatlån som är ännu billigare än det du fick via Sevenday.
 5. Du kontaktar Sevenday och visar att du kan låna pengar billigare någon annanstans.
 6. Sevenday sänker din lånekostnad.

Observera att du även kan ansöka hos flera andra kreditinstitut från början och om Sevenday inte är billigast kan du visa det för dem innan du signerar något låneavtal, då sänker de din lånekostnad innan avtalet är underskrivet.

Villkor för prisgarantin

 • Lägstaprisgarantin gäller bara om du kan visa upp att du har fått ett billigare någon annanstans skriftligen.
 • Det måste vara samma sorts lån (alltså ett lån utan säkerhet), vara i svenska kronor, ha samma lånebelopp, ha samma löptid och blivit beviljat i samma allmänna ränteläge (alltså vara beviljat ungefär samtidigt som du gjorde din ansökan hos Sevenday).
 • Gäller inte för medlemslån (t ex via fackförbund), anställningslån och andra subventionerade lån.
 • Lägstaprisgarantin gäller för den totala lånekostnaden och ska åberopas inom 7 dagar från den dag Sevenday beviljade ditt privatlån.

Hyllade av Dagens Industri

2012 och 2013 utsåg den ansedda affärstidskriften Dagens Industri (DI) Sevenday till ett Gasellföretag, det är inte ens 0,5 % av Sveriges börsregistrerade bolag som får den utmärkelsen.

För att bli utsedd till ett Gasellföretag måste företaget varit etablerat i minst 4 år, ha minst 10 anställda och en omsättning om minst 10 miljoner kr. Utöver det måste företaget ha sunda finanser, ökat sin omsättning i minst 3 år i rad samt fördubblat sin omsättning.

Omdöme

Som du ser är vi mycket positiva när det gäller Sevenday, men visst finns det några negativa saker att påpeka också precis som med alla andra kreditgivare, det finns ingen som är helt perfekt.

 • Det positiva: Låg lägsta ränta. Låg maxränta vilket är bra om du blir beviljad och din kreditvärdighet inte är den allra bästa. Möjlighet att få lånet redan samma eller nästkommande bankdag om du signerar ditt avtal med BankID, det är mycket snabbt för att handla om så här stora belopp. Prisgaranti.
 • Det negativa: Tar inte bara kreditupplysning hos UC, använder Bisnode också vilket är negativt för dig som har smslån. Du måste vara prickfri hos kreditupplysningsföretagen. Du måste vara minst 20 år gammal.

Uppdaterad 2023-09-21