Skaffa ett bankkonto hos Ferratum Bank

Hos Ferratum Bank kan du öppna ett bankkonto som är knutet till ett kreditkort med en individuell fast ränta från 9,9 %. Om du vill spara pengar istället får du 0,6 % i sparränta eller 0,95 % om du binder pengarna i 1 år, dessutom omfattas sparkontona av insättningsgarantin.

OBS! Ferratum la ner sin banktjänst i juni 2020 men vi behåller ändå denna recension utifall den återupptas lite längre fram. 

Ferratum har länge varit känt för sina snabblån och onlinekrediter men som du ser erbjuder de nu för tiden så mycket mer än det, dels lån för företag, dels bankkonton till privatpersoner. Eftersom deras kontokredit, som är knutet till ett Mastercard Betalkort, har en betydligt lägre ränta än deras smslån och vanliga onlinekrediter tycker vi att det kan vara värt att titta närmare på hur deras bankkonto ser ut. Och vi lovar, det är faktiskt en mycket intressant tjänst.

Om Ferratum Banks banktjänst i korthet

 • Du kan både spara och låna via din bank-app, men om du vill kan du använda tjänsten som ett vanligt bankkonto om du vill. Alltså ett bankkonto som du sätter in pengar på och sedan tar ut pengar ifrån med ditt bankkort.
 • Du kan ha upp till 15 konton med samma eller olika valutor. De valutor du kan välja är svenska kronor, euro, brittiska pund, norska kronor, danska kronor, schweiziska franc och polska zloty.
 • Om du vill överföra pengar till ditt bankkonto gör du det till ditt IBAN-nummer som du hittar i din mobilbank.
 • Du kan föra pengar mellan dina egna Ferratum-konton och till andras bankkonton, oavsett bank, i appen. Du kan även föra över pengar och betala via sms.
 • Dina konton är skyddade av insättningsgarantin, vilket ger ett skydd upp till 100 000 Euro, alltså ca 1 miljon svenska kronor.
 • Om krediten. Krediträntan och kreditutrymmet bestäms av din kreditvärdighet. Krediträntan är från 9,9 % och maximalt kreditutrymme är 30000 kr.
 • Om kreditkortet. Ett Mastercard skickas hem till dig automatiskt när du har öppnat ditt bankkonto, det tar ca 2 dagar.
 • Om Sparkontot. Du kan öppna ett sparkonto med fria uttag och/eller ett fasträntekonto (bindningstid 2, 6 eller 12 månader, minimibelopp 500 kr, maxbelopp 1 000 000 kr).

Avgifter

 • Själva mobilbanken har inga avgifter alls, inte ens för internationell banköverföring. Det är bara om du begär ett skriftligt kontoutdrag du får betala en avgift (10 euro).
 • Mastercardet kostar inget och du får göra fyra fria uttag per månad. Om du behöver göra fler uttag kostar det 29,99 euro, så gör inte det. Ersättningskort kostar 25 euro.

Bankkonto med kredit och Mastercard

När du öppnar ett bankkonto hos Ferratum Bank, vilket du gör online såklart, kan du genast börja använda deras app för alla dina ärenden och transaktioner.  Du får även en kredit som bestäms efter din kreditvärdighet, som mest kan man få en kreditlimit på 30000 kr med en ränta från 9,9 %. Du väljer själv om du vill aktivera krediten eller inte, om du vill det är det bara att göra det med ett klick.

Naturligtvis får du även ett Mastercard skickat hem till din folkbokföringsadress som når dig inom några dagar, oavsett du aktiverar din kredit eller inte. Kortet är ju knutet till ditt bankkonto så om du har pengar där kan du använda det som vilket bankkort som helst.

Skaffa upp till 15 bankkonton med valfri valuta

Du kan skaffa fler än ett bankkonto på Ferratums Mobilbank. Du kan, till exempel, öppna ett vanligt sparkonto som för närvarande ger dig en sparränta på 0,6 % och ett fasträntekonto med 0,95 % i ränta vid sidan av ditt vanliga bankkonto.

Inte nog med det, du får själv välja vilken valuta som ska gälla på de olika kontona. Du kan t ex ha ett konto med svenska kronor, ett annat med Euro och ett tredje med brittiska pund. Det här är smidigt dels för dig som ofta är ute och reser, dels för dig som kanske vill placera dina pengar i en viss valuta. För dig som reser blir det enklare att få koll på din reskassa och för dig som placerar kan det ge dig en fin avkastning om du är en fena på att förutspå valutaförändringar.

Vi på Snabblan24.nu anser Ferratums banktjänst är en intressant tjänst men inget fullvärdigt alternativ till de vanliga bankerna. Däremot kan det vara ett vettigt komplement.

Nu ska vi avrunda med en kort guide om hur du kommer igång med Ferratum Banks tjänst. Om du är intresserad av deras vanliga smslån eller onlinekredit istället kan du läsa mer om Ferratum här.

Så kommer du igång

Det behöver inte ta mer än 5 minuter att komma igång. Så här gör du:

 1. Klicka på ”öppna konto”.
 2. Välj det land du bor i.
 3. Fyll i dina kontaktuppgifter, alltså namn, mobilnummer och e-postadress.
 4. Du får ett sms med ett tillfälligt lösenord och skapar sedan en PIN-kod.
 5. Klicka på ”öppna konto” och väljer ett nytt lösenord.
 6. Nu är det dags att verifiera din identitet och det gör du via din webbkamera genom att visa upp ett giltigt pass eller någon annan godkänd ID-handling. Se till att du har kameran igång redan innan du påbörjar din ansökan och att du har din ID-handling redo.
 7. Du får svara på tre frågor som Ferratum Bank enligt svensk lag måste ställa till sina kunder, frågor som ska förhindra terrorbrott och penningtvätt.
 8. Nu är ditt bankkonto färdigt att använda! Det kanske känns som rätt många steg men i praktiken tar det sällan längre tid än ca 5 minuter.

Uppdaterad 2020-09-04