Slantar


Slantar är en ny intressant långivare som erbjuder lån på 10000 – 30000 kr i 1 – 5 år. Årsäntan är betydligt lägre än för små korta smslån, den är på 25 %. Visst är räntan betydligt högre än för vanliga privatlån men med tanke på att Slantar inte tar sina kreditupplysningar hos UC och accepterar upp till tre betalningsanmärkningar är den ganska rimlig.

Om lånet i korthet

 • Lånebelopp: 10000 – 30000 kr.
 • Löptid: 1 – 5 år
 • Pengar på kontot: Det tar 2 bankdagar innan lånet når ditt bankkonto.
 • UC: Slantar erbjuder lån utan UC. De tar sina kreditupplysningar hos Bisnode.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta: 25%.
 • Avgifter: Nej.
 • Exempel: ett lån på 20 000 kr med en bunden årsränta på 25 % och 24 avbetalningar på 2 år har en effektiv ränta på 28,07 %. Månadsbetalningen blir då 1067 kr och den totala summan som ska betalas in är 25 608 kr, varav 5608 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Öppettider: Vardagar 08:00-17:00.
 • Ägare: Untie Lending AB som är ett systerbolag till Untie Credits AB som äger Pluskan.

Krav

 • Inkomstkrav: Individuell bedömning.
 • Åldersgräns: 20 år under innevarande år, dock högst 65 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja, du kan ansöka om lån med betalningsanmärkning hos Slantar, men du får ha högst 3 anmärkningar.
 • Övrigt: Inga Kronofogdeskulder, vara skriven i Sverige och svenskt personnummer.
Ansök

Varför Slantar?

Det är lite svårt att värdera ett så nytt låneföretag som Slantar, men vår magkänsla säger att det är ett vettigt och seriöst företag. Till att börja med ingår Slantar i Lendytech Group som bland annat äger Kreditbörsen som erbjuder en seriös produkt: P2P-lån för företag.

Dessutom är Slantars hemsida mycket transparant, här ser man tydligt vilka villkor som gäller, och de understryker att de inte säljer ditt lån vidare även om du skulle få betalningssvårigheter. Detta är annars inte ett helt ovanligt fenomen i kreditbranschen. Det känns bra att Slantar tar sitt ansvar och gör allt för att du ska kunna bli av med ditt lån, även om du behöver en avbetalningsplan på grund av betalningssvårigheter.

Räntan hos Slantar är såklart inte den lägsta, men vi tycker ändå att den är ganska rimlig eftersom du kan ta lån med betalningsanmärkningar och för att de inte tar sina kreditupplysningar hos UC. Om du inte har anmärkningar och inte bryr dig om UC finns det emellertid betydligt billigare lån att välja på om din kreditvärdighet är bra.

En framtidssäker kreditgivare

Under 2017 har det dykt upp ganska många långivare som erbjuder lite större snabblån med löptider på 1 år upp till 3 eller 5 år. Och samtidigt har många kreditbolag som länge erbjudit smslån även börjat erbjuda flexibla krediter med lägre ränta, större lånebelopp och längre löptider. Och nu dyker Slantar upp och erbjuder en liknande produkt, varför det? Jo, för att de vill kunna verka på marknaden med sin nuvarande produkt även efter att räntetaket infördes, vilket det nu har gjort. Då kan man inte erbjuda riktigt små krediter med riktigt korta avbetalningstider eftersom det inte skulle ge någon lönsamhet alls.

Det är alltså tydligt att ägaren Kredit Invest Sweden AB har velat skapa en framtidssäker produkt. De skulle även klara sig om regering och riksdag skulle stifta en lag som stoppar snabba utbetalningar (för att förebygga impulslån) eftersom Slantars lån inte hamnar på kundens bankkonto förrän efter 2 bankdagar. Dessutom har det talats en del om att det ska bli svårare för kreditbolag att sälja vidare sina förfallna lån vilket inte heller skulle vara något problem för Slantar. De säljer ju inte lån även om kunden får betalningssvårigheter.

Omdöme

Nu ska vi avsluta denna lilla recension av Slantar med ett sammanfattande omdöme som kanske hjälper dig att fatta ett beslut om ifall du ska låna av dem eller inte.

 • Det positiva: Klart lägre effektiv ränta än för smslån. Tydliga villkor. Generösa krav eftersom de gör en individuell inkomstbedömning och accepterar anmärkningar. Ingen UC trots lånets storlek.
 • Det negativa: Det tar 2 dagar tills pengarna hamnar på ditt bankkonto. Dyrare än banklån. Hög åldersgräns (20 år).
Ansök

Uppdaterad 2021-02-03