Snabbfinans


Hos Snabbfinans får du låna upp till 25000 kr vare sig du väljer deras vanliga snabblån eller onlinekredit. Det fina med Snabbfinans är att de gör direktinsättningar bankkonton har Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank, något de även gör på lördagar mellan kl. 10.00 och 15:00. Snabbfinans ser till att du får dina pengar lika snabbt oavsett du väljer deras smslån eller onlinekredit och det tar ingen UC.

Om lånet i korthet

 • Belopp: 1000 – 25000 kr vid onlinekredit. 10000 – 25000 kr vid snabblån men du kan ansöka om lån ändå upp till 40000 kr om du lånat hos Snabbfinans tidigare.
 • Avbetalningstid: 3 – 24 mån när det gäller deras vanliga lån, men kontokrediten har en flexibel avbetalningstid.
 • Pengar på kontot: Vid godkänd ansökan innan 13.30 får du pengarna samma dag. Om du har ett bankkonto hos SEB, Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller Danske Bank får du ditt smslån direkt, då erbjuder de även helgutbetalning på lördagar 10:00-15:00.
 • Ränta: Årsränta 39 %, månadsränta 3,25 %.
 • Avgifter: Onlinekrediten har en uppläggningsavgift på 395 kr och aviavgift 35 kr/mån vid avisering. Deras snabblån har ingen aviseringsavgift.
 • UC: Nej, kreditupplysning hos Bisnode.
 • E-leg/BankID: Ja, eftersom du kan verifiera din ansökan genom att logga på din internet bank via säkra Instantor.
 • Kontorets öppettider: Måndag – fredag 08:00-18:00, lördagar 10:00-15:00.
 • Ägare: Tryggkredit Stockholm AB som även äger Säkerfinans, Mobillån och Tryggkredit.

Krav

 • Inkomst: Minst 150 000 kr/år före skatt.
 • Ålder: Minst 20 år.
 • Smslån med betalningsanmärkning: Nej.
 • Övrigt: Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år.

Snabba smslån med direktutbetalning

Snabbfinans erbjuder, som namnet anger, snabba lån. Du kan du få din kredit eller ditt sms lån direkt på vardagar om du har ett bankkonto hos Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank och SEB samtliga vardagar samt på lördagar. De gör emellertid inga direktinsättningar efter kl. 18:00 på vardagarna och inte heller på lördagskvällarna. Det är naturligtvis bra så att folk som sitter på krogen inte frestas att ta ett smslån med direktutbetalning för att förlänga barrundan, något de flesta brukar ånga nästa dag.

Snabbfinans är nämligen medlem i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening) som är en förening för snabblångivare som bedriver en ansvarsfull långivning. Det innebär bland annat att Snabbfinans inte tillåter några betalningsanmärkningar, de kräver att du som låntagare har en hyfsat inkomst (du måste du tjäna minst 150 000 kr/år före skatt) och de har även lite striktare öppettider än vad en del av deras konkurrenter har. I gengäld får du låna upp till 25000 kr redan första gången.

Prisbild

Snabbfinans snabblån och kontokredit har en månadsränta på 3,25 %. Det är ungefär en sådan ränta alla onlinkrediter har sedan 1 September 2018 då det nuvarande räntetaket trädde ikraft. Dessutom har Snabbfinans smslån och onlinekrediter exakt samma ränta och avgifter som systerlångivarna Mobillån och Säkerfinans.

Avgifterna är också rätt okej. De flesta andra snabblån har uppläggningsavgifter och de är ungefär lika höga. Det är nästan bara Ferratums kreditlån som inte har några avgifter alls utöver räntan, å andra sidan har Ferratum en månadsränta på 3,3 % vilket är något högre.

Det finns emellertid flera långivare som har högre avgifter än Snabbfinans. Du kan se i våra jämförelser hur mycket Snabbfinans lån kostar i förhållande till andra krediter om du vill och då kommer du att se att Snabbfinans ligger ganska bra till när det gäller lånekostnader.

Omdöme

Vi tycker att det är kul att Snabbfinans behåller sitt vanliga snabblån med fast löptid vid sidan av sin onlinekredit nu när så många andra kreditgivare slutat upp med att erbjuda vanliga smslån. Fördelen med ett vanligt snabblån är att man inte lockas att ta ut de pengar betalat tillbaka igen, och igen. Å andra sidan är det inte alltid så dumt att ha en kontokredit att ta av när det verkligen behövs istället för att ta ett nytt lån.

Här ska vi avrunda det här och ge dig ett avslutande omdöme om Snabbfinans:

 • Det postiva: Snabbfinans använder sig av inte UC utan tar sin kreditupplysning hos kreditupplysningsföretaget Bisnode istället. Du får låna hela 25000 kr redan första gången om din kreditvärdighet är god nog. Du kan få din kredit eller ditt smslån direkt om du har ett bankkonto hos SEB, Swedbank, Nordea, Danske Bank eller Handelsbanken. Vettig årsränta på 39 % och inte alltför blodiga avgifter.
 • Det negativa: Inga utbetalningar på kvällar och söndagar. Hög åldersgräns och högt inkomstkrav. Accepterar inte anmärkningar.

 

Uppdaterad 2019-12-09