Snabbfinans


Hos Snabbfinans får du låna 1000 – 30000 kr när du tar ett snabblån hos dem, ett snabblån som har en flexibel återbetalning. Det fina med Snabbfinans är att de gör direktinsättningar bankkonton hos Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank, något de även gör på lördagar mellan kl. 10.00 och 15:00. De ser även till att du som inte har ett bankkonto hos någon av dessa banker får dina pengar snabbt ändå. Om du gör din ansökan runt lunchtid får du ändå pengarna samma dag. Förövrigt tar Snabbfinans ingen UC.

Obs! Snabbfinans har pausat sitt samarbete med samtliga jämförelsesajter som denna. Du kan dock hitta liknande lån på vår sida med SMS lån som betalas ut direkt och under lån utan UC..

Om lånet i korthet

 • Lånebelopp: 1000 – 30000 kr.
 • Löptid: 3 – 24 mån när det gäller deras vanliga lån, men kontokrediten har en flexibel avbetalningstid.
 • Pengar på kontot: Vid godkänd ansökan innan 13.30 får du pengarna samma dag. Om du har ett bankkonto hos SEB, Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller Danske Bank får du ditt smslån direkt, då erbjuder de även helgutbetalning på lördagar 10:00-15:00.
 • UC: Nej, kreditupplysning hos Bisnode.
 • Lån med BankID: Ja, eftersom du kan verifiera din ansökan genom att logga på din internet bank via säkra Instantor.
 • Ränta: Årsränta 39 %. Exempel: En kredit på 15 000 kr i 1 år (12 inbetalningar) med en rörlig årsränta på 39 % har en effektiv ränta på 61,2 %. Månadsbetalningen blir 1604 kr och det totala beloppet som ska betalas in är 19 242 kr, varav 4292 kr är totalkostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Avgifter: Uppläggningsavgift på 395 kr och aviavgift 35 kr/mån vid avisering.
 • Öppettider: Måndag – fredag 08:00-18:00, lördagar 10:00-15:00.
 • Ägare: Tryggkredit Stockholm AB som även äger Säkerfinans, Mobillån och Tryggkredit.

Krav

 • Inkomskrav: Minst 150 000 kr/år före skatt.
 • Åldergräns: Minst 20 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej.
 • Övrigt: Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år.

Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Snabba smslån med direktutbetalning

Snabbfinans erbjuder, som namnet anger, snabba lån. Du kan du få din kredit eller ditt sms lån direkt på vardagar om du har ett bankkonto hos Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank och SEB samtliga vardagar samt på lördagar. De gör emellertid inga direktinsättningar efter kl. 18:00 på vardagarna och inte heller på lördagskvällarna. Det är naturligtvis bra så att folk som sitter på krogen inte frestas att ta ett smslån med direktutbetalning för att förlänga barrundan, något de flesta brukar ånga nästa dag.

Snabbfinans är nämligen medlem i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening) som är en förening för snabblångivare som bedriver en ansvarsfull långivning. Det innebär bland annat att Snabbfinans inte tillåter några betalningsanmärkningar, de kräver att du som låntagare har en hyfsat inkomst (du måste du tjäna minst 150 000 kr/år före skatt) och de har även lite striktare öppettider än vad en del av deras konkurrenter har. I gengäld får du låna upp till 30000 kr redan första gången.

Prisbild

Snabbfinans snabblån och kontokredit har en månadsränta på 3,25 %. Det är ungefär en sådan ränta alla onlinkrediter har sedan 1 September 2018 då det nuvarande räntetaket trädde ikraft. Dessutom har Snabbfinans smslån och onlinekrediter exakt samma ränta och avgifter som systerlångivarna Mobillån och Säkerfinans.

Avgifterna är också rätt okej. De flesta andra snabblån har uppläggningsavgifter och de är ungefär lika höga. Det är nästan bara Ferratums kreditlån som inte har några avgifter alls utöver räntan, å andra sidan har Ferratum en månadsränta på 3,3 % vilket är något högre.

Det finns emellertid flera långivare som har högre avgifter än Snabbfinans. Du kan se i våra jämförelser hur mycket Snabbfinans lån kostar i förhållande till andra krediter om du vill och då kommer du att se att Snabbfinans ligger ganska bra till när det gäller lånekostnader.

Omdöme

Vi tycker att Snabbfinans har en bra produkt. I mars 2020 plockade de bort sitt vanliga snabblån med fast löptid och valde att enbart satsa på lånet med en flexibel återbetalning, precis som de flesta andra kreditgivare i branschen har gjort. Fördelen med det är att det inte är så dumt att ha en kontokredit att ta av istället för att ta ett nytt lån när det behövs. Nackdelen är att man kanske lockas att ta ut pengar i onödan om man har ett utrymme kvar att utnyttja på kontot.

Här ska vi avrunda det här och ge dig ett avslutande omdöme om Snabbfinans:

Uppdaterad 2023-09-21