Snabbfinans


Hos Snabbfinans får du låna upp till 25000 kr vare sig du väljer deras vanliga snabblån eller onlinekredit. Det fina med Snabbfinans är att de gör direktinsättningar till SEB-  Swedbank-, Nordea och Handelsbanken-konton, något de även gör på  lördagar mellan kl. 10.00 och 15:00. Snabbfinans ser till att du får dina pengar lika snabbt oavsett du väljer deras smslån eller onlinekredit.

Om lånet i korthet

 • Belopp: 1000 – 25000 kr vid onlinekredit, 2000 – 25000 kr vid smslån.
 • Avbetalningstid: 2 – 24 mån när det gäller deras vanliga lån. Kontokrediten är flexibel.
 • Pengar på kontot: Vid godkänd ansökan innan 13.30 får du pengarna samma dag. Om du har ett bankkonto hos SEB, Swedbank, Nordea eller Handelsbanken får du ditt smslån direkt.
 • Helgutbetalning: Ja, på lördagar 10:00-15:00.
 • Gratis eller räntefria smslån: Nej.
 • Ränta: Årsränta 39 %, månadsränta 3,25 %.
 • Avgifter: Uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 39 kr/mån vid avisering.
 • UC: Nej, kreditupplysning hos Bisnode.
 • Förlängning av lån: Nej
 • E-leg/BankID: Ja, eftersom du kan verifiera din ansökan genom att logga på din internet bank via säkra Instantor.
 • Kontorets öppettider: Måndag – fredag 08:00-18:00, lördagar 10:00-15:00.
 • Ägare: Tryggkredit Stockholm AB som även äger Säkerfinans, Mobillån och Tryggkredit.

Krav

 • Inkomst: Minst 150 000 kr/år före skatt.
 • Ålder: Minst 20 år.
 • Smslån med betalningsanmärkning: Nej.
 • Övrigt: Folkbokförd i Sverige sedan 3 år, inga pågående lån hos Snabbfinans och inneha ett svenskt mobilabonnemang.

Snabba smslån med direktutbetalning

Snabbfinans erbjuder, som namnet anger, snabba lån. Du kan du få din kredit eller ditt sms lån direkt på vardagar om du har ett bankkonto hos Swedbank, Handelsbanken, Nordea och SEB samtliga vardagar samt på lördagar. De gör emellertid inga direktinsättningar efter kl. 18:00 på vardagarna och inte heller på lördagskvällarna. Anledningen till det är att folk inte ska kunna sitta på krogen, lite halvt berusade, och ta ett smslån med direktutbetalning för att förlänga pubrundan. Visst har de en poäng här.

Snabbfinans är nämligen medlem i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening) som är en förening för snabblångivare som bedriver en ansvarsfull långivning. Det innebär bland annat att Snabbfinans inte tillåter några betalningsanmärkningar, de kräver att du som låntagare har en hyfsat inkomst (du måste du tjäna minst 150 000 kr/år före skatt) och de har även lite striktare öppettider än vad många av deras konkurrenter har. I gengäld får du låna upp till 25000 kr redan första gången.

Prisbild

Snabbfinans snabblån och kontokredit har en månadsränta på 3,25 %. Det är ungefär en sådan ränta alla onlinkrediter har sedan 1 September 2018 då det nuvarande räntetaket trädde ikraft. Dessutom har Snabbfinans smslån och onlinkrediter exakt samma ränta och avgifter som systerlångivarna Mobillån och Säkerfinans.

Räntan är alltså helt okej men det är lite trist att Mobillån har en uppläggningsavgift och aviavgift, något som t ex Ferratums kreditlån saknar. Å andra sidan har Ferratum en månadsränta på 3,3 % vilket är något högre.

Det finns emellertid många långivare som är dyrare än Snabbfinans som du kan se i våra jämförelser. Exempelvis Risicum som har en månadsränta på 2,95 % och en uppläggningsavgift på hela 800 kr plus en månadsavgift på 89 kr. Snabbfinans ligger alltså ganska bra till när det gäller lånekostnader, de bedriver inget ocker precis.

Omdöme

Vi tycker att det är kul att Snabbfinans behåller sitt vanliga snabblån med fast löptid vid sidan av sin onlinekredit nu när så många andra kreditgivare slutat upp med att erbjuda vanliga smslån. Fördelen med ett vanligt snabblån är att man inte lockas att ta ut de pengar betalat tillbaka igen, och igen. Å andra sidan är det inte alltid så dumt att ha en kontokredit att ta av när det verkligen behövs istället för att ta ett nytt lån.

Här ska vi avrunda det här och ge dig ett avslutande omdöme om Snabbfinans:

 • Det postiva: Snabbfinans använder sig av inte UC utan tar sin kreditupplysning hos kreditupplysningsföretaget Bisnode istället. Du får låna hela 25000 kr redan första gången om din kreditvärdighet är god nog. Du kan få din kredit eller ditt smslån direkt om du har ett bankkonto hos SEB, Swedbank, Nordea eller Handelsbanken. Vettig årsränta på 39 % och inte alltför blodiga avgifter.
 • Det negativa: Inga utbetalningar på kvällar och söndagar. Hög åldersgräns och högt inkomstkrav. Accepterar inte anmärkningar.