Brocc


Brocc, som tidigare hette Sparlån, är ett riktigt bra P2P-bolag som förmedlar pengar mellan dig som vill låna ut pengar och dig som vill låna pengar. Brocc var det första P2P-lendingföretag som fick tillstånd från Finansinspektionen och ja, det är ett seriöst företag. Deras hemsida ger dig all information om hur deras P2P-lending fungerar och lämnar inte mycket att önska.

Obs! Brocc valde att avsluta sina samarbeten med sajter som jämför lån men inte med de som fokuserar på sparkonton. Eftersom Snabblan24.nu är en lånesajt samarbetar vi således inte heller med Brocc längre, men du kan istället kolla in Loanstep eller Savelend som också erbjuder billiga P2P-lån

Info om Broccs privatlån

 • Lånebelopp: 10000 – 400 000 kr.
 • Löptid: 6 mån – 10 år.
 • Pengar på kontot: 24 timmar efter du har skrivit under ditt avtal med BankID.
 • UC: Ja.
 • BankID: Ja.
 • Ränta: Effektiv ränta från 4,80 – 37,77 %.
 • Avgifter: Ja, från 3 kr/mån till 85 kr/mån i förmedlingsavgift. Mindre lån ger lägre månadsavgift, liksom längre löptid.
 • Öppettider: Mån – tors 09:00 – 17:00, fredag 09.00 – 16:00.
 • Ägare: Brocc AB.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 150 000 kr/år från fast tjänst, pension eller näringsverksamhet.
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej.
 • Övrigt: Inga skulder hos Kronofogden. Vara skriven i Sverige sedan 3 år tillbaka. Ha en fast inkomst.

Fördelar för dig som vill låna pengar

Årsräntan hos Brocc sätts individuellt. Den typiska räntan är 8 % vilket nästan är på samma nivå som vanliga privatlån har och är därför ett bra val för dig som tycker att smslån är för dyrt. Det är också ett bra alternativ för dig behöver en längre löptid än ett par månader eller som behöver ta ett lite större lån. Men observera att Brocc ställer lite högre krav än vad många smslångivare gör för att skydda sina långivare.

En annan fördel med Brocc, för dig som vill låna pengar, är att den ränta du får är fast och förändras alltså inte under löptiden, vilket gör att det blir enkelt för dig att planera din ekonomi.

Så lånar du

Så här lånar du av privatpersoner via Brocc:

 1. Fyll i önskat lånebelopp och avbetalningstid.
 2. Fyll i dina personuppgifter och det bankkontonummer du vill att pengarna ska sättas in på.
 3. Skicka iväg din ansökan.
 4. Du får ett snabbt svar och om du är beviljad kan du genast fylla i ditt låneavtal med BankID eller Mobilt BankID.
 5. Pengarna betalas ut och sitter på ditt bankkonto inom 24 timmar. Mycket snabbt!

Vill du låna ut pengar istället?

Om du vill låna ut pengar till andra privatpersoner via Brocc behöver du inte vara speciellt orolig för att du ska förlora dina pengar, t ex för att folk inte betalar tillbaka på sina lån eller om Brocc försätts i konkurs. Det är tryggt att spara pengar via Brocc av flera anledningar:

 1. De pengar du lånar ut sprids ut på minst 20 låntagare, ju mer du lånar ut desto fler låntagare sprids dina pengar ut på. Det gör att kreditrisken blir låg eftersom det inte är sannolikt att alla låntagare struntar i att betala tillbaka på sina lån. Den höga sparränta du får kompenserar gott och väl dina små kreditförluster och mycket därtill.
 2. Brocc lånar inte ut pengar till vem som helst. De lånar bara ut pengar till de som med största sannolikhet kan betala tillbaka på sina lån.
 3. Om Brocc skulle gå i konkurs påverkas du inte nämnvärt. Det är inte Brocc du har lånat ut pengar till så de kan inte mätas ut och de har en advokatbyrå som fortsätter att driva in dina pengar om de hamnat i obestånd.

Omdöme

Här ska vi ge dig ett kortfattat sammanfattande omdöme om Brocc, men observera att omdömet enbart gäller för lån inte sparkonton.

 • Det positiva: Ganska låg från-ränta. Relativt lågt inkomstkrav. Bra alternativ till banklån för dig som inte har så god kreditvärdighet och som därför brukar ratas av banken. Även bra alternativ till smslån eftersom räntan är lägre och löptiden längre. Avtal kan signeras med BankID. Tydlig och informativ hemsida. Du kan få lånet inom 24 timmar på vardagar vilket är bra för så här stora lån.
 • Det negativa: Hög högsta-ränta (men den gäller bara för dig som har dålig kreditvärdighet). Brocc tar UC. De har en åldersgräns på 20 år. Du måste ha en fast inkomst.