Tryggkredit

Tryggkredits onlinekrediter och snabblån är bland de allra billigaste på marknaden, månadsräntan är bara på 2,08 % (årsränta 25 %). Det är ytterst få smslån och andra snabba krediter som har en så låg ränta, de flesta andra brukar ha en månadsränta runt 3,25 %.

Inte nog med det, Tryggkredit betalar ut lån direkt till bankkonton hos Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea, och de gör det även på lördagar. Utöver det så tar Tryggkredit ingen UC om du ansöker om deras kontokredit, vilket i och för sig inte är ovanligt när det gäller den här typen av krediter.

Om Tryggkredits lån i korthet

 • Lånebelopp: 10000 – 25000 kr (upp till 40 000 kr om du redan är eller varit kund hos Tryggkredit tidigare).
 • Löptid:  Deras onlinekredit har en flexibel återbetalning, snabblånet har en löptid på 1 – 2 år.
 • Pengar på kontot: Direktutbetalning till bankkonton hos SEB, Swedbank, Handelsbanken och Nordea.
 • Smslån helg: Nej.
 • Avgifter: Uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift, aviavgift 35/kr mån.
 • Ränta: Årsränta 25 %, månadsränta 2,08 %.
 • Smslån utan UC: Tryggkredit tar inte UC vid sina flexibla krediter, men gör det om du väljer deras snabblån med fast återbetalningstid.
 • Lån med BankID: Nej, men du kan logga in direkt på din internetbank via Instantor vilket indirekt innebär att du kan använda ditt BankID.
 • Förlängning av lån: Nej.
 • Öppettider: Vardagar 08:00 – 18:00, lördag 10:00-15:00.
 • Ägare: Tryggkredit Stockholm AB som även äger Snabbfinans, Säkerfinans och Mobillån.

Grundkrav

 • Inkomstkrav: 150 000 kr i taxerad inkomst.
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Smslån med betalningsanmärkning: Nej.
 • Övriga krav: Folkbokförd i Sverige. Ha ett svenskt mobiltelefonabonnemang.

Ett av de billigaste snabblånen

Oavsett om du tar ett snabblån eller en flexibel kredit hos Tryggkredit får du en månadsränta på 2,08 % vilket motsvarar en årsränta på 25 %, vilket är ovanligt lågt för att handla om snabblån. De erbjuder faktiskt ett av de allra billigaste snabblånen på marknaden, inte minst om man kollar på de lån då långivaren inte tar någon UC. Du kan själv se vad deras smslån kostar på vår jämförelsesida där du själv kan se vad lånet kostar.

Tryggkredit är dessutom betydligt billigare än deras systervarumärken vilket beror på att ägaren S & A Sverige AB:s mer eller mindre profilerat Tryggkredit som ett lågprisvarumärke, och det har du lyckats bra med tycker vi på Snabblan24.nu.

Onlinekredit med ovanligt låg ränta

Tryggkredits kontokredit har också en ovanligt låg ränta ränta för att vara en så kallad onlinekredit, den har en månadsränta på 2,08 %. Det ger vi verkligen tummen upp för. Det är inte många långivare som matchar denna ränta när det handlar om så här snabba krediter.

Förvisso har Tryggkredits kontokredit inte alls lika låg ränta som vanliga bankkrediter men de är faktiskt inte så mycket dyrare än de flesta kreditkortskrediter. Du kan läsa mer om det här i detta blogginlägg.

Ansvarsfull långivare

Tryggkredit gör skäl för sitt namn, det är en pålitlig och trygg långivare som är mycket tydlig med sina villkor, lånekostnader och effektiva räntor.

De har samma ägare som Mobillån, Säkerfinans och Snabbfinans, vilket innebär att de ingår i SKEF som bland annat verkar för en ansvarsfull kreditgivning. Hos Tryggkredit kan du alltså inte låna om du har låg inkomst (under 150 000 kr/år) och/eller betalningsanmärkningar. Du kan inte heller låna mindre summor än 10000 kr som du kan göra hos ägarens andra långivare, men å andra sidan är Tryggkredit betydligt billigare än systerlångivarna.

Eftersom Tryggkredit är en ansvarsfull långivare har de alltså något högre krav än en hel del andra snabblångivare, men det är ändå betydligt enklare att få ett lån hos Tryggkredit än hos banken. Du måste var minst under 20 år, du får inte ha betalningsanmärkningar eller tjäna mindre än 150 000 kr/år, även om du “bara” vill låna 10000 kr.

Omdöme

Okej, nu till vårt kortfattade omdöme av Tryggkredit. Så här ser det ut:

 • Det positiva: En av marknadens billigaste onlinekrediter. Deras snabblån är billigare än de flesta andra smslån som har en ettårig löptid. Tydliga villkor. Du kan låna relativt mycket även som ny kund (upp till 25000 kr). Ingen UC för deras kontokredit.
 • Det negativa: Lite höga krav, inte minst om man bara vill ta deras minsta lån.  Dyra lån i jämförelse med vanliga privatlån. Synd att man inte kan låna mindre än 10000 kr.