Tryggkredit


Tryggkredits onlinekrediter och snabblån är bland de allra billigaste på marknaden, månadsräntan är bara på 2,08 % (årsränta 25 %). De flesta andra snabblån brukar ha en månadsränta runt 3,25 %. Hos Tryggkredit kan du låna 1000 – 25000  kr som ny kund, medan återkommande kunder kan låna upp till 40000 kr.

Inte nog med det, Tryggkredit betalar ut lån direkt till bankkonton hos Swedbank, SEB, Handelsbanken, Nordea och Danske Bank, och de gör det även på lördagar. Utöver det så tar Tryggkredit ingen UC, vilket i och för sig inte är ovanligt när det gäller den här typen av krediter.

Om Tryggkredits lån i korthet

 • Lånebelopp: 1000 – 25000 kr (upp till 40 000 kr om du redan är eller varit kund hos Tryggkredit tidigare).
 • Löptid:  Deras onlinekredit har en flexibel återbetalning, snabblånet har en löptid på 1 – 2 år.
 • Pengar på kontot: Direktutbetalning till bankkonton hos SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea och Danske Bank.
 • Smslån helg: Ja, på lördagar 10:00 – 15:00.
 • Avgifter: Uppläggningsavgift 395 kr, samt 35 kr/mån vid avisering om du tar en onlinekredit.
 • Ränta: Årsränta 25 %, månadsränta 2,08 %.
 • Smslån utan UC: Ja, Tryggkredit tar sina kreditupplysningar hos Bisnode, inte UC.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Öppettider: Vardagar 08:00 – 18:00, lördag 10:00-15:00.
 • Ägare: Tryggkredit Stockholm AB som även äger Snabbfinans, Säkerfinans och Mobillån.

Grundkrav

 • Inkomstkrav: 150 000 kr i taxerad inkomst.
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Smslån med betalningsanmärkning: Nej.
 • Övriga krav: Folkbokförd i Sverige. Ha ett svenskt mobiltelefonabonnemang.

Ett av de billigaste snabblånen

Oavsett om du tar ett snabblån eller en flexibel kredit hos Tryggkredit får du en månadsränta på 2,08 % vilket motsvarar en årsränta på 25 %, vilket är ovanligt lågt för att handla om snabblån. De erbjuder faktiskt ett av de allra billigaste snabblånen på marknaden, inte minst om man kollar på de lån då långivaren inte tar någon UC. Du kan själv se vad deras smslån kostar på vår jämförelsesida där du själv kan se vad lånet kostar.

Tryggkredit är dessutom betydligt billigare än deras systervarumärken vilket beror på att ägaren S & A Sverige AB:s mer eller mindre profilerat Tryggkredit som ett lågprisvarumärke, och det har du lyckats bra med tycker vi på Snabblan24.nu.

Onlinekredit med ovanligt låg ränta

Tryggkredits kontokredit har också en ovanligt låg ränta ränta för att vara en så kallad onlinekredit, den har en månadsränta på 2,08 %. Det ger vi verkligen tummen upp för. Det är inte många långivare som matchar denna ränta när det handlar om så här snabba krediter.

Förvisso har Tryggkredits kontokredit inte alls lika låg ränta som vanliga bankkrediter men de är faktiskt inte så mycket dyrare än de flesta kreditkortskrediter. Du kan läsa mer om det här i detta blogginlägg.

Direktinsättning till fem banker

Tryggkredits snabblån är inte bara ett av de billigaste på marknaden, de sätter även in pengar direkt på kontot till hela 5 banker och det är ovanligt många. Det innebär att du kan få pengarna direkt om du ansöker under kontorstid och har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank. Det är grymt.

Skulle du inte använda dig av någon av dessa banker kan du ändå få dina pengar samma dag om du gör en ansökan och blir beviljad runt lunchtid en vardag.

Ansvarsfull långivare

Tryggkredit gör skäl för sitt namn, det är en pålitlig och trygg långivare som är mycket tydlig med sina villkor, lånekostnader och effektiva räntor.

De har samma ägare som Mobillån, Säkerfinans och Snabbfinans, vilket innebär att de ingår i SKEF som bland annat verkar för en ansvarsfull kreditgivning. Hos Tryggkredit kan du alltså inte låna om du har låg inkomst (under 150 000 kr/år) och/eller betalningsanmärkningar. Du kan inte heller låna mindre summor än 10000 kr som du kan göra hos ägarens andra långivare, men å andra sidan är Tryggkredit betydligt billigare än systerlångivarna.

Eftersom Tryggkredit är en ansvarsfull långivare har de alltså något högre krav än en hel del andra snabblångivare, men det är ändå betydligt enklare att få ett lån hos Tryggkredit än hos banken. Du måste var minst under 20 år, du får inte ha betalningsanmärkningar eller tjäna mindre än 150 000 kr/år, även om du “bara” vill låna 10000 kr.

Omdöme

Okej, nu till vårt kortfattade omdöme av Tryggkredit. Så här ser det ut:

 • Det positiva: En av marknadens absolut billigaste onlinekrediter. Deras snabblån är billigare än de flesta andra smslån som har en ettårig löptid. Tydliga villkor. Du kan låna relativt mycket även som ny kund (upp till 25000 kr) och ända upp till 40000 kr som tidigare kund. Ingen UC.
 • Det negativa: Lite höga krav, inte minst om man bara vill ta deras minsta lån.  Dyrare än vanliga privatlån. Synd att snabblånet inte har en kortare löptid än 1 år, men å andra sidan kan man alltid lösa det i förtid om man vill.

 

Uppdaterad 2019-12-09