Tryggkredit

tryggkredit_1
En stor fördel med Tryggkredit är deras nya kredit som har en månadsränta på 2,33 % (årsränta 28 %) som är ett bra mycket alternativ till de flesta smslån, även till deras egna lån, eftersom det är marknadens billigaste onlinekredit just nu.

Tryggkredit har samma ägare som Mobillån, Säkerfinans och Snabbfinans, vilket innebär att de är ingår i SKEF som bland annat verkar för en ansvarsfull kreditgivning. Hos Tryggkredit kan du alltså inte låna om du har en extremt låg inkomst (under 150 000 kr/år) och/eller betalningsanmärkningar. Du kan inte heller låna mindre summor än 10000 kr som du kan göra hos ägarens andra långivare.

Om Tryggkredits lån i korthet

 • Lånebelopp: 10000 – 25000 kr.
 • Löptid:  Deras onlinekredit har en flexibel återbetalning, snabblånet har en löptid på 1 – 2 år.
 • Pengar på kontot: Direktutbetalning till bankkonton hos SEB, Swedbank, Handelsbanken och Nordea.
 • Smslån helg: Nej.
 • Avgifter: Uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift, aviavgift 35/kr mån.
 • Ränta: Årsränta 28 %, månadsränta 2,33 %.
 • Smslån utan UC: Tryggkredit tar inte UC vid sina onlinekrediter, men gör det om du väljer deras vanliga snabblån.
 • Lån med BankID: Nej, men du kan logga in direkt på din internetbank via Instantor vilket indirekt innebär att du kan använda ditt BankID.
 • Förlängning av lån: Nej.
 • Öppettider: Vardagar 08:00 – 18:00, lördag 10:00-15:00.
 • Ägare: S & A Sverige som även äger Snabbfinans, Säkerfinans och Mobillån.

Grundkrav

 • Inkomstkrav: 150 000 kr i taxerad inkomst.
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Smslån med betalningsanmärkning: Nej.
 • Övriga krav: Folkbokförd i Sverige. Ha ett svenskt mobiltelefonabonnemang.

Vad kostar Tryggkredits lån?

Oavsett hur mycket du lånar hos Tryggkredit får du alltid 365 dagars löptid och med tanke på att deras effektiva räntor är relativt höga blir deras lån inte så extremt billiga, såvida du inte löser det i förtid som du såklart har rätt att göra. Å andra sidan är deras lån betydligt billigare än de vad flesta vanliga smslån är och deras flexibla kredit är ännu billigare (se nedan).

Du kan själv se vad deras smslån kostar på vår jämförelsesida och där ser du att det finns en del billigare lån att välja på, men där ser du också att vanliga smslån som kan läggas upp på ett år är betydligt dyrare. Ett lån på 10000 kr med en löptid på 1 år hos Tryggkredit kostar 2685 kr till skillnad från andra smslån som kostar över 5000 kr.

Tryggkredit är dessutom betydligt billigare än deras systervarumärken vilket beror på att ägaren S & A Sverige AB:s mer eller mindre profilerat Tryggkredit som ett lågprisvarumärke och det är därför du inte kan låna mindre än 10000 kr. Det går nämligen inte ha göra en tillräckligt bra vinst på alltför små lån med den ränta de erbjuder.

Onlinekredit med ovanligt låg ränta

Tryggkredits kontokredit har en ovanligt låg ränta ränta för att vara en så kallad onlinekredit, den har en månadsränta på 2,33 %. Det ger vi verkligen tummen upp för. Det är bara Credway och Nanokredit (vid smslån på 5000 kr eller mer) som har lägre ränta.

Förvisso har Tryggkredits kontokredit inte alls lika låg ränta som vanliga bankkrediter men de är faktiskt inte så mycket dyrare än de flesta kreditkortskrediter. Du kan läsa mer om det här i detta blogginlägg.

Ansvarsfull långivare på gott och ont

Tryggkredit gör skäl för sitt namn, det är en pålitlig och trygg långivare som är mycket tydlig med sina villkor, lånekostnader och effektiva räntor. Eftersom Tryggkredit är en ansvarsfull långivare är det emellertid många som inte har möjlighet att låna hos dem. Det är helt kört om du är under 20 år, har betalningsanmärkningar eller tjänar mindre än 150 000 kr, även om du bara vill låna 10000 kr.

Vi kan tycka att ett lån på 10000 kr som kräver en inbetalning på 1000 kr i månaden om du väljer en löptid på 1 år borde kunna ha lite lägre inkomstkrav, det finns ju till och med banklån som har lägre krav än så.

Omdöme

Okej, nu till vårt kortfattade omdöme av Tryggkredit. Så här ser det ut:

 • Det positiva: En av marknadens billigaste onlinekrediter. Deras snabblån är billigare än de flesta andra smslån som har en ettårig löptid. Tydliga villkor. Du kan låna relativt mycket även som ny kund (upp till 25000 kr). Ingen UC för deras kontokredit.
 • Det negativa: Onödigt höga krav, inte minst om man bara vill ta deras minsta lån.  Dyra lån i jämförelse med privatlån. Synd att de tar UC om man tar att snabblån hos dem.