Tryggkredit


Tryggkredits snabblån på 1000 – 50 000 kr är bland de absolut billigaste på marknaden. Årsräntan är 24,8 % medan de flesta andra snabblån brukar ha en årsränta runt 40 %. Dessutom har Tryggkredits snabblån inga avgifter utöver räntan, vilket är grymt bra.

Hos Tryggkredit kan du alltså låna upp till 50 000 kr nu för tiden. Tidigare kunde man högst låna 25000 kr som ny kund och mer som återkommande kund, men nu är det lika för alla. Inte nog med det, Tryggkredit betalar ut lån direkt till bankkonton hos Swedbank, SEB, Handelsbanken, Nordea och Danske Bank, och de gör det även på lördagar. Utöver det så tar Tryggkredit ingen UC, vilket är rätt ovanligt för så här pass billiga snabblån.

Om Tryggkredits lån i korthet

 • Lånebelopp: 1000 – 50 000 kr.
 • Löptid: Flexibel återbetalning eftersom Tryggkredits snabblån i praktiken är en onlinekredit.
 • Pengar på kontot: Direktutbetalning till bankkonton hos SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea och Danske Bank, även Smslån helg. Om du har ett annat bankkonto får du pengarna samma dag om du ansöker strax innan kl. 13:30. 
 • UC: Hos Tryggkredit kan du ansöka om Smslån utan UC. De tar sina kreditupplysningar hos Bisnode.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta 24,8 %.
 • Avgifter: Inga avgifter utöver räntan.
 • Exempel: En kredit på 15 000 kr med en rörlig årsränta på 24,8%  i 1 år ( 12 inbetalningar) har en effektiv ränta på 27,83%. Månadsbetalningen blir då 1422,50 kr och den totala summan som ska betalas in är 17 028 kr, varav 7 028 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive 0 kr i avgifter.
 • Öppettider: Vardagar 08:00 – 18:00, lördag 10:00-15:00.
 • Ägare: Tryggkredit Stockholm AB som även äger Snabbfinans, Säkerfinans och Mobillån.

Grundkrav

 • Inkomstkrav: 150 000 kr i taxerad inkomst.
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Betalningsanmärkningar ok: Nej, hos Tryggkredit kan du inte ta ett smslån med betalningsanmärkning.
 • Övriga krav: Du måsta varit folkbokförd i Sverige sedan tre år tillbaka.

Ett av de billigaste snabblånen

Oavsett om du tar ett snabblån eller en flexibel kredit hos Tryggkredit får du för närvarande en årsränta på 22,5 %, vilket är ovanligt lågt för att handla om snabblån. De erbjuder faktiskt ett av de allra billigaste snabblånen på marknaden, inte minst om man kollar på de lån då långivaren inte tar någon UC. Dessutom har Tryggkredit tagit bort uppläggningsavgiften och aviavgiften vilket innebär att du bara betalar ränta om du lånar av Tryggkredit.

Du bör emellertid ha i åtanke att Tryggkredits snabblån har rörlig ränta. Det innebär att den kan förändras med tiden och bli både högre och lägre. Några större justeringar är dock inte troliga då Tryggkredit vill erbjuda riktigt billiga snabblån. Tryggkredit är betydligt billigare än sina systervarumärken vilket beror på att ägaren S & A Sverige AB:s mer eller mindre profilerat Tryggkredit som ett lågprisvarumärke, och det har du lyckats bra med tycker vi på Snabblan24.nu.

Onlinekredit med ovanligt låg ränta

Tryggkredits snabblån har också en ovanligt låg ränta ränta för att vara en så kallad onlinekredit. Det är få onlinekrediter som är avgiftsfria och har en en månadsränta på 1,7 %. Det ger vi verkligen tummen upp för. Det är inte många långivare som matchar denna ränta när det handlar om så här snabba krediter.

Förvisso har Tryggkredits kontokredit inte alls lika låg ränta som vanliga bankkrediter men de är faktiskt inte så mycket dyrare än vad de flesta kreditkortskrediter är. Du kan läsa mer om det här i detta blogginlägg.

Direktinsättning till fem banker

Tryggkredits snabblån är inte bara ett av de billigaste på marknaden, de sätter även in pengar direkt på kontot till hela 5 banker och det är ovanligt många. Det innebär att du kan få pengarna direkt om du ansöker under kontorstid och har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank. Det är grymt.

Skulle du inte använda dig av någon av dessa banker kan du ändå få dina pengar samma dag om du gör en ansökan och blir beviljad runt lunchtid en vardag.

Ansvarsfull långivare

Tryggkredit gör skäl för sitt namn, det är en pålitlig och trygg långivare som är mycket tydlig med sina villkor, lånekostnader och effektiva räntor. De ingick även i SKEF (tills SKEF lades ner 2018) som verkade för en seriös och sund kreditgivning.

Tryggkredit har samma ägare som Mobillån, Säkerfinans och Snabbfinans. Hos Tryggkredit kan du  inte låna om du har låg inkomst (under 150 000 kr/år) och/eller betalningsanmärkningar. Du kan inte heller låna mindre summor än 10000 kr som du kan göra hos ägarens andra långivare, men å andra sidan är Tryggkredit betydligt billigare än systerlångivarna.

Eftersom Tryggkredit är en ansvarsfull långivare har de alltså något högre krav än en hel del andra snabblångivare, men det är ändå betydligt enklare att få ett lån hos Tryggkredit än hos banken. Du måste var minst under 20 år, du får inte ha betalningsanmärkningar eller tjäna mindre än 150 000 kr/år, även om du ”bara” vill låna 10000 kr.

Omdöme

Okej, nu till vårt kortfattade omdöme av Tryggkredit. Så här ser det ut:

 • Det positiva: Krediten har en relativt låg ränta och inga avgifter vilket gör den till en av marknadens absolut billigaste onlinekrediter, Pengar direkt till Sveriges fem största banker. Du kan låna ända upp till 30000 kr även som nu kund. Ingen UC.
 • Det negativa: Lite höga krav, du måste vara minst 20 år gammal och tjäna 150 000 kr/år eller mer.  Du får inte låna om du har betalningsanmärkningar. Dyrare än vanliga privatlån och bankkrediter.

Uppdaterad 2023-09-21