Hitta rätt lån på Snabblan24.nu

Här på Snabblan24.nu hittar du flera olika sorters lån utan säkerhet, inte bara snabblån. Många lån är förvisso snabblån och SMS lån men hos oss hittar du även billiga privatlån och andra sorters lån. Snabblan24.nu har även kategoriserat ”våra” lån efter olika egenskaper. Vi har t ex en sida för snabblån och SMS lån som betalas ut direkt och en för lån då ingen UC tas. Syftet med det är att vi vill göra det enklare för dig att hitta det lån som passar just dig bäst. 

Nu ska vi ge dig en översikt över våra viktigaste sidor för dig som är ute efter ett lån, så att det blir lättare för dig att hitta ”rätt” lån.

Lån utan UC – för dig som vill behålla ditt Creditscore

På vår sida med lån utan UC hittar du ett stort antal långivare som inte tar sina kreditupplysningar hos UC. Tyvärr finns det fortfarande folk som tror att lån utan UC innebär att kreditgivarna inte tar någon kreditupplysning alls. Vi har till och sett i en av våra kära dagstidningar att skribenten/journalisten trodde att låna pengar utan UC innebär att långivaren inte tar någon kreditupplysningar alls, men det stämmer inte. Alla legala långivare är enligt lag tvungna att ta kreditupplysningar och ta hänsyn till dessa innan de beviljar lån. Det spelar ingen roll om det handlar om snabblån, SMS lån eller vanliga privatlån. De långivare som inte tar någon kreditupplysning hos UC tar sina kreditupplysningar hos andra kreditupplysningsbolag, oftast hos Bisnode och Creditsafe

Fördelen med att ta ett lån utan UC är att kreditupplysningen inte påverkar ditt Creditscore hos UC eftersom en förfrågan hos andra kreditupplysningsbolag inte syns i UC:s register. Och det är positivt eftersom de flesta banker och många andra stora aktörer tar sina kreditupplysningar hos UC. 

Snabblån och SMS lån direkt – för dig som behöver snabba pengar

Vår sida med snabblån och SMS lån direkt har endast lån som betalas ut direkt efter att din ansökan godkänns. Det behöver inte nödvändigtvis betyda att du får pengarna på en gång. Det finns långivare som gör en direktöverföring till sina kunders bankkonton och de som inte gör det.

Om långivaren gör en direktöverföring innebär det att pengarna hamnar direkt på ditt bankkonto, men om de inte gör det får du ändå pengarna ganska snabbt. Det är nämligen så att om utbetalningen görs innan kreditbolagets banks bryttid får du ändå pengarna samma dag. Skulle det ske efter det, eller på en helg, får du pengarna nästa bankdag. 

I vår lista över snabblån och SMS lån direkt ser du tydligt vilka lån som når dig direkt efter att de betalats ut och vilka som inte gör det. 

Om du bara vill titta på SMS lån som betalas ut direkt till just din bank kan du se vilka långivare som gör du på våra sidor med lån direkt till Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB och Danske Bank

Snabblån och SMS lån på helgen

De långivare som gör direktöverföringar till bankkonton och som även har öppet på helgen ser till att du får dina pengar direkt på helgen. De långivare som kan se att du får pengarna samma dag men inte direkt, kan inte göra helutbetalningar. På vår sida med snabblån och SMS lån som betalas ut på helgen hittar du enbart långivare som betalar ut lånet direkt till bankkontot på helgen. 

SMS lån på kvällen

På denna sida hittar du snabblån och SMS lån som hamnar på ditt bankkonto direkt, även efter klockan 18:00. Idag är det dessvärre inte så många långivare som betalar ut SMS lån direkt till bankkontot på kvällen, men det finns, till och med de som betalar ut pengar dygnet runt. 

Onlinekrediter och kontokrediter

På vår sida med onlinekrediter hittar du massor av kontokrediter som påminner om snabblån. Eller snarare, de flesta snabblångivare idag erbjuder onlinekrediter istället för SMS lån med fasta löptider. I praktiken är alltså även onlinkrediterna SMS lån, eller snabblån om du så vill.

Privatlån 

De privatlån vi presenterar på här på Snabblan24.nu erbjuds dels av banker och kreditbolag, dels av låneförmedlare. En del av privatlånen har en relativt hög ränta medan andra privatlån har en ränta från 2,95%. Det är denna sida du ska kika på om du är ute efter ett billigt lån. 

Låneförmedlare

En låneförmedlare samarbetar ofta med över 30 banker och kreditbolag, så när du gör en ansökan hos en förmedlare når den ett ganska stort antal långivare. Trots det tas det bara en enda UC på dig vilket är bra för ditt creditscore hos UC. Även här hittar du privatlån med en från-ränta på 2,95%.

Övriga sidor för dig som är ute efter ett lån

 • Snabblån 18 år. Det är långt ifrån alla snabblångivare som har en 18-årsgräns för sina lån, därför har vi samlat de långivare som har en 18-årsgräns på denna sida. 
 • Nya SMS lån. Här presenterar vi till alla nya SMS lån och andra lån vi lägger till på Snabblan24.nu. Så om du besökt oss tidigare och vill se vilka nya långivare vi lagt till, kan du alltid kolla in denna sida. 
 • Snabblån med ränta under 30%. Många snabblån, och i stort sett alla SMS lån, är högkostnadskrediter. Det innebär att de har en ränta på ca 30 – 40%, och de flesta av dessa ligger mycket nära 40%. På sidan med snabblån med en ränta under 30% listar vi enbart snabblån som inte räknas som högkostnadskrediter. 
 • Om du vill låna pengar på natten ska du besöka vår sida med SMS lån som betalas ut dygnet runt. Där hittar du förvisso bara två långivare eftersom det inte är så vanlig med utbetalningar 24/7, men det är ändå bättre än inget.
 • Skulle du vilja ta ett större lån än bara 20 000, 30 000 och vill få pengarna relativt snabbt ska du besöka vår sida med större lån som når ditt bankkonto inom 24 timmar

Förvisso har vi ännu fler sidor med lån här på Snabblan24.nu, men dessa är de viktigaste. Lycka till med att hitta just det lån som passar dig bäst! 

Publicerad 2021-08-20

Superfinans

Superfinans är en jämförelsetjänst för lån som drivs av Firstborn Aps i Danmark. Firstborn driver flera sajter där man kan ansöka om lån men alla ansökningar handläggs sedan av en låneförmedlare, t ex Freedom Finance eller Advisa. Så fungerar det dock inte hos Superfinans.

Hos Superfinans fyller du i önskat lånebelopp, vad du ska ha lånet till, om du har betalningsanmärkningar och vad du prioriterar, t ex låg ränta eller snabb utbetalning. Sedan måste du fylla i ditt namn, din e-postadress och ditt telefonnummer. Efter det listas flera lån som är anpassade efter dina önskemål. En del gillar detta koncept, andra inte. 

Fakta om lånen Superfinans jämför

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr.
 • Avbetalningstid: 1 mån – 20 år. 
 • Pengar på kontot: Allt ifrån 15 minuter upp till en vecka beroende på vilket lån du väljer.  
 • Ränta: Årsränta 2,95 – 39,8%. 
 • Avgifter: Tjänsten är avgiftsfri men långivarna har ofta en uppläggningsavgift och ibland aviavgifter.  
 • UC: Det beror på vilket lån du väljer. En del erbjuder lån utan UC, andra inte. 
 • Lån med BankID: Ja, det flesta långivare erbjuder signering av låneavtal med BankID. 
 • Öppettider: Beror på vilken långivare du väljer.
 • Ägare: Firstborn Aps, Danmark. 

Krav

 • Inkomstkrav: Beror på vilket lån du väljer.
 • Åldersgräns: 18 – 25 år beroende på långivare. 
 • Betalningsanmärkning ok: Beror på vilken långivare du väljer.  
Ansök

Varför välja Superfinans? 

Varför ska man använda sig av Superfinans egentligen? Det är ju ingen låneförmedlare, de jämför ju bara lån precis som många andra sajter gör. Ja, det kanske kan tyckas onödigt att använda sig av en sajt som Superfinans men det finns trots allt en fördel. 

De lån som vaskas fram av Superfinans påverkas av de val du gör i formuläret. Om du t ex prioriterar låg ränta får du en lista med billiga privatlån och om du prioriterar snabbhet får du en lista med lån som kan nå dig redan samma dag. Och skulle du ha betalningsanmärkningar sållas långivare som inte accepterar det bort. Fast egentligen är det inte svårare att hitta rätt lån på andra jämförelsesajter, utan att behöva fylla i några personuppgifter. 

När du besöker oss på Snabblan24.nu, till exempel, är det bara att kolla in vår sida över privatlån och låneförmedlare om du vill ha ett billigt lån. Eller om du vill ha ditt lån så fort som möjligt är det bara att kolla in vår sida med smslån som betalas ut direkt eller lån som betalas ut samma dag. Och skulle du ha anmärkningar är det bara att kolla in vår sida med lån trots betalningsanmärkningar. Där hittar du såväl snabblån som billiga privatlån som erbjuds av långivare som accepterar anmärkningar. 

Omdöme

Vissa kan trots allt gilla Superfinans koncept och det är ju bra att det finns sådana här alternativ att välja på också. Vi är dock lite splittrade när det gäller detta koncept. Det är förvisso bra att de vaskar fram just den typ av lån man är ute efter, men för många kan deras sajt vara lite förvirrande. Eftersom man är tvungen att fylla i både namn, e-postadress och telefonnummer innan listan visas kan många tro att Superfinans är en låneförmedlare, vilket de inte är. Det är en jämförelsetjänst. Det är en smula förvirrande. 

Nåja, nu ska vi knyta ihop säcken och titta på vad vi tycker är bra och dåligt med Superfinans.

 • Det positiva. Superfinans vaskar fram den sorts lån du är ute efter, vare sig du vill ha ett lån med direkt utbetalning, ett billigt lån eller en kontokredit. De samarbetar med rätt många långivare. Företaget bakom Superfinans är seriöst och väletablerat på den svenska marknaden. 
 • Det negativa. Man måste fyll i namn, telefonnummer och e-postadress innan man får fram en lista över långivare, så brukar det inte vara när man besöker en jämförelsesajt. Det ser ut som att Superfinans är en låneförmedlare trots att det inte är det.
Ansök

Publicerad 2021-02-05

Credinord

Credinord erbjuder företagslån på 10 000 – 1 000 000 kr med en löptid på 6 – 18 månader. Lånet riktar sig framförallt till små och medelstora företag, men alla slags företag i Sverige kan ansöka. Det spelar egentligen ingen roll hur stort företaget är eller vad för verksamhet du driver. 

Om du gör en ansökan en vardag får svar på den inom en timme, ibland redan efter 10 minuter. Och om du sedan skriver under låneavtalet innan kl.15:00 betalas pengarna ut direkt och kan nå ditt företagskonto redan samma dag. 

Om Credinords företagslån i korthet

 • Lånebelopp: 10 000 – 1 000 000 kr.
 • Löptid: 6 – 18 månader. 
 • Pengar på kontot: Du har möjlighet att få in pengarna på ditt företagskonto redan samma dag om du ser till att Credinord får det underskrivna elektroniska avtalet innan kl.15:00 en vardag. Svar på din ansökan får du inom 1 timme. 
 • Ränta: Lånet har enbart en fast avgift, ingen nominell ränta.  
 • Avgifter: En fast månadsavgift som bestäms utifrån kreditvärdighet.
 • Lån utan UC: Ja.  
 • Öppettider: Måndag – fredag 08:00-16:00. 
 • Ägare: CrediNord Oy, Finland. 

Krav

 • Inkomstkrav: Inget specifikt omsättningskrav.
 • Ålderskrav: Företaget måste ha varit verksamt i minst 6 månader. 
 • Betalningsanmärkningar ok. Nja, Credinord skriver att varken företaget eller borgensmän bör ha betalningsanmärkningar. 
 • Övrigt: Alla slags företag som är verksamma i Sverige är välkomna att ansöka. 
Ansök

Så går det till att få ett företagslån hos Credinord

Om du skulle vara intresserad av att ta ett företagslån hos Credinord går det till såhär: 

 1. Gör en ansökan på Credinords hemsida. Där väljer du lånebelopp och löptid, sedan fyller du i organisationsnummer, mobilnummer och e-postadress. Du måste även ange borgensmannens personnummer (om du har en enskild firma ska du bara fylla i ditt eget personnummer).  Skicka sedan in ansökan. 
 2. Du får svar på ansökan inom en timme under kontorets öppettider (måndag – fredag 8-16). 
 3. Om du beviljar får du en offert som du kan titta på i Credinords portal. Där ser du vilken lånekostnad lånet har, vilket belopp som de beviljat dig, vilka villkor som gäller och så vidare. 
 4. Om du accepterar offerten kan du skriva under låneavtalet elektroniskt i portalen. 
 5. Så fort Credinord tar emot ditt låneavtal (det sker i princip direkt efter du skrivit under det) betalas pengarna ut till ditt konto. Om det sker innan kl. 15:00 hamnar pengarna på kontot redan samma dag. 
 6. Du betalar sedan tillbaka på lånet via faktura. 

Omdöme

Vi på Snabblan24.nu tycker att Credinord erbjuder ett bra företagslån. Ansökan är enkel och lånet administreras mycket snabbt. Lånebeloppet är förvisso inte bland de största på marknaden precis men det räcker långt för många små och medelstora företag. Lånet funkar utmärkt för lite mindre investeringar och marknadsföring som gör att företagets omsättning förbättras. 

Det är dock lite tråkigt att man inte alls får någon vink om vad lånet kommer kunna kosta innan man gör sin ansökan. Det är dock vanligt när det gäller företagslån. Många kreditbolag som erbjuder företagslån har en avgift istället för nominell ränta (årsränta) och inga exempelavgifter anges tydligt. 

Det behöver förvisso inte betyda att lånet är ovanligt dyrt för den skull, men det hade varit bra om de gett ett exempel på vad lånet kan kosta. De hade även kunnat ange den lägsta och högsta effektiva räntan lånet kan ha. Ja, även lån utan nominell ränta har alltid en effektiv ränta eftersom även avgifter räknas in när man tittar på den effektiva räntan.

Nu ska vi summera denna recension och titta på vilka fördelar och nackdelar Credinords företagslån har. 

 • Det positiva: Enkel ansökan utan krusiduller. Snabbt svar. Om du skriver under ditt låneavtal innan kl. 15:00 kan ditt företag komma åt pengarna redan samma dag. Lånet har en fast avgift istället för en rörlig ränta, det gör det enkelt att planera sina återbetalningar. Inget specifikt omsättningskrav.  
 • Det negativa: Credinord tar UC, det är inte alla företagslångivare som gör det. Om du eller ditt företag har betalningsanmärkningar är det inte troligt att ansökan beviljas (på vår sida med företagslån hittar du både lån utan UC och långivare som accepterar anmärkningar). Nystartade företag beviljas inte heller eftersom de måsta ha varit verksamma i minst 6 månader (vilket förvisso är vanligt).  Ditt företag kan inte låna mer än 1 miljon kronor. Tråkigt att man inte har någon aning om vad lånet brukar kosta innan man har gjort sin ansökan. 
Ansök

Uppdaterad 2021-02-04

Reducero

Reducero är en låneförmedlare som du kan ansöka om lån på 5000 – 500 000 kr med en löptid på 1 – 15 år. Precis som med alla låneförmedlare tar Reducero bara en kreditupplysning hos UC som delas med alla kreditbolag som kontaktas efter din ansökan. DU kan ansöka om lån hos Reducero även om du inte tjänar mer än 120 000 kr/år och har betalningsanmärkningar.

OBS! Reducero samarbetar för närvarande inte med några jämförelsesajter för lån och således inte heller med oss. Du kan emellertid titta på våra andra 30 låneförmedlare här. Där hittar du både billiga lån och lån som är lätta att få även om du har anmärkningar. 

Om lånen Reducero förmedlar

 • Lånebelopp: 5000 – 500 000 kr.
 • Löptid: 1 – 15 år
 • Pengar på kontot: 2 – 5 arbetsdagar efter att långivaren har fått ditt signerade låneavtal. Från start till mål kan det ta 3 – 8 arbetsdagar.
 • UC: Ja, men Reducero tar en enda kreditupplysning hos UC.
 • BankID: Ja.
 • Ränta: Beror på långivare du lånar av och hur din kreditvärdighet ser ut.
 • Avgifter: Reducero tar inga avgifter men vissa lån har en uppläggningsavgift. Det är emellertid du själv som väljer om du tar ett lån med avgift eller inte.
 • Öppettider: Ingen uppgift men du kan såklart ansöka dygnet runt.
 • Ägare: Reducero AB. Moderbolag: Richsor Holding AB.

Krav

 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år (10 000 kr/mån).
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja, du kan ansöka om lån med betalningsanmärkningar. Du får ha upp till 10 anmärkningar.
 • Övriga krav: Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år och inte haft några skulder hos Kronfogden under de senaste 6 månaderna.

Vilka banker samarbetar de med?

Reducero samarbetar bara med 12 banker för närvarande och det är Avida Finans, Brocc, Collector Bank, Konsumentkredit, Lendify, Lån & Spar Bank, MoneyGo, Nordnet, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, SevenDay Bank, och Tando.

Idag när många andra låneförmedlare samarbetar med 20 – 40 banker är det en ganska blygsam siffra, men utbudet är varierat. Här kan du låna pengar billigt om du har en hyfsad betalningsförmåga, men även du som brukar ha svårt att få lån har möjlighet att få ett lån.

Lån som passar de flesta

Några av Reduceros samarbetspartners (t ex Avida, Santander och Sevenday) erbjuder ganska förmånliga lån med låg ränta för dig som har en bra kreditvärdighet och några av deras samarbetspartners erbjuder lån även till de som har betalningsanmärkningar. Du kan ha upp till 10 anmärkningar när du gör en ansökan hos Reducero.

Om man har betalningsanmärkningar brukar räntan förvisso bli ganska hög men sällan så hög som den ränta smslån brukar ha. Dessutom har Reducero ett ganska lågt inkomstkrav, du behöver inte tjäna mer än 10 000 kr för att göra en ansökan.

Reducero kan alltså vara ett vettigt alternativ även för dig som normalt brukar ansöka om sms-lån. Men om du vill låna en riktigt liten summa pengar, typ 3000 kr, har du emellertid inget att hämta här. De flesta av Reduceros samarbetspartners erbjuder inte lån som är mindre än 10 000 eller 20 000 kr. Förvisso kan du ansöka om så lite som 5000 kr men det är nästan ingen av Reduceros samarbetspartners som erbjuder så små lån. Då försvinner ju hela poängen med att göra en ansökan hos en låneförmedlare.

Omdöme

Låneförmedlarna har växt upp som svampar ur jorden under det senaste årtiondet och konkurrensen om kunderna som är ute efter billiga lån hårdnar för varje år som går. Det är ju det som är poängen med dessa förmedlare, att få bankerna och kreditbolagen att konkurrera om dig som kund vilket ger en lägre ränta. Och visst står sig Reducero hyfsat i konkurrensen trots att de samarbetar ganska få banker och kreditbolag.

Reducero fungerar som alla andra låneförmedlare. Du gör din ansökan, Reducero tar en enda kreditupplysning hos UC som delas med alla deras samarbetspartners och sedan skickas din låneansökan tillsammans med kreditupplysningen. Efter det börjar bankerna buda och sedan får du flera anbud att välja och vraka bland.

Nu ska vi titta på vilka fördelar respektive nackdelar du får om du gör din ansökan hos Reducero.

 • Det positiva: Ganska låg från-ränta även om den inte är lika låg som vissa konkurrenter erbjuder. Det är mycket enklare att få ett lån här än hos banken. Ganska lågt inkomstkrav. Du har möjlighet att låna pengar även om du har  upp till 10 betalningsanmärkningar. Reduceros hemsida är enkel och lättöverskådlig.
 • Det negativa: Reducero samarbetar endast med med 12 banker och kreditbolag. Det gör att konkurrensen om dig som kund inte blir lika stor som hos de flesta andra låneförmedlare. Många av Reduceros konkurrenter samarbetar med banker som erbjuder ännu lägre från-räntor än vad Reduceros samarbetspartners gör. Du måste fylla i ditt telefonnummer innan du kommer vidare till ansökan.

Creddo


Creddo är ytterligare en ny aktör som förmedlar företagslån istället för privatlån. Hos Creddo kan du ansöka om ett företagslån på 10 000 – 10 000 000 kr med en löptid på 1 månad upp till 5 år. Precis som med alla andra låneförmedlare tar Creddo bara en UC som sedan delas med samtliga långivare som kontaktas efter ansökan.

Sammanlagt samarbetar Creddo med 12 långivare som erbjuder företagslån och det är rätt bra inom denna nisch.

Om Creddo företagslån i korthet

 • Lånebelopp: 10 000 – 10 000 000 kr.
 • Löptid: 1 – 60 månader.
 • Pengar på kontot: Du får svar inom 24 timmar. Vid signering av låneavtal med BankID betalas lånet ut direkt och hamnar oftast på bankkontot samma eller nästa dag.
 • Ränta: Flera av Creddos samarbetspartners lån har ingen ränta alls men de har istället en avgift. De lån som har en ränta har en individuell ränta.
 • Avgift: Individuell.
 • UC: Ja, men Creddo tar bara en UC trots att flera banker och kreditbolag kontaktas.
 • Lån med BankID: Ja, de flesta av Creddos samarbetspartners erbjuder signering av låneavtal med BankID.
 • Öppettider: Måndag – fredag 09:00-17.00.
 • Ägare: Creddo AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Inget specifikt.
 • Åldersgräns: Minst 18 år för ägare men inget krav på hur länge företaget har verkat.
 • Företagslån med betalningsanmärkning: Creddo anger inte om betalningsanmärkningar accepteras eller ej, men eftersom de samarbetar med några kreditbolag som accepterar det borde anmärkningar inte vara något hinder.
 • Övrigt: De flesta av Creddos samarbetspartners kräver en säkerhet i form av en personlig borgen, men inte alla. Således ökar chanserna att få ett företagslån om en eller flera ägare eller liknande går i borgen.
Ansök

Varför ansöka hos Creddo?

Det finns flera fördelar med att göra en ansökan hos Creddo om ditt företag är i behov av ett företagslån:

 • Creddo samarbetar med 12 banker och kreditbolag vilket gör att du ökar dina chanser att få ett billigare lån. Om du bara gör en enda ansökan hos ett enda kreditbolag vet du ju inte om det verkligen är det billigaste lånet för just ditt företag. Förvisso kan du själv göra ansökningar hos flera kreditbolag samtidigt men eftersom många långivare tar sina kreditupplysningar hos UC kan det försämra din och ditt företags kreditvärdighet. Creddo tar bara en enda kreditupplysning hos UC.
 • Det är smidigare och går snabbare än om du gör flera ansökningar hos flera kreditbolag själv.
 • Flera av Creddos samarbetspartners accepterar betalningsanmärkningar, så det borde inte vara något hinder när du gör en ansökan hos dem.
 • Det är lättare att få ett lån via Creddo än hos banken eftersom flera av deras samarbetspartners inte är lika hårda i sina bedömningar. Det är alltså bra för nya företag som kanske inte hunnit få någon större vinst än.

Egentligen är det bara om ditt företag vill slippa UC helt som du inte bör göra en ansökan hos dem eller någon annan förmedlarare av företagslån. Om du vill slippa UC hittar du långivare som erbjuder lån till företag på vår sida över företagslån, och vanliga privatlån och snabblån hittar du på vår sida över lån utan UC.

Samarbetspartners

Creddo samarbetar med 12 kreditinstitut och det är faktiskt riktigt bra, t ex giganten Lendo samarbetar ”bara” med 10 banker som erbjuder företagslån. Långivarna som de samarbetar med är Approva, Aras Kapital, Avida, Villecta, Capcito, Fedelta, Ferratum Business, Froda, IMH, OPR-Företagslån, Qapitala och Qred.

Flera av dessa långivare hittar du även här på Snabblan24.nu och eftersom några av dem inte tar någon UC kan du ansöka hos dem direkt istället om du vill slippa UC helt och hållet. Du kan se vilka som inte tar UC här. En del accepterar även betalningsanmärkningar.

Omdöme

Under 2019 har alltfler kreditbolag börjat rikta in sig mot företag, inte bara privatpersoner. En del långivare erbjuder lån till både privatpersoner och företag medan andra enbart fokuserar på företag. Samma sak gäller bland låneförmedlarna och när Creddo dök upp på marknaden sommaren 2019 valde de att enbart rikta sig till företag.

Eftersom Creddo är en helt ny låneförmedlare är det lite svårt att ge ett rättvist omdöme om dem, det är ju inte så många som hunnit låna via dem än. Å andra sidan är det svårt att misslyckas som låneförmedlare eftersom allt man egentligen gör är att hantera ansökningar och ta en kreditupplysning, och sedan skicka iväg allt underlag till de långivare som passar bäst för den som gjort ansökan. Det viktigaste är att låneförmedlaren samarbetar med tillräckligt många bra kreditbolag och det gör Creddo.

Nu ska vi avsluta denna recension genom att titta på vilka fördelar och nackdelar du får om du gör en ansökan hos dem.

 • Det positiva: Samarbetar med 12 kreditbolag vilket ökar chansen att få ett billigt lån. Creddo tar bara en kreditupplysning hos UC som delas med flera långivare. Några av Creddos samarbetspartners accepterar betalningsanmärkningar. Det är lättare att få lån här än hos banken.
 • Det negativa: Creddos hemsida är lite tunn och innehåller för lite information om deras tjänst. Du måste använda BankID redan när du gör din ansökan. Om ditt företag behöver ett lån mycket snabbt kan det gå snabbare om du ansöker direkt hos kreditgivaren. Om du vill slippa UC helt och hållet bör du ansöka direkt hos en kreditgivare som inte tar UC.
Ansök

Publicerad 2021-02-04

Approva


Approva erbjuder relativt små men snabba företagslån på 30 000 – 300 000 kr som läggs upp på 2 – 18 månader. De vänder sig alltså inte till företag som behöver ett större tillskott i kassan men om ditt företag bara behöver ett litet mikrolån kan de vara värda att titta närmare på.

Approva erbjuder företagslån utan UC eftersom de tar sina kreditupplysningar hos Bisnode och betalningsanmärkningar kan accepteras om din och ditt företags ekonomi är stabil. Dessutom får man svar på sin ansökan inom en kvart och pengarna betalas ut redan samma dag. Så visst finns det många fördelar med Approva företagslån.

Om Approva företagslån i korthet

 • Lånebelopp: 30 000 – 300 000 kr.
 • Löptid: 2 – 18 månader.
 • Pengar på kontot: Svar på ansökan får man inom 15 minuter och lånet betalas ut redan samma dag. Pengarna når oftast bankkontot redan nästa bankdag.
 • Ränta: Lånet har ingen ränta utan har en fast avgift istället.
 • Avgift: Bestäms individuellt (se prisexempel nedan).
 • UC: Nej, Approva tar sina kreditupplysningar hos Bisnode istället.
 • Låna med BankID: Ja.
 • Öppettider: Måndag – fredag 09:00-17:00.
 • Ägare: Approva AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Inget specifikt, men företaget måste ha en stabil ekonomi och inga Kronofogdeskulder.
 • Ålder på företaget: Inget krav. Både nya och gamla företag kan ansöka.
 • Företagslån med betalningsanmärkning: Ja.
 • Övrigt: Alla svenskregistrerade enskilda firmor, handelsbolag och aktiebolag kan ansöka. Den som ansöker måste vara folkbokförd i Sverige, inneha F-skattsedel och ha ett BankID.
Ansök

Prisbild

Precis som med de flesta andra företagslån har Approvas lån ingen ränta men naturligtvis är det inte gratis. Istället för ränta tar man ut en fast avgift som inte påverkas av några ränteförändringar vilket gör det lättare för företaget att planera sin ekonomi.

Hur stor avgift du får betala beror på hur din och ditt företags ekonomi ser ut, därför kan vi på Snabblan24.nu inte säga hur mycket Approvas företagslån kostar. Vi kan däremot ge dig ett prisexempel hämtar direkt från Approva som i alla fall ger en vink om vad ett lån kan kosta.

Ett lån på 100 000 kr med 12 månaders löptid har en månadsavgift på 2000 kr vilket innebär att den totala avgiften blir 24 000 kr. Det motsvarar alltså 24 % av lånets storlek. Nej, det kanske inte låter så billigt men det är en ganska normal kostnad för ett företagslån, det kostar nästan exakt lika mycket som Likvids företagslån, till exempel. Det är förvisso nästan dubbelt så dyrt som Frodas företagslån men nästan bara hälften så dyrt som OPR:s. Approvas lån är alltså medeldyrt men är lättare att få än många andra företagslån.

För vem passar Approva företagslån?

Om en eller flera av nedanstående punkter passar in på ditt företags förutsättningar och önskemål kan Approva vara något för dig.

 • Approva företagslån är ett bra val för företagare som behöver ett snabbt tillskott i företagskassan. Du vet redan efter 15 minuter om din ansökan blivit beviljad och om du accepterar låneerbjudandet betalas pengarna ut på en gång, och sedan tar det en bankdag innan de når ditt företagskonto.
 • Om du och ditt företag vill slippa UC är Approva ett bra val eftersom de gör sina förfrågningar hos kreditupplysningsföretaget Bisnode istället. Ja, en kreditupplysning hos UC kan ju försämra din och företagets kreditvärdighet om det blir ett avslag, så om du inte är säker på att ansökan beviljas kan det vara bra att vända dig till en långivare som inte använder sig av UC.
 • Skulle du ha en eller flera betalningsanmärkningar kan Approva också vara något för ditt företag eftersom det inte behöver vara ett hinder. Men naturligtvis måste företaget vara i gott skick och ha en stabil ekonomi, och det är troligt att avgiften blir högre om du har anmärkningar.
 • Om ditt företag inte funnits så länge kan Approva ändå bevilja ett lån om man ser att det har en god ekonomisk trend.
 • Om du är tveksam till att banken kommer säga ja till en låneansökan kan det vara värt att testa Approva. Du har ju inget att förlora eftersom det inte kostar något att ansöka och det försämrar ju varken din eller ditt företags kreditvärdighet eftersom Approva inte tar UC.

Approva kan alltså passa bra för många företagare, inte minst för företag som kanske har svårt att få ett vanligt banklån. Däremot passar det såklart inte för företag som behöver ett större lån eftersom det högsta lånebeloppet hos Approva är 300 000 kr. Om ditt företag behöver ett större lån kan du alltid kolla in vår sida med företagslån, där hittar du lån upp till 60 000 000 kr.

Omdöme

Approvas företagslån är inte så dumt. Det är snabbt och smidigt och har en rimlig lånekostnad. Det är emellertid inte helt utan fläckar (för sådana lån existerar inte) och därför ska vi nu titta på både fördelarna och nackdelarna med Approva företagslån.

 • Det positiva: Mycket snabbt svar på ansökan (15 min) och snabb utbetalning (samma dag). Approva erbjuder företagslån utan UC och accepterar ansökanden med anmärkningar. Lånet är billigare än många andra snabba och smidiga företagslån.
 • Det negativa: Det finns billigare företagslån än Approvas. Det maximala lånebeloppet är på endast 300 000 kr.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-04

Minifinans


Minifinans erbjuder enbart riktigt små lån på 500 – 5000 kr, vilket är rätt sällsynt idag, utan att ta UC. Eller snarare, det finns ingen annan långivare som erbjuder så små lån som 500 kr. Minifinans är alltså långivaren för dig som bara behöver låna några tusenlappar i några månader, upp till ett år.  Det är rätt uppfriskande nu när nästan alla andra snabblångivare erbjuder allt större lån och längre löptider, eller har gjort om sina smslån till onlinekrediter.

Obs! Vårt samarbete med Minifinans är för tillfället pausat men vi hoppas på att det återupptas inom kort. Om du är intresserad av ett liknande lån i samma storlek och prisklass rekommenderar vi starkt Kredit 365 så länge.  

Om Minifinans i korthet

 • Lånebelopp: 500 – 5000 kr.
 • Löptid: 1 – 12 mån.
 • Pengar på kontot: Minifinans försöker se till att du får pengarna inom 24 timmar, alltså antigen samma dag eller nästkommande bankdag.
 • UC: Nej.
 • Lån med BankID: Nej, men inga pappersavtal används. Du sköter det hela med SMS (se nedan).
 • Ränta: Lånet har ingen vanlig ränta, bara avgifter.
 • Avgifter: Uppläggningsavgift 395 kr och månadsavgift på 41 – 79 kr.
 • Öppettider: Vardagar 09:00 – 17.00.
 • Ägare: Kantura AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Minst 120 000 kr per år.
 • Åldersgräns: 20 – 65 år.
 • Betalningsanmärkningar: Nej.
 • Övrigt: Du måste ha ett mobilabonnemang som är registrerat i ditt namn, vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt bankkonto. Inga betalningsförelägganden eller skulder hos Kronofogden. Ingen skyddad identitet.

Ett äkta smslån

Även om Minifinans kallar sitt lån för mikrolånär det, som vi ser det, ett klassiskt smslån. Det är litet, det betalas ut snabbt, ingen UC tas och kraven är rimliga. Men det finns en annan sak som påminner om de tidigare smslånen och det är att du indirekt kan bekräfta ditt låneavtal via SMS.

Om du blir beviljad betalar du uppläggningsavgiften via ett SMS som sedan läggs på din telefonräkning. När du har betalt uppläggningsavgiften via ditt SMS betalas ditt smslån ut. Det är därför det är så viktigt att ditt mobilnummer är registrerat i ditt namn, för om det inte är det kan du inte låna.

Hur står sig Minifinans mot sina närmsta konkurrenter?

Idag finns det tre långivare som enbart fokuserar på riktigt små smslån. Förutom Minifinans är det bara Kredit365 och Nätlån som gör det, varav Kredit365 är deras främsta konkurrent. Så därför ska vi nu titta på vilka fördelar och nackdelar Minifinans har gentemot dessa Kredit365. Vi börjar med att titta på fördelarna.

Minifinans fördelar

 • Längre löptider. Minifinans erbjuder längre löptider än 3 månader, ända upp till 12 månader faktiskt. Det här kan vara bra om du t ex lånar 5000 kr och tycker att det blir för mycket att betala tillbaka ca 1700 kronor i månaden. Eftersom Minifinans smslån inte har någon ränta utan bara en månadsavgift på 41 – 79 kr i månaden blir det ju inte så kännbart att betala av lånet på exempelvis 12 månader. Det blir bara 519 kr i månaden, men tänk på att det såklart blir dyrare i längden. Förövrigt har Minifinans flexiblare löptider än Kredit365.
 • Inte dyrare att låna mycket istället för lite. Eftersom Minfinans smslån inte har någon vanlig ränta utan bara avgifter istället blir det inte dyrare att låna en större summa än en liten om du väljer samma löptid. Att låna 2000 kr i t ex 2 månader kostar exakt lika mycket som att låna 5000 kr i 2 månader. Det är alltså bra för dig som vill låna lite mer än typ 1000 eller 2000 kr.

Konkurrenternas fördelar

Det finns, som sagt, några fördelar med att låna hos Kredit365 och det är:

 • Lägre inkomstkrav. Kredit365 har inget specifikt inkomstkrav medan Minifinans kräver att du tjänar minst 120 000 kr/år.
 • Kredit365 accepterar betalningsanmärkningar vilket inte Minifinans gör.
 • Kredit365 har en åldersgräns på 18 år istället för 20.

Omdöme

Nu är det dags att ge vårt kortfattade omdöme om Minifinans. Så här det ut:

 • Det positiva. Pengarna hamnar på låntagarens bankkonto inom 24 timmar om det inte är helg. Minfinans tar inte UC. Inte dyrare att låna 5000 kr än 500 kr om du betalar tillbaka allt lika snabbt, vilket gör deras lite större lån ganska billiga.
 • Det negativa. Minifinans betalar inte ut smslån direkt till bankkontot och det gör att du inte heller kan få ditt lån på helgen.  Lite högt inkomstkrav med tanke på det ringa lånebeloppet. Du kan inte signera ditt låneavtal med BankID, något du kan göra hos nästan alla andra långivare (men du slipper dock pappersavtal).

Låna eller placera via P2P-bolag?

Här på Snabblan24.nu hittar du ett antal P2P-lån som i vissa fall kan vara ett bra alternativ till snabblån och privatlån. När du tar ett sådant här lån lånar du i praktiken pengar av andra privatpersoner via ett P2P-bolag. Dessa personer investerar alltså in ditt lån mot att de får en viss avkastning som i praktiken är den ränta du betalar minus de avgifter P2P-bolaget tar ut. Du kan läsa mer om hur det här fungerar på vår sida över P2P-lån.

Nu ska vi visa dig vilka fördelar du får om du tar ett P2P-lån, men även vilka nackdelar det har. Vi ska också visa dig vilka fördelar och nackdelar det finns med att investera/placera pengar i lån istället för att spara på ett sparkonto eller i fonder.

Fördelar med P2P lån

 • P2P-lån har oftast betydligt lägre ränta än smslån och andra snabblån. Det finns emellertid ett undantag: Loansteps lån upp till 15 000 kr, de är inte billigare. Loansteps lån finansieras av privatpersoner som investerar i lån via Savelend.
 • Även om din kreditvärdighet är lite si sådär, vilket gör att banken inte vill låna ut pengar till dig, kan du kanske ändå få ett lån. De flesta P2P-bolag delar in sina låntagare i flera riskklasser, så om det finns folk som tar risken att låna ut pengar till folk i en hög riskklass har du möjlighet att få ett lån. Hos Lendify väljer de flesta att sprida ut sina lån över flera riskklasser, men observera att de inte accepterar betalningsanmärkningar och Kronofogdeskulder och du måste tjäna minst 180 000 kr/år.

Nackdelar med P2P lån

 • Det är inte alltid du får lånet lika snabbt som du kan få ett smslån, snabblån eller en onlinekredit som du kan få redan samma dag, eller till och med direkt efter ansökan beviljats. Hos vissa P2P-bolag tar det flera dagar innan lånet når dig, inte minst om du har en lite sämre kreditvärdighet, men det finns undantag. Lendify kan betala ut ditt lån redan samma dag och pengarna når dig direkt om du har ett bankkonto hos Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank. Loanstep kan också se till att du får ditt lån samma dag.
 • Även om P2P-bolagen ofta påstår att folk som vill låna pengar får en lägre ränta än hos banken för att de slipper bankens omkostnader är deras lån inte alltid billigare än ett klassiskt banklån, i alla fall inte om du har en riktigt bra kreditvärdighet.

Fördelar med att investera i lån

 • Du får en betydligt högre ränta än på ett sparkonto, inte minst i dessa tider då det finns sparkonton som inte ger någon ränta alls.
 • De pengar du investerar betalas tillbaka månadsvis, allteftersom lånen amorteras av låntagarna. Det gör att du inte låser allt du investerat under den bindningstid du valt, utan får istället tillbaka en del av dina pengar plus avkastning månadsvis. På ett fasträntekonto får du inte ta ut några pengar alls under bindningstiden, såvida du inte vill betala en hög uttagsavgift (straffavgift) eller få sänkt ränta.
 • Du kan även välja att återinvestera dina pengar och din avkastning i nya lån, vilket ger dig en slags ränta på ränta-effekt som ger dig en ännu högre avkastning. Ränta på ränta-effekten är i stort sett obefintlig på vanliga bankkonton idag eftersom de oftast inte ger någon avkastning alls, eller en mycket liten avkastning.
 • Det är ett tryggare sparande än fonder. Dina placerade pengar sprids (om du så önskar) på massor av lån vilket minimerar kreditförlusterna på grund av obetalda lån. Visst får du räkna med att göra små kreditförluster men eftersom räntan är så hög är risken mycket liten, eller snarare obefintlig, att du skulle gå med förlust. I stort sett alla som placerar pengar i lån går med vinst, så är det inte med fonder. Fonder kan gå upp och de kan gå ner. Förvisso tjänar de flesta pengar på att spara i fonder men risken att gå med förlust är större än när du investerar i lån.

Nackdelar med att investera i lån

 • Den nominella ränta du får ser alltid högre ut än vad den egentligen är. Orsaken till det är dels att P2P-bolagen tar en administrativ avgift som burkar bestå av en viss procentsats av det du har lånat ut, dels av kreditförluster. Den faktiska räntan efter dessa faktorer brukar emellertid ändå vara ganska hög, men glöm ändå inte att kolla hur P2P-bolagets avgifter och förväntade kreditförluster ser ut innan du lånar ut pengar.
 • Vare sig du valt att återinvestera dina pengar eller att få tillbaka det du har lånat ut plus avkastning varje månad kan du inte få tillbaka dina pengar när du vill. Du har alltid en viss bindningstid att förhålla dig till. Så är det inte med fonder då du när som helst kan sälja dem och sedan göra andra investeringar, eller helt enkelt använda pengarna.
 • Avkastningen beskattas med 30 % i vinstskatt, vilket är rätt mycket. Om du köper fonder via ett investeringssparkonto (ISK) skattar du endast 0,46 % i schablonskatt på hela ditt innehav. Det brukar bli mer gynnsamt.
 • Dina pengar täcks inte av någon insättningsgaranti, så om P2P-bolaget skulle försättas i konkurs riskerar du att förlora de pengar som finns på ditt klientbankkonto. Men det finns P2P-bolag som garderar dig mot det här, t ex Lendify som har en kreditförlustfond som ersätter dig istället.
 • Du kan få problem att få tillbaka dina pengar om P2P-bolaget går i konkurs eftersom det är de som sköter hanteringen av återbetalningarna. Nåja, de flest fall hamnar ärendet bara hos en annan aktör som driver in skulderna åt dig istället. Lendify, till exempel, överlämnar allt till Lindorff om det skulle ske.

OPR Privatlån

opr privatlån
Hos OPR privatlån kan du låna 10000 till 50 000 kr i 1 – 4 år och lånet har en fast årsränta på 29,9 %. Även om de kallar sin produkt för privatlån skulle det lika gärna kunna räknas som ett snabblån eftersom det betalas ut redan samma dag. Dessutom har OPR Privatlån en räntesättning som ligger på ungefär samma nivå som exempelvis Cashbuddy, Goodcash och Kontantfinans, som också verkar i snabblånebranschen.

OBS! OPR privatlån samarbetar för närvarande inte med några jämförelsesajter, men kolla gärna in Spargo Finans istället, de erbjuder ett liknande privatlån som dessutom är betydligt billigare.

Om OPR Privatlån i korthet

 • Lånebelopp: 10000 – 50000 kr
 • Löptid: 1 – 4 år.
 • Pengar på kontot: Du kan få dina pengar redan samma dag om du ansöker innan kl. 13:15, annars hamnar pengarna på ditt bankkonto nästa bankdag.
 • Ränta: Nominell ränta (årsränta) 29,9 %. Typisk effektiv ränta 39,12 %.
 • Avgifter: Uppläggningsavgift 695 kr samt aviavgift 39 kr/mån.
 • UC: Ja.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Öppettider: Vardagar 08:00-19.00, helger 10:00-16:00.
 • Ägare: OPR-Finance AB som även äger Everydayplus och OPR Företagslån.

Krav

 • Inkomstkrav: Minst 120 000 kr per år.
 • Åldersgräns: 20 – 70 år.
 • Betalningsanmärkningar ok: Nej.
 • Övrigt: Fast inkomst ett krav. Mobilt BankID är ett måste.

Snabbt och lätt att få

OPR Finance AB:s satsning på privatlån är inte speciellt förvånande. De erbjuder redan ett smidigt lån som riktar sig till företag och snabba små krediter till privatpersoner som är i behov av snabba pengar och som normalt har svårt att få en vanlig bankkredit eller ett kreditkort. Så varför inte även erbjuda ett snabbt och smidigt privatlån?

OPR:s privatlån liknar emellertid inte alls ett vanligt banklån eller andra stora privatlån med låga räntor. Nej, det är inte deras nisch. De satsar snarare på att nå folk som är i behov av en snabb utbetalning och folk som har svårt att få ett vanligt banklån.

OPR:s inkomstkrav är betydligt lägre än hos de flesta banker och de är inte alls lika hårda i sina bedömningar. Dessvärre accepterar OPR Privatlån inte betalningsanmärkningar så om du har det måste du kolla någon annanstans, t ex på vår sida över lån där betalningsanmärkningar accepteras. Men om du inte har anmärkningar har du mycket goda chanser att få ett lån även om din ekonomi inte är på topp.

Om du gör en ansökan hos OPR Privatlån innan 13.15 får du ditt lån redan samma dag, vilket är grymt bra med tanke på att du kan låna upp 100 000 kr. Och svaret på din ansökan får du nästan direkt. Mycket smidigt alltså.

Lite om lånekostnaden

Priset man får betala för att få detta lite enklare lån är såklart en betydligt högre ränta än vad bankerna har. Årsräntan är på 29,9 % och den effektiva räntan strax under 40 %. Det är inte billigt precis men i finansvärlden brukar ett större risktagande betyda högre ränta, även om man kan tycka att OPR privatlån borde haft lite lägre ränta i alla fall. Men hur man än vänder och vrider på det är den effektiva räntan betydligt lägre än den korta smslån har.

Visst finns det billigare alternativ än OPR när det gäller det här typen av lån. Om du t ex lånar 10000 kr i 1 år hos OPR Privatlån kostar det 2 972 kr medan det hos exempelvis Cashbuddy ”bara” kostar 1 652 kr, men hos Cashbuddy är det lite svårare att få lån, det tar 1 – 3 dagar tills pengarna når bankkontot och du kan inte låna mer än 25 000 kr.

Det vi kan tycka är lite trist är att OPR, till skillnad från vissa andra långivare inom samma nisch, tar en uppläggningsavgift på 695 kr.  Okej, om du lånar 50000 kr kanske det inte känns så mycket i sammanhanget, men ändå. Utöver uppläggningsavgiften betalar du dessutom en aviavgift på 39 kr/mån, men det är förvisso inte helt ovanligt för lite större snabblån. Och trots uppläggningsavgiften och aviavgifterna är OPR:s privatlån ändå betydligt billigare än ett vanligt sms lån.

Kort och gott: Om du väljer en kortare löptid och kanske inte lånar så fasligt mycket blir OPR:s privatlån inte speciellt dyrt. Då är det faktiskt ett betydligt billigare alternativ än ett vanligt snabblån, bara du kan tänka dig att låna av ett kreditbolag som tar UC.

Omdöme

OPR Privatlån kan vara ett vettigt lån för dig som av någon anledning behöver ett lån redan idag, eller imorgon, och som vill ha en längre avbetalningstid än bara några månader. Det är också ett alternativ för dig som inte passerar bankernas nålsöga eftersom väldigt många blir beviljade hos OPR.

Men det är inget vettigt lån för dig som har en god kreditvärdighet och som kan tänka dig att vänta på lånet i några dagar, då finns det betydligt billigare privatlån att välja på. Du bör helst undvika att låna ett större belopp hos OPR Privatlån. Om du t ex lånar 50 000 kr i 4 år kostar det 39 328 kr, nästan 79 % av själva lånets storlek. Men om du bara vill låna tio, tjugo tusen blir det inte alls lika illa.

Nu ska vi summera det hela och kolla på varför, och varför inte, du bör låna hos OPR Privatlån:

 • Det positiva: Mycket lättare att få än ett banklån, OPR har nämligen en hög beviljandegrad. Lägre ränta än vad korta smslån har. Snabb utbetalning, inte minst med tanke på det ganska stora lånebeloppet. Lågt inkomstkrav.
 • Det negativa: Högre effektiv ränta än hos bankerna och hos några av deras konkurrenter inom samma nisch. Ganska hög uppläggningsavgift. Tar UC. Accepterar inte betalningsanmärkningar. Mycket dyrt om du lånar mycket under en längre tid.

Uppdaterad 2019-12-23

Finevate


Finevate är ett färskt bolag inom P2P-lending som ger höga sparräntor åt sina investerare och vettiga utlåningsräntor till sina låntagare. Hos Finevate kan du låna 5000 – 30000 kr i antingen 1 eller 2 år.,

Finevate, som ägs av Fund Mill AB, är inget bolag för dig som behöver snabba pengar, de riktar sig snarare till dig som inte vill betala för mycket för ditt lån eftersom deras räntor är klart lägre än de som smslån brukar ha. Hur lång tid det tar innan du får ditt lån beror på hur snabbt det finansieras av de privatpersoner som investerar i lån.

Obs! Vi samarbetar inte Finevate så du kan inte besöka dem via oss. Vi rekommenderar att du istället kollar in Loanstep eller Lendify som vi anser vara bättre än Finevate.

Om Finevates lån i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 30 000 kr.
 • Avbetalningstid: 1 eller 2 år.
 • Pengar på kontot: Det beror på hur snabbt din ansökan matchas mot de privatpersoner som investerar i lån. När det är finansierat tar det 1 – 2 bankdagar.
 • Årsränta: Den sätts efter din kreditvärdighet. Exempelränta: 12,86 %.
 • Avgifter: Uppläggningsavgift och administrativ månadsavgift. Än så länge anger inte Finevate hur höga dessa avgifter är med det kommer nog (det är ju ett helt färskt P2P-bolag). Men räkna med kanske 495 kr i uppläggningsavgift och från 19 kr/mån i administrativ avgift.
 • UC: Ja.
 • Lån med BankID: Ja, du måste ha e-leg om du ska få låna hos Finevate.
 • Förlängning av lån: Inte helt omöjligt om du hamnar i knipa.
 • Öppettider: Inget angivet, än.
 • Ägare: Fund Mill AB.

Krav

 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Lån med betalningsanmärkning: Nej.
 • Övriga krav: Du måste ha ett BankID/Mobilt BankID. Svenskt bankkonto eftersom du måste godkännas för svenskt autogiro.

Finevate – om du behöver ett halvstort lån

Om man tittar på Finevates P2P-konkurrenter erbjuder de mindre lån med kortare löptider än Sparlån och Lendify, men större lån med längre löptider än Loanstep som ägs av Savelend Sweden AB. Loanstep har valt att konkurrera med vanliga smslån medan Lendify och Sparlån konkurrerar med banklån utan säkerhet.

Hittills har ingen konkurrerat med långivare som erbjuder ett mellanting mellan smslån och privatlån, fram tills nu eftersom det är precis det Fund Mill AB gör. De utmanar etablerade kreditbolag som Thorn Svenska AB, Cash2you och Frogtail, för att ge några exempel. Alla dessa kreditbolag erbjuder lån som är större än typiska smslån och som har längre återbetalningstider.

Så hur ska de lyckas att konkurrera med dessa lånebolag som är rätt så generösa med sina bedömningar? Det blir väl inte så lätt? Nej, det stämmer. Förmodligen är det inte lika lätt att få ett lån hos Finevate eftersom de säger sig värna om sina investerare, men deras vapen är såklart räntan. De påstår i alla fall att du kommer ha möjlighet att få lägre ränta hos dem än med traditionella lösningar.

Nåja, det blir nog för närvarande svårt att lägga sig under de rekordlåga räntor bankerna erbjuder idag, men med all sannolikhet kommer deras lån vara betydligt billigare än smslån, och förhoppningsvis även billigare än Frogtails och Thorn Svenska AB:s alternativ. Men det återstår att se eftersom Finevate inte anger någon ”frånränta” på sin hemsida, än så länge.

Omdöme

Fund Mill AB har inte verkat i P2P-branschen speciellt länge men det är alltid kul när nya aktörer inom Peer-to-Peer-lending dyker upp. Vi hoppas på att det blir ett P2P-bolag att räkna med och som pressar utlåningsräntorna. (Om du inte vet vad P2P-lending är för något rekommenderar vi att du läser vår artikel om P2P-lån.)

Här är vårt kortfattade omdöme om Fund Mills varumärke Finevate:

 • Det positiva: Lägre ränta än vad traditionella smslån har. Låg åldersgräns (18 år). Rimligt inkomstkrav, du behöver inte tjäna mer än 10000 kr/mån. Smidig ansökan med BankID.
 • Det negativa: Det kan ta rätt många dagar innan du får ditt lån. Lånet har både uppläggningsavgift och en administrativ månadsavgift. Lite synd att Finevate inte anger någon från-ränta (den lägsta räntan man kan få) och inte heller anger hur höga avgifterna är på sin hemsida, deras konkurrenter är mycket tydligare när det gäller det här. Dessutom kontaktade en besökare Snabblan24.nu som ville ha hjälp att få kontakt med Finevate för att de varken svarat på telefon eller e-post i flera dagar, vilket inte ger något förtroende för deras kundtjänst (såvida vår besökare talade sanning).
1 2