Unikredit

Det finns numera en ny intressant aktör som heter Unikredit. Det är ingen kreditgivare utan de förmedlar istället smslån mycket snabbt och effektivt. Enligt egen utsago får du ett svar på din ansökan inom 15 sekunder, precis som när du ansöker om ett snabblån direkt hos en kreditgivare. Det här är en mycket unik tjänst som gör att du slipper göra en massa ansökningar innan du eventuellt beviljas och oddsen att du får ett smslån via Unikredit är mycket god. Om du inte får ett lån här är det inte så troligt att du får det någon annanstans heller eftersom de samarbetar med över 20 snabblånegivare. Däremot tar Unikredit en UC vilket de flesta snabblånegivarna inte gör om du ansöker direkt hos dem.

Även om Snabblan24.nu inte samarbetar med Unikredit ännu (vilket vi förmodligen kommer att göra inom snar framtid) tänkte vi redan nu kolla lite närmare på deras tjänst. Så hör ser den ut:

Om tjänsten i korthet

 • Lånebelopp: 1000 – 50000 kr
 • Avbetalningstid: 3 – 12 månader
 • Pengar på kontot: Beror på vilket snabblån du väljer, men det vanligaste är att du får pengarna samma dag (på vardagar om du inte ansöker för sent) eller nästkommande bankdag. Unikredit samarbetar även med kreditbolag som betalar ut smslån direkt till Nordea, Handelsbanken och Swedbank.
 • Utbetalning på helger: Ja, om långivaren du väljer erbjuder det och du har samma bank som långivaren.
 • Effektiv ränta: 29 – 1500 % beroende på långivare, lånets storlek och löptid. Längre löptider brukar ge lägre ränta och vice versa.
 • Avgifter: Nej, Unikredit tar inget betalt för sin tjänst.
 • UC: Ja, men bara en UC tas på dig trots att ansökan når många kreditgivare.
 • Smslån med BankID: Ja, eftersom Unikredits samarbetspartners erbjuder det.
 • Förlängning av lån: Beror på vilket smslån du tar.
 • Öppettider: Inget angivet än, men det lär ju komma eftersom det är ett helt färskt varumärke.
 • Ägare: Klara Lån AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Individuell bedömning.
 • Åldersgräns: 18 år
 • Smslån med betalningsanmärkning: Ja, eftersom flera av Unikredits samarbetspartners accepterar det.

Så fungerar det

Även om Unikredit pysslar med snabblån istället för privatlån fungerar deras tjänst ungefär som hos en vanlig låneförmedlare. Den största skillnaden är att handläggningstiden och tiden tills du får pengarna på kontot är mycket, mycket kortare. Om ingen manuell hantering krävs vet du nästan direkt om du beviljats eller inte och sedan sitter pengarna på ditt konto samma dag, nästkommande bankdag eller till och med direkt om den långivare du väljer använder sig av samma bank som du. Det är grymt bra! Inget tal om några 3 till 10 bankdagar till pengarna är på kontot här inte.

Så här fungerar det om du ansöker om ett smslån via Unikredit:

 1. Fyll i den enkla ansökan med önskat lånebelopp, löptid, e-postadress och personnummer.
 2. Din ansökan skickas direkt iväg till de kreditbolag som erbjuder det lånebelopp och den löptid du önskar, och sedan återkommer kreditbolagen med låneförslag. Det tar bara 20 sekunder eftersom det sker per automatik.
 3. Du väljer själv ut det snabblån du vill ha bland de förslag du har fått.
 4. Du signerar ett låneavtal med BankID och sedan skickas pengarna till ditt bankkonto.

Prisexempel

Här ska vi ge dig två prisexempel som Unikredit själva uppger på sin hemsida:

 • Litet smslån. Ett lån på 1000 kr med en avbetalningstid på 3 månader kostar 395 kr. Den effektiva räntan blir då 704 %.
 • Lite större snabblån. Ett lån på 15000 kr med en avbetalningstid på 1 år kostar 2 173 kr. Den effektiva räntan blir då 29 %.

Omdöme

Snabblan24.nu tycker att Unikredit erbjuder en vettig produkt och det är kul att det äntligen finns en riktigt seriös låneförmedlare för smslån och snabblån, men det finns även några nackdelar med att låna via dem. Nu ska vi därför visa dig vad vi tycker är bra och dåligt med Unikredit.

 • Det positiva: Du slipper göra flera ansökningar vilket du måste göra om du ansöker direkt hos ett kreditbolag och blir nekad. Du kan enkelt välja ut det mest fördelaktiga och billigaste lånet när du får dina låneförslag. Handläggningstiden är blixtsnabb och du får ditt smslån nästan lika snabbt som när du ansöker direkt hos en smslångivare. Betalningsanmärkningar är inget hinder. Du behöver inte ha en viss inkomst och det räcker med att du är 18 år gammal för att få göra en ansökan.
 • Det negativa: Unikredit tar en UC vilket du normalt slipper om du vänder dig direkt till kreditbolagen. De har samarbetar förvisso med rätt många kreditbolag men har ändå inte samma stora utbud av snabblån som exempelvis vi har. Du kan inte jämföra lånekostnader innan du gör din ansökan, som du exempelvis kan göra här på Snabblan24.nu.