Webfinance

webfinance
Webfinance är en låneförmedlare som funnits sedan 2015 och ägs av Leads AS Norge, men  de samarbetar numera med Freedom Finance Kreditservice AB. Det här innebär i praktiken att en ansökan hos Webfinance är ungefär som att göra en ansökan hos Freedom Finance.

OBS! Webfinance samarbetar inte längre med med några jämförelsesajter och således inte med Snabblan24.nu heller, men eftersom de ändå bara distribuerar ansökningar till Freedom Finance kan du lika gärna kolla in vår recension om Freedom Finance istället.

Om Webfinances tjänst i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr.
 • Löptid: 1 – 18 år.
 • Pengar på kontot: 3 – 6 bankdagar om du signerar ditt låneavtal med e-leg/BankID. Oftast får man svar på sin ansökan inom 24 timmar.
 • Ränta: Årsränta 2,95 – 29,50 %, effektiv ränta: 2,99 – 33,83 %.
 • UC: Webfinance en enda UC precis som alla andra låneförmedlare.
 • BankID: Ja.
 • Avgifter: Det är gratis att ansöka. Om du får betala administrativa avgifter eller inte beror på vilken bank du lånar av.
 • Öppettider: Dygnet runt, men du kan enbart kontakta dem via ett e-postformulär.
 • Ägare: Leads AS, Norge, men i praktiken förmedlar de samma lån som Freedom Finance Kreditservice AB som de samarbetar med. Freedom Finance Kreditservice AB samarbetar även med Loan Butler och Arcadia finans, och äger Zmarta.

Krav

 • Inkomstkrav: 100 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkningar ok: Ja, du kan ta ett lån med anmärkning via Webfinance.

Vad tycker vi om Webfinance?

Ja, vad ska man säga om Webfinance egentligen? Naturligtvis är det här en vettig lånefömedlare eftersom Freedom Finance sköter om allt i bakgrunden, och Freedom Finance är ju helt okej. Dessvärre bevisar de inte att de är en vettig förmedlare på sin hemsida eftersom den ger alltför lite info om de lån de förmedlar, inte heller anger de vilka banker och kreditbolag de samarbetar med. I vilket fall som helst samarbetar de med följande banker och kreditbolag (som vi på Snabblan24.nu hittade på Freedom Finances hemsida):

Swedbank, SEB, Bank NorwegianKomplett Bank, Blue Step Bank, Marginalen Bank, Ikanobank, ICA Banken, Coop, Santander Consumer Bank, Resurs Bank, Forex Bank, Nordax Bank, Collector Bank, Instabank, Brabank, SevendayAvida FinanceCashbuddy, Moneygo, RE:Member, Konsumentkredit, Big Bank, Credento, Credex, Opr Privatlån, EuroloanSvea Ekonomi, Credway, Wasa Kredit och Lendify.

Våra rekommendationer

Snabblan24.nu anser att Webfinance är en helt okej låneförmedlare. Inte för att deras hemsida ser så mycket ut för världen utan för att de har samma fina tjänst som Freedom Finance. Hos Webfinance kan du låna lite eller mycket och du kan låna billigt om du har en bra kreditvärdighet, och även om du skulle ha någon betalningsanmärkning har du möjlighet att få ett lån. Tänk bara på att du får en betydligt högre ränta om du har anmärkningar men det brukar ändå bli betydligt billigare än att ta ett smslån.

Vi rekommenderar alltså Webfinance som din nästa låneförmedlare men du kan lika gärna vända dig direkt till Freedom Finance. Andra vettiga alternativ är systerförmedlaren Zmarta eller någon av deras konkurrenter, t ex LendoMyloan och Direkto. Kolla gärna på vår sida över låneförmedlare så hittar du ännu fler vettiga låneförmedlare.

Omdöme

Okej, nu ska vi ge dig vårt sammanfattande omdöme om Webfinance, så här ser det ut:

 • Det positiva: Låga räntor för dig med bra kreditvärdighet. Du har möjlighet att låna även om du har några prickar i kreditbolagens register. Samarbetar med ett stort antal banker och låneförmedlare. Lågt inkomstkrav. Ganska snabb utbetalning.
 • Det negativa: Dålig eller obefintlig info om i stort sett allt som har med deras tjänst att göra på deras hemsida. Hög högstaränta (den du kan få om du har en ganska dålig kreditvärdighet).