Xfinans

xfinans


Via låneförmedlaren Xfinans kan du låna upp till 600 000 kr i 1 – 15 år vilket är ovanligt mycket, de flesta banker och låneförmedlare har ett tak på 500 000 kr. Om du gör din ansökan innan kl. 14:00 får du svar samma dag och sedan tar det normalt 2 – 4 bankdagar tills pengarna finns på ditt bankkonto om banken du lånar av erbjuder lån med BankID-signering.

Den effektiva räntan för de lån Xfinans förmedlar startar på 3,7 % (årsränta 2,95 %) och det är riktigt lågt, men den kan också bli så hög som 29,6 % om din kreditvärdighet är relativt dålig. De flesta får emellertid räntor som inte är tvåsiffriga.

Om privatlånen i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr.
 • Löptid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: Normalt får man svar på sin ansökan samma dag om den görs innan kl.14:00 en vardag. Sedan betalas lånet ut inom 1 – 3 bankdagar om banken du lånar hos erbjuder signering med BankID och 1 – 2 dagar senare finns pengarna på ditt bankkonto. Vid pappersavtal tar det några dagar extra.
 • UC: Ja, men bara en (1) UC.
 • BankID: Ja. 
 • Ränta: Årsränta: 2,95 – 24,00 %.
 • Avgifter: De lån Xfinans förmedlar har en uppläggningsavgift på 495 kr och en aviavgift på 35 kr/mån.
 • Exempel: Ett lån på 70 000 kr med en årsränta på 5,3 % och 180 avbetalningar på 15 år har en effektiv ränta på 6,54 %. Månadsbetalningen blir då 602 kr och den totala summan som ska betalas in är 108 346 kr, varav 38 346 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Öppettider: Måndag till torsdag 08:30-18:00, fredag 08:30-16:00, lördag stängt, söndag 10:00-14:00.
 • Ägare: Xfinans Danmark, men samarbetar med Axo Finans AB precis som förmedlarna Favoritlån och Aktivt Lån.

Krav

 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej, trots att XFinans samarbetspartners Nystart Finans, Avida Finans och Euroloan accepterar anmärkningar.
 • Övrigt: Inkomst från fast anställning, vikariat, eget företag eller pension.
Ansök

Xfinans – danskt företag i samarbete med Axo Finans

Under 2017 har det dykt upp en hel del nya låneförmedlare som samarbetar med välkända låneförmedlare som funnits på marknaden ganska länge, och det gäller även för Xfinans. Xfinans är ett danskt varumärke som samarbetar med Axo Finans både i Sverige och Norge.

Xfinans är per definition inte en låneföremedlare utan snarare ett av Axo Finans ansikten utåt som du kan göra din ansökan hos, en ansökan som sedan handläggs av just Axo Finans. Man skulle kunna säga att de förmedlar låneansökningar till den riktiga förmedlaren. Det här är, som sagt, inget nytt. Även Lendo och Freedom Finans har sådana här samarbeten, Lendo med varumärket Leta Lån och Freedom Finans med danska Loan Butler.

Så egentligen spelar det ingen roll om du besöker Xfinans och gör din ansökan där eller om du gör den direkt hos Axo Finans. Den behandlas av samma handläggare och du får svar på din ansökan lika snabbt oavsett var du fyller i din ansökan.

Vilka kreditgivare samarbetar Xfinans med?

Om du gör din ansökan hos Xfinans når den upp till 12 kreditgivare. Förvisso skriver de på sin hemsida att det handlar om bara åtta kreditgivare men tittar man på deras användaravtal visar det sig att de, precis som Axo Finans, samarbetar med 15 stycken, bland annat med Bank Norwegian, Bluestep, Marginalen och Avida Finans. I vår recension om Axo Finans ser du vilka alla tolv är.

Det är emellertid lite konstigt att du som har betalningsanmärkningar inte kan få något lån via Xfinans eller Axo Finans eftersom de samarbetar med Bluestep och Frogtail som tillåter betalningsanmärkningar om du ansöker om ett lån direkt hos dem. Hos Bluestep får du ha upp till 10 anmärkningar och Frogtail gör en individuell bedömning. Så om du har betalningsanmärkningar bör du antingen välja en annan låneförmedlare eller kolla in vår sida över långivare som accepterar det.

Omdöme

Nu ska vi sammanfatta vårt intryck av Xfinans och titta på vilka för- och nackdelar du får om du funderar på att testa deras tjänst:

 • Det positiva: Mycket låg frånränta. Du kan låna 600 000, vilket inte är speciellt vanligt (men bara om din betalningsförmåga är god nog såklart). Rimligt inkomstkrav på 150 000 kr. Vettigt alternativ till snabblån om du kan vänta på pengarna i upp till en vecka eftersom du kan låna så lite som 5000 kr. Bara en UC precis som hos alla andra förmedlare, men det kan hända att vissa banker hämtar ytterligare information om dig utan att ta en ny UC, t ex genom att kontakta dig.
 • Det negativa: Mycket längre handläggningstid än för smslån. Xfinans samarbetar bara med 12 kreditgivare, men det behöver inte vara så negativt eftersom de flesta låneförmedlare ändå inte kontaktar alla sina samarbetspartners. Hög åldersgräns (25 år). Accepterar inte betalningsanmärkningar trots att minst två av deras samarbetspartners egentligen gör det.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-03