Zensum

zensum
Zensum är en låneförmedlare som samarbetar med 16 banker och kreditbolag. Här kan du ansöka om lån på 20000 – 500 000 kr och få en löptid på 1 – 15 år beroende på vilka önskemål du har och vilket lån du väljer och årsräntan är från 3,45 %.

Precis som hos alla förmedlare tar Zensum bara en UC som långivarna får ta del av, dessutom är de tydliga med att betalningsanmärkningar inte är ett hinder för ansökan. Så vare sig du vill lösa dina gamla dyra krediter med ett nytt billigare lån eller har svårt att få ett lån hos din bank kan Zensum vara ett intressant alternativ för dig.

Om lånen i korthet

 • Lånebelopp: 20000 – 500 000 kr.
 • Löptid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: Det tar 2 – 3 bankdagar efter att banken fått ditt signerade låneavtal. Om du kan signera avtalet med BankID tar det alltså ca 3 – 4 dagar från att du gjort din ansökan.
 • UC: Ja, men bara en kreditupplysning.
 • BankID: Ja.
 • Nominell ränta: 3,45 – 29,06 %. Exempel: Ett lån på 300 000 kr med en rörlig årsränta på 7 % och 60 avbetalningar på 5 år har en effektiv ränta på 7,23 %. Månadsbetalningen blir då 5940 kr och den totala summan som ska betalas in är 356 400 kr, varav 56 400 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Avgifter: Beror på vilken bank du lånar hos, men Zensum tar inget extra för sin tjänst.
 • Öppettider: Måndag – Fredag 09:00-17:00.
 • Ägare: Zensum AB.

Krav

 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja, det är okej om de är minst 6 månader gamla.
 • Övrigt: Fast inkomst av tjänst eller pension. Folkbokförd i Sverige i minst 1 år. Inga kronofogdeskulder under de senaste 6 månaderna.

Goda möjligheter att få ett bra lån

Zensum fokuserar på två grupper, dels de som vill samla sina lån och få en lägre lånekostnad, dels de som har betalningsanmärkningar och som behöver låna pengar, eller både och.

Om du vill få lägre lånekostnader

Om du vill lösa gamla dyra krediter med ett större billigare lån så är chanserna goda om du gör din ansökan hos Zensum. De samarbetar nämligen med åtta banker och andra bolag som erbjuder låga räntor, vilka är ICA Banken, Ikano Bank, Marginalen Bank, Lendify, Konsumentkredit, Med Mera Bank, SevenDay och Santander. Utöver det hittar vi även Resurs Bank och Collector Bank som erbjuder hyfsade räntor.

Det här gör att du helt klart har goda möjligheter att få en lägre lånekostnad än vad du har idag om du sitter där med ett antal smslån och/eller dyra kreditkort.

Om du har betalningsanmärkningar

Zensum är verkligen något för dig som har betalningsanmärkningar och som behöver ett lån som är lite större än ett smslån. Fyra av deras samarbetspartner accepterar nämligen anmärkningar och det är Euroloan, Avida Finans, Balanzia och Nystart Finans. Hos Avida kan du låna upp till 150 000 kr med betalningsanmärkningar och 250 000 kr hos Balanzia, för att inte tala om Nystart Finans som erbjuder lån ända upp till 500 000 kr. Ja, namnet Nystart Finans vittnar ju om att de riktar sig till folk som har haft en trasslig ekonomi och som vill få en ny start.

Men varför inte ansöka direkt hos t ex Nystart Finans om man har anmärkningar och behöver 100 000 kr? Svaret är enkelt: Du kanske får avslag och måste då göra en ny ansökan hos t ex Avida Finans för att se om de accepterar dig, och då har två upplysningar tagits hos UC istället för en. Och det kanske bästa av allt är flera av de kreditbolag Zensum samarbetar med inte bryr sig speciellt mycket om många kreditupplysningar hos UC har gjorts på dig.

En sak bör du dock ha i åtanke, det är att även om räntan är lägre än för snabblån är den ändå inte speciellt låg om du har betalningsanmärkningar. Om du vill titta på Snabblan24.nu:s långivare som accepterar anmärkningar kan du klicka här.

Omdöme

Vi tycker att Zensum känns som ett fint tillskott bland låneförmedlarna. De har kanske inte riktigt lika många samarbetspartners om t ex Lendo men utbudet är varierat. Det gör att det finns goda chanser att få en riktigt låg ränta om man har en god kreditvärdighet och om den inte är det har man i alla fall goda chanser att få ett lån.

 • Det positiva: Låg frånränta. Samarbetar med flera kreditbolag som accepterar anmärkningar, även när det gäller ganska stora lån. Bara en UC som delas med alla banker och kreditbolag som tar del av din ansökan. Varierat utbud av lån. Låg åldersgräns.
 • Det negativa: Högt minimibelopp (20000 kr) vilket gör att det inte blir ett riktigt bra alternativ till ett litet smslån. Det kan ta upp till en vecka innan pengarna når ditt bankkonto. Har inte riktigt lika många samarbetspartners som vissa andra låneförmedlare har.

Uppdaterad 2020-12-26