GF Money


GF Money erbjuder snabba lån på 1000 – 30 000 kr med flexibel återbetalning. De erbjuder direktutbetalningar till SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken och Danske Bank vilket gör att du får pengarna direkt om du har ett bankkonto hos någon av dessa banker. Andra får sina pengar samma dag vid godkänd ansökan innan klockan 13:00 en vardag, annars hamnar de på bankkontot nästkommande bankdag. Det är alltså ett riktigt snabblån det handlar om.

Inte nog med det, GF Moneys lån är utan UC eftersom de tar sina kreditupplysningar hos Creditsafe istället, vilket är ganska vanligt när det gäller snabblån och smslån.

Om GF Moneys lån i korthet

 • Lånebelopp: 1000 – 30 000 kr.
 • Löptid: Flexibel löptid eftersom det är en onlinekredit/kontokredit. Du måste emellertid betala minst 6% i månaden av uttaget belopp men aldrig mindre än 350 kr.
 • Pengar på kontot: Om du har ett bankkonto hos Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken eller Danske Bank får du ditt lån direkt efter att du har blivit godkänd om du begär ett uttag på en gång, men observera att inga direktutbetalningar görs på helgen. Skulle du ha ett annat bankkonto får du pengarna samma dag om du gör ett uttag innan kl.13:00 på vardagar, annars hamnar de på ditt bankkonto nästkommande bankdag.
 • UC: GF Money erbjuder smslån utan UC eftersom de tar sina kreditupplysningar hos Creditsafe istället.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta 39,8%. 
 • Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr, aviavgift på 45 kr och uttagsavgift 95 kr.
 • Exempel: En kredit på 15 000 kr har bunden årsränta på 39,8% och 12 avbetalningar under 1 år ger en effektiv ränta på 58,51% vid ett enda uttag. Månadsbetalningen är 1786 kr och den totala summan som ska betalas tillbaka är 21 430 kr, varav 6430 kr är den själva kostnaden för krediten inklusive alla avgifter. 
 • Öppettider: Måndag – fredag 08:00-18:00, lördag och söndag 10:00-14:00.
 • Ägare: GF Money Consumer Finance AB. Huvudägare GF Money Oyj (Finland) som även äger SmspengarExpresskredit och Kundfinans.

Krav

 • Inkomstkrav: Individuellt, men du måste ha haft en deklarerad inkomst under de senaste två åren och ha en fast inkomst när du ansöker.
 • Åldersgräns: 18 – 72 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej.
 • Övrigt: Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 5 år, inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden och inga andra lån hos något av GF Money Consumer Finances varumärken. Vanligtvis får man avslag om man har skyddad identitet, saknar adress eller är under förvaltarskap.
Ansök

Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Så funkar GF Moneys kredit

GF Moneys flexibla lån är snarare en onlinekredit än ett vanligt snabblån eftersom du får ett visst kreditutrymme som du kan utnyttja om och om igen istället för att för att få ett enda lån. Ja, det fungerar ungefär som ett kreditkort fast utan själva kortet. Nåja, det är så här de flesta snabblån och smslån ser ut idag, så det är inget ovanligt.

När du ansöker om ett lån hos GF Money väljer du det lånebelopp du vill ta ut i din ansökan men hur mycket just du får i kreditutrymme bestämmer GF Money utifrån din kreditvärdighet. Om din ansökan blir godkänd betalas pengarna ut direkt och hamnar någon sekund senare på ditt bankkonto om du använder dig av SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller Danske Bank. Skulle du ha en annan bank får du ändå pengarna samma dag om du ansöker en stund innan 13:00 en vardag, annars är de tillgängliga nästa bankdag. Tänka bara på att GF Money aldrig betalar ut pengar på helgerna oavsett vilken bank du har.

Vilka är GF Money?

GF Money har funnits i Sverige sedan 2017 men det är först i år (2019) som de börjat samarbeta med jämförelsesajter, t ex med våran sajt Snabblan24.nu.

Ägaren till är GF Money är Uppsalaföretaget GF Money Consumer Finance AB som även äger de svenska varumärkena Smspengar, Expresskredit och Kundfinans. Dessa varumärken har  funnits på marknaden sedan 2007 respektive 2008 då de första smslånen dök upp i Sverige.

Huvudägaren är dock ett finskt bolag som heter GF Money Oyj. GF Money Oyj äger även det danska varumärket Nordcredit och finska Lainasto. Så även om du inte hört talas om GF Money tidigare så är det faktiskt ett väletablerat företag inte bara i Sverige utan även i Finland och Danmark.

Bra och mindre bra med GF Money

Vi ska nu titta på vad som är bra och dåligt med GF Money. Vi börjar med det som är bra.

Det här gillar vi

 • Riktigt snabba lån om du har ett bankkonto hos ”rätt” bank, då får du ditt lån direkt efter att ansökan blivit godkänd.
 • Du får pengarna redan samma eller nästa bankdag även om du inte har ett bankkonto hos SEB, Nordea eller Danske Bank.
 • GF money erbjuder lån utan UC.
 • Även om du bara är 18 år får du låna, men precis som för alla andra måste du ha haft en deklarerad inkomst under de senaste två åren och även ha en regelbunden inkomst när du gör din ansökan.
 • Du identifierar dig enkelt med BankID vilket gör ansökningsprocessen och handläggningen både snabb och smidig.

Det här gillar vi inte lika mycket

 • Det vore bra om man själv kunde få ansöka om vilket kreditutrymme man vill ha istället för att GF Money själva bestämmer vilket kreditutrymme du ska få (vilket påverkas av din kreditvärdighet. Om du t ex ansöker om ett lån (uttag) på 10 000 kr kanske du får 20 000 kr i kreditutrymme fast du kanske bara vill ha 10 000 kr. Det gör att du kanske lockas att plocka ut mer än vad du egentligen behöver. Om man själv kunde ansöka om själva kreditutrymmet är det såklart möjligt att man inte får ett så stort kreditutrymme som man vill, men då skulle man i alla fall inte riskera att få ett större kreditutrymme än vad man egentligen önskar.
 • Det känns lite extremt att man måste varit folkbokförd i Sverige i hela 5 år när ingen annan långivare (förutom systervarumärkena Smspengar och Expresskredit) kräver att man varit folkbokförd i så många år. Det gör att folk som kanske bott utomlands ett tag måste vänta i 5 år innan de kan låna av GF Money.
 • Tråkigt att man inte kan kommer åt sina pengar på kreditkontot om det är helg. Det hade man gjort om man haft ett kreditkort.

Omdöme

Vi tycker att det är kul att en ny långivare av smslån och snabblån dykt upp på marknaden även om deras lån nästan är identiskt med systerlångivarna Smspengar, Kundfinans och Expresskredit. De tillför kanske inte så mycket men det är ändå en vettig kredit de erbjuder för dig som är i behov av snabba pengar och vill slippa UC.

Vi ska nu sammanfatta denna recension med att titta på vilka fördelar och nackdelar du får om du lånar pengar av GF Money.

 • Det positiva. Pengar direkt om du har ett bankkonto hos Swedbank, SEB, Danske Bank, Handelsbanken eller Nordea. Pengar samma eller nästa bankdag till alla andra. Ingen UC. 18-årsgräns. Smidig signering med BankID.
 • Det negativa. Det finns billigare snabblån än GF Moneys (men räntan på 39,3 % är dock mycket typisk för många andra snabblån och smslån). Lite tråkigt att GF Moneys produkt inte skiljer sig lite från deras systerlångivares. Du måste varit skriven i Sverige i minst 5 år och inte ha några betalningsanmärkningar för att bli beviljad.
Ansök

 
Uppdaterad 2021-02-03