Räntefria smslån

Här hittar du smslån utan ränta hos 9 olika långivare, men tänk på att det bara är nya kunder som får ta såna här lån. Vi på Snabblan24.nu skiljer emellertid på räntefria smslån som har en viss avgift och gratis smslån som inte har någon avgift alls, så vi börjar med att lista de som är helt gratis längs upp. Alla dessa långivare erbjuder lån utan UC och 9 av lånen är helt ränte- och kostnadsfria.

Smslån utan ränta

ferratum
– 1000 – 25000 kr, 1 månads räntefri kredit
– Accepterar betalningsanmärkningar
– Pengar direkt med Nordea
– Smslån på helgen


– Låna 6000 kr helt gratis i 30 dagar
– Första smslånet utan ränta och avgifter
– Direkt utbetalning med Nordea och Handelsbanken
– Smslån på helgen, anmärkning ok


– 10000 – 20000 kr i 30 dagar
– Räntefri kredit utan avgifter
– Pengar direkt med Handelsbanken, Nordea
– Kredit på helgen


– 10000 – 20000 kr i 30 dagar
– Räntefri kredit utan avgifter
– Utbetalning direkt med Nordea, Handelsbanken
– Kredit även på lördagar


– Låna 5000 kr gratis i 14 dagar
– P2P-lån utan ränta och avgifter
– Anmärkningar inget hinder
– Ej utbetalning på helgen


– Gratislån på 500 kr i 14 dagar
– Ingen ränta och avgifter
– Lån direkt med Nordea & Handelsbanken
– Utbetalning på helgen

viaconto
– 500 – 20000 kr i 1 mån utan ränta & avgifter
– Betalningsanmärkningar kan accepteras
– Direktöverföring med Nordea
– Pengar på helgen– 1000 kr räntefritt i 30 dagar
– Avgift 395 kr
– Smslån med betalningsanmärkning ok
– Ej utbetalning på helgen


– 1000 kr räntefritt i 30 dagar
– Avgift 395 kr
– Betalningsanmärkning ok
– Ej utbetalning på helgen

Gratis lån kostar ingenting

Ett gratis lån är inte bara ett smslån utan ränta, det är även helt befriat från alla slags påslag och avgifter. Så det där med att tidningarna skriver att de smslån som lanseras som gratis ändå har en avgift stämmer alltså inte. Men visst, det finns även lån utan ränta som har en avgift och de är inte speciellt billiga. Läs mer om detta under nästa rubrik.

Ett helt gratis smslån har:

  • 0 % i låneränta.
  • Ingen ansökningsavgift.
  • Ingen uppläggningsavgift.
  • Inga aviavgifter (om e-faktura erbjuds, vilket är vanligast).

Det här är ju hur bra som helst. Om du till exempel lånar 6000 kr i 30 dagar betalar du tillbaka exakt 6000 kr innan återbetalningstiden är slut och inte ett öre mer, men det är viktigt att du betalar tillbaka tillbaka på ditt gratis smslån i tid för annars får du betala ränta från den dag du tog lånet (mer om detta längre ned på sidan).

Lån utan ränta – billigt ibland

Som du ser i listan ovan är det bara två smslån som är avgiftsbelagda medan fem av dem är lån utan ränta och avgifter, dessutom hittar du tre krediter som är helt ränte- och avgiftsfria under den första månaden.

Dessvärre är de räntefria snabblånen som har en avgift inte speciellt billiga. Om du lånar 1000 kr utan ränta i 30 dagar hos hos Monetti eller Kredit365 kostar det dig 395 kr och det är ju inte speciellt billigt.

Det finns många andra smslån som är billigare fast de är belagda med ränta. Om du t ex lånar av Säkerfinans eller mobillån betalar du mindre än 395 kr lånet trots att deras smslån har en löptid på 2 månader istället för en. Och om du bara vill låna 1000 kr i 1 månad kostar det inte mer än 200 kr om du lånar av Kundfinans. Kolla på sidan där vi jämför smslån på 1000 kr så ser du själv.

Egentligen är det lite löjligt att man skyltar med räntefria lån som har en avgift när avgiften är högre än räntekostnaden för många smslån. Vi rekommenderar därför att du undviker dessa smslån och istället tar ett helt gratis smslån eller en räntefri kredit. Och om du redan har utnyttjat alla gratislån finns det, som sagt, lån som är billigare än de räntefria smslån som har en avgift.

Inga finstilta villkor och krav

Ett smslån utan ränta har inga finstilta villkor som du förbinder dig till. Du behöver inte låna hos samma långivare igen om du inte vill. Det är bara att ta ditt gratis smslån, betala tillbaka i tid och sedan är den saken ur världen. Det fungerar inte som en bokklubb där du får köpa ditt första bokpaket till ett vrakpris men sedan måste köpa minst 2 böcker till inom ett år till fullt pris. Däremot är det viktigt att man kollar upp om lånet utan ränta även saknar avgifter, men det står alltid angivet vid långivarens reglage.

Belopp & låneperiod

De avgifts- och räntefria lånen blir allt generösare för varje år som går. Från början fick man bara låna någon tusenlapp som man sedan skulle betala tillbaka inom en månad, så ser det inte riktigt ut idag, utan snarare så här:

  • Belopp för gratis lån: 500 – 6000 kr. Det minsta lånebeloppet är alltså bara 500 kr och erbjuds av Meddelandelån medan Vivus erbjuder helt gratis smslån på 6000 kr som ska betalas tillbaka inom 30 dagar.
  • Belopp för kredit utan ränta och avgifter: 1000 – 25000 kr i 30 dagar. Ferratum är förvisso den enda långivaren som erbjuder en räntefri kredit på hela 25000 kr, men det har nog knappast någon större betydelse eftersom det är få som har råd att betala tillbaka så mycket inom 1 månad.
  • Belopp för räntefria lån som har en avgift: Upp till 1000. Tidigare fanns det smslån utan ränta på hela 10000 kr men det finns inte kvar idag. Och lika bra är det eftersom det nästan inte finns någon som kan betala tillbaka så stora summor inom två månader som var löptiden för detta lån.
  • Låneperiod för gratis lån: 14 – 30 dagar beroende på långivare.
  • Låneperiod för räntefria men avgiftsbelagda lån: 30 dagar.
  • Låneperiod för räntefri kredit: 30 dagar.

Handläggning & utbetalning

Alla räntefria smslån och krediter har en mycket snabb handläggningstid. Du får svar på din ansökan nästan på en gång, såvida ingen manuell prövning måste göras. Oftast får man svaret direkt på skärmen.

Om din ansökan godkänns betalas lånet ut på en gång vilket innebär att du får pengarna samma eller nästkommande dag beroende på vilken tid du gör din ansökan, men du kan faktiskt få pengarna snabbare än så. Om du använder dig av samma bank som långivaren hamnar pengarna direkt på ditt bankkonto. Det är alltså inget hinder att ansöka om ett smslån utan ränta och avgifter även om du behöver få ditt lån snabbt.

Betala i tid för annars upphör dealen!

Om du tar ett gratis lån så se till att du verkligen betalar tillbaka det i tid för annars blir lånet inte längre gratis. Om du inte kan betala tillbaka inom överenskommen tid kan du förlänga lånet hos de flesta långivare som erbjuder smslån utan ränta och avgifter, men det ska du absolut inte göra eftersom du då för betala ränta både för tiden som skulle ha varit gratis och för förlängningen.

Det är klart att smslångivarna hoppas att du ska förlänga ditt lån, det är ju då de börjar tjäna pengar och det är ju inget konstigt med det. Alla företag vill ju tjäna pengar. Men det är bara att försäkra dig om att du kan betala i tid innan du lånar så slipper du betala ett enda öre i ränta.

Och var extra försiktig när det gäller räntefria krediter med stora lånebelopp om du vill slippa att betala ränta och avgifter. Det är inte det lättaste att betala tillbaka typ 10000 eller  20000 kr efter bara en månad. Gör en noggran kalkyl innan du bestämmer hur mycket du ska låna och kolla för säkerhetsskull upp hur mycket krediten kommer att kosta om du inte klarar av att betala tillbaka allt inom en månad. Det kan man ofta se direkt på kreditgivarnas hemsidor, annars kan du kolla upp lånekostnaderna för olika löptider i våra jämförelser.

Därför erbjuder långivarna gratislån

Kreditgivarna bedriver såklart ingen välgörenhet utan de måste ju tjäna pengar på sin verksamhet precis som alla andra företag. Anledningen till att du som ny kund kan låna gratis är att långivarna vill locka till sig nya kunder som förhoppningsvis lånar hos dem igen, något som du alltså inte behöver göra.

Och som sagt, vi på Snabblan24.nu vill inte sticka under stol med att smslångivarna även tjänar en hacka på folk som förlänger sitt sms lån vilket gör att de då drar in ränta för lånet, men självklart kommer de inte att tjäna sådana pengar på dig eftersom du kommer att betala tillbaka ditt gratis smslån i tid, eller hur?