Räntefria smslån

Här hittar du smslån utan ränta och avgifter, men tänk på att det bara är nya kunder som får ta ett lån gratis. Tidigare fanns det även räntefria smslån som hade en viss avgift men de försvann när räntetaket för snabblån infördes, så nu finns det bara helt gratis smslån kvar. Dessvärre försvann flera gratislån också i samband med räntetaket och idag finns det bara tre stycken kvar, men de är alltså helt ränte- och kostnadsfria och alla tre är lån utan uc.

Smslån utan ränta


– Låna 6000 helt gratis i 30 dagar
– Smslån direkt med SEB
– Lätt att bli beviljad
– Ingen utbetalning på helgen


– Gratislån på 1000 kr i 1 månad
– Ingen ränta och avgifter
– Lån direkt med Nordea & Handelsbanken
– Utbetalning på helgen


– Låna 5000 kr gratis i 14 dagar
– P2P-lån utan ränta och avgifter
– Anmärkningar inget hinder
– Ej utbetalning på helgen

Gratis lån kostar ingenting

Ett gratis lån är inte bara ett smslån utan ränta, det är även helt befriat från alla slags påslag och avgifter. Så det där med att tidningarna skriver att de smslån som lanseras som gratis ändå har en avgift stämmer alltså inte. Både Loansteps och Meddelandlåns gratislån har inga avgifter alls.

Ett helt gratis smslån har:

 • 0 % i låneränta.
 • Ingen ansökningsavgift.
 • Ingen uppläggningsavgift.
 • Inga aviavgifter (om e-faktura erbjuds, vilket är vanligast).

Det här är ju hur bra som helst. Om du till exempel lånar 5000 kr i 14 dagar betalar du tillbaka exakt 5000 kr innan återbetalningstiden är slut och inte ett öre mer, men det är viktigt att du betalar tillbaka tillbaka på ditt gratis smslån i tid för annars får du betala ränta från den dag du tog lånet (mer om detta längre ned på sidan).

Inga finstilta villkor och krav

Ett smslån utan ränta har inga finstilta villkor som du förbinder dig till. Du behöver inte låna hos samma långivare igen om du inte vill. Det är bara att ta ditt gratis smslån, betala tillbaka i tid och sedan är den saken ur världen. Det fungerar inte som en bokklubb där du får köpa ditt första bokpaket till ett vrakpris men sedan måste köpa minst 2 böcker till inom ett år till fullt pris. Däremot är det viktigt att man kollar upp om lånet utan ränta även saknar avgifter, men det står alltid angivet vid långivarens reglage

Betala i tid för annars upphör dealen!

Om du tar ett gratis lån så se till att du verkligen betalar tillbaka det i tid för annars blir lånet inte längre gratis. Om du inte kan betala tillbaka inom överenskommen tid kan du förlänga lånet hos de flesta långivare som erbjuder smslån utan ränta och avgifter, men det ska du absolut inte göra eftersom du då för betala ränta både för tiden som skulle ha varit gratis och för förlängningen.

Det är klart att smslångivarna hoppas att du ska förlänga ditt lån, det är ju då de börjar tjäna pengar och det är ju inget konstigt med det. Alla företag vill ju tjäna pengar. Men det är bara att försäkra dig om att du kan betala i tid innan du lånar så slipper du betala ett enda öre i ränta.

Kredit utan ränta & avgifter

Som du ser i Snabblan24.nu:s lilla lista ovan finns det även en räntefri kredit som Ferratum erbjuder till sina nya kunder. Och ja, du behöver inte heller betala någon avgift alls om du betalt tillbaka allt du plockat ut inom 30 dagar. Men ha i åtanke att dealen bara gäller första gången du plockar ut pengar. Ferratums kontokredit fungerar nämligen inte som ett betalkort då man alltid får en räntefri kredit när man använder kortet.

Däremot är det inte så att du måste betala ränta från dag 1 om du inte betalat tillbaka allt inom 30 dagar, som du får göra om du förlänger ett gratislån. Du börjar inte betala ränta förrän efter de första 30 dagarna men krediten fortsätter att vara avgiftsfri. Vi ska ge dig ett exempel:

 1. Du öppnar en kontokredit hos Ferratum.
 2. Du plockar ut 10000 kr.
 3. Efter 30 dagar sätter du in 5000 kr på din kredit.
 4. Nu börjar du betala ränta för de 5000 kr du inte betalt tillbaka. Månadsräntan är 3,3 %.
 5. Du sätter in de sista 5000 kronorna efter ytterligare 30 dagar och får du även betala 165 kr i ränta, alltså sammanlagt 5 165 kr.

Men var extra försiktig när det gäller räntefria krediter med stora lånebelopp om du vill slippa att betala ränta och avgifter. Det är inte det lättaste att betala tillbaka typ 10000 eller  20000 kr efter bara en månad. Gör en noggran kalkyl innan du bestämmer hur mycket du ska låna och kolla för säkerhetsskull upp hur mycket krediten kommer att kosta om du inte klarar av att betala tillbaka allt inom en månad. Det kan man ofta se direkt på kreditgivarnas hemsidor, annars kan du kolla upp lånekostnaderna för olika löptider i våra jämförelser.

Handläggning & utbetalning

Alla räntefria smslån och krediter har en mycket snabb handläggningstid. Du får svar på din ansökan nästan på en gång, såvida ingen manuell prövning måste göras. Oftast får man svaret direkt på skärmen.

Om din ansökan godkänns betalas lånet ut på en gång vilket innebär att du får pengarna samma eller nästkommande dag beroende på vilken tid du gör din ansökan, men du kan faktiskt få pengarna snabbare än så. Om du använder dig av samma bank som långivaren hamnar pengarna direkt på ditt bankkonto. Det är alltså inget hinder att ansöka om ett smslån utan ränta och avgifter även om du behöver få ditt lån snabbt.

Därför erbjuder långivarna gratislån

Kreditgivarna bedriver såklart ingen välgörenhet utan de måste ju tjäna pengar på sin verksamhet precis som alla andra företag. Anledningen till att du som ny kund kan låna gratis är att långivarna vill locka till sig nya kunder som förhoppningsvis lånar hos dem igen, något som du alltså inte behöver göra.

Vi på Snabblan24.nu vill inte heller sticka under stol med att smslångivarna även tjänar en hacka på folk som förlänger sitt sms lån vilket gör att de då drar in ränta för lånet, men självklart kommer de inte att tjäna sådana pengar på dig eftersom du kommer att betala tillbaka ditt gratis smslån i tid, eller hur?

Och det inte heller så två svårt att förstå varför Ferratum erbjuder en räntefri kredit i en månad. De hoppas såklart att du ska utnyttja krediten fler gånger och då tjänar de ju pengar, men å andra sidan är deras kredit ändå ganska förmånlig. Konkurrenternas krediter har oftast en liknande ränta men även uppläggningsavgifter och aviavgifter, något som Ferraturms kredit inte har.

Gratislånen som försvann

De avgifts- och räntefria lånen blev allt generösare för varje år som går. Från början fick man bara låna någon tusenlapp som man sedan skulle betala tillbaka inom en månad, men så dundrade Vivus på med ett gratis smslån på 6000 kr. Sedan dök det upp alltfler gratislån, och sedan räntefria kontokrediter, men när räntetaket infördes 1 september 2018 försvann de flesta igen eftersom långivarnas marginaler minskade.

Följande gratislån har kommit och gått på Snabblan24.nu:

 • Vivus gratis smslån på 6000 kr i 30 dagar.
 • Ferratums räntefria kredit i 30 dagar.
 • Risicums och Lånbutikens räntefria krediter på 1000 – 20000 kr i 30 dagar. Båda varumärkena ägs av Risicum Capital AB.
 • Kundfinans och Strandiafinans små gratislån på 500 kr. Kundfinans skippade det i samband med räntetaket medan Strandiafinans lades ner och hänvisade sina kunder till Kundfinans istället eftersom de hade samma ägare.
 • Viacontos räntefria kredit på 1000 – 20000 kr i 30 dagar.
 • Kredit365:s och Monettis gratis smslån på 1000 kr i 30 dagar. Det skedde också i samband med räntetakets införande.

Loanstep valde dock att behålla sitt gratislån och Meddelandelån gick mot strömmen ökade till och sitt gratis snabblån från 500 till 1000 kr.

Uppdaterad 2019-05-10