Snabblån & Smslån på natten

Nu för tiden kan man faktiskt få smslån på natten sedan både Vivus och Lumify började erbjuda utbetalningar av smslån dygnet runt. Naturligtvis kan du ansöka om andra smslån och snabblån dygnet runt men dessa lån hamnar på ditt bankkonto först morgonen efter, och då bara under vissa förutsättningar. Okej, om du räknar typ 22:00 som natt kan du få dina pengar direkt även på natten, men de flesta av oss räknar knappast tio på kvällen som natt. Så nej, de flesta långivare gör inga utbetalningar på natten, förutomutom nedanstående långivare.

Snabblån & Smslån dygnet runt


2000 – 20000 kr, flexibel återbetalning

Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken

Insättning dygnet runt även på helgen

Årsränta 43,5%

Lån utan UC

Det här är en högkostnadskredit . Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Exempel: En kredit på 9500 kr i 10 månader (10 inbetalningar), fast årsränta 43,5%, ger en effektiv ränta på 204,57% inkl. avgifter. Månadsbetalning 1 919 – 1 255 kr , total inbetalning 14 699 kr.

AnsökLäs mer

1000 – 5000 kr, flexibel löptid

Swedbank, Nordea, SEB, Danske Bank

Utbetalning dygnet runt

Årsränta  19,5 – 39,5%

Utan UC

Det här är en högkostnadskredit . Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Exempel: Annuitetslån 5 000 kr i 1 månad (1 inbetalning), fast årsränta 39%, ger en effektiv ränta på 265,5% inkl. uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 0 kr. Månadsbetalning 5570 kr, total inbetalning 5570 kr.

AnsökLäs mer

2000 – 50 000 kr, flexibel löptid

SMS lån direkt med Swedbank, SEB

Handelsbanken, Nordea

Utbetalning dygnet runt

Årsränta 43,5%

SMS lån utan UC

Exempel: En kredit på 9500 kr i 10 månader (10 inbetalningar), fast årsränta 43,5%, ger en effektiv ränta på 204,57% inkl. avgifter. Månadsbetalning 1 919 – 1 255 kr , total inbetalning 14 699 kr.

AnsökLäs mer

Så får du ditt sms lån dygnet runt

Om du ansöker hos någon av ovanstående långivare under nattetid och vill att lånet ska sitta på ditt konto redan inom en kvart måste du du ha ett bankkonto på samma bank som långivaren, då kan du få ditt sms lån dygnet runt.

Om du nöjer dig med att få ditt lån nästa morgon istället finns det betydligt fler långivare att välja på. Det finns 22 långivare som betalar ut smslån direkt under kontorets öppettider och 19 av dem har även öppet på helger. Skulle du ansöka hos någon av dem får du pengar så fort de öppnar på morgonen. Om du t ex ansöker på natten mot en lördag hos en långivare som har helgöppet och erbjuder helgutbetalningar får du pengarna på lördag förmiddag.

Om du ansöker hos en långivare som inte betalar ut pengar direkt, men som betalar ut pengar samma dag på vardagar, får du inte pengarna förrän på eftermiddagen nästa bankdag.

Du hittar även långivare som kan betala ut pengar på kvällen här, vilket också kan vara ett alternativ om du gör din ansökan lite tidigare på kvällen.

Varför betalar så få långivare ut pengar på natten?

Innan hösten 2019 fanns det inga långivare som betalade ut lån dygnet runt. Visst gick det att ansöka men pengarna nådde inte kundens bankkonto förrän nästa förmiddag. Anledningen till det är att de allra flesta långivare inte betalar ut lån per automatik utan det måste finnas personal på plats som handlägger lånet. Och de allra flesta långivare har ingen  personal på plats på natten.

Men det går bra att ansöka

Naturligtvis kan du ansöka på natten och även få ett svar på din ansökan såvida den inte behöver genomgå en manuell prövning, även om du ansöker hos en långivare som inte betalar ut smslån dygnet runt. Skulle du ansöka hos en långivare som betalar ut snabblån dygnet runt och drabbas av en manuellt prövning får du inte heller pengarna förrän efter kontoret öppnar igen.

Manuella prövningar görs bara om den automatiska prövningen inte går igenom, till exempel för att kreditupplysningen visar att du har en för låg inkomst eller att den inte ger tillräckligt bra information om din ekonomi. Ja, när du gör en ansökan hämtas nämligen en kreditupplysning automatiskt, men det handlar om smslån hämtas den sällan hos UC utan hämtas istället från ett annat kreditupplysningsföretag.

Om din ansökan inte går igenom på en gång utan måste kontrolleras av en handläggare som måste göra en manuell prövning (och kanske be dig skicka in kompletterande uppgifter) är det inte så säkert att du kan få dina pengar redan på morgonen, men om du får ett positivt svar direkt på skärmen är det inga problem om följande kriterier uppfylls:

  • Du ansöker kreditbolag som gör direktöverföringar till just ditt bankkonto. Skulle du ha ett konto hos Nordea, till exempel, måste du se att kreditbolaget också har det. Det är inga problem att ta reda på vilka banker kreditbolagen använder sig av här på Snabblan24.nu eftersom vi tydligt anger det i våra relevanta listor och recensioner.
  • Du ser till att kontoret har öppet på helgerna om du vill få ditt lån en lördags- eller söndagsmorgon. Öppettiderna hittar du dels på de sidor vi hänvisade till ovan, dels i våra recensioner.
  • Du ser till att ansöka hos en långivare som öppnar tidigt om det är bråttom med lånet.

Är det bra att det stängt under nattetid?

Vi på Snabblan24.nu tycker faktiskt att det är ganska vettigt att kontoren är stängda på natten eftersom det sällan finns en vettig orsak att låna pengar under småtimmarna. Beställningar av prylar på nätet kommer inte tidigare om man beställer på natten istället för på morgonen och de flesta affärer är stängda. Det är i stort sett bara om man vill fylla på sitt kontokort innan krogen stänger eller om man gamblar på nätet som man behöver pengar den tiden på dygnet. Men allvarligt talat, det är ingen bra idé att låna till sånt här. Du skulle i alla fall bara ångra dig dagen efter, eller har vi fel?

Nej, vi hoppas att och tror att kreditbolagens kontor kommer att förbli stängda under småtimmarna, det besparar många människor både lidande och besvär. Men om du har gjort en ansökan om smslån på natten, får lånet på morgonen och ångrar dig då? Då är det bara att betala tillbaka på det på en gång. Du har alltid rätt att betala tillbaka på ditt lån i förtid och har dessutom ångerrätt även när gäller smslån.

Uppdaterad 2023-10-21