Kan man få smslån på natten?

Visst är det fullt möjligt att ansöka om smslån på natten men tänk på att pengarna hamnat på ditt bankkonto först morgonen efter, och då bara under vissa förutsättningar. Okej, om du räknar typ 22:00 som natt kan du få dina pengar direkt även på natten, men de flesta av oss räknar knappast tio på kvällen som natt. Så nej, de flesta långivare gör inga utbetalningar på natten, det är bara Vivus som uppger att de betalar ut pengar dygnet runt, alltså även på natten.

Om du ansöker under nattetid och vill att lånet ska sitta på ditt konto redan morgonen efter måste du dels ansöka hos ett kreditbolag som kan göra en direktinsättning på ditt bankkonto, dels ha ett bankkonto på samma bank som långivaren. Och om du ansöker natten mot en lördag eller söndag måste kreditbolaget även ha öppet på helger och dessutom erbjuda helgutbetalningar. Om dessa kriterier inte är uppfyllda får du förmodligen inte pengarna förrän på eftermiddagen nästa bankdag.

Om du vill ha pengarna redan morgonen efter att du gjort din nattliga ansökan kan du låna av en långivare som du hittar här:

Långivare som gör direktöverföringar till bankkonton.

Långivare som betalar ut lån på helgen.

Om klockan inte är 22:00 hittar du även långivare som kan betala ut pengar på kvällen här.

Varför kan man inte få lån på natten?

Du kanske har sökt på nätet efter långivare som betalar ut smslån på natten och kanske har sett att det finns en och annan som påstår att du kan få ditt smslån då, men det stämmer tyvärr inte. Som du säkert känner till betalas inte lån ut per automatik utan det måste finnas personal på plats som handlägger lånet och eftersom samtliga smslångivares kontor är stängda på natten betalas inga pengar ut, så enkelt är det.

Men det går bra att ansöka

Naturligtvis kan du ansöka på natten och även få ett svar på din ansökan såvida den inte behöver genomgå en manuell prövning. Manuella prövningar görs bara om den automatiska prövningen inte går igenom, till exempel för att kreditupplysningen visar att du har en för låg inkomst eller att upplysningen inte ger tillräckligt bra information om din ekonomi. Ja, när du gör en ansökan hämtas nämligen en kreditupplysning automatiskt, men det handlar om smslån hämtas den sällan hos UC utan hämtas istället från ett annat kreditupplysningsföretag.

Om din ansökan inte går igenom på en gång utan måste kontrolleras av en handläggare som måste göra en manuell prövning (och kanske be dig skicka in kompletterande uppgifter) är det inte så säkert att du kan få dina pengar redan på morgonen, men om du får ett positivt svar direkt på skärmen är det inga problem om följande kriterier uppfylls:

  • Du ansöker kreditbolag som gör direktöverföringar till just ditt bankkonto. Skulle du ha ett konto hos Nordea, till exempel, måste du se att kreditbolaget också har det. Det är inga problem att ta reda på vilka banker kreditbolagen använder sig av här på Snabblan24.nu eftersom vi tydligt anger det i våra relevanta listor och recensioner.
  • Du ser till att kontoret har öppet på helgerna om du vill få ditt lån en lördags- eller söndagsmorgon. Öppettiderna hittar du dels på de sidor vi hänvisade till ovan, dels i våra recensioner.
  • Du ser till att ansöka hos en långivare som öppnar tidigt om det är bråttom med lånet.

Bra att det är stängt under nattetid

Vi på Snabblan24.nu tycker faktiskt att det är vettigt att kontoren är stängda på natten eftersom det sällan finns en vettig orsak att låna pengar under småtimmarna. Beställningar av prylar på nätet kommer inte tidigare om man beställer på natten istället för på morgonen och de flesta affärer är stängda. Det är i stort sett bara om man vill fylla på sitt kontokort innan krogen stänger eller om man gamblar på nätet som man behöver pengar den tiden på dygnet. Men allvarligt talat, det är ingen bra idé att låna till sånt här. Du skulle i alla fall bara ångra dig dagen efter, eller har vi fel?

Nej, vi hoppas att och tror att kreditbolagens kontor kommer att förbli stängda under småtimmarna, det besparar många människor både lidande och besvär. Men om du har gjort en ansökan om smslån på natten, får lånet på morgonen och ångrar dig då? Då är det bara att betala tillbaka på det på en gång. Du har alltid rätt att betala tillbaka på ditt lån i förtid och har dessutom ångerrätt även när gäller smslån.

12 mars 2017