Lån med kreditupplysning hos Creditsafe

På denna sida listar vi 11 lån med kreditupplysning hos Creditsafe. Om du tar ett lån med Creditsafe som kreditupplysningsföretag kommer inte upplysningsförfrågan registeras i UC:s register. Det är bra för din kreditvärdighet.

Många kreditbolag som erbjuder lån utan UC med creditsafe som upplysningsföretag ser till att du får ditt lån direkt och några av dem accepterar betalningsanmärkningar. Det ser du i listan nedan.


– 1000 – 45000 kr, flexibel löptid
– Lån direkt Nordea, SEB, Swedbank, SHB
– Betalningsanmärkning ok, inga avgifter
– Årsränta 39,5%


– 3000 – 20000 kr, flexibel löptid
– Direkt med Swedbank, SEB,
– Nordea, Handelsbanken
– Årsränta 39,5%


– 1000 – 150 000 kr i 1 – 10 år
– Lån samma dag, anmärkning ok
– Förmedlare av smslån
– Årsränta 26 – 39%, UC vid lån över 20000 kr


– Lån på 1000 – 30000 kr, flexibel löptid
– PDirekt med Swedbank, SEB, Nordea,
– Danske bank, Handelsbanken
– Årsränta 39,8%


– 1000 – 30000 kr, flexibel löptid
– Direkt med Nordea, Danske Bank, SEB
– Swedbank, Handelsbanken
– Årsränta 39,8%


– 5000 – 20 000 kr med flexibel återbetalning
– Direkt insättning med Nordea
– Inget specifikt inkomstkrav
– Årsränta 39,5%


– 1000 – 20000 kr i 1 mån – 5 år
– Direkt Handelsbanken, Swedbank
– Lån med betalningsanmärkning ok
– Årsränta 39%, utan UC vid lån upp till 10000 kr 


– Låna 1000 – 30000, flexibel löptid
– Lån direkt Danske Bank, SEB, Nordea
– Handelsbanken, Swedbank
– Årsränta 39,8%


– 4000 – 30000 kr i 1 – 36 mån
– Pengar direkt Nordea,
– Handelsbanken
– Årsränta 39%


– 1000 – 30000 kr med flexibel löptid
– Direkt med Danske Bank, SEB, Nordea,
– Handelsbanken, Swedbank
– Årsränta 39,8%


– 2000 – 15000 kr, flexibel löptid
– Lån direkt med Nordea, Handelsbanken
– Även helgutbetalning, anmärkning ok
– Årsränta 39%

 

Följande kreditbolag erbjuder företagslån utan UC med Creditsafe:OPR Företagslån, QredMynt (Creditsafe och Bisnode).

Fördelen med ta ett lån med Creditsafe

Creditsafe är det näst vanligaste kreditupplysningsföretagen hos de kreditgivare som erbjuder lån utan UC. Det andra är Bisnode. Om du tar ett lån med Creditsafe påverkas inte din kreditvärdighet eftersom kreditbolagets förfrågan inte registreras hos UC. Det gör att bankerna inte ser att du ansökt om ett lån eftersom de brukar använda sig av UC, och det är extra bra om du ansökt om ett smslån.

Det är egentligen ingen större skillnad mellan de kreditupplysningar Creditsafe och de andra kreditupplysningsföretagen gör. Som sagt, fördelen med att göra ansökningar hos kreditbolag som använder sig av Creditsafe är att långivarnas förfrågningar inte syns i UC:s register. Det gör att inte ens många förfrågningar hos Creditsafe sänker din kreditvärdighet.

Det här kollar Creditsafe upp

Om du vill ta ett smslån eller något annat lån med Credisafe kan det kanske vara intressant att veta hur kreditupplysningen ser ut. Därför ska vi nu visa dig vad Creditsafe är för typ av företag och framförallt visa vad Creditsafes personupplysningar innehåller så du vet vilka uppgifter långivaren får om dig.

Creditsafes kreditupplysning är ungefär lika omfattande som UC:s. Den stora skillnaden är, som sagt, att en förfrågan hos Creditsafe inte syns hos UC. Inte heller hos Bisnode, för den delen.

Personuppgifter

 • Ditt fullständiga namn och personnummer.
 • Din folkbokföringsadress men även din tidigare adress. Där finns även tydlig information om vilken kommun, vilket län och distrikt du bor i.
 • Ditt civilstånd. Det finns fyra olika civilstånd i Sverige: ogift, gift/partnerskap, änka/änkling och skild. Om du är gift eller lever i ett partnerskap finns även din partners namn med i upplysningen.

Kreditinfo och andra ekonomiska uppgifter

Nu ska vi visa vilka ekonomiska uppgifter Creditsafe tittar på och hur det påverkar dig.

 • I deras kreditupplysning ser man hur dina inkomster och taxeringsuppgifter sett ut under de senaste tre åren, alltså inte bara under det senaste året. Det gör att långivaren som beställer upplysningen kan se hur stabil din ekonomi har varit under de senaste åren. Det här kan ha ganska stor betydelse om du ska ta ett lån med flera års löptid men det har inte så stor betydelse när det gäller små korta smslån eftersom de betalas tillbaka så snabbt, då tittar man mest på din nuvarande inkomst.
 • Betalningsanmärkningar som uppkommit under de tre senaste åren, både från enskilda mål och allmänna mål. Anmärkningar som är äldre än så får inte finnas i några kreditupplysningsregister. Sånt här gör att det är omöjligt att få ett vanligt privatlån hos de flesta banker och kreditbolag, men det finns många kreditbolag som erbjuder snabblån/smslån som accepterar det.
 • Även misslyckade utmätningsförsök finns med vilket också ger en betalningsanmärkning.
 • Nuvarande skuldsaldo och tidigare skuldsaldo hos Kronofogden (om du har/haft något), men aldrig längre tillbaka än 3 år. Om du har ett skuldsaldo är det i princip omöjligt att få ett lån, det gäller även smslån.
 • Om du är under skuldsanering. Skulle du vara det är det också omöjligt att få ett lån eftersom du då lever på s.k. existensmiminum och således saknar marginaler. Själva grunden för att få låna är ju att ha tillräckligt bra marginaler för att klara av att betala tillbaka på ett lån.
 • Återtagningsmål. Om du har köpt en vara på avbetalning som har äganderättsförbehåll (dvs att ägaren har rätt att få tillbaka varan om du inte betalar) och inte betalt för den försöker Kronofogden hämta den hos dig. Detta registreras i Creditsafes upplysning vare sig Kronofogden lyckas få varan av dig eller inte. Sånt här är såklart mycket illa när du ansöker om ett lån.
 • Om du äger en fastighet eller inte har inte så extremt stor betydelse om du vill ta ett lån utan säkerhet, men om du har en god ekonomi ochen fastighet gör det att den allmänna bilden av din ekonomi ser riktigt bra ut.
 • Bolagsengagemang, dvs om du är engagerad i ett eller flera bolag, t ex som ägare. Det ger en tydligare bild av din ekonomi än att bara titta på din eventuella anställning, vilket är positivt (såvida bolaget/bolagen går bra).
 • Scoring, det vill säga vilken kreditvärdighet du har på en skala. Här väger man inkomster mot dina utgifter, tittar på din ekonomiska historia och liknande.
 • Info om du är under förvaltarskap.

Lite fakta om Creditsafe

Creditsafe gör naturligtvis inte enbart kreditupplysningar på privatpersoner och företag utan har en mängd andra kredit- och affärsinformationstjänster för företag och organisationer. Det är en stor koncern med 12 000 anställda som grundades 1997 och finns i 10 europeiska länder samt i USA och Japan.

Creditsafe använder sig av en mängd olika informationskällor när de tar fram sitt underlag, framförallt från statliga myndigheter som t ex Skatteverket, Kronofogden, SCB, bolagsverket och Lantmäteriet. Det ger dem en bra bild av din och andra privatpersoners ekonomi, historik och tillgångar.

Sedan rätt många år tillbaka är Creditsafes ett mycket populärt kreditupplysningsföretag hos kreditgivare som erbjuder snabblån och sms lån. Orsaken till det är att det är extra känsligt när förfrågningar på grund av sms lån och snabblån registreras hos UC.

Kolla gärna in vår artikel om Bisnode om du vill låna hos en långivare som använder sig av dem istället.

Uppdaterad 2020-11-28