Lån för dig med skulder hos Kronfogden

Här presenterar vi två kreditgivare som lånar ut pengar till folk med skulder hos Kronofogden. En av dem erbjuder lån utan säkerhet, vilket är ovanligt. Att det finns långivare som erbjuder omstartslån trots att man har ett skuldsaldo hos Kronofogden är i och för sig inte helt ovanligt, men de brukar kräva en säkerhet i form av en bostad.

De två långivare vi nu ska presentera har inte några sådana krav. Svea Finans kräver inte ens en säkerhet om du inte behöver låna så mycket, men Sefina Pantbank kräver att du sätter något i pant, t ex guld, silver eller prylar av värde.

Lån utan säkerhet för dig med skuld hos Kronofogden


5000 – 400 000 kr i 2 – 15 år

Lån inom 5 dagar

Årsränta 6,90 – 25,95%, tar UC

Exempel: Annuitetslån 100 000 kr i 10 år (120 inbetalningar), rörlig årsränta 7,9%, ger en effektiv ränta på 8,19% inkl. uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 0 kr/mån. Månadsbetalning 1213 kr, total inbetalning 145 532 kr.

AnsökLäs mer

1000 – 1 000 000 kr i 3 mån

Pantsätt guld, silver, konst, prylar mm

Kan förlängas årsränta 39 – 47,40 %

Ingen kreditupplysning

Det här är en högkostnadskredit . Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Exempel: Annuitetslån 5 000 kr i 1 månad (1 inbetalning), fast årsränta 47,4%, ger en effektiv ränta på 47,48%. Uppläggningsavgift 50 kr, aviavgift 0 kr/mån. Månadsbetalning 5000 kr, total inbetalning 5000 kr.

AnsökLäs mer

Ja, som du ser det finns faktiskt två kreditgivare här på Snabblan24.nu som kan bevilja lån utan säkerhet trots att kunden har ett ärende hos Kronofogden och det är Svea Ekonomi och Sefina Pantbank. Det är mer än ovanligt. Svea Ekonomi och Sefina är alltså två utmärkta långivare för dig som har skulder hos Kronofogden och som inte har någon bostad som säkerhet.

Om Sveas Skuldfinansiering

Svea kallar sitt lån för skuldsatta för skuldfinansiering och syftet med skuldfinansieringen är inte att du ska dra på dig fler skulder, tvärtom. Syftet är att du ska lösa dina gamla skulder med det, t ex Kronfogdeskulder och inkassoskulder, och de hjälper även till med att förhandla ner dina befintliga skulder. De lånar alltså inte bara ut pengar som du kan lösa dina skulder med utan försöker även få fram ackordsuppgörelser hos dina fordringsägare, vilket gör din skuld mindre.

Gör det lättare att få ett annat lån

Men vad hjälper det här om du är i behov av mer pengar? Jo, det gör att alla dina skulder hos Kronofogden förvinner och istället har du ”bara” ett enda större lån att betala av på. Det innebär således att du ökar dina möjligheter att få ett smslån eller ett vanligt privatlån någon annanstans. Eftersom ditt skuldsaldo hos fogden är borta har du ju ”bara” betalningsanmärkningarna kvar och då är det inte längre omöjligt att få vare sig ett privatlån eller ett snabblån.

Okej, bankerna kommer fortfarande ställa sig kallsinniga eftersom de är allergiska mot betalningsanmärkningar, även om du har en god ekonomi, men på vår sida över lån du kan få trots betalningsanmärkningar hittar du en mängd långivare som accepterar anmärkningar.

Kort och gott: Även om man normalt inte kan göra mer än att lösa skulderna med Svea Ekonomis skuldfinansiering så gör det att det blir lättare att ta ett lån någon annanstans. Naturligtvis ska du inte ta ett nytt lån om din betalningsförmåga inte klarar av det, men om du har fått en god ekonomi och verkligen behöver ett lån så är det ju bra. Men du, låna inte till vanlig konsumtion utan gör det bara om du verkligen behöver det.

Att tänka på

Det finns emellertid några saker du bör känna till innan du ansöker om ett lån hos Svea Ekonomi:

  1. Om du har andra skulder än Kronofogdeskulder och inkassoskulder, t ex flera små lån och krediter, måste du lösa dem också med lånet.
  2. Du får inte vara yngre än 20 år eller äldre än 70. Dessutom måste du tjäna minst 180 000 kr/år, alltså 15 000 kr/mån, och om du är företagare måste du haft ditt företag i minst 3 år, men du får inte låna för att lösa några företagsskulder.
  3. Räntan för skuldfinansiering är högre än för vanliga privatlån.
  4. Om du vill låna en större summa pengar för att lösa alla dina skulder och ersätta dem med ett enda lån kan det hända att Svea kräver en säkerhet, alternativt en borgensman. Men det är inte alls säkert, din betalningsförmåga är trots allt viktigast.

Men är det verkligen god kreditgivningssed att låna ut pengar till folk med skuldsaldon hos Kronofogden? Är det verkligen lagligt? Ja, det är det eftersom lånet gör att dina skulder hos Kronofogden försvinner.

Läs mer om Svea Ekonomi här eller ansök direkt här.

Lån med prylar som säkerhet

Här på Snabblan24.nu hittar du även Pantbank, Sefina, som i praktiken också är en långivare. Den enda skillnaden mellan Sefina och en ”vanlig” långivare är att de kräver en pant om du ska få låna pengar hos dem, men det behöver inte alls vara en bostad som du måste ha om du ansöker om ett omstartslån. Så om du har något av värde hemma, t ex guld, smycken, värdefulla klockor, dyrt porslin, dyra prydnader, musikinstrument eller märkeskläder, kan du alltid ansöka om ett lån hos Sefina.

Ingen kreditupplysning

Sefina Pantbank tar inte någon UC, de tar faktiskt ingen kreditupplysning alls. Orsaken till det är att de kan ta din pant och sälja den om du inte betalar tillbaka, och då spelar det ingen roll hur din kreditvärdighet ser ut. Pantbanker behöver nämligen inte följa de vanliga reglerna för god kreditgivningssed och behöver inte ta någon kreditupplysning. Så om du har något av värde och vill ta ett lån utan någon kreditupplysning alls kan Sefina vara något för dig.

Läs mer om Sefina Pantbank här eller ansök direkt här.

Smslån trots Kronofogden?

Slutligen vill vi nämna att det inte finns några seriösa långivare som erbjuder snabblån eller smslån till folk som har skulder hos Kronofogden. Vi vet att det är många som letar efter sådana lån och det är därför vi en gång för alla tar död på den myten.

Det har förvisso funnits en och annan långivare som beviljat smslån till folk med både betalningsanmärkningar och Kronofogdeskulder, och så är det kanske än idag, men om Finansinspektionen eller Konsumentverket får reda på det är det kört för deras verksamhet. Och med tanke på att snabblåneföretagen granskas allt hårdare och oftare är det nog få som vågar låna ut pengar till folk som skulder hos Kronofogden, däremot finns det inga regler som säger att man inte får bevilja smslån till folk som har betalningsanmärkningar.

Om du har skulder hos Kronofogden och behöver reda ut din ekonomi kan du med fördel läsa några av följande artiklar som du hittar här på Snabblan24.nu:

Ta dig ur skuldfällan

Bli av med din skuld – ackordsuppgörelse

Svårt att få lån?

Uppdaterad 2020-06-08