smslån

Här på Snabblan24.nu hittar du massor av smslån, nästan alla våra 35 långivare erbjuder smslån, så därför tycker vi att det kan vara på sin plats att mer ingående titta på vad ett smslån egentligen är för något. Orsaken till att vi mest presenterar just smslån är att de betalas ut snabbast av alla lån, och vår nisch är ju snabba lån.

Belopp och avbetalningstid

En gång i tiden var det största smslånet bara på några tusen kronor men idag finns det betydligt större smslån än så. Det finns långivare som erbjuder smslån på upp till 12 000-15 000 kr trots att avbetalningstiden bara är på tre månader. Så stora smslån med en så kort avbetalningstid bör du emellertid akta dig för om du inte har riktigt fina marginaler. De minsta lånen hos en smslångivare brukar vara på 500 eller 1000 kr.

Vanliga smslån brukar ha en avbetalningstid på 14 dagar upp till 3 månader men det finns de som erbjuder lånetider på t ex 6 eller 12 månader.

Idag finns det även ett antal långivare som erbjuder lån som är ett slags mellanting till smslån och vanliga privatlån. Dessa lån kan ha ett maximalt lånebelopp på t ex 20 000, 30000, 50000 eller 60000 kr men då betalar man av på lånet i minst 1 år upp till 5 eller 6 år.

Så snabbt betalas smslånet ut

  • Om du har ett bankkonto på samma bank som långivaren får du normalt dina pengar inom 15 – 60 minuter efter att din ansökan har blivit beviljad eftersom ditt lån då hamnar på ditt bankkonto i samma ögonblick som pengarna betalas ut. Det går alltså lika snabbt som när du själv för pengar mellan dina bankkonton inom samma bank. De smslåneföretag som betalar ut pengar direkt gör det även om du ansöker om ett smslån på kvällen eller om smslån på helgen.
  • Om du inte använder dig av samma bank eller om smslångivaren inte erbjuder direktöverföringar får du pengarna ganska snabbt ändå. Normalt får man pengarna samma dag om man ansöker en vardag innan kl. 13:00, 13:30 eller 14:00 (beroende på institut), bara långivaren hinner behandla din ansökan innan dessa klockslag.
  • Om du ansöker på helgen eller efter 13:00 – 14:00 får du dina pengar nästkommande bankdag om inte långivaren betalar ut smslån direkt.

De flesta smslån betalas ut så här snabbt och det är såklart därför de flesta sätter likhetstecken mellan smslån och snabblån.

Låga krav

Det är ytterst få banker eller andra finansinstitut som beviljar privatlån om man har en eller flera betalningsanmärkning, men det är långt ifrån omöjligt att få ett smslån även om man har en betalningsanmärkning. Det finns massor av långivare som accepterar betalningsanmärkningar, i alla fall om du inte har alltför många. Du kan läsa mer om vad kraven är för dig som har anmärkningar under vår lista över smslån med betalningsanmärkning.

De flesta långivare har även låga inkomstkrav och kräver inte heller att du har en fast anställning. Om du har en projektanställning, timanställning, ett vikariat eller jobbar extra vid sidan av dina studier brukar det inte alls vara några problem. Läs mer om vilka de vanligaste kraven ett smslån har i den här artikeln.

Vilka ligger bakom smålåneföretagen?

De som vi och de flesta andra kallar för smslångivare är långt ifrån alltid självständiga företag utan det ligger oftast ett större bolag bakom. Ofta är de långivare vi listar mer ett varumärke än ett företag och det finns bolag som äger flera sådana varumärken. Om du vill veta vilka som ligger bakom smålåneföretagen ska du läsa vår artikel om ägarna bakom smslånen.

När smslånen introducerades i Sverige kunde även vanliga privatpersoner erbjuda smslån men reglerna är betydligt hårdare idag för att oseriösa långivare ska tvingas bort från marknaden, och det är såklart bra. 2016 kanske reglerna blir ännu hårdare för att skuldsättningen pga av smslån ska minska.