Onlinekredit

Snabblan24.nu listar här 25 onlinekrediter som kan betalas ut redan idag och som har ett kreditutrymme ända upp till 500 000 kr. Om du tar en kredit online får du en flexibel avbetalningstid istället för en fast löptid och kan låna om och om igen så länge du inte överskrider ditt kreditutrymme, precis som med en vanlig kontokredit hos banken.


– Kreditutrymme: 1000 – 25 000 kr
– Årsränta 39%
– Direkt med Nordea
– Utan UC


– Kreditutrymme: 10 000 – 25 000 kr
– Årsränta 39%
– Lån samma dag
– Ingen UC


– Kreditutrymme 2000 – 20 000 kr,
– Årsränta 39,5%
– Direkt med SEB, annars samma dag
– Låna utan UC


– Kreditutrymme: 1000 – 30 000 kr
– Årsränta 39%
– Direktinsättning SEB, Swedbank, Nordea,
– Handelsbanken, Danske bank, ingen UC


– Kreditutrymme: 1000 – 45 000 kr
– Årsränta 39,6%, inga avgifter
– Direkt med Nordea, SEB, Swedbank, SHB
– Kredit trots betalningsanmärkning, ingen UC


– Kreditutrymme 3000 – 30 000 kr
– Årsränta 25,95%
– Kredit samma dag
– Anmärkning ok, inga avgifter, tar UC


– Kreditutrymme 3000 – 20 000 kr
– Årsränta 39%
– Kredit idag
– Betalningsmärkning ok, ingen UC


– Kreditutrymme 1000 – 30000 kr
– Årsränta 22,5%
– Direkt med Swedbank, Danske Bank, SEB,
– Nordea, Handelsbanken, utan UC


– Kreditutrymme: 1000 – 50 000 kr
– Årsränta 4,9 – 19,9%
– Snabbt kredit med Swedbank, Nordea, SEB, SHB
– Anmärkning ok, tar UC


– Kreditutrymme: 1000 – 30 000 kr
– Årsränta 39,8%
– Kredit samma dag
– Ingen UC

Flexkontot
– Kreditutrymme: 3000 – 20 000 kr
– Årsränta 39,5%,
– Anmärkningar ok
– Ingen UC


– Kreditutrymme: 5000 – 20 000 kr
– Årsränta 39%
– Pengar direkt med Nordea
– Lån utan UC


– Kreditutrymme: 1000 – 30 000 kr
– Årsränta 26,5%
– Direkt med Swedbank, Nordea, SEB, SHB
– Utan UC

flexlimit
– Kreditutrymme: 5000 – 20 000 kr
– Årsränta 39%
– Direktutbetalning med Handelsbanken, Nordea
– Ingen UC


– Kreditutrymme: 1000 – 30 000 kr
– Årsränta 39,8%
– Direkt med Nordea, SEB % Danske Bank
– Utan UC


– Kreditutrymme: 1000 – 30 000 kr
– Årsränta 39,8%
– Direktutbetalning med Danske Bank
– Utan UC


– Kreditutrymme: 10 000 – 500 000 kr
– Månadsränta 0,41 – 1,7%
– Årsränta 4,9 – 19,9%
– Tar UC


– Kreditutrymme: 10000 – 150 000 kr
– Årsränta 6,95 – 21,95%
– Betalningsanmärkning ok
– Tar UC


– Kreditutrymme:1000 – 30 000 kr
– Årsränta 39,8%
– Direkt med Danske Bank
– Ingen UC


– Pausat utlåning pga Covid-19
– Kreditutrymme: 3000 – 50 000 kr
– Kredit direkt Nordea och Handelsbanken
– Utbetalning lördagar, ingen UC


– Stoppat utlåning
– Kreditutrymme: 3000 – 50 000 kr
– Direkt med Nordea & Handelsbanken
– Utan UC


– Ingen utlåning pga Covid-19
– Kreditutrymme 3000 – 30000
– Kredit samma dag
– Tar UC

snabbfinans
– Pausat samarbete pga Covid-19
– Kreditutrymme: 1000 – 30 000 kr
– Direkt Swedbank, Nordea, SEB, Danske bank,
– Handelsbanken, ingen UC


– Stoppat samarbete pga Covid-19
– Kreditutrymme: 1000 – 30 000 kr
– Direkt Swedbank, Nordea, SEB, Danske bank,
– Utan UC


– Inget samarbete pga Covid-19
– Kreditutrymme: 2000 – 15 000 kr
– Smslån dygnet runt Handelsbanken, Nordea
– Månadsränta 3,25 %, ingen UC

Vad är en onlinekredit?

En onlinekredit är egentligen samma sak som en vanlig kontokredit, men du behöver inte gå till banken och öppna något bankkonto för att få en kredit. Alla transaktioner, såsom uttag och insättningar, sköter du med din mobil, surfplatta eller dator, därav namnet onlinekredit.

När du har ansökt om en kontokredit online och blir beviljad får du ett visst kreditutrymme istället för att få en hel summa pengar på en gång. Om du t ex fått ett kreditutrymme på 10000 kr får du såklart plocka ut 10000 kr på en gång men du kan även bara ta ut det du behöver just nu, t ex 2000 kr och då har du 8000 kr kvar som du kan plocka av vid ett senare tillfälle.

Pengarna du vill ta ut hamnar på ditt vanliga bankonto, alltså det bankkonto du angett när du ansökte om kontokrediten. En del kreditgivare ser till att du kommer åt pengarna direkt efter att du begärt ett uttag medan andra ser till att du får dem senare samma dag eller nästa bankdag, det beror på om de kan göra en direktöverföring till ditt bankkonto eller inte. Vilka som kan det ser du i vår lista ovan.

När du använt din kredit måste du amortera en visst minimumbelopp varje månad samt betala ränta för det du har utnyttjat. Du får även betala mer än minimumbeloppet om du vill eller betala tillbaka allt på en gång. När du satt tillbaka pengar på din kontokredit får du såklart använda dem igen, om du vill.

Fördelar

 1. Om du vill ha en kredit utan upplysning hos UC är en onlinekredit något för dig eftersom majoriteten av ovanstående kreditgivare inte tar någon UC. De gör sina kreditkontroller hos Bisnode eller Creditsafe istället.
 2. Du har möjlighet att få en kredit utan fast anställning, det viktiga är att din inkomst är stabil nog. Som du säker vet brukar de flesta banker och kreditkortsbolag vilja att man har en fast anställning om man vill ha en kontokredit eller ett kreditkort.
 3. Du behöver bara betala ränta för det du har plockat ut, inte för det kreditutrymme du har. Om du inte rör din kredit behöver du inte betala något alls eftersom dessa krediter inte har några fasta avgifter.
 4. De flesta onlinekrediter har en mycket lägre ränta än smslån, så om du betalar tillbaka det du har utnyttjat inom en månad eller två blir det ett billigt alternativ till korta smslån.
 5. Flera av de ovanstående onlinekrediterna har en räntefri månad. Det innebär att du inte behöver betala ett enda öre för din kredit under en första månaden, och om du dessutom betalar tillbaka allt inom en månad har ditt “lån” inte kostat dig någonting alls.
 6. Om du är en av dem som ofta tar små smslån, kanske flera gånger om året, kan det vara bättre att ta en onlinekredit istället. I såna fall kan du ta ut det du behöver när det kniper och betala tillbaka när du har fått din nästa lön. Sedan kan du utnyttja krediten igen om det skulle behövas, då slipper du att ständigt ansöka om nya smslån gång på gång och riskera att få avslag. Tänk bara på att inte frestas att betala minimumbeloppet varje månad för då kan det bli dyrt. Å andra sidan om du ansöker om en onlinekredit hos t ex Flexlimit måste du betala tillbaka minst 1500 kr/mån vilket är bra om du bara har lånat en liten summa pengar, då tvingas du att betala av på krediten snabbt så att du slipper drabbas av skyhöga räntekostnader.
 7. En onlinekredit kan vara bra att ha som en extra buffert för oförutsedda utgifter och som reservkassa på utlandsresan. Ja, det är bättre att ha en kredit, som man kanske aldrig utnyttjar, i reserv än att ta ett lån innan man reser, för ett lån måste du ju betala ränta för oavsett du använder det eller inte.

Så fungerar det

Olika kreditbolag har såklart olika rutiner för sina kontokrediter online, men här ska Snabblan24.nu visa dig hur de oftast fungerar. Du kan läsa mer om de olika kreditbolagens rutiner i våra recensioner, det är bara att klicka på ”mer info” vid den långivare du är intresserad att låna av så ser du vad som gäller.

 1. Gör din ansökan precis som vanligt. Fyll i vilket kreditutrymme du vill ha, dina personuppgifter, hemadress, e-postadress och mobilnummer.
 2. Oftast får man svar på sin ansökan direkt på skärmen, om kreditbolaget tycker att din ekonomiska situation är oklar kan det ta lite längre tid för då måste de göra en manuell kontroll. Ibland kan du behöva komplettera din ansökan med vissa uppgifter och handlingar.
 3. Om din ansökan blir beviljad signerar du ditt kreditavtal, oftast gör man det online med BankID. Om du ansökt om t ex 10000 kr i kreditutrymme men kreditbolaget anser att du bara har råd med en kredit på 5000 kr meddelar de dig om det. Då kan du förkasta deras erbjudande eller acceptera det.
 4. När du vill utnyttja kredit begär du en utbetalning efter att ha loggat in på ditt kreditkonto på datorn, surfplattan eller mobilen. Om du har en kontokredit hos Ferratum eller Everydayplus och har ett bankkonto hos Nordea hamnar pengarna på ditt bankkonto direkt efter du begärt ditt uttag. Hos Flexlimit kan man få sin utbetalning direkt till både Nordea- och Handelsbankenkonton. Kunder som inte använder sig av dessa banker får oftast pengarna inom 1 dygn om det inte är helg. Hos Everydayplus, till exempel, får man pengarna redan samma dag om man begär ett uttag innan kl. 13:30 en vardag.

Viktigt att veta innan du tar en onlinekredit

 1. Även om en onlinekredit har en klart lägre ränta än ett smslån kan det bli en dyr historia om du betalar tillbaka på det i alltför långsam takt. Det är förvisso inte alla kreditbolag som tillåter riktigt små inbetalningar men om möjligheten finns bör du undvika det.
 2. Betala alltid tillbaka det du har lånat inom 1 – 3 månader.
 3. Undvik helst att ta en kredit som är större än 5000 kr om du har svårt att betala tillbaka mer än så inom några månader. Stora onlinekrediter som betalas tillbaka på ett halvår eller längre brukar bli ganska dyra. I såna fall är det bättre att ansöka om ett vanligt kreditkort om du har möjlighet, för det brukar bli betydligt billigare.
 4. Tänk på att de flesta onlinekrediter ovan har en effektiv årsränta som ligger runt 39 % och bör därför endast ses som ett alternativ till smslån, inte till en vanlig kontokredit. Och det är därför vi nästan uteslutande anger månadsränta istället för årsränta.
 5. Om du betalat tillbaka allt du har utnyttjat och inte använder krediten igen på länge kan det hända att vissa kreditgivare gör en ny kreditkontroll den dag du vill utnyttja den igen. Orsaken till det är att de vill veta om du fortfarande har en tillräckligt bra kreditvärdighet. Om de anser att du inte har det kan det hända att du inte får behålla din kredit eller så får du en lägre kreditlimit. Om du har lika bra ekonomi som tidigare eller bättre är det dock inga problem, då kanske du till och med får höja din kreditlimit.

Kredit online – allt vanligare

Under senare år har många företag i snabblånebranschen börjat erbjuda en flexibla krediter online istället för snabblån, till exempel S & A Sverige AB:s långivare Snabbfinans, Mobillån, Säkerfinans och Tryggkredit, samt Ferrratum, Risicum och Lånbutiken mfl. Anledningen till att så många börjat erbjuda onlinekrediter istället för vanliga snabblån är att ett räntetak på ca 40 % infördes september 2018 vilket gjorde små snabblån mindre lönsamma.

En del långivare har dessutom skapat ett eget varumärke för sina onlinekrediter. Exempelvis C Finance AB, som ligger bakom den mycket populära smslångivaren Meddelandelån, presenterade under hösten 2015 ett varumärke som går under namnet Flexlimit. Flexlimit är erbjuder endast onlinekrediter med ett kreditutrymme på 5000, 10000 och 15000 kr. Två andra företag som skapat separata varumärken för onlinekrediter är Via Sms Group (som äger Viaconto) och Northmill AB (Easycredit och Credigo) vars kontokrediter marknadsförs under Viakredit respektive Credway.

Skillnaden mellan onlinekredit, kontokredit & kreditkort

Nu till de stora frågorna: ska man ta en kontokredit eller ska man skaffa ett kreditkort istället? Vad är det får skillnad mellan en kontokredit och ett kreditkort egentligen? Och vad är det för skillnad mellan en onlinekredit och en vanlig kontokredit?

Den största skillnaden mellan de onlinekrediter du hittar i vår lista ovan och en vanlig kontokredit är att kontokrediten brukar vara knutet till ett kort. När du använder ditt kort dras pengarna direkt från din kredit. När du vill ta ut pengar från en onlinekredit begär du istället en överföring till ditt vanliga bankkonto och kan sedan utnyttja pengarna.

Andra skillnader med kontokrediter och onlinekrediter är följande:

 • Du måste normalt ha ett vanligt bankkonto om du vill öppna en kontokredit, vilket du inte behöver ha om du vill skaffa en onlinekredit.
 • Årsäntan för en onlinekredit brukar vara betydligt högre än vad räntan för bankernas kontokrediter brukar vara, den ligger ofta runt 39 %.
 • Det är betydligt enklare att få en onlinekredit än en vanlig kontokredit. Inkomstkraven brukar vara lägre och en del kreditgivare accepterar till och med betalningsanmärkningar. Det är därför räntan är högre.
 • De flesta kreditgivare som erbjuder krediter online tar inte sina kreditupplysningar hos UC.
 • Man kan normalt bara komma åt sina pengar på onlinekrediten under kreditgivarens öppettider eftersom uttag behandlas manuellt.

Om du har ett kreditkort får du normalt en faktura i slutet av månaden och kan då antingen betala allt på en gång eller delbetala., det är bara om du har ett betalkort som du måste betala allt på en gång efter att du har fått fakturan. Att betala med ett betalkort är alltså nästan samma sak som att handla på faktura, man skjuter upp betalningen lite grand. Det är i alla fall så det brukar funka.

Du bör dock ha i åtanke att det normalt är enklare att få en onlinekredit än ett kreditkort eller en vanlig kontokredit eftersom kraven brukar vara mycket lägre, men räntan är klart högre. Om du skulle vara intresserad i ett kreditkort istället kan du alltid kolla in Bank Norwegians kreditkort, Komplett Banks kreditkort och Ferratums Mastercard som du också hittar här på Snabblan24.nu.

Uppdaterad 2020-12-03

Källor:

Konsumenternas.se

Alltomkreditkort.se

Konsumentkreditlagen, 2 §