Vanliga orsaker till skuldsättning

Det är inte bara smslån som riskerar att göra dig skuldsatt, långt ifrån, det finns massor av skuldfällor därute. Här ska snabblan24.nu visa dig vilka de vanligaste orsakerna till att folk får skulder som tillslut hamnar hos kronofogden.

  1. Smslån. Tiotusentals människor som tar smslån/snabblån hamnar hos kronofogden varje år. Orsaken till det kan du läsa om i vår artikel risker med smslån och hur då själv undviker att ditt smslån hamnar hos kronofogden kan du läsa om här.
  2. Mobiltelefonräkningar. Obetalda mobiltelefonräkningar är ungefär ett lika stort gissel som smslån och är orsaken till att tiotusentals människor årligen hamnar hos kronofogden.
  3. Fordonsrelaterade skulder. Parkeringsböter, fortkörningsböter och obetalda trafikförsäkringsavgifter är också en stor anledning till att så många blir skuldsatta idag. Trafikförsäkringsavgift är det du får betala om du kör omkring utan en giltig trafikförsäkring och den är skyhög.
  4. Vanliga privatlån och krediter. Det är inte bara obetalda smslån som hamnar hos kronofogden, vanliga privatlån och krediter gör det också. Det är faktiskt inte speciellt ovanligt.
  5. Studielån. Oftast får folks svårt att betala tillbaka på sitt lån på grund av en för låg inkomst.
  6. Elräkningar. Obetalda elräkningar är också en vanlig orsak till skuldsättning, inte minst under kalla långa vintrar och vid skyhöga elpriser.
  7. En klassisk skuldfälla för folk som har betalat för lite i skatt under föregående år.
  8. Underhållsstöd. Efter en skilsmässa med barn inblandade är det inte alltid så lätt för den partner som inte har barnen boende hos sig majoriteten av året att betala för barnens underhåll. Det är egentligen inte så konstigt eftersom man då ofta måste betala för alla bostadsutgifter själv.

I vår artikel om att undvika skuldsättning kan du läsa om hur du själv kan undvika att drabbas av skulder hos kronofogden. Läs den!