Därför kan du inte få SMS lån med Swish

Än så länge är det inte möjligt att få SMS lån med Swish eftersom företagsswish inte stöder utbetalningar, däremot kan du betala tillbaka lånet med Swish hos vissa långivare. Du kan emellertid ändå SMS lånet direkt hos många av våra långivare. Det är bara att kolla in vår sida över SMS lån med direkt utbetalning så hittar du långivare som ser till att du får ditt lån direkt efter beviljad ansökan. 

Varför kan man inte få lån med Swish?

Det finns två olika sorters Swish, ett för privatpersoner och ett för företag. Som du säkert känner till kan du som är privatperson både skicka och ta emot pengar med Swish, det är ju det som är tanken. Du kan skicka pengar så att de hamnar på kompisens eller sambons konto bara någon sekund efter att du skickat dem, precis som du kan ta emot pengar från dina vänner och släktingar lika snabbt.

Företagsswish stödjer ej utbetalningar

Nuförtiden finns det en massa butiker, restauranger och andra stället som accepterar Swish som betalningsmetod, både på nätet och ute i den stora världen. Naturligtvis måste de ställen som accepterar Swish också ha det, men de använder sig av ett speciellt Swish för företag. Detta Swish är bara till för att ta emot pengar från företagets kunder, inte för att betala ut pengar.

Förvisso kan vissa banker göra en återbetalning via företagsswish om någon gjort ett köp men ångrat sig eller liknande, men företagen kan fortfarande inte göra en vanlig utbetalning via Swish. Företagen kan alltså inte betala för sina inköp via Swish och långivare kan således inte betala ut lån med Swish.

Vi är emellertid försäkrade om att många långivare av snabblån och SMS lån skulle börja betala ut pengar med Swish om det var möjligt. Pengarna skulle ju i sådana fall nå deras kunder blixtsnabbt, även de kunder som inte använder sig av samma bank som långivaren. Det skulle i sin tur innebära att långivaren får fler kunder som är i behov av snabba pengar. Det är alltså inte så att långivarna inte känner för att använda Swish, det är företagsappen som inte ger stöd för det.

Skaffa Swish – steg för steg

Om du inte har skaffat Swish än men funderar på att göra det nu när du har sett hur smidig tjänsten är så ska du läsare vidare för här ska vi visa dig hur du går tillväga. Observera att du även måste ha ett mobilt BankID installerat i din enhet om du ska kunna använda tjänsten, det skaffar du enkelt hos din internetbank. Du kan läsa mer om detta på vår sida om BankID under tabellen på sidan.

  1. Ladda ner Swish till din mobil eller surfplatta på App Store, Google Play eller Windows Store.
  2. Logga in på din internetbank eller mobilbank och gå till ”tjänster” eller liknande, beroende på bank. Välj ”Swish”.
  3. Fyll i det telefonnummer du vill knyta till Swish. Klicka på ”skicka verifieringskod” eller liknande så skickas en kod via sms till ditt telefonnummer.
  4. Fyll i koden hos internetbanken och signera Swish-avtalet. Innan eller efter att du har gjort det här får du ofta välja en maxgräns för hur mycket pengar i veckan som får skickas via Swish från ditt bankkonto varje vecka. Det här kan ändras vid ett senare tillfälle på din internetbank om du vill. Swedbank, till exempel, har en förvald beloppsgräns på 3000 kr/vecka men kan höjas till upp till 15 000 kr/vecka.

Som du ser är det inte speciellt svårt att komma igång med Swish, så vi rekommenderar starkt att du skaffar Swish eftersom det är en mycket smidig tjänst. Till och med butiker som normalt bara tar emot kontanter brukar nu för tiden accepterar betalningar med Swish.

Än så länge har man emellertid ingen större nytta av Swish när det gäller utbetalningar av lån eftersom Swish för företag inte stödjer utbetalningar. Om det här förändras kommer vi såklart visa dig vilka långivare som börjat betala ut SMS lån och andra lån med Swish.

Så fungerar Swish

Det kanske känns lite onödigt att förklara hur Swish fungerar eftersom majoriteten av Sveriges befolkning använder denna tjänst, men alla gör det inte. Så nu ska Snabblan24.nu i alla fall visa dig hur man skickar pengar med Swish. Tänk bara på att mottagaren också måste ha Swish som är kopplat till ett telefonnummer för att du ska kunna Swisha pengar.

  1. Öppna din Swish-app och fyll i mottagarens telefonnummer och det belopp du vill skicka. Du kan även skicka ett meddelande som når betalningsmottagaren, t ex ”grattis på födelsedagen”.
  2. Klicka på betala så öppnas ditt Mobila BankID. Då ser du tydligt vad personen heter som du ska skicka pengarna till, vilket är bra utifall du skulle knappat in fel mobilnummer. Du ser också telefonnumret och hur mycket du håller på att skicka.
  3. Knappa in pinkoden för ditt Mobila BankID och sedan får du en bekräftelse på hur mycket du har skickat till mottagaren. Klart!

Om det är någon som skickar pengar till dig med Swish får du en avisering på din mobiltelefon eller surfplatta där man tydligt ser hur mycket det rör sig om och vem som har skickat pengarna.

Uppdaterad 2021-04-27