Kreditgivare med hög beviljandegrad

Det är ganska stor skillnad hur lätt det är att få snabblån hos de olika kreditbolagen så därför tänkte vi visa dig vilka långivare som har den högsta beviljandegraden, alltså de som det är lättast att bli beviljad hos.

Fördelen med att veta vilka långivare som har hög beviljandegrad är att du som inte har en helt perfekt ekonomi slipper att göra en massa ansökningar innan någon går igenom. Men du ska inte vända dig till en kreditgivare som har en hög beviljandegrad bara för att du har en usel ekonomi och själv är tveksam om du har råd att betala tillbaka på lånet. Om du gör det är det mycket möjligt att din ansökan avslås i alla fall och om så inte är fallet är det mest synd om dig i längden.

Våra tre topplistor baseras på vilka snabblån som har haft högst beviljandegrad hos Snabblan24.nu från början av februari till början av mars 2021. Vi presenterar en topplista för långivare som inte hämtar sitt kreditbedömningsunderlag från UC och en för dem som gör det (men där hittar du lån med lägre ränta) samt tre låneförmedlare där det är ovanligt enkelt att få ett större lån.

Topp 8 i beviljandegrad för lån utan UC

Plats 1. Daypay

Daypay har länge placerat sig i toppen i denna lista över lån med hög beviljandegrad när det handlar om lån utan UC, men observera att de tar UC för lån över 10000 kr. Nu ska du få lite info om Daypay:

 • Lånebeloppet är 1000 – 20000 kr och har en löptid på 1 månad till 3 år beroende på lånets storlek.
 • Daypay tar inte UC på lån upp till 10000 kr.
 • De sätter in lånet direkt på ditt bankonto om du använder dig av Swedbank eller Handelsbanken.
 • Anmärkningar accepteras.
 • Årsräntan för lån över 10000 kr är 33 % och de mindre lånen har en årsränta på 39 %.
 • Åldersgränsen är 12 år och du måste tjäna 50 000 – 150 000 kr/år (beror på lånets storlek).

Läs mer eller ansök

Plats 2. Fairlo

Fairlo är en relativt ny snablångivare som blivit mycket populär. Dels för att deras ränta är mycket lägre än hos konkurrenterna, dels för att det är ett lån som är lätt att få. Så här ser deras snabblån ut:

 • Du kan låna 2000 – 50 000 kr i 0 – 72 mån.
 • Du betalar ut lån direkt till bankkonton hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB och Danske Bank.
 • Anmärkningar accepteras.
 • Årsräntan är 14 – 19% beroende på lånets storlek och det har inga andra avgifter.
 • Om du är 20 år eller äldre är du välkommen att ansöka.

Läs mer eller ansök

Plats 3. Fixza

Det här är första gången Fixza finns med på denna lista. I tider då många långivare tenderar att bromsa ner sin utlåning verkar det som att den relativt nya långivaren Fiaxza gasar istället. Det är alltså relativt lätt att få ett SMS lån hos Fixza nu för tiden. Deras lån liknar de klassiska SMS lånen med tanke på det lilla lånebeloppet, den korta löptiden och den snabba utbetalningen.

 • Hos Fixza kan du låna 1000 kr till 5000 kr utan UC.
 • Lånet har en en löptid på en månad, men den kan förlängas upp till tre månader.
 • Fixza gör direktinsättningar till Nordea. Andra får sitt lån samma dag om ansökan beviljas innan 13:30 en vardag.
 • Årsräntan är 39 %, vilket är normalt för SMS lån.
 • Åldersgränsen för att få låna är 18 år.

Läs mer eller ansök

Plats 4. Saldo

Saldo erbjuder bara riktigt små smslån med korta löptider. Det ser ut som de flesta smslån gjorde en gång i tiden, bortsett från att Saldos lån har en lägre ränta. Så här ser Saldos smslån ut:

 • Du kan låna 1000 – 5000 kr i 1 – 2 månader.
 • Pengarna hamnar på ditt konto direkt om du har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank.
 • Årsräntan är 39 % och lånet har även en uppläggningsavgift på 395 kr.
 • Åldersgränsen är 18 år.

Läs mer eller ansök

Plats 5. Lumify

Lumify som dök upp på marknaden våren 2019 beviljar fortfarande ovanligt många ansökningar. Det är lite imponerande eftersom långivare som har så hög beviljandegrad brukar med tiden skärpa sina bedömningar med tiden. Inte minst i dessa coronatider. Snabbfakta:

 • Lumify erbjuder snabblån på 2000 – 20000 kr med flexibel löptid. Nya kunder får dock inte låna mer än 6000 kr första gången men sedan kan krediten höjas om kunden skött sina återbetalningar.
 • Krediten är helt räntefri under första månaden för nya kunder.
 • Du kan få pengarna direkt om du har ett bankkonto hos SEB. Skulle du inte ha det och gör ansökan på förmiddagen en helgfri vardag får du i alla fall pengarna samma dag.
 • Årsräntan är 39.50 %, men som sagt, nya kunder betalar ingen ränta eller några avgifter under den första månaden. Om du inte lånar längre än en månad innebär det att du lånar pengar helt gratis.
 • Åldersgränsen är 18 år och lånet har inget specifikt inkomstkrav.

Läs mer eller ansök

Plats 6. Kontant Finans

Kontant Finans har också beviljad många låntagare som de fått via oss. Det tycker vi är extra kul eftersom vi gillar Kontant Finans, inte minst för att deras ränta är ganska låg för att vara snabblån. Årsräntan är 25,95 %, vilket är klart lägre än vad många andra lån utan UC har, och dessutom har lånet ingen uppläggningsavgift.

 • Hos  Mobillån kan du låna 3000 – 20 000 kr och löptiden 1 – 5 år.
 • Om du gör din ansökan runt lunch en bankdag har du möjlighet att få pengarna redan senare på dagen.
 • Årsräntan är 25,95 % och lånet har inga andra avgifter om du väljer att betala tillbaka via autogiro.
 • Åldersgränsen är 18 år.

Läs mer eller ansök

Plats 7. Smspengar

Smspengar har aldrig befunnit sig på denna lista tidigare. Vi har under flera år upplevt att de inte beviljar så många lån, i alla fall inte lån som tagits via oss. Det här har förändrats under den senaste tiden och nu verkar det som att det är ganska lätt att få lån hos Smspengar. Så här ser deras snabblån ut:

 • Du kan låna 1000 – 30 000 kr med flexibel löptid.
 • Pengarna hamnar på ditt bankkonto  direkt om du har ett bankkonto hos Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken eller Danske Bank.
 • Årsräntan är 39,8 %, vilket är typisk för smslån utan UC.
 • Åldersgränsen är 18 år.

Läs mer eller ansök

Plats 8. Monetti

Monetti har länge funnits med på denna lista, men under det senaste året har de flyttats upp och ner på denna lista. Det är således fortfarande ganska lätt att få lån hos Monetti trots att de befinner sig längst ner i listan. Så här ser deras SMS lån ut:

 • Lånebeloppet är 1000 – 20000 kr och du kan välja mellan en flexibel löptid eller en fast löptid på 1 – 12 månader.
 • Du får pengarna redan samma dag såvida ansökan beviljas innan kl. 13:00 en vardag (måste dock beviljas innan kl. 10:30 om du har ett Nordea-konto).
 • Skulle du ha betalningsanmärkningar kan du ändå ansöka.
 • Årsräntan är 39 %.
 • Åldersgränsen är 18 år.

Läs mer eller ansök

Topp tre för lån med UC

Om du inte bryr dig om kreditgivaren tar sin kreditupplysning hos UC eller inte är du lyckligt lottat om du är ute efter ett lån som är lätt att få. Dessa lån har nämligen överlag en lägre ränta än vad ovanstående snabblån och smslån har.

Tidigare var det dessutom enklare att få ett lån hos dessa kreditgivare än hos de vi listat ovan, men så har det inte varit nu under våren. Under maj var det faktiskt lättare att få ett lån hos samtliga långivare ovan och då tar de dessutom ingen UC.

Nackdelen med dessa lån är dels att din kreditupplysning registreras hos UC vilket gör att bankerna kan se vem du har ansökt om lån hos tidigare, dels att deras insättning inte hamnar direkt på ditt bankkonto (men om du ansöker på förmiddagen kan du få lånet samma dag). Dessutom får du inte låna pengar om du har en betalningsanmärkning. Men som sagt, om du vill komma lite billigare undan och få en lägre ränta kan dessa långivare ändå vara ett bra alternativ.

Så här ser rankningen och lånebeloppen ut för dessa kreditgivare:

Plats 1. Spargo Finans

10 000 – 150 000 kr i 1 – 10 år.

Årsränta 9,84 – 21,60 %.

Mer info eller ansök.

Plats 2. Thorn Privatfinans

10 000 – 100 000 kr i 1 – 6 år.

Årsränta 9,84 – 21,60 %

Mer info eller ansök.

Plats 3. Leasy

1000 – 50 000 kr i 1 – 6 år.

Årsränta 9,84 – 21.60 %

Mer info eller ansök.

Topp tre låneförmedlare

Det finns tre låneförmedlare som det länge varit lätt att få lån via. Det är faktiskt fler som beviljas via dessa låneförmedlare än som beviljas i topp-tre-listan ovan och de hade hamnat på plats två till fem om de funnits på åtta-i-topp-listan längre upp, men å andra sidan tar de en (ja, bara en) kreditupplysning hos UC.

Om du har tid att vänta på ditt lån i några dagar och inte bryr dig om att de tar UC är dessa förmedlare här ett mycket bra alternativ. Dels kan du låna en större summa pengar och dels är lånen ofta mycket billigare.

1. Lendo

10 000 – 600 000 kr i 1 – 15 år

Årsränta 2,95 – 29.50 %

Mer info eller ansök.

2. Zmarta

10 000 – 600 000 kr i 1 – 15 år

Årsränta 2,95 – 29.50 %

Mer info eller ansök.

3. Advisa

5000 – 600 000 kr i 1 – 18 år

2,95 – 26,05 %

Mer info eller ansök.

Är dessa kreditgivare seriösa?

Bara för att ovanstående långivare beviljar fler snabblån än andra innebär det inte att de är oseriösa eller att de är hur slapphänta som helst. Vi vet att de är 100 % seriösa (dvs de lurar ingen och står för de villkor du hittar på deras hemsidor) och de beviljar inte lån till alla som ansöker. De avslår låneansökningar många gånger varje dag.

När det gäller Thorn Privatfinans (som du hittar på plats tre i en av topplistorna) får du exempelvis inte ha någon anmärkning och de tar en utförlig kreditupplysning hos UC och då slinker knappast alla ansökningar igenom. Och när det gäller de långivare som beviljar lån utan UC så avslår de ännu fler ansökningar än vad Thorns långivare gör. Så även om alla kreditgivare i våra topplistor har en hög beviljandegrad släpper de knappast igenom vilka ansökningar som helst.

Om underlaget till våra topplistor

Så hur kan vi veta vilka långivare som har högre beviljandegrad än andra? Enkelt. Vi har statistik på hur många som tar sig vidare till långivarnas sidor (men vi vet såklart inte vem som har gjort det, det är anonymt) och sedan har vi kollat hur många av dem som fått ett lån via oss.  Självklart gör inte alla som besöker långivarens hemsida en ansökan men det ger ändå hyfsad bild av hur beviljandegraden ser ut.

Som du kanske har lagt märke till har vi valt att inte ange någon så kallad beviljandegrad i recensionerna på Snabblan24.nu. Orsaken till det är att många kreditbolag tenderar att ändra sina kreditbedömningar över tid, vilket gör att det kreditbolag som hade den högsta beviljandegraden igår kanske inte har det idag. Kreditbolaget kanske har börjat att titta på faktorer som de inte gjort tidigare och kanske ändrat på hur stora marginaler de vill att låntagarna bör ha och så vidare.  Sånt gör informationen om olika beviljandegrader snabbt blir inaktuell, men när det gäller ovanstående topplistor kommer vi att ständigt uppdatera dem så att listorna förblir korrekta. Det är ju mycket enklare att ha koll på 12 lån än att ha koll på alla våra snabblån.

Uppdaterad 2021-10-19