Kreditgivare med hög beviljandegrad

Det är ganska stor skillnad hur lätt det är att få snabblån hos de olika kreditbolagen så därför tänkte vi visa dig vilka långivare som har den högsta beviljandegraden, alltså de som det är lättast att bli beviljad hos.

Fördelen med att veta vilka långivare som har hög beviljandegrad är att du som inte har en helt perfekt ekonomi slipper att göra en massa ansökningar innan någon går igenom. Men du ska inte vända dig till en kreditgivare som har en hög beviljandegrad bara för att du har en usel ekonomi och själv är tveksam om du har råd att betala tillbaka på lånet. Om du gör det är det mycket möjligt att din ansökan avslås i alla fall och om så inte är fallet är det mest synd om dig i längden.

Topp 7 i beviljandegrad för lån utan UC

Våra två topplistor baseras på vilka snabblån som har haft högst beviljandegrad hos oss under oktober 2017. I praktiken är dessa två topplistor en enda tio-topp-lista som delats upp i två, en för långivare som inte hämtar sitt kreditbedömningsunderlag från Upplysningscentralen och en för dem som gör det.

I denna topplista hittar du tre långivare som accepterar betalningsanmärkningar och det är Ferratum, Daypay och Nätlån.

Plats 1. Vivus

Vivus är den långivare som släppt igenom flest ansökningar hos oss i oktober 2017 förhållande till antal låneansökningar, i alla fall när det gäller lån utan UC. Under det första kvartalet (och i viss mån under andra kvartalet) 2017 var det emellertid inte lika lätt att få lån hos Vivus som det var under det tredje kvartalet då betydligt fler fick sina ansökningar beviljade, för att inte tala om oktober 2017. Det här har gjort att Vivus numera toppar denna lista trots att de knappast skulle ha gjort det under det första halvåret.

Andra fördelar med Vivus är att de sätter in lån direkt på ditt bankkonto om du använder dig av Nordea eller Handelsbanken och att du kan låna upp till 6000 kr räntefritt i en månad som ny kund. Som mest kan du låna upp till 20000 kr och återbetalningen är flexibel.

Mer info eller ansök

Plats 2. Daypay

Daypay har nästan exakt samma höga beviljandegrad som Vivus Ja, det är verkligen jämnt skägg mellan de två översta kreditbolagen i denna topplista. Daypay kan vara ett bra val för dig som har ett bankkonto hos Swedbank eftersom de gör direktinsättningar till dessa konton. Nackdelen med Daypay är att deras lån är dyrare än både Vivus smslån och Ferratums krediter, och att de tar UC på lån över 10000 kr. Lån upp till 10000 kr har en löptid på 1 – 3 månader och deras största lån upp till 20000 kr har en löptid på 1 – 4 år.

Mer info eller ansök

Plats 3. Ferratum

Ferratum har också en mycket hög beviljandegrad och beviljar numera fler lån i förhållanden till antal ansökanden än vad Everydayplus gör, vilket gjorde att de två långivarna bytte plats vid vår senaste uppdatering.

Ferratum gör direktinsättningar till Nordea, accepterar anmärkningar, erbjuder onlinekrediter upp till 25 000 kr och korta snabblån på 4000 kr. Deras onlinkrediter är bland de billigaste inom snabblånebranschen vilket bara det är vettig anledning till att testa Ferratum.

Mer info eller ansök

Plats 4. Nätlån

Sedan Nätlån började erbjuda smslån med BankID-signering har beviljandegraden ökat drastiskt. Varför det har blivit så har vi ingen aning om, men det är av mindre betydelse när man är ute efter ett lån som är lätt att få. Nätlån erbjuder bara riktigt små smslån på 1000 – 4000 kr och löptiden är alltid 33 dagar, och pengarna når normalt kunden inom 1 – 2 bankdagar.

Den största nackdelen med Nätlån är att deras lån har en uppläggningsavgift på 250 kr utöver räntan trots att de är så små. Det här gör att de inte erbjuder ett speciellt billigt alternativ även om deras två största lån inte direkt är dyrast heller.

Mer info eller ansök

Plats 5. Everydayplus

Everydayplus är inte riktigt lika generösa i sina bedömningar som de fyra ovanstående kreditbolagen. Om vi skulle ge de fyra ovanstående en femma på en skala 1 – 5 så skulle Everydayplus få en fyra vilket inte heller är så illa, de flesta kreditgivare är ju trots allt betydligt hårdare än Everydayplus. Everydayplus erbjuder krediter upp till 20 000 kr istället för vanliga snabblån och smslån och gör det extra snabbt till Nordeakonton.

Mer info eller ansök

Plats 6. Mobillån

Mobillån har verkligen tagit sig sedan det tredje kvartalet 2017. Tidigare var det inte alltid det lättaste att få ett smslån hos Mobillån men idag är det alltså inte alls lika svårt. Det kan bero på att de har kommit med en ny produkt (en kontokredit) som inte kräver någon snabb återbetalning vilket gör att fler personer klarar av att betala tillbaka på det de lånat.

Fler fördelar med Mobillån är att de gör direktinsättningar till de fyra största bankerna i Sverige och att de är medlem i SKEF som verkar för en sund kreditgivning. Nya kunder får låna upp till 25000 kr.

Mer info eller ansök

Plats 7. Risicum

Risicums beviljandegrad är nästan identisk med Mobillåns. De erbjuder dels smslån med 30 – 90 dagars löptid, dels en flexibel onlinekredit som är räntefri den första månade. Risicum gör dessutom direktinsättningar till bankkonton hos Nordea och Handelsbanken.

Mer info eller ansök

Topp tre för lån med UC

Om du inte bryr dig om kreditgivaren tar sin kreditupplysning hos UC eller inte är du lyckligt lottat om du är ute efter ett lån som är lätt att få. Det är nämligen så att Aasa Kredit är mycket generösa i sina bedömningar, liksom Thorn Svenska AB:s varumärken Leasy och Klicklån.

Nackdelen med dessa lån är dels att din kreditupplysning registreras hos UC vilket gör att bankerna kan se vem du har ansökt om lån hos tidigare, dels att deras insättning inte hamnar direkt på ditt bankkonto (men om du ansöker på förmiddagen kan du få lånet samma dag). Dessutom får du inte låna pengar om du har en betalningsanmärkning.

Så här ser rankningen och lånebeloppen ut för dessa kreditgivare:

Plats 1. Aasa Kredit. 10000 – 50000 kr i 24 – 36 mån. (Aassa har en riktigt hög beviljandegrad.) Mer info eller ansök

Plats 2. Leasy. 5000 – 50000 kr i 1- 6 år.  Mer info eller ansök

Plats 3. Klicklån. 5000 – 40000 kr i 1 – 6 år. Mer info eller ansök

Är dessa kreditgivare seriösa?

Bara för att ovanstående långivare beviljar fler snabblån än andra innebär det inte att de är oseriösa eller att de är hur slapphänta som helst. Vi vet att de är 100 % seriösa (dvs de lurar ingen och står för de villkor du hittar på deras hemsidor) och de beviljar inte lån till alla som ansöker. De avslår låneansökningar många gånger varje dag.

När det gäller Thorn Svenska AB:s långivare (som är de enda i topp-i-tre-listan) får du exempelvis inte ha någon anmärkning och de tar en utförlig kreditupplysning hos UC och då slinker knappast alla ansökningar igenom. Och när det gäller de långivare som beviljar lån utan UC så avslår de ännu fler ansökningar än vad Thorns långivare gör. Så även om alla kreditgivare i våra topplistor har en hög beviljandegrad släpper de knappast igenom vilka ansökningar som helst.

Om underlaget till våra topplistor

Så hur kan vi veta vilka långivare som har högre beviljandegrad än andra? Enkelt. Vi har statistik på hur många som tar sig vidare till långivarnas sidor (men vi vet såklart inte vem som har gjort det, det är anonymt) och sedan har vi kollat hur många av dem som fått ett lån via oss.  Självklart gör inte alla som besöker långivarens hemsida en ansökan men det ger ändå hyfsad bild av hur beviljandegraden ser ut.

Som du kanske har lagt märke till har vi valt att inte ange någon så kallad beviljandegrad i recensionerna på Snabblan24.nu. Orsaken till det är att många kreditbolag tenderar att ändra sina kreditbedömningar över tid, vilket gör att det kreditbolag som hade den högsta beviljandegraden igår kanske inte har det idag. Kreditbolaget kanske har börjat att titta på faktorer som de inte gjort tidigare och kanske ändrat på hur stora marginaler de vill att låntagarna bör ha och så vidare.  Sånt gör informationen om olika beviljandegrader snabbt blir inaktuell, men när det gäller ovanstående topplistor kommer vi att ständigt uppdatera dem så att listorna förblir korrekta. Det är ju mycket enklare att ha koll på 10 lån än att ha koll på alla våra 40 snabblån.

23 mars 2017