Kreditgivare med hög beviljandegrad

Det är ganska stor skillnad hur lätt det är att få snabblån hos de olika kreditbolagen så därför tänkte vi visa dig vilka långivare som har den högsta beviljandegraden, alltså de som det är lättast att bli beviljad hos.

Fördelen med att veta vilka långivare som har hög beviljandegrad är att du som inte har en helt perfekt ekonomi slipper att göra en massa ansökningar innan någon går igenom. Men du ska inte vända dig till en kreditgivare som har en hög beviljandegrad bara för att du har en usel ekonomi och själv är tveksam om du har råd att betala tillbaka på lånet. Om du gör det är det mycket möjligt att din ansökan avslås i alla fall och om så inte är fallet är det mest synd om dig i längden.

Våra två topplistor baseras på vilka snabblån som har haft högst beviljandegrad hos Snabblan24.nu under september 2018. Vi presenterar en topplista för långivare som inte hämtar sitt kreditbedömningsunderlag från UC och en för dem som gör det (men där hittar du lån med en klart lägre ränta).

Topp 8 i beviljandegrad för lån utan UC

Plats 1. Daypay

Daypay är den långivare som släppt igenom flest ansökningar hos oss under september 2018 i förhållande till antal låneansökningar, i alla fall när det gäller lån utan UC, men observera att de tar UC för lån över 10000 kr.  Daypay kan vara ett bra val för dig som har ett bankkonto hos Swedbank eller Handelsbanken eftersom de gör direktinsättningar till dessa konton. Dessutom accepterar de betalningsanmärkningar.

Nackdelen med Daypay är att de tar UC vid lån på 11000 kr eller mer, att de har en åldergräns på 20 år och att du måste tjäna minst 100 000 kr/år även om du bara tar ett smslån på 6000 kr. Och du måste tjäna hela 150 000 kr/år om du vill låna mer än 11 000 kr. Du får inte heller låna pengar om du har betalningsanmärkningar.

Hos Daypay kan du låna 1000 – 20000 kr i 1 mån – 5 år beroende på lånebelopp. Årsräntan för lån upp till 10000 kr är 39 % och 33 % för större lån.

Mer info eller ansök

Plats 2. Meddelandelån

Meddelandelån har under september 2018 beviljat näst flest lån du ingen UC tas.

Fördelarna med Meddelandelån, förutom att de inte tar sina kreditupplysningar hos UC, är att du kan få dina pengar direkt om du har ett bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken (gäller även på helgerna) och att de använder sig av en individuell inkomstbedömning. Så om du inte uppfyller Daypays inkomstkrav kan kanske Meddelandelån vara långivaren för dig istället.

Nackdelarna med Meddelandelån är att du inte får låna pengar om du har betalningsanmärkningar och att du måste var minst 20 år för att få ansöka.

Meddelandelån erbjuder snabblån på 1000 – 30000 kr i 1 – 3 år  beroende på lånebelopp. Årsräntan är 39 %.

Mer info eller ansök

Plats 3. Ferratum

Ferratum har också en mycket hög beviljandegrad och beviljar fler lån i förhållanden till antal ansökanden än vad de allra flesta andra långivare gör.

Ferratum gör direktinsättningar till Nordea, accepterar anmärkningar, gör en individuell inkomstbedömning och deras kredit har inga avgifter alls utöver räntan, vilket är ovanligt idag. Inte nog med det, deras onlinekredit har dessutom en räntefri månad för alla nya kunder och du betalar tillbaka på det du lånat i din egen takt. Allt det här gör Ferratum till en av våra favoriter.

Nackdelen med Ferratum är att de har en åldergräns på 21 år.

Ferratum erbjuder lånebelopp på 1000 – 30000 kr med flexibel löptid. Årsräntan är 39,6 %.

Mer info eller ansök

Plats 4. Kredit365

Kredit365 kan vara en långivare för dig som inte behöver låna mer än 5000 kr, för det är deras tak. Om så är fallet finns det flera fördelar med att låna pengar hos Kredit365. De accepterar betalningsanmärkningar, har en 18-årgräns, gör en individuell inkomstprövning och ser till att du får lånet samma dag om din ansökan beviljas innan 13:00 en vardag.

Nackdelarna med Kredit365 är att de inte gör några direktöverföringar till bankkonton och att du inte kan låna mer än 5000 kr.

Du kan låna 2000 – 5000 kr hos Kredit365 och löptiden är 1 – 3 månader beroende på lånets storlek. Årsräntan är 39 %.

Plats 5. Vivus

Sedan det tredje kvartalet 2017 har Vivus beviljat alltfler låntagare och var länge den långivare som hade högst beviljandegrad tills ovanstående långivare passerade dem, men är trots det fortfarande en av de långivare som beviljar flest smslån.

Fördelarna med Vivus är att de sätter in lån direkt på ditt bankkonto, om du använder dig av Nordea eller Handelsbanken, att de accepterar betalningsanmärkningar, gör en individuell inkomstbedömning och har en 18-årsgräns.

Nackdelarna är att de du får låna högst 6000 kr första gången och att deras uppläggningsavgift är på 495 kr vilket är lite högre än vad många andra långivare har.

Vivus erbjuder lån på 2000 – 20000 kr med flexibel löptid. Årsräntan är 39 %.

Mer info eller ansök

Plats 6. Credway

Om du gör en låneansökan hos Credway har möjlighet att få ditt lån insatt direkt på bankkontot om du har ett konto hos Swedbank, Nordea eller handelsbanken, men även andra får sitt lån redan samma dag om ansökan görs innan kl. 13:00 en vardag. En annan fördel med Credway är att den effektiva räntan ”bara” är på  26 %, vilket är betydligt lägre än vad de flesta konkurrenter har, och lånet är dessutom avgiftsfritt. Det är även okej att ha betalningsanmärkningar och du kan ansöka även om du bara är 18 år.

Nackdelarna med Credway är att de inte är fullt lika generösa i sina bedömingar som ovanstående kreditgivare är och inte heller som de långivare som du hittar i nästa lista, den med långivare som tar UC.

Hos Credway kan du låna 1000 – 30000 kr med flexibel löptid och årsräntan är, som sagt, 26 %.

Mer info eller ansök

Plats 7. Mobillån

Mobillån har verkligen tagit sig sedan det tredje kvartalet 2017. Tidigare var det inte alltid det lättaste att få ett smslån hos Mobillån men idag är det alltså inte alls lika svårt. Det kan bero på att de har kommit med en ny produkt (en kontokredit) som inte kräver någon snabb återbetalning vilket gör att fler personer klarar av att betala tillbaka på det de lånat. Fler fördelar med Mobillån är att de gör direktinsättningar till de fyra största bankerna i Sverige och att de är medlem i SKEF som verkar för en sund kreditgivning.

Nackdelarna med Mobillån är att de inte accepterar betalningsanmärkningar och har en 20-årsgräns.

Mobillån erbjuder snabblån på 1000 – 25000 kr med en flexibel återbetalning. Årsräntan är 39 %.

Mer info eller ansök

Plats 8. Nanokredit

Det tog lång tid innan Nanokredit lyckades hamna på denna lista, men det förändrades när de under sommaren 2018 började de bevilja betydligt fler ansökningar än tidigare.

Hos Nanokredit får du dina pengar redan samma dag om gör din ansökan innan klockan två en vardag och du behöver inte tjäna mer än 50 000 kr/år för att få låna.

Nackdelarna med Nanokredit är att de inte gör direktinsättningar, att du måste vara minst 20 år och de accepterar inte anmärkningar

Hos Nanokredit kan du låna 1000 – 3000 kr i 30 – 90 dagar eller 5000 – 20000 kr i 9 månader. Årsräntan är 39 % för smslån upp till 3000 kr och 25,99 % för större lån.

Mer info eller ansök

Topp fyra för lån med UC

Om du inte bryr dig om kreditgivaren tar sin kreditupplysning hos UC eller inte är du lyckligt lottat om du är ute efter ett lån som är lätt att få. Det är nämligen så Spargo Finans beviljar fler lån än någon av långivarna i listan ovan och Thorn Privatfinans och OPR Privatlån skulle ha hamnat direkt efter Meddelandelån i topplistan för lån utan UC om de inte tog UC. Dessutom har Spargo Finans, Thorn Privatfinans och OPR Privatlåns lån en betydligt lägre ränta än lånen i topplistan ovan.

Nackdelen med dessa lån är dels att din kreditupplysning registreras hos UC vilket gör att bankerna kan se vem du har ansökt om lån hos tidigare, dels att deras insättning inte hamnar direkt på ditt bankkonto (men om du ansöker på förmiddagen kan du få lånet samma dag). Dessutom får du inte låna pengar om du har en betalningsanmärkning.

Så här ser rankningen och lånebeloppen ut för dessa kreditgivare:

Plats 1. Thorn Privatfinans

10 000 – 100 000 kr i 1 – 6 år.

Årsränta 9,84 – 21,60 %.

Mer info eller ansök.

Plats 2. OPR Privatlån

10 000 – 100 000 kr i 1 – 7 år.

Årsränta 29.9 %.

Mer info eller ansök.

Plats 3. Spargo Finans

10 000 – 150 000 kr i 1 – 10 år.

Årsränta 9,84 – 21,60 %.

Mer info eller ansök.

Plats 4. Nordic lån

10 000 – 50 000 kr i 12 – 80 mån

Årsränta 12,95 – 40,00 %.

Mer info eller ansök.

Är dessa kreditgivare seriösa?

Bara för att ovanstående långivare beviljar fler snabblån än andra innebär det inte att de är oseriösa eller att de är hur slapphänta som helst. Vi vet att de är 100 % seriösa (dvs de lurar ingen och står för de villkor du hittar på deras hemsidor) och de beviljar inte lån till alla som ansöker. De avslår låneansökningar många gånger varje dag.

När det gäller Thorn Svenska AB:s långivare (som är de enda i topp-i-tre-listan) får du exempelvis inte ha någon anmärkning och de tar en utförlig kreditupplysning hos UC och då slinker knappast alla ansökningar igenom. Och när det gäller de långivare som beviljar lån utan UC så avslår de ännu fler ansökningar än vad Thorns långivare gör. Så även om alla kreditgivare i våra topplistor har en hög beviljandegrad släpper de knappast igenom vilka ansökningar som helst.

Om underlaget till våra topplistor

Så hur kan vi veta vilka långivare som har högre beviljandegrad än andra? Enkelt. Vi har statistik på hur många som tar sig vidare till långivarnas sidor (men vi vet såklart inte vem som har gjort det, det är anonymt) och sedan har vi kollat hur många av dem som fått ett lån via oss.  Självklart gör inte alla som besöker långivarens hemsida en ansökan men det ger ändå hyfsad bild av hur beviljandegraden ser ut.

Som du kanske har lagt märke till har vi valt att inte ange någon så kallad beviljandegrad i recensionerna på Snabblan24.nu. Orsaken till det är att många kreditbolag tenderar att ändra sina kreditbedömningar över tid, vilket gör att det kreditbolag som hade den högsta beviljandegraden igår kanske inte har det idag. Kreditbolaget kanske har börjat att titta på faktorer som de inte gjort tidigare och kanske ändrat på hur stora marginaler de vill att låntagarna bör ha och så vidare.  Sånt gör informationen om olika beviljandegrader snabbt blir inaktuell, men när det gäller ovanstående topplistor kommer vi att ständigt uppdatera dem så att listorna förblir korrekta. Det är ju mycket enklare att ha koll på 12 lån än att ha koll på alla våra snabblån.

17 september 2018