Topplista för stora lån utan upplysning hos UC

På denna sida listar fyra stora lån utan UC som dessutom har en låg ränta. Det finns många lån upp till 30000 kr utan UC att väja på men om du vill låna mer än så utan UC blir det svårare. De flesta långivare som inte tar UC erbjuder inte större lån än 30 000 kr, det är därför vår topplista inte är så lång. I denna lista hittar du nämligen endast lån som är på 40 000 kr eller mer.

Billigaste stora lånen utan UC

  1. Wästgöta finans och Julalånet (som också ägs Wästgöta Finans. Här kan du låna upp till 300 000 kr och årsräntan är 3,5 – 14,95 %. Dessutom är uppläggningsavgiften bara 250 kr. Det är riktigt billigt för att vara ett stort lån utan UC.
  2. Fairlo. Upp till 50 000 kr med en årsränta på 14 – 19% och även detta lån är dessutom avgiftsfritt. Trots den låga räntan har lånet alla fördelar ett dyrt SMS lån har. Det når låntagaren direkt, det är ganska lätt att få och betalningsanmärkningar accepteras. Ja, det är verkligen ett unikt lån.
  3. Extralånet. Upp till 50 000 kr med en årsränta på 24,95%. Lånet är inga avgifter utöver räntan och här kan du dessutom låna pengar med betalningsanmärkningar.
  4. Frogtail. Upp till 40000 kr med en årsränta på 26%. Lånet är förövrigt avgiftsfritt och om din ansökan blir beviljad innan 13:00 får du pengarna inom några timmar. Okej med anmärkningar.

Inte så många stora lån utan UC

Om du är ute efter ett litet lån är det inga som helst problem att hitta en långivare som tar sina kreditupplysningar hos andra kreditupplysningsföretag än UC. Det är emellertid inte inte det lättaste att hitta ett stora lån utan UC. Nästan alla banker och kreditbolag som erbjuder stora lån använder sig dessvärre av UC vilket gör att deras förfrågningar registreras där och försvinner inte förrän ett år senare.

Det gör inte så mycket om du bara ansöker om ett enda lån, eller kanske två, men om du får avslag och fortsätter att göra ansökningar hos nya långivare kommer det att försämra din kreditvärdighet. En bank som ser att du gjort en hel drös med ansökningar precis innan kommer att bli mycket skeptisk. Varför skulle de bevilja dig om ingen annan gjort det? Och ännu värre är om du till och med ansökt om snabblån hos en långivare som tar UC och fått avslag eftersom dessa lån anses lätta att få.

Det är därför som du helst bör ansöka om sådana lån hos en kreditgivare som tar sina kreditupplysningar hos t ex Bisnode eller Creditsafe. En tidigare förfrågan hos Bisnode syns förvisso i Bisnodes egna register men det är ändå bättre än hos UC eftersom det är UC som bankerna och andra tunga aktörer använder sig av.

Allt fler stora lån då ingen UC tas

Tidigare fanns det bara fyra stora lån då ingen kreditupplysning utan UC togs, men det här förändrades hösten 2018 då ett räntetak för högkostnadskrediter infördes. Eftersom många långivare blev tvungna att sänka sin årsränta till tas 40 % höjde många samtidigt sina lånebelopp och de minsta lånen försvann. Idag är det inte längre möjligt att bara låna 500 kr och många långivare har valt att ta bort sina minsta lån, t ex snabblån på 1000 – 2000 kr. Dessutom förlängdes löptiderna och många omvandlade sina snabblån till kontokrediter.

Orsaken till att det blev så är att att det inte alls blev lönsamt att låna ut små summor pengar längre, framförallt inte med korta löptider. Det finns förvisso några kreditgivare som fortfarande gör det men då har de lagt till en uppläggningsavgift som blir mycket hög förhållande till lånets ringa storlek.

Nåja, det här är i alla fall goda nyheter för dig som vill ta att stort lån utan UC eftersom de är fler nu. Dessutom finns det många långivare (som inte tar UC) som höjt sina kreditbelopp upp till 30000 kr. Det är alltså mycket enklare att låna 30000 kr och uppåt idag än tidigare utan att långivaren tar någon UC på dig.

Uppdaterad 2021-04-27