Individuell bedömning

Om du har en mycket låg inkomst eller vill ta ett smslån utan inkomst av tjänst bör du ansöka hos en långivare som inte har några specifika inkomstkrav alls utan som gör en individuell bedömning istället. Nedanstående långivare har inga specifika inkomstkrav, men observera att de flesta av dem kräver att du har någon form av deklarerad inkomst. Läs mer om detta nedan.

Kolla gärna in vår sida med långivare med hög beviljandegrad här, för hos dessa kreditgivare är det ovanligt lätt att få ett lån.

 

LångivareBeloppLöptidPengar direktHelgAnmärkningarUC  
Ferratum1000 - 30000FlexibelJaJaOkNejMer infoAnsök
leasy10000 - 500001 - 6 årNejNejNejJaMer infoAnsök
Banknorwegian5000 - 600 0001 - 15 år Nej Nej NejJaMer infoAnsök
Frogtail1000 - 500001 - 36 månNejNejOkNejMer infoAnsök
Meddelandelan500 - 100001 - 3 månJaJaNejNejMer infoAnsök
Monetti1000 - 200001 - 12 månNejNejOkNejMer infoAnsök
Cashbuddy3000 - 250001 - 5 årNejNejOkJaMer infoAnsök
creditstar liten5000 - 500006 - 36 månJaNejJaNejMer infoAnsök
Klicklan5000 - 400001 - 6 årNejNejNejJaMer infoAnsök
thorn10000 - 100 0001 - 6 årNejNejNejJaMer infoAnsök
Goodcash5000 - 300001 - 5 årNejNejOkJaMer infoAnsök
Savelend1000 - 50002 - 4 veckorNejNejOkNejMer infoAnsök
flexlimit3000 - 15000FlexibelJaJaNejNejMer infoAnsök
Viaconto5000 - 500001 - 3 månJaJaOkNejMer infoAnsök
Vivus2000 - 20000FlexibelJaJaNejNejMer infoAnsök

Om du har en låg inkomst väger ovanstående långivare dina inkomster mot dina utgifter och om de anser att du har råd att betala tillbaka på lånet får du förmodligen låna trots att du inte tjänar så mycket.

Och ja, det är faktiskt inte helt omöjligt att ta ett snabblån utan inkomst av tjänst, men då måste du normalt ha en annan taxerad inkomst, såsom pension, A-kassa eller någon annan taxeringsbar inkomstkälla. Vilka inkomstkällor det kan handla om ska vi nu titta lite närmare på.

Smslån utan inkomst

Här ska vi visa dig vilka möjligheter du har att få ett smslån utan inkomst av tjänst, men tänk på att många långivare som gör en individuell bedömning inte accepterar ansökanden som inte har ett arbete eller ett företag som de livnär sig på. Men det är bara att göra en ansökan så vet du, det kostar sällan något.

  • Låna utan taxerad inkomst i senaste deklaration. Om du inte hade någon form av inkomst i din senaste deklaration men har det idag kan du alltid kontakta snabblångivaren och be att få skicka in ett arbetsgivarintyg som visar att du har en anställning som påverkar din betalningsförmåga. Om du behöver lånet snabbt är det mest effektivt att scanna arbetsgivarintyget och skicka det direkt via mail.
  • Låna pengar som student. Om du lever på studiemedel är det inte helt omöjligt att få låna pengar ändå, men det är ganska ovanligt. Tydligen ska det finnas långivare som anser att studiemedlet är en slags inkomst (i alla fall studiebidraget) eftersom studenter faktiskt lever på det och det påverkar betalningsförmågan. Ännu bättre är det om du arbetar lite extra. Det viktigaste är att du får in pengar varje månad så att du kan betala tillbaka på ditt lån. Dessvärre kan vi inte visa vilka långivare som accepterar studiemedel som inkomst eftersom det inte är något de gärna skyltar med.
  • Med A-kassa. En hel del långivare (t ex Cash2you eller Cashbuddy) kan bevilja ett snabblån även om du är arbetslös och lever på A-kassa eftersom A-kassan påverkar din betalningsförmåga. Det är emellertid möjligt att du måste visa upp ett intyg som visar hur många dagars ersättning du har kvar så att långivaren ser att A-kassan inte tar slut innan du har hunnit betala tillbaka snabblånet.
  • Sjukpenning/förtidspension. Om du är förtidspensionerad eller långtidssjukskriven finns det goda möjligheter att få ett smslån utan inkomst av tjänst bara du har en tillräckligt bra ersättning från försäkringskassan.
  • Pension. Även pension är, som bekant, en taxerad inkomst. Om du lever på pension är det inte det enklaste av få ett banklån som inte kräver en säkerhet, men med smslån är det något helt annat. Det är sällan svårt att få ett sånt lån bara du har en tillräckligt god betalningsförmåga och inte passerat långivarens övre åldergräns (om det finns någon).

Som du ser går det faktiskt att ta ett lån utan fast eller taxerad inkomst även om urvalet av lån då blir lite mindre. Om du har en inkomst på 120 000 kr/år kan du emellertid ansöka hos nästan alla våra långivare, men även om du bara tjänar 25 000 – 50 000 kr/år finns det flera långivare som du kan låna pengar hos trots att de inte gör en individuell inkomstprövning.