Klicklån


Klicklån erbjuder lån på 10 000 – 40 000 kr med en löptid på 1 – 7 år. Deras lån som placerar sig mellan klassiska snabblån och vanliga privatlån när det gäller belopp och återbetalningstid, men räntan är mycket lägre än vad smslån har, den är på 9,84 – 21,60 %. 

Det tar oftast 1 – 2 dagar innan Klicklåns lån når ditt bankkonto, men eftersom pengarna brukar betalas ut samma eller nästa bankdag är det inte omöjligt att du får pengarna snabbare än så om det betalas ut innan din banks bryttid. Det är dock inte alls säkert.

Info om lånet

 • Lånebelopp: 10 000 – 40 000 kr.
 • Löptid: 1 – 7 år.
 • Pengar på kontot: I normala fall tar det 1 – 2 dagar innan pengarna når låntagarens bankkonto, men utbetalning görs oftast samma eller nästa bankdag. Om utbetalning skulle ske innan din banks bryttid är det inte helt omöjligt att du får pengarna redan samma dag.
 • UC: Ja.
 • Lån med Bank ID: Ja.
 • Ränta: Bunden årsränta 9,84 – 21,60 %, effektiv ränta 11,82 – 29,99%.
 • Avgifter: 19 kr i Administrativ avgift vid autogiro, annars 29 kr/mån.
 • Exempel: Ett lån på 40 000 kr med 7 års löptid (84 avbetalningar) har ett månadsbelopp 671 – 941 kr och en effektiv ränta på 11,82% – 25,49%. Totalt belopp att betala tillbaka är 57 909 – 80 635 kr. Administrationsavgift tillkommer utöver månadsbeloppet (se nedan). Maximal effektiv ränta 29,99%.
 • Kontorets öppettider: Måndag – Fredag 08:00-18:00.
 • Ägare: Thorn Svenska AB som även äger Viiga LånLeasy privatlån, Thorn Privatfinans, Paymark Finans och Spargo Finans.

Krav

 • Inkomst: Individuell bedömning.
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej.
Ansök

Ett billigt alternativ till smslån

Klicklåns lån snarare är ett privatlån än ett smslån eftersom det är större, har en längre löptid och har en individuell ränta som betydligt lägre effektiv ränta än vad smslån har, för närvarande är den på 9,84 – 21,60 %. Förvisso är den kortaste löptiden på 1 år men faktum är att du kan lösa ditt lån precis när du vill och då blir räntekostnaderna inte hög alls. Du kan även göra extraavbetalningar så att lånet och räntekostnaderna sjunker snabbare.

Inte snabbast men mycket billigare

Om du behöver låna pengar riktigt snabbt kanske Klicklån ändå inte är något för dig. Det tar, som sagt, oftast 1 – 2 dagar innan pengarna når mottagarens bankkonto. Det kan ske lite tidigare om du har tur, men det är inget som Klicklån garanterar.

Men det är väl värt att vänta på pengarna en dag extra istället för att betala en ränta på 30 – 40 %? Att få en ränta på kanske 39 % (vilket är en vanlig ränta när det gäller riktigt snabba lån)  är ett mycket högt pris för att få sina pengar en dag tidigare. Det anser i alla fall vi på Snabblan24.nu.

Inget specifikt inkomstkrav

Ett annat stor plus är att de gör en individuell inkomstbedömning, något som är ovanligt när det gäller privatlån. Det innebär att även du som inte har en fast anställning och inte tjänar så mycket har chans att få ett lite större lån om du betalningsförmåga anses vara god nog.

Bakom varumärket Klicklån hittar vi Thorn Svenska AB som även ligger bakom Thorn som erbjuder hemelektronik och vitvaror på avbetalning samt små privatlån. Det är emellertid ingen större skillnad på att ta ett privatlån hos Thorn eller Klicklån eftersom låneräntan, löptiden, lånebeloppen och villkoren är desamma.

Omdöme

Här ska vi ge dig ett sammanfattande omdöme om Klicklån, och naturligtvis visar vi dig både för- och nackdelarna med deras lån.

 • Det positiva: Mycket billigare än smslån. Högre beviljandegrad än banklån. Inget specifikt inkomstkrav. Pengar på kontot inom 1 – 2 dagar (i bästa fall redan samma dag).
 • Det negativa: Dyrare än vanliga privatlån. Relativt hög åldersgräns (20 år). Ingen direktutbetalning, men det är ganska vanligt för lite större lån. Accepterar inte betalningsanmärkningar. Klicklån tar UC.
Ansök

Uppdaterad 2021-03-02