Smslån med julöppet och nyårsöppet 2020

Här ska vi på Snabblan24.nu visa dig vilka långivare av snabblån och smslån som vi vet har öppet under jul, nyårsafton, nyårsdagen, mellandagarna och trettondagen 2020/2021. Detta är en uppdaterad sida från tidigare år men alla öppettider gäller alltså för detta årsskifte, så låt dig inte luras av att det står ett annat år i din webbläsares adressfält.

Om du vill kolla närmare på långivarna är det bara att klicka på deras namn (markerade med fet stil).

Smslån under julen 2020

En del långivare har stängt på julen 2020 men det finns en del du kan låna pengar i jul hos. Här listar vi alla långivare som uppgett att de har öppet under julen och/eller mellandagarna. De kan betala ut lånet direkt till Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB och Danske Bank. Ni som inte har ett bankkonto hos dessa banker får era lån nästkommande bankdag, alltså måndagen efter jul.

SmspengarExpresskredit, GF Money och Kundfinans

Om du tar ett lån hos någon av ovanstående långivare kan du få dina pengar direkt om du har ett bankkonto hos Swedbank, SEB, Nordea eller Handelsbanken. Dessa långivare har inte bara öppet på julen, under mellandagarna har de faktiskt öppet längre än normalt på både lördag och söndag.

 • Uppesittarkvällen: 09:00-18:00.
 • Julafton: 10:00-14:00.
 • Juldagen: 10:00-14:00.
 • Annandag jul: 10:00-14:00.
 • Mellandagarna, söndag 27 dec – 30 dec: 08:00-18:00.

Viaconto 

Hos Viaconto kan du få dina pengar insatta direkt om du har ett Nordeakonto under dessa tider. 

 • Uppesittarkvällen 08:30-15:00.
 • Julafton stängt.
 • Juldagen 10:00 – 16:00.
 • Annandag jul 10:00 – 16:00.
 • Mellandagarna: Vanliga öppettider..

Övriga långivare 

Det är faktiskt bara de fem ovanstående långivarna som än så länge (23 december 2020) har angivit avvikande öppettider för julen. Övriga långivare som normal betalar ut lån på helger kanske gör det på julen också. Då räknas julafton förmodligen som en lördag och juldagen och annandag jul som söndagar. Men det kan också vara så att de har stängt då.

I vilket fall som helst kan du alltid besöka vår sida över snabblån som betalas ut på helgen om du är ute efter ett lån under julen. Där finns det troligtvis fler långivare som betalar ut snabblån och smslån under julafton, juldagen och annandag jul, exakt vilka vet vi dock inte. Oavsett så måste du ha ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank för att få ditt jul under julen 2020. 

Naturligtvis kommer vi att uppdatera denna sida direkt om vi ser att fler långivare kommer att rapportera in avvikande öppettider för julen. 

Mellandagarna

Under mellandagarna har alla långivare öppet precis som vanligt. Om du vill ta ett lån lördag 27 december eller söndag 28 december ser du vilka som betalar ut lån under denna helg du på vår sida med helglån. Den 29:e och 30:e december handläggs lån precis som vanligt hos samtliga långivare

Smslån på nyårsafton 2020 och nyårsdagen 2021

Här visar vi vilka smslångivare som betalar ut pengar dagen innan nyår, på nyårsafton och nyårsdagen 2020/2021 samt vilken bank du måste ha för att få ditt smslån direkt. Om du inte har ett bankkonto hos ”rätt” bank får du dina pengar på onsdagen efter nyår.

Smspengar, Expresskredit, GF Money och Kundfinans

Bank: Danske Bank, Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea.

 • 30 december: 08:00 – 18:00.
 • Nyårsafton: Stängt
 • Nyårsdagen: Stängt.

Visst kan det vara frestande att slå på stort på nyår genom att ta ett smslån, men tänk dig för innan du gör det. Är det värt det och har du verkligen råd att betala tillbaka lånet redan inom en månad eller två?

Viaconto 

Bank: Nordea.

 • 30 december: 8:30-17:00
 • Nyårsafton: Stängt
 • Nyårsdagen: Stängt

I år är det ovanligt få långivare som angett några avvikande öppettider för jul och nyår. Som du ser är det bara några få långivare som angett att de har öppet på nyårsafton och nyårsdagen. Det behöver inte innebära att de som normalt har öppet på helgen har stängt. En del kanske håller öppet som vanligt medan andra har stängt. Det är omöjligt att veta eftersom de inte har angett några speciella öppetider för nyårsafton och nyårsdagen.

Om en långivare skulle ha stängt när du gör en ansökan får du ändå pengarna lördagen den 2:a januari 2020 om de normalt betalar ut pengar på helgen. Lördag 2 januari och söndag 3 januari är ju en vanlig helg. Om långivaren brukar ha stängt på helgen får du pengarna 4:e januari.

Trettondagen 2021

Inga långivare har inte angett några avvikande öppettider för utbetalning av smslån på trettondagen 2021. Inte heller för trettondagsafton. Det borde rimligtvis innebära att de har öppet som en vanlig helg då trettondagsafton borde motsvara en lördag och trettondagen en söndag. I sådana fall kan du kika på ”våra” snabblån och smslån som betalas ut på helgen här. Om du använder dig av någon av de banker som anges på denna sida kan du förmodligen få pengarna redan på trettondagsafton och trettondagen 2021.

Hur har de andra långivarna öppet?

Inga andra långivare utom de vi har nämnt här på Snabblan24.nu anger några speciella jultider och nyårstider på sina hemsidor. Det kan innebära att de antingen har öppet som vanligt eller stängt under jul och nyår. Vi på Snabblan24.nu vet inte vilka som har öppet och vilka som har stängt men, om du vill låna hos en annan långivare än de vi anger i den här bloggartikeln är det bara att ringa dem för att se om de har öppet. Deras telefonnummer står under ”kontakta oss”, ”kundtjänst” eller liknande på deras hemsidor.

Simma lugnt!

Även om du faktiskt kan ta smslån även under julen och nyår bör du inte göra det, för hur ska det gå i januari om du lånar pengar direkt efter din decemberlön? Möjligtvis kanske du kan ta ett smslån utan ränta och avgifter om du hittar ett klipp på mellandagsrean om du har möjlighet att betala tillbaka på det innan löptiden är slut. Sånt kan du trots allt spara pengar på om du ändå tänkt köpa det du hittade på mellandagsrean vid ett senare tillfälle.

Men nu är vi på Snabblan24.nu inga överförmyndare som bestämmer om du ska låna pengar eller inte, inte heller bestämmer vi när du ska låna och vad du ska låna till, så det är därför vi upplyser dig om hur långivarna har öppet under jul och nyår. Den som vill ta ett smslån lär göra det ändå, vare sig vi informerar om öppettiderna eller inte. Vi vill helt enkelt bara bespara våra besökare en massa tid, det är det vi är till för.

God jul och Gott nytt år! Och låt oss hoppas att 2021 blir ett betydligt bättre år än 2020.

Uppdaterad 2021-01-05