Smspengar


Hos Smspengar kan du antingen ta ett vanligt smslån på 500 – 12000 kr eller en onlinekredit på 1000 – 30000 kr med en flexibel återbetalningstid. Tidigare erbjöd de enbart  smslån men eftersom de håller på att anpassa sig till det kommande räntetaket som införs 1 september började de även erbjuda flexibla kontokrediter som har en lägre ränta.

Info om Smspengars krediter

 • Belopp: 500 – 12000 kr vid smslån, 1000 – 30000 kr vid kontokredit.
 • Avbetalningstid: 30 – 90 dagar för smslån. Flexibel återbetalning för onlinekrediterna men du måste betala minst 10 % av det totala beloppet, dock minst 300 kr, i månaden.
 • Pengar på kontot: Innan 17:00 vid godkänd ansökan före 13:00. Smslån direkt på kontot med Nordea, Handelsbanken och Danske Bank. Om du har fått en onlinekredit sker direktöverföringar endast till Danske Bank.
 • Utbetalning helger: Ja, med Nordea och Danske Bank på lördagar.
 • Räntefria lån: Nej.
 • Ränta: Kontokrediten har en månadsränta på 8,9 & (nominell årsränta 106,8 %)
 • Avgifter: Inga alls utöver räntan.
 • UC: Nej, kreditupplysning hos Creditsafe.
 • Möjlighet till förlängning av lån: Ja.
 • Signering med e-leg: Ja.
 • Kontorets öppettider: Måndag till fredag 08:00-18:00.
 • Ägare: GF Money Consumer Finance Aktiebolag som även ligger bakom Kundfinans, Expresskredit och Strandiafinans. Tidigare hette företaget SMS pengar Norden AB.

Grundkrav

 • Inkomstkrav: Individuell bedömning som baseras på lånets storlek, dina inkomster och dina utgifter.
 • Ålder: Minst 18 år, högst 72 år.
 • Betalningsanmärkning: Ja, det är okej om du ansöker om ett smslån men inte om du vill ha en kontokredit.
 • Övrigt: Svenskt mobilnummer, svenskt bankkonto och svensk medborgare. E-postadress, e-leg och deklarerad inkomst under de två senaste åren. Du måste ha varit skriven i Sverige i minst 5 år om du vill öppna en kontokredit. Inget skuldsaldo hos Kronofogden.

Smslån direkt med tre olika banker

Smspengar är en bra långivare för dig som är ute efter ett riktigt snabblån, i alla fall om du behöver snabba pengar måndag till lördag. Om du har ett bankkonto hos Nordea, Danske Bank eller Handelsbanken får du ditt smslån direkt under alla dagar utom söndagar då de har stängt. Om din ansökan inte behöver behandlas manuellt får du svar på en gång och sedan tar det bara några minuter tills pengarna sitter på ditt bankkonto, snabbare än så kan du knappast få ett lån. När det gäller deras kontokredit gör Smspengar endast direktöverföringar till Danske Bank.

Om du inte har ett bankkonto hos någon av de banker vi precis nämnde får du pengarna senast kl 17:00 om du har fått svar på din ansökan innan kl 13:00 en vardag, annars får du pengarna efter kl 10.00 nästkommande dag. Som sagt, Smspengars lån är i allra högsta grad ett snabblån.

Accepterar anmärkningar

Du kan även bli beviljad ett smslån även om du har betalningsanmärkningar hos Smspengar, men ju fler betalningsanmärkningar du har desto högre krav ställs på din nuvarande ekonomi. Däremot får du inte har några betalningsanmärkningar alls om du vill ta en onlinekredit.

Förövrigt tar Smspengar ingen UC utan använder sig av Creditsafe vilket är extra bra om du har anmärkningar.

Inkomstkrav för att få låna

Tidigare var man tvungen att tjäna minst 50 000 kr/mån för att få låna hos Smspengar och sedan var man tvungen att tjäna ännu mer om man lånade 3000 kr eller mer. De hade en slags inkomsttrappa som stegrade upp till 120 000 kr/år men när deras 5-årslån försvann tog de sitt förnuft till fånga och införde en individuell inkomstprövning istället.

När Smspengar gör sin individuella inkomstprövning tittar de på följande:

 • Din deklarerade inkomst.
 • Dina utgifter, t ex hyra och andra krediter.

Utifrån ovanstående faktorer gör de en bedömning om du klarar av att återbetala ett smslån med hänsyn till dina löpande utgifter istället för att ha ett bestämt inkomstkrav. Om så är fallet får du låna om alla andra krav är uppfyllda.

Omdöme

Smspengar ägs av det Uppsalabaserade SMS Pengar Norden AB och är registrerat hos Finansinspektionen och följer Konsumentverkets riktlinjer. Smspengar är en vettig smslångivare som har en relativt hög kundnöjdhet och visst är det en av de bättre kreditgivarna på smslånemarknaden, men allt är inte 100 % perfekt. Nu ska vi därför lyfta fram både det positiva och negativa med att låna pengar hos Smspengar.

 • Det positiva: Blixtsnabba insättningar till bankkonton hos Nordea, Danske Bank och Handelsbanken om du tar ett smslån. Helgutbetalning till samma konton. Lågt inkomstkrav och låg åldersgräns (18 år). Ingen UC. Du kan ansöka om ett smslån med betalningsanmärkning. Ganska generösa öppettider.
 • Det negativa: Deras smslån är inte så billiga, men de är inte heller dyrast på snabblånemarknaden (du hittar emellertid billigare lån i vår jämförelse). Om du ansöker om en kontokredit betalas pengar endast ut direkt till Danske Bank. Synd att de inte längre erbjuder årslån med lägre ränta. Deras onlinekredit är relativt dyr, vilket förvisso kommer att förändras i höst när räntetaket införs.