Consector

consector
Consector är en låneförmedlare som förmedlar privatlån på 10000 – 500 000 kr med en årsränta på 2,95 – 18,95 %. Dessutom är det helt okej att ansöka om ett lån även om du har betalningsanmärkningar eftersom Consector samarbetar med några kreditgivare som accepterar det, men då måste du vara minst 20 år gammal.

Consector förmedlar inte bara privatlån utan även bolån, billån som kräver en säkerhet och kreditkort. Så vare sig du behöver ett lån med eller utan säkerhet så kan det vara värt testa Consector.

Om privatlånen i korthet

 • Lånebelopp: 10000 – 500 000 kr.
 • Löptid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: Beror på vilken bank du lånar av. Om du valt en bank som erbjuder signering med BankID kan det ta 2 – 3 dagar tills pengarna sitter på ditt bankkonto, men om banken du lånar av använder sig av pappersavtal som skickas per post kan det ta 3 – 6 dagar.
 • Ränta: Nominell ränta: 2,90 – 29,33 %, effektiv ränta från 2,94 %.
 • Avgifter: Beror på vilket lån du väljer.
 • UC: Ja, men endast en kreditupplysning tas.
 • Låneavtal via BankID: Beror på vilken bank du väljer.
 • Öppettider: Måndag – torsdag 09:00-18:00 samt fredag 09:00-17:00.
 • Ägare: Consector AB.

Krav

 • Inkomstkrav: 110 000 kr/år
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Lån med betalningsanmärkning: Ja, men då måste du vara 20 – 60 år gammal, ha en fast inkomst på minst 15 000 kr/mån, och inte ha fått en ny anmärkning under de senaste 6 månaderna.
 • Övrigt: Folkbokförd i Sverige i minst 1 år. Inga skulder hos Kronofogden under det senaste halvåret.

Consectors tjänster

Som sagt, Consector förmedlar inte bara privatlån utan även andra lån och krediter. Vi på Snabblan24.nu fokuserar naturligtvis på deras privatlån i informationen ovan eftersom det är lån utan säkerhet som är vår grej, vare sig det handlar om smslån, vanliga privatlån eller onlinekrediter. Men trots det tycker vi att det vore ett tjänstefel om vi inte åtminstone tittade lite grand på de andra krediterna också, vilket vi kommer att göra nu.

Lite mer om privatlånen

Om du är intresserad av att ta ett privatlån via Consector hittar du redan den viktigaste informationen om deras tjänst längre upp på sidan. Det enda vi vill tillägga här är vilka banker och kreditbolag de samarbetar med. Det handlar om 16 långivare om du är ute efter ett vanligt privatlån:

Avida Finans, Bluestep Bank, Collector Bank, Euroloan, Forex Bank, Konsumentkredit, Marginalen Bank, MoneyGo, Nordnet Bank, Santander Consumer Bank, Sevenday Finans, Skandiabanken, Spring Finance, TF Bank, Wasa Kredit och Ålandsbanken.

Om kreditkorten

Consectors tjänst för kreditkort är inte så dum, den är smidig och tydlig, men dessvärre är urvalet av kort begränsat till American Express, Collector Banks kort och Supreme Card från Resurs Bank.

Nåja, om du är ute efter ett kreditkort går du in på deras sektion kreditkort och väljer ”hitta kreditkort”. Där fyller du i om du tycker att möjligheten till delbetalning eller förmånerna är viktigast för dig och om du vill ha erbjudanden och concierge. Du fyller även i hur mycket du tjänar i månaden, om du har bil och om du reser mycket utomlands. Dessa uppgifter ligger sedan till grund för de kreditkort som automatiskt välj ut åt dig när du klickar på ”nästa”.

Nu är det bara att välja ut det kreditkort du är mest intresserad av och sedan göra en ansökan. Vid varje kort får du all viktig info du behöver om t ex ränta, avgifter, kreditgräns, valutapåslag och förmåner.

Grundkraven för att få ansöka om ett kreditkort via Consector är följande: 18 år, fast inkomst, skriven i Sverige och inte ha några anmärkningar.

Om bolånen och billånen

När det gäller bolånet har du möjlighet att ansöka om ett lån på upp till 17 miljoner kronor (för en villa som kostar 20 miljoner) och när det gäller billånet handlar det om 10000 – 500 000 kr i 1 – 15 år precis som för det vanliga privatlånet. Den nominella räntan för billånet börjar på 2,95 % så visst handlar det egentligen om ett vanligt privatlån som är döpt till ”billån”. Och den nominella räntan för bolånet är från extremt låga 1,15 %.

Omdöme

Consectors hemsida gör oss glada. Den är ren, enkel och redan längre ner på förstasidan får man svar på alla slags frågor som har med deras lån och tjänster att göra. Vi gillar tydlighet. Och så är frånräntorna mycket bra även om din kreditvärdighet är det som slutligen avgör hur mycket just du får betala i ränta.

Däremot tycker vi att Consector är lite luddiga när de anger hur många långivare de samarbetar med. De säger att de samarbetar med ett 20-tal banker och kreditbolag och det stämmer nästan, så det är inget vi vill klaga på. Däremot känns det lite konstigt att de exempelvis under privatlåneansökan skriver att man får lånerbjudanden från upp till 20 kreditinstitut vilket inte stämmer eftersom max 16 kreditinstitut kontaktas, de övriga instituten erbjuder enbart kreditkort via Consector.

Nåja, det här är egentligen inte hela världen eftersom 16 långivare med vitt skilda krav och produkter finns med på menyn. Det räcker gott och väl eftersom de flesta låneförmedlare som skryter med ännu fler samarbetspartners ändå inte vaskar fram fler lånerbjudanden. Läs gärna om det här i vår artikel om hur många banker låneförmedlarna egentligen kontaktar.

Avslutningsvis ska vi ge dig detta korta sammanfattande omdöme om Consector:

 • Det positiva: Låg frånränta, lågt inkomstkrav och låg åldersgräns (18 år). Det finns möjlighet att låna pengar trots att man har betalningsanmärkningar (men då är inkomstkravet och ålderskravet lite högre). Bara en enda UC tas precis som hos alla andra förmedlare. Ganska snabb utbetalning om banken du lånar av accepterar signering med e-legitimation. Mycket billigare än smslån. Bra att Consector inte enbart erbjuder privatlån.
 • Det negativa: Samarbetar inte med fullt lika många långivare som vissa andra låneförmedlare (även om 16 stycken för privatlån räcker långt). Det tar lång tid tills man får sitt lån om banken inte erbjuder signering med BankID eller annat e-leg (upp till 6 dagar).