Daypay

daypay
Daypay är en utmärkt smslångivare som handlägger ditt smslån blixtsnabbt och erbjuder mycket snabba utbetalningar. De kan även sätta in lånet direkt på ditt bankkonto om du använder dig av Swedbank eller Handelsbanken, både på vardagar och helger. Inte nog med det, du har möjlighet att få ett lån även om du har en betalningsanmärkning (eller flera) och de tar ingen UC.

Om Daypays lån i korthet

 • Lånebelopp: 1000 – 20 000 kr.
 • Löptid: 1 – 3 mån för snabblån (upp till 10000 kr) och 1 – 4 år för lån på 11000 – 20000 kr.
 • Pengar på kontot: Smslån direkt under kontorstid för dig som har ett bankkonto hos Swedbank eller Handelsbanken (inom 1 timme). Andra får pengarna samma dag vid ansökan innan kl. 14:00 en vardag.
 • Smslån helg: Ja, för dig med bankkonto hos Swedbank och Handelsbanken vid ansökan 11:00 – 18:00 lördag och söndag.
 • Avgifter: Nej, varken ansökningsavgift eller uppläggningsavgift.
 • Lån utan UC: Ja, för smslån upp till 10000 kr, då tar Daypay sina kreditupplysningar hos Creditsafe. UC för deras årslån på 11000 – 20000 kr.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Förlängning av lån: Nej.
 • Öppettider: Vardagar 09:00 – 19:00, lördag och söndag 11:00 – 18:00.
 • Ägare: Ambrion Finans AB.

Krav

 • Inkomstkrav: 50000 – 150 000 kr beroende på lånets storlek (läs mer nedan).
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Smslån med betalningsanmärkning: Ja.
 • Övriga krav: Svensk folkbokföringsadress.

Direktutbetalning till Swedbank och Handelsbanken

Daypay erbjuder egentligen två slags lån: smslån och årslån, något som de själva har valt att kalla snabblån och Pluslån. Deras Pluslån har ett lånebelopp på 11000 till 20000 kr och läggs upp på 1 – 4 år, medan deras snabblån mer är som klassiska smslån med lånebelopp på 1000 – 10000 kr och en löptid på 1 – 3 månader.

Och visst är deras snabblån verkligen snabbt, speciellt för dig som har ett bankkonto hos Swedbank eller Handelsbanken för då får du pengarna inom 1 timme, både på vardagar och helger under kontorstid (se kontorstiderna ovan). Detta gäller både för deras smslån och årslån.

Men även andra får en snabb utbetalning

Om du inte har ett bankkonto hos någon av ovanstående banker får du ändå ditt lån samma dag om du gör din ansökan innan kl. 14:00 en vardag. Skulle du ansöka senare eller på helgen får du pengarna nästa vardag. Ja, Daypay är verkligen en långivare för dig som behöver låna pengar snabbt, om detta råder det inget tvivel.

Betalningsanmärkningar inget hinder

Hos Daypay kan du låna pengar även om du har en eller flera betalningsanmärkningar, det är de tydliga med. De har ingen speciell gräns för hur många anmärkningar man får ha utan gör en helhetsbedömning istället. De förklarar även på sin hemsida att de tar lättare på betalningsanmärkningar som har med t ex parkeringsavgifter eller TV-licens att göra än sådant som har med snabblån och böter att göra. Men det är bara att testa att ansöka, det kostar inget och Daypay tar ingen UC.

Hur mycket måste jag tjäna?

Daypay har lägre inkomstkrav för sina små lån än vad de har för sina stora. Ju mer du lånar, desto mer måste du alltså tjäna. Det går inte att säga exakt hur mycket du måste ha i årsinkomst eftersom de anger intervaller istället för ett fast inkomstkrav i sina villkor. Så här ser intervallerna ut:

 • 1000 – 4000 kr. Lägsta årsinkomst som krävs: 50000 – 100 000 kr.
 • 6000 – 10000 kr. Lägsta årsinkomst som krävs: 100 000 – 150 000 kr.
 • 11000 – 20000 kr. Lägsta årsinkomst som krävs: Minst 150 000 kr.

Är Daypay dyra eller billiga?

Svaret på denna fråga, när det gäller deras snabblån, är att de varken är dyra eller billiga. De befinner sig inte i det billigaste skiktet och inte heller i det dyraste, men visst finns det klart billigare snabblån som du kan se i våra jämförelser över lånekostnader.

När det gäller deras årslån, eller Pluslån som de kallar det, ligger lånekostnaden på nästan samma nivå som t ex Cash2you gör när det gäller ett lån på 15000 kr i 3 år och det är dyrt, det kostar 7644 kr. Då kan du låna betydligt billigare hos t ex Klicklån som bara tar hälften så mycket (kolla själv i vår lånjämförelse). Men de är i alla fall inte så dyra som de själva ger sken av på sin hemsida. Där står det att den totala lånekostnaden är 22644 kr men det är ju felaktigt eftersom det även inkluderar den summa du har lånat. Det är bara att kalkylera efter månadskostnaderna de anger så ser du att det handlar om 7644 kr, inte 22644 kr i total lånekostnad.

Omdöme

Vi gillar Daypay när det gäller det mesta. Den enda stora invändningen vi har är att deras årslån är lite väl dyra och att deras snabblån gott kunde ha varit lite billigare, men annars tycker vi att det är en helt okej långivare inom detta segment. Sedan ger vi ett stort plus för en mycket lättnavigerad hemsida där all information om deras lån är mycket tydlig och lätt att hitta. Så här kan vi sammanfatta vårt omdöme om Daypay:

 • Det positiva: Riktigt snabba utbetalningar till Swedbank och Handelsbanken. Pengar samma dag till andra banker. Blixtsnabbt svar på ansökan. Du kan låna pengar även om du har betalningsanmärkningar. De tar ingen UC på lån upp till 10000 kr. Riktigt bra, informativ hemsida.
 • Det negativa. Deras årslån är för dyra. Deras inkomstkrav är i vissa fall lite väl höga (du måste tjäna minst 100 000 kr/år även om du bara vill låna 6000 kr). Deras smslån kunde vara billigare. Du som är under 20 år får inte låna.