Fairlo


Fairlo erbjuder snabba billiga små privatlån på 2000 – 100 000 kr med flexibel löptid. Lånet betalas ut direkt efter godkänd ansökan och hamnar direkt ditt bankkonto om du har ett konto hos någon av de svenska storbankerna eller Danske Bank. Fairlo tar inte heller någon kreditupplysning hos UC, de använder sig av Bisnode.

Allt det här kanske gör att det verkar som att Fairlo erbjuder sms lån, men så är det inte. Medan de flesta smslån har en årsränta på ca 39 % har Fairlos lån en effektiv ränta på 17 – 25%, räntan är alltså inte ens hälften så hög. Fairlos lån är således ingen högkostnadskredit utan är ett privatlån som har alla de fördelar snabblån har.

Om Fairlos lån i korthet

 • Lånebelopp: 2000 – 100 000 kr.
 • Löptid: Flexibel.
 • Pengar på kontot: Kunder som har ett bankkonto hos Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken eller Danske bank får sina pengar direkt under kontorets öppettider. Andra får sitt lån samma eller nästkommande bankdag.
 • Ränta: Fast effektiv ränta 17 – 25%.
 • Avgifter: Lånet har inga avgifter alls utöver räntan.
 • Exempel: Ett lån på 10 000 kr i 12 mån (12 inbetalningar) med en fast ränta på 22,52% ger en effektiv ränta på 25%, inga avgifter. Månadsbetalning 938 kr, totalt belopp att betala in 11 265 kr varav 1 265 kr är kostnaden för krediten.
 • Lån utan UC: Ja, Fairlo använder sig av Bisnode istället.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Öppettider: Måndag – fredag 09:00-17:00.
 • Ägare: Fairlo AB. Organisationsnummer 559084-1101
 • Kontakt: E-post: kundservice@fairlo.se, Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm. Telefon: Du kan boka telefontid på Fairlos hemsida så ringer de upp.

Krav

 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja.
 • Övrigt: Svenskt personnummer, svensk bokföringsadress, svenskt bankkonto, tillgång till BankID och inget skuldsaldo hos Kronofogden.
Ansök

Det bästa av två världar

Vi tycker att Fairlo lyckats ta fram ett riktigt bra privatlån. Räntesättningen är lika för alla, den effektiva räntan är på 17 – 25 % beroende på lånets storlek. Det är nästan i nivå med vad vissa nischbankers privatlån har idag, i alla fall om man talar om deras högsta ränta. T ex Bank Norwegian erbjuder en årsränta på 5,95 – 23,99 %. Visst är frånräntorna lägre hos dessa banker men å andra sidan får man sällan den lägsta räntan och det finns även risk för att räntan blir högre än 19 % om man inte har så bra kreditvärdighet. Dessutom har de flesta privatlån både uppläggningsavgifter och aviavgifter, något Fairlos lån inte har.

Visst är det billigare att ta ett vanligt banklån men då får du inte alla andra fördelar Fairlos lån har. Trots att det är ett privatlån är lånekraven relativt låga och Fairlo accepterar betalningsanmärkningar, vilket få banker gör. Dessutom betalas lånet ut lika snabbt som sms lån och Fairlo tar inte sina kreditupplysningar hos UC.

Fairlos privatlån är alltså ett utmärkt alternativ till de dyra smslånen eftersom det har alla dess fördelar men inte ens kostar hälften så mycket. Däremot kanske det inte är ett alternativ till vanliga banklån, såvida du inte har svårt att få ett sådant lån.

Omdöme

Fairlo erbjuder alltså ett lån som har det bästa från två världar: ett privatlån med en ränta som matchar den ränta många nischbanker erbjuder idag, samtidigt som det har alla de fördelar smslån har.

Återbetalningen för lånet är dessutom mycket flexibel. Om du vill ändra hur mycket du ska betala tillbaka i månaden gör du det enkelt på ”mina sidor” på Fairlos hemsida och du kan betala mer än vad avbetalningsplanen säger om du känner för det. Och naturligtvis kan du lösa hela lånet närsomhelst.

Allt det här gör att vi på Snabblan24.nu inte kan göra annat än att ge tummen upp för detta lån, men naturligtvis finns det även nackdelar med detta lån precis som med alla andra krediter. Nu ska vi avsluta denna recension genom att titta på både fördelarna och nackdelarna med Fairlos privatlån.

 • Det positiva. Lånet har en mycket lägre ränta än vad smslån har. Du får lånet direkt om du använder dig av någon av de fyra svenska storbankerna eller Danske Bank. Om du använder någon annan bank får du ändå pengarna snabbt (samma eller nästa bankdag). Fairlo accepterar ansökanden med betalningsanmärkningar och tar ingen UC. Ganska lågt inkomstkrav.
 • Det negativa. Dyrare än banklån. Om du är under 20 år får du inte låna.
Ansök

Uppdaterad 2023-03-29