Flexkontot

Flexkontot


Flexkontot erbjuder en onlinekredit på 3000 – 20 000 kr.  Lånebeloppen, de snabba utbetalningarna och de låga lånekraven liknar de som smslånen har. Men till skillnad från smslån har denna kredit en flexibel återbetalningstid och du behöver inte betala ränta för det belopp du inte utnyttjar. Om du blir beviljad kan du antingen ta ut allt på en gång eller bara en del av det.

Förövrigt beviljar Flexkontot lån även till folk med betalningsanmärkningar, tar ingen kreditupplysning hos UC och du kan få dina pengar redan samma dag.

Om krediten i korthet

 • Lånebelopp: 3000 – 20 000 kr
 • Löptid: Flexibel eftersom det är en kontokredit. Du måste dock betala minst 8 % av din kvarvarande skuld i månaden men aldrig mindre än 500 kr.
 • Pengar på kontot: Om du blir beviljad innan kl. 12:00 en bankdag kan du få pengarna samma dag.
 • UC: Nej, Flexkontot tar sina kreditupplysningar hos Bisnode istället.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Årsränta: 39,48 %. 
 • Avgifter: Uppläggningsavgift 475 kr, aviavgift 25 kr/mån.
 • Exempel: En kredit på 10 000 kr med en bunden årsränta på 39,48 % och 12 avbetalningar på 1 år har en effektiv ränta på 69,3 %. Månadsbetalningen blir då 1096 kr och den totala summan som ska betalas in är 13 152 kr, varav 3152 kr är den totala kostnaden för krediten inklusive avgifter.
 • Öppettider: Vardagar 09:00-17:00.
 • Ägare: Brixo AB som även äger Kontant Finans, Brixo och Merax.

Krav

 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Lån med betalningsanmärkning: Ja.
 • Övrigt: Folkbokförd i Sverige och svenskt personnummer. Inga kronofogdeskulder.
Ansök

Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Flexkontot och Brixo – lika som bär?

Flexkontot ägs av Brixo AB, alltså samma företag som äger Brixo som erbjuder snabblån på 3000 – 30 000 kr. Dessa två långivare har därför mycket gemensamt. Båda betalar ut pengar redan samma dag (vid godkänd ansökan innan kl. 12:00 en vardag), accepterar ansökanden med betalningsanmärkningar, har samma inkomstkrav, samma ränta och tar sina kreditupplysningar hos UC.

Den stora skillnaden mellan Flexkontot och Brixo åt är såklart att Flexkontot erbjuder en onlinekredit, eller kontokredit, istället för ett lån men också att Brixo erbjuder ett högre lånebelopp.

Det finns emellertid en annan skillnad mellan dessa två långivare.  Brixo erbjuder lån upp till 30 000 kr till skillnad från Flexkonto som ”bara” har lån upp till 20 000 kr, så om du behöver låna mer än 25000 kr är Brixo den långivare du ska vända dig till.

Så slutsatsen är att det inte spelar någon större roll om du lånat pengar av Flexkontot eller Brixo. Välj Flexkontot om du vill ha en kontokredit, välj Brixo om du vill ha ett vanligt snabblån. Om du vill låna mer än 20000 kr måste du dock vända dig till Brixo.

Men det bästa är egentligen att du vänder dig till dera systerlångivare Kontant Finans istället. Kontant Finans lån har nämligen samma fördelar som Flexkontot och har dessutom en mycket lägre ränta på 25,95 %. Det är dock ingen kontokredit och inkomstkravet som är något högre (det är på 150 000 kr/år).

Omdöme

Flexkontot erbjuder en typiskt onlinekredit. De tar ingen UC, pengarna betalas ut snabbt och räntan ligger på nivå med deras närmsta konkurrenter. Men det finns onlinekrediter och snabblån som har en ränta som ligger mellan ca 20 – 35 % och då förefaller Flexkontot plötsligt som lite dyra. Å andra sidan brukar de långivare som erbjuder billigare snabblån ta UC. De långivare som inte tar UC brukar sällan vara mycket billigare än Kreditkontot. Det finns dock undantag, deras systerlångivare Kontant Finans är ett av undantagen.

Sedan finns det ju fördelar med att ta en kontokredit istället för ett vanligt snabblån, du kan ju utnyttja krediten vid flera tillfällen och behöver inte betala ränta för det belopp du inte plockat ut.

Avslutningsvis tänkte vi på Snabblan24.nu summera vilka för- och nackdelar vi anser att Flexkontot har:

 • Det positiva: Du får dina pengar redan samma dag vid ansökan på förmiddagen en vardag. Flexkontot tar ingen UC. Det är okej att ansöka med anmärkningar. Låg åldersgräns (18 år). Smidig signering med BankID. Billigare än Brixo.
 • Det negativa: Årsräntan är betydligt högre än hos systerlångivarna Kontant Finans och Merax. Inkomstkravet på 120 000 kr/år kanske känns lite högt om man bara vill ha en kreditlimit på 3000 kr. Synd att Flexkontot införde en uppläggningsavgift och aviavgifter, tidigare var deras kredit helt avgiftsfri.
Ansök

Uppdaterad 2021-03-02