Flexkontot

Flexkontot
Flexkontot är ytterligare en långivare som erbjuder onlinekrediter istället för smslån. Lånebeloppen, de snabba utbetalningarna och de låga lånekraven liknar de som smslånen har men till skillnad från smslån har denna kredit en flexibel återbetalningstid och du behöver inte betala ränta för det belopp du inte utnyttjar.

Flexkontot erbjuder ett kreditutrymme på 5000, 10000, 15000 och 20000 kr och om du blir beviljad kan du antingen ta ut allt på en gång eller bara en del av det. Förövrigt beviljar Flexkontot även onlinekrediter till folk med betalningsanmärkningar, så om du har det behöver du alltså inte dra dig för att göra en ansökan.

Om krediten i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 20000 kr
 • Löptid: Flexibel eftersom det är en kontokredit. Du måste dock betala minst 8 % av din kvarvarande skuld i månaden men aldrig mindre än 500 kr.
 • Pengar på kontot: Om du blir beviljad innan kl. 12:00 en bankdag får du pengarna samma dag.
 • Årsränta: 39,48 %, månadsränta 3,29 %.
 • Avgifter: 495 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månadsavgift (aviavgift) och 50 kr i uttagsavgift (första uttaget gratis).  Efter första året betalar du även 495 kr/år i årsavgift.
 • UC: Ja, Flexkontot tar sina kreditupplysningar hos UC.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Öppettider: Vardagar 09:00-17:00.
 • Ägare: Brixo AB som även äger Kontant Finans, Brixo och Merax.

Krav

 • Inkomstkrav: 150 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Lån med betalningsanmärkning: Ja.
 • Övrigt: Folkbokförd i Sverige och svenskt personnummer. Inga kronofogdeskulder.

Flexkontot och Brixo – lika som bär?

Flexkontot ägs av Brixo AB, alltså samma företag som äger Brixo som erbjuder snabblån på 5000 – 30000 kr. Dessa två långivare har därför mycket gemensamt. Båda betalar ut pengar redan samma dag (vid godkänd ansökan innan kl. 12:00 en vardag), accepterar ansökanden med betalningsanmärkningar, har samma inkomstkrav, samma uppläggningsavgift och tar sina kreditupplysningar hos UC.

Det som skiljer Flexkontot och Brixo åt är såklart att Flexkontot erbjuder en onlinekredit, eller kontokredit, istället för ett lån men också att Brixo erbjuder ett högre lånebelopp.

Flexkontots årsränta är annars på 39,48 % precis som Brixos. Det här förändrades i slutet av augusti, då Flexkontot sänkte sin ränta, och eftersom de har samma uppläggningsavgifter och aviavgifter kostar deras lån exakt lika mycket.

Det finns emellertid en skillnad mellan dessa två långivare. Brixo erbjuder lån upp till 30000 kr till skillnad från Flexkonto som “bara” har lån upp till 20000 kr, så om du behöver låna mer än 20000 kr är Brixo den långivare du ska vända dig till.

Så slutsatsen är att det inte spelar någon som helst roll vilket av dessa två långivare du lånar pengar av, såvida du inte behöver mer än 20000 kr, då är det Brixo såklart det bättre alternativet.

Omdöme

Vi på Snabblan24.nu tycker att Flexkontot är ett fint tillskott och deras onlinekredit har en vettig ränta. Men det finns lika stora snabblån som har en ränta som ligger mellan ca 20 – 35 % och då förefaller Flexkontot plötsligt som lite dyra, å andra sidan brukar de långivare som erbjuder billigare lån ta UC. De långivare som inte tar UC brukar inte vara så mycket billigare än Kreditkontot. Sedan finns det ju fördelar med att ta en kontokredit istället för ett vanligt snabblån, du kan ju utnyttja krediten vid flera tillfällen och behöver inte betala ränta för det belopp du inte plockat ut.

Avslutningsvis tänkte vi summera vilka för- och nackdelar vi anser att Flexkontot har:

 • Det positiva: Konkurrenskraftig ränta. Du får dina pengar redan samma dag vid ansökan på förmiddagen en vardag. Det är okej att ansöka med anmärkningar. Låg åldersgräns (18 år). Smidig signering med BankID.
 • Det negativa: Ganska högt inkomstkrav (200 000 kr/år) även för en kreditlimit på 5000 kr. De tar UC. De har en uppläggningsavgift och aviavgift, vilket i och för sig är normalt men att de även har en årsavgift efter första året känns extremt. Du kan inte låna mer än 20000 kr. Du kan inte få dina pengar på helgen.