Flexkontot

FlexkontotFlexkontot är ytterligare en långivare som erbjuder onlinekrediter istället för smslån. Lånebeloppen, de snabba utbetalningarna och de låga lånekraven liknar de som smslånen har men till skillnad från smslån har denna kredit en flexibel återbetalningstid och du behöver inte betala ränta för det belopp du inte utnyttjar.

Flexkontot erbjuder ett kreditutrymme på 5000, 10000, 15000 och 20000 kr och om du blir beviljad kan du antingen ta ut allt på en gång eller bara en del av det. Förövrigt beviljar Flexkontot även onlinekrediter till folk med betalningsanmärkningar, så om du har det behöver du alltså inte dra dig för att göra en ansökan.

Om krediten i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 20000 kr
 • Löptid: Flexibel eftersom det är en kontokredit. Du måste dock betala minst 10 % av din kvarvarande skuld i månaden men aldrig mindre än 500 kr.
 • Pengar på kontot: Om du blir beviljad innan kl. 12:00 en bankdag får du pengarna samma dag.
 • Årsränta: 59,4 %, månadsränta 4,95 %.
 • Avgifter: 400 kr i uppläggningsavgift och 30 kr i månadsavgift (aviavgift). Efter första året betalar du 400 kr/år i årsavgift.
 • UC: Ja, Flexkontot tar sina kreditupplysningar hos UC.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Öppettider: Vardagar 09:00-17:00.
 • Ägare: Brixo AB som även äger Brixo och Merax.

Krav

 • Inkomstkrav: 200 000 kr/år
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Lån med betalningsanmärkning: Ja.
 • Övrigt: Folkbokförd i Sverige och svenskt personnummer. Inga kronofogdeskulder.

Flexkontot och Brixo – lika som bär?

Flexkontot ägs av Brixo AB, alltså samma företag som äger Brixo som erbjuder snabblån på 5000 – 30000 kr. Dessa två långivare har därför mycket gemensamt. Båda betalar ut pengar redan samma dag (vid godkänd ansökan innan kl. 12:00 en vardag), accepterar ansökanden med betalningsanmärkningar, har samma inkomstkrav, samma uppläggningsavgift och tar sina kreditupplysningar hos UC. Det som skiljer Flexkontot och Brixo åt är såklart att Flexkontot erbjuder en onlinekredit, eller kontokredit, istället för ett lån men också att Brixo erbjuder ett högre lånebelopp och en lägre ränta.

Dyrare än Brixo men billigare än smslån

Ja, tyvärr ligger Flexkontots årsränta på 59,4 % till skillnad från Brixos som är på 34,95 %. Det här leder oss till följande slutsats om du står i valet och kvalet mellan dessa två långivare: Om du behöver alla pengar på en gång är det bättre att ta ett lån hos Brixo än en kredit hos Flexkontot. Däremot är det ingen dum idé att ta en onlinekredit om du bara behöver ta ut en del av pengarna på en gång och sedan vill ha en liten buffert att ta av om det behövs.

Nu ska vi inte vara för stränga mot Flexkontot. Räntan för deras kontokredit är trots allt mycket lägre än den smslån brukar ha och lägre än den många andra onlinekrediter har. Det som är lite negativt är att Flexkontot har en uppläggningsavgift och årsavgift medan vissa andra krediter har en räntefrimånad istället.

Omdöme

Vi på Snabblan24.nu tycker att Flexkontot är ett fint tillskott och ett vettigt alternativ till smslån, inte minst för att räntan är lägre. Däremot finns det lite större snabblån som har en ränta som ligger mellan ca 20 – 35 % och då förefaller Flexkontot plötsligt som lite dyra. Men det är förmodligen dina behov som bestämmer vilket alternativ du väljer och det finns ju flera fördelar med kontokrediter också.

Avslutningsvis tänkte vi summera vilka för- och nackdelar vi anser att Flexkontot har:

 • Det positiva: Konkurrenskraftig ränta för att vara en onlinekredit. Du får dina pengar redan samma dag vid ansökan på förmiddagen en vardag. Det är okej att ansöka med anmärkningar. Låg åldersgräns (18 år). Smidig signering med BankID.
 • Det negativa: Ganska högt inkomstkrav (200 000 kr/år) även för en kreditlimit på 5000 kr. De tar UC. De flesta andra onlinekrediter har varken uppläggningsavgift eller årsavgift (en del har till och med en räntefri månad). Dyrare än Brixos lån och andra lite större snabblån. Du kan inte få dina pengar på helgen.