Klara Lån


Klara Lån förmedlar smslån och snabblån på 1000 – 50000 kr med en löptid på 3 mån – 5 år. När du gör en ansökan hos Klara Lån delas den med minst 14 smslångivare och du får ett mycket snabbt svar, och oftast får man pengarna redan samma eller nästa dag.

Om du ansöker om lån på upp till 9000 kr tar Klara Lån ingen UC men om du ansöker om ett smslån på 10000 kr eller mer tar de UC, så om du vill låna 10000 kr eller mer och vill slippa UC är det bättre att kolla in våra 40 långivare som inte tar UC här. Vilka långivare Klara Lån samarbetar med kan du läsa mer om längre ner på sidan.

Om lånen i korthet

 • Lånebelopp: 1000 – 50000 kr.
 • Avbetalningstid: 3 mån – 5 år.
 • Pengar på kontot: Oftast inom 24 timmar beroende på vilken långivare du väljer när du får dina lånerbjudanden. Det finns långivare som betalar ut pengar direkt till bankkonton hos Swedbank, Handelsbanken, Nordea och SEB. De flesta ser i alla till att du får dina pengar redan samma dag.
 • Utbetalning på helger: Ja, vissa långivare erbjuder helgutbetalningar.
 • Ränta: Årsränta 26 – 39 % beroende på vilken långivare du får ett lån hos.
 • Avgifter: Klara Lån tar ingen avgift för sin tjänst men de flesta lån har uppläggningsavgifter och aviavgifter.
 • UC: Ingen UC för smslån upp till 20 000 kr, då hämtar man upplysningar från framförallt Bisnode och Creditsafe. Vid större lån än så tar Klara Lån en enda UC.
 • Smslån med BankID: Ja, eftersom  Klara Låns samarbetspartners erbjuder det.
 • Öppettider: Du kan ansöka dygnet runt, men Klara Lån har ingen kundservice. Om det är något du undrar över ska du istället kontakta den långivare du lånar av.
 • Ägare: Klara Lån AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Individuell bedömning.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Lån med betalningsanmärkning: Ja, eftersom några av Klara Låns samarbetspartners accepterar betalningsanmärkningar.

Samarbetspartners

På sin hemsida skriver Klara Lån att de samarbetar med över 20 långivare men visar bara upp åtta av de långivare de samarbetar med. Det är lite synd eftersom det kan vara bra att veta vilka samarbetspartners en låneförmedlare har. Vi på Snabblan24.nu har dock lyckats ta reda att de samarbetar med följande 14 långivare i alla fall:

Credway, Cashbuddy, Good Cash, Meddelandelån, Creditstar, Viaconto,  Lånbutiken, Risicum,, Frogtail, MoankEverydayplus, Aasa, Slantar och Fellowfinance.

UC eller inte?

Åtta av ovanstående långivare tar ingen UC om du ansöker direkt hos dem och sex stycken gör det. Men när du gör en ansökan hos Klara Lån tas aldrig någon UC vid lån under 10000 kr och alltid vid lån från 10000 kr och uppåt. Det här är naturligtvis bra för dig som inte vill låna så mycket eftersom det gör att du får fler lån att välja på om du inte gillar UC, men det är mindre bra för dig som vill låna minst 10000 kr.

Följande kreditgivare erbjuder snabblån upp till 30000 – 50000 kr utan UC om du ansöker direkt hos långivarna istället:

Så om du vill låna mer än 9000 kr bör du således ansöka direkt hos långivaren istället för via Klara Lån om du vill slippa UC.

Låna via Klara Lån eller inte?

Det finns både fördelar och nackdelar med att låna pengar via Klara Lån istället för direkt hos långivarna.

Fördelar

 1. Mycket smidigt att få svar från flera långivare samtidigt trots att man bara gör en enda ansökan.
 2. Det är enkelt att jämföra villkoren och lånekostnaderna när man har fått sina erbjudanden.
 3. Trots att flera av Klara Låns samarbetspartners normalt tar UC gör de inte det när du ansöker om lån under 10000 kr via Klara Lån.

Nackdelar

 1. Klara Lån tar alltid UC vid smslån på 10000 kr och uppåt trots att flera av deras långivare inte skulle göra det om du hade ansökt hos dem direkt.
 2. Även om det är lätt att jämföra lånekostnader hos Klara Lån är det ingen garanti för att du hittar det billigaste smslånet eftersom de saknar flera långivare som erbjuder billigare snabblån än vad de flesta av deras samarbetspartners gör. De saknar Nordic Lån (årsränta från 7.92 %), Spargo Finans (årsränta från 9,84 %), Merax (årsränta 22,95 % och inga avgifter) och många fler.
 3. Även om de samarbetar med rätt många långivare saknas många viktiga aktörer i branschen, t ex Mobillån, Ferratum, Nanokredit, Monetti, Kredit365, Smspengar och många därtill. Klara Lån samarbetar inte ens med hälften så många snabblångivare som t ex vi på Snabblan24.nu gör.

Skillnaden mellan Klara Lån och en vanlig låneförmedlare

Det är stor skillnad på de lån Klara Lån förmedlar och de lån vanliga låneförmedlare förmedlar.

 1. Ingen UC tas på snabblån upp till 9000 kr. Om du ansöker om ett vanligt privatlån via en låneförmedlare tar man alltid en UC.
 2. Du får ett mycket snabbare svar på din ansökan. Det tar normalt bara 15-20 sekunder tills du får dina lånerbjudanden.
 3. Lånet hamnar mycket snabbare på ditt bankkonto. De flesta lån hamnar på ditt bankkonto redan samma dag och det finns flera långivare som ser till att deras kunder får lånet direkt. Hos en vanlig låneförmedlare tar det oftast flera bankdagar innan pengarna når dig.
 4. Det är mycket enklare att få ett lån via Klara Lån än via en vanlig låneförmedlare.
 5. Räntan för de snabblån Klara Lån förmedlar är betydligt högre än vad den är för vanliga privatlån. Klara Lån är således mest något för dig som vill låna pengar snabbt och/eller som inte har en så bra kreditvärdighet.

Så funkar det

Så här går det till att ta ett lån via Klara Lån:

 1. Fyll i deras ansökan.
 2. Din ansökan skickas automatiskt ut till deras samarbetspartners tillsammans med en kreditupplysning (från Creditsafe, Bisnode eller Soliditet vid lån under 10000 kr, UC vid större lån).
 3. Du får svar på din ansökan inom 15-20 sekunder. Samtliga lån som du är godkänd för listas tillsammans med långivarnas villkor. Där ser du även vilka lånekostnader de olika lånen har.
 4. Välj ut ett lån och signera låneavtalet med BankID.
 5. Ditt smslån betalas ut, men hur snabbt det betalas ut beror på vilken långivare du lånar av.

Omdöme

Snabblan24.nu tycker att det är kul med en låneförmedlare som fokuserar på Snabblån för omväxlings skull, men det finns både fördelar och nackdelar med att vända sig till Klara Lån:

 • Det positiva: Trots att du bara gör en enda ansökan når den minst 14 långivare. Enkelt att jämföra lånekostnaderna. Svar direkt på ansökan. Fem av Klara Låns samarbetspartners accepterar betalningsanmärkningar. Individuell inkomstprövning. Ingen UC för smslån under 10000 kr.
 • Det negativa: Klara lån tar UC vid snabblån på 10000 kr eller mer (trots att flera av deras samarbetspartners inte skulle ha gjort det om du ansökt direkt hos dem). Det är inte helt säkert att du får det billigaste snabblånet och de bästa villkoren eftersom det finns snabblån som är billigare än de lån Klara Lån tar fram till dig. Lite för knapphändig information om tjänsten på deras hemsida och kontaktinfo saknas (men tjänsten är trots det seriös, det vet vi).