Kontant Finans

Kontantfinans
Hos Kontant Finans kan du låna 3000 – 20000 kr utan UC eftersom de tar sina kreditupplysningar hos Bisnode, vilket är positivt eftersom det gör att ingen förfrågan registreras hos UC. En annan fördel är att även du som har betalningsanmärkningar har möjlighet att få ett sms lån, men då måste de vara minst 1 år gamla.

Smslån ja, med tanke på lånebeloppet känns det vettigt att klassa deras lån som det även om löptiden är längre än för de klassiska smslånen, den är på 1 till 5 år. Förövrigt har alla deras lån en årsränta på 26 % och inga avgifter, vilket är ett stort plus, och du betalar tillbaka på lånet med annuitet som gör att du betalar exakt lika mycket varje månad.

Om Kontant Finans lån i korthet

 • Lånebelopp: 3000 – 20000 kr.
 • Löptid: 1 – 5 år.
 • Pengar på kontot: Normalt 0 – 2 dagar. Du får svar inom 24 timmar och sedan betalas pengarna ut direkt. Efter det når pengarna dig samma eller nästa dag.
 • Ränta: Effektiv ränta 29,33 %, nominell årsränta 26 %.
 • Avgifter: Nej, inga alls om du väljer autogiro. Annars får du betala en aviavgift på 19 kr varje månad.
 • Smslån utan UC: Ja, Kontant Finans använder sig av kreditupplysningsföretaget Bisnode istället.
 • Signering med BankID eller annat e-leg: Ja.
 • Förlängning av lån: Ja, du kan utnyttja upp till 2 avbetalningsfria månader om året vilket förlänger lånet.
 • Öppettider: Vardagar 09:00 – 17.00.
 • Ägare: Brixo AB som även äger MeraxFlexkontot och Brixo.

Krav

 • Inkomstkrav: 150 000 kr/år för smslån upp till 10000 kr, 180 000 kr för de större lånen.
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Smslån med betalningsanmärkning: Ja, men anmärkningarna måste vara minst 12 månader gamla.
 • Övrigt: Folkbokförd i Sverige i minst 3 år, inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, lånet måste vara helt betalt innan du fyller 80 år.

Fördelar med att låna av Kontant Finans

Det finns mycket vi gillar med Kontant Finans (och några få saker vi inte gillar fullt så mycket som du kan läsa om nedan) och det är:

 • Kontant Finans hemsida är tydligt när det gäller precis allt. Du ser vilken nominell och effektiv ränta lånet har, vilka avgifter det har (egentligen inga alls utöver räntan om du betalar tillbaka via autogiro), vilka krav som ställs på dig som låntagare, hur snabbt lånet betalas ut och så vidare. Under frågor och svar hittar du förmodligen svar på alla dina funderingar.
 • Du har rätt att få två avbetalningsfria månader om året om du sköter dina inbetalningar, något som kan vara bra om du har extra många utgifter en månad. Innan du kan få din första avbetalningsfria månad måste du gjort fyra korrekta inbetalningar, alltså betalt det belopp du ska betala och gjort det i tid. Om du utnyttjar en amorteringsfri månad läggs räntan för denna månad till skulden och löptiden förlängs.
 • Du kan enkelt höja ditt smslån om du vill, men innan höjningen eventuellt går igenom tar Kontant Finans en ny kreditupplysning för att se om du klarar av ett större lån.
 • Kontant Finans godkänner smslån utan att göra en förfrågan hos UC, de gör det hos Bisnode istället. Du behöver alltså inte vara orolig för att förfrågan registreras hos UC, och således spelar det inte heller någon roll att de tar en ny kreditupplysning om du ansöker om en höjning av lånet.
 • Det behöver inte vara kört om du har betalningsanmärkningar, men Kontant Finans kräver att de är minst 1 år gamla, inte bara 6 månader gamla som de flesta andra långivare som accepterar anmärkningar tillåter.
 • Rätt hyfsad ränta för att vara ett slags smslån. Den nominella räntan (årsräntan) är 26 % och den effektiva räntan 29,33 %. När det gäller ränta, lånebelopp och löptid påminner Kontant Finans smslån om de som Cashbuddy, Cash2you, och Goodcash erbjuder, men hos dessa konkurrenter är det normalt lättare att få lån än hos Kontant Finans.

Rätt bra smslån – om du inte har bråttom

Även om Kontant Finans produkt skulle kunna klassas som ett snabblån med tanke på lånebeloppet så kan ett lån som det tar 2 – 3 dagar att få inte riktigt räknas som ett snabblån. Det är snarare ett smslån med lång löptid eller ett litet privatlån.

Om du föredrar att skriva under ett pappersavtal, eller saknar BankID, tar det 4 – 7 dagar tills smlånet når ditt bankkonto och du kanske undrar hur det kan vara så med tanke på att man får svar direkt på sin ansökan. Enkelt:

 • Kontant Finans uppger att det tar 2 – 3 dagar innan pengarna når bankkontot efter att de får ditt underskrivna avtal.
 • Eftersom Kontant Finans använder sig av pappersavtal som skickas hem till dig och som sedan ska skickas tillbaka tar det 2 – 4 dagar innan ditt underskrivna avtal når dem. För att det endast ska ta 2 dagar måste du gjort din ansökan på dagen innan posten skickas iväg från Kontant Finans och sedan måste du hinna skriva under avtalet nästa dag och skicka iväg det innan posten lämnar din hemort. Det kan ta fyra dagar om du ansöker efter posten skickats från Kontant Finans, för då får du ditt avtal först två dagar senare, och om du inte hinner lägga på avtalet samma dag tar det ytterligare två dagar till avtalet nått Kontant Finans.

Således är Kontant Finans lån knappast något för dig som behöver låna pengar snabbt, men om du inte har så bråttom är det ett vettigt lån. Det gäller bara att du är minst 22 år gammal, tjänar minst 120 000 – 180 000 kr/år, beroende på lånets storlek (se ovan), och uppfyller deras andra krav.

Omdöme

Vi på Snabblan24.nu tycker att Kontant Finans erbjuder en bra låneprodukt. Det är förvisso inget för dig som behöver ett smslån snabbt eftersom det tar 4 – 7 bankdagar tills det når ditt bankkonto, men annars är det verkligen ett vettigt alternativt att titta på om du uppfyller deras lite hårda krav och har en ganska bra betalningsförmåga.

Nu ska vi summera vår recension genom att visa dig vilka fördelar och nackdelar vi anser att Kontant Finans smslån har:

 • Det positiva. Kontant Finans erbjuder lån utan UC (upplysning hos Bisnode). Anmärkningar accepteras om de är äldre än 1 år. Vettig ränta för att vara ett smslån (årsränta 26 %). Transparant hemsida utan dolda villkor.
 • Det negativa. Tenderar att vara ganska hårda i sina bedömningar vilket gör att många får avslag. Hög åldersgräns på 22 år. Det tar ovanligt lång tid att få sitt smslån eftersom de av någon märklig anledning inte erbjuder signering med BankID, du måste signera ett pappersavtal istället. Lite väl högt inkomstkrav om man inte vill låna så mycket.

Uppdaterad 2020-02-14