Lendo


Lendo är enligt egen utsago Sveriges största låneförmedlare och det är något vi på Snabblan24.nu är beredda att tro på. Lendo ingår i den stora Schibstedkoncernen, en mediekoncern med 7700 anställda där t ex Mitt Bolån, Compricer och Mobilio ingår. Och du har säkert sett reklamen i TV med Lendo som avsändare och det vittnar om ett företag med pengar och självförtroende.

Lendo är också en riktigt bra låneförmedlare som fått mycket gott betyg av sina kunder och är bra på att få fram billiga lån till sina kunder.

Fakta om Lendos privatlån

 • Lånebelopp: 10000 – 500 000 kr.
 • Avbetalningstid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: Inom 2 – 5 dagar om du fyller i ditt låneavtal med BankID, annars tar det ca 2 dagar extra. Huruvida du kan använda ditt BankID eller inte beror på vilken långivare du väljer ut.
 • Ränta: Årsränta 2,95 – 29,95 %, men det beror på vilken bank du väljer, lånets storlek och din betalningsförmåga.
 • Avgifter: Lendo tar ingen avgift för sin tjänst, men en del banker har en uppläggningsavgift för sina lån.
 • Lån utan kreditupplysning hos UC: Nej, men Lendo tar bara en enda kreditupplysning trots att de kontaktar många banker.
 • BankID/e-legitimation: Ja.
 • Förlängning av lån: Det beror på vilken bank du lånar hos.
 • Öppettider: Måndag – torsdag 08:00-20:00, fredag 09:00-17:00, lördag 10:00-14.00 och söndag stängt.
 • Ägare: Lendo AB som ingår i Schibstedkoncernen och som även äger Leta lån.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 100 000 kr/år för lån på 10000 – 30000 kr, 110 000 kr för lån som är större än 30000 kr, 120 000 kr/år om du har betalningsanmärkningar.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Lån om man har betalningsanmärkning? Ja, upp till 150 000 kr.
 • Övrigt: Du måste ha varit skriven i Sverige i minst 1 år.

Privatlån med bra ränta

Lendo förmedlar lån mellan sina kunder och mängd banker och kreditbolag, ett 20-tal banker enligt egen utsago. De samarbetar t ex med storbankerna Swedbank och SEB samt nischbankerna ICA Banken, IKANO Bank, Forex Bank, Marginalen Bank, Sevenday, Collector Bank, Santander Consumer Bank och Nordnet Bank. Lendo samarbetar även med P2P-bolagen Lendify och Sparlån samt rena kreditbolag som Resurs Bank, Spring Finance, Credento, Konsumentkredit, och Wasa Kredit.

Flera av Lendos banker erbjuder mycket konkurrenskraftiga räntor och det är ju det som är en av de stora fördelarna med en bra låneförmedlare, bankerna pressar priserna eftersom de tvingas konkurrera med varandra när låneförmedlaren kontaktar dem med kundens ansökan. Och flera av Lendos mindre kreditbolag kan bevilja lån även till dig som brukar ratas av storbankerna.

Lendo själva anger ingen lägstaränta för de privatlån de förmedlar eftersom den sätts av bankerna, men anger att de anger att man vanligtvis för en ränta på 4,95 – 17.55 %.

Även bra alternativ till smslån

Eftersom Lendo förmedlar lån på 10000 kr kan du med fördel vända dig till ditt istället för att ta ett smslån om du behöver så mycket pengar. Då får du en betydligt lägre ränta och en skonsammare avbetalningstid, det vill säga en löptid på minst 1 år. Och med tanke på att de accepterar betalningsanmärkningar har även du som har svårt att få lån möjlighet att få låna pengar via Lendo.

Tidigare förmedlade Lendo även lån på 5000 kr men de försvann tyvärr i November 2017.

Om du har anmärkningar

Hos Lendo får du låna upp 150 000 kr om du har anmärkningar om du uppfyller följande krav:

 1. Du får inte ha haft några skulder hos Kronofogden under det senaste halvåret.
 2. Du måste tjäna minst 120 000 kr/år.
 3. Du måste vara minst 18 år och varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.

Omdöme

Vi på Snabblan24.nu kan varmt rekommendera Lendo både för dig som är ute efter ett billigt privatlån och dig som bankerna inte gärna beviljar lån till. Det är egentligen bara om du behöver låna pengar snabbt som du bör vända dig någon annanstans eftersom det tar några dagar innan du får ditt lån. Så här tycker i kort och gott om Lendo:

 • Det positiva: Ganska låg från-ränta. Samarbetar med ett 20-tal banker och kreditbolag, det är många. Tar bara en kreditupplysning hos Upplysningscentralen trots att din ansökan skickas till en mängd långivare. Det räcker med att du är 18 år gammal och tjänar 100 000 kr/år för att få ansöka (110 000 om du vill låna mer än 30000 kr, 120 000 om du har anmärkningar).
 • Det negativa: Precis som hos alla låneförmedlare tar det ett tag innan du får dina pengar. Deras lägsta-ränta är inte lika låg som hos vissa konkurrenter.