Saldo

Saldo erbjuder snabblån på 1000 – 20 000 kr med en löptid på 1 – 3 månader. Precis som med de flesta andra SMS lån tar Saldo ingen kreditupplysning hos UC, de har valt att göra det hos kreditupplysningsföretaget Bisnode istället. De som skiljer Saldos lån från de flesta andra snabblån är att det har en individuellt ränta. Medan de flesta konkurrenter har en ränta på drygt 39% har Saldo en individuell ränta på 19,5 – 39,5%. Med tanke på att lånet är så litet och ska betalas tillbaka så snabbt är en ränta på 19,5% riktigt bra, om du skulle få det.

Om Saldos smslån i korthet

 • Lånebelopp: 1000 – 20 000 kr.
 • Löptid: 1 – 3 månader.
 • Pengar på kontot: Om du har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank får du pengarna direkt. Det tar bara några minuter från start till mål. Om du har ett annat bankkonto får du pengarna samma bankdag om du ansöker runt lunchtid.
 • UC:  Hos Saldo kan du ansöka om smslån utan UC. De tar sina upplysningar hos Bisnode.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Ränta: Bunden årsränta 19,5 – 39,5%.
 • Avgifter: 395 kr i uppläggningsavgift, inga aviavgifter.
 • Exempel: Ett lån på 5000 kr med 12 månaders löptid (12 inbetalningar) har en bunden årsränta på 39,5% och en effektiv ränta på 74,4 %. Månadsbetalning 556,07 kr, totalt att återbetala 6672,89 kr inklusive avgifter. Total kostnad får krediten är 1 672,89 kr.
 • Öppettider: Måndag – fredag 08:00 – 17:00, men eftersom Saldos låneprocess är helautomatiserad kan du rimligtvis få pengarna dygnet runt.
 • Ägare: Tact Finance AB som ingår i finska Saldo Finance Oyj.

Krav

 • Inkomstkrav: Individuellt.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej.
Ansök

Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Snabba pengar – dygnet runt

Efter att du har gjort en ansökan hos Saldo får du ett svar inom några minuter. Om du blir beviljad tar det bara några minuter till innan pengarna sitter på ditt bankkonto om du använder dig av Swedbank, SEB, Nordea eller Danske Bank. Eftersom Saldos låneprocess är automatiserad har du möjlighet att få lånet dygnet runt alla dagar i veckan om du använder dig av någon av dessa banker. Andra får sina pengar samma eller nästa dag beroende på när ansökan gjorts.

Ett snabblån med många fördelar

Vi på Snabblan24.nu tycker att det är kul att Saldo erbjuder en ränta från 19,5% när de flesta konkurrenter har en ränta runt 40%. Förvisso får många trots detta en ränta som ligger i nivå med konkurrenterna, men inte alla. Tidigare erbjöd Saldo endast små SMS lån men sedan förra året har det förändrats. Nu kan du låna upp till 20 000 kr.

Nu ska vi titta på de viktigaste fördelarna med Saldo SMS Lån.

 • Du kan ansöka och ta emot ditt smslån dygnet runt om du har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB eller Danske Bank. Anledningen till att du kan få pengarna dygnet runt (även på natten) är att Saldo har en helautomatiserad låneprocess.
 • Om du inte har ett bankkonto hos några av dessa banker får du ändå dina pengar redan samma dag om du ansöker runt lunchtid en vanlig bankdag. Skulle du ansöka senare på dagen eller under en helg får du lånet nästa bankdag.
 • De använder sig av en individuellt räntesättning, vilket är mycket ovanligt när det handlar om SMS lån. Den nominella räntan är 19,5 – 39,5%. Deras från-ränta är riktigt bra i sammanhanget eftersom Saldos SMS lån är högst på 5000 kr och ska betalas tillbaka inom 3 månader. Ett SMS lån på 5000 kr som betalas tillbaka inom 3 månader kostar inte mer än 671 kr till 754 kr. Det är inte billigt, men ändå helt ok för att vara denna typ av lån.
 • Saldo erbjuder sms lån utan att ta någon kreditupplysning hos UC. Således påverkas inte din kreditvärdighet när du ansöker om ett smslån hos Saldo. Saldo SMS Lån tar sina kreditupplysningar hos Bisnode.
 • Risken att du lånar mer än vad du klarar av att betala tillbaka är inte så stor eftersom lånet är så litet.
 • Du riskerar inte att dra ut på avbetalningstiden hur länge som helst vilket man kan frestas att göra om man tar ett lån med en längre löptid eller tar en onlinekredit. Det kan bli mycket dyrt då eftersom räntan tickar tills lånet är helt betalt och klart.
 • Du behöver inte vara äldre än 18 år för att få ansöka och Saldo har inget specifikt inkomstkrav.

Och det som är mindre bra

Naturligtvis är inte allt guld och gröna skogar om du tar ett smslån hos Saldo. Det finns inga perfekta lån och definitivt inga perfekta smslån. Därför ska vi nu titta på vilka nackdelar lånet har.

 • Saldo tar en uppläggningsavgift på 395 kr. Det blir således mycket dyrt att bara låna 1000 kr eftersom bara avgiften är nästan 40 % av lånets storlek och räntekostnaden blir 32,50 kr. Du måste alltså betala tillbaka 1427,50 kr för ett lån på 1000 kr, det är mycket. Däremot blir det inte lika mycket i sammanhangen om du lånar 5000 kr i 1 månad. Då blir lånekostnaden 570,34 kr vilket bara är 143 kr mer än om du bara hade lånat 1000 kr. Vi rekommenderar således att du inte lånar en så liten summa som 1000 kr hos Saldo, men om du behöver kanske 4000, 5000 kr är deras smslån ett helt okej val.
 • Du har inte möjlighet att låna pengar om du har en betalningsanmärkning trots att lånet är så litet.

Omdöme

Nu är det dags att summera denna recension genom att lite kortfattat titta på vilka fördelar och nackdelar Saldos smslån har.

 • Det positiva. Du kan få ditt lån dygnet runt (eftersom Saldos låneprocess är automatiserad) om du har ett bankkonto hos Nordea, Swedbank, SEB eller Danske Bank. Saldo tar inte UC. Deras från-ränta på 19,5% är lågt för att vara ett SMS lån. Du kan signera ditt låneavtal med BankID. Saldo gör en individuell inkomstprövning och du som är 18 år är välkommen att ansöka.
 • Det negativa. Saldo har en uppläggningsavgift på 395 kr vilket gör deras minsta lån riktigt dyra. Om du har ett bankkonto hos Handelsbanken får du inte dina pengar direkt, vilket är lite märkligt eftersom de flesta som betalar ut lån direkt brukar samarbeta med Handelsbanken. Saldo accepterar inte ansökningar från folk som har betalningsanmärkningar.
Ansök

Uppdaterad 2023-11-15