Låna 1000

Här kan du jämföra smslån och andra snabblån om du vill låna 1000 kr. Snabblan24.nu har samlat alla smslån på 1000 kr som har en löptid på 1 – 3 månader i tabellen nedan där du kan jämföra priser, se vilka som erbjuder direktutbetalning, som tillåter betalningsanmärkningar, erbjuder lån utan UC och så vidare. Tänk bara på att om du vill låna 1000 kr gratis måste du vara ny kund, läs gärna mer om detta på vår sida om räntefria lån.

Jämför priser för smslån på 1000 kr

Långivare1 mån2 mån3 månDirektHelgAnmUC  
Ferratum05067JaJaOkNejMer infoAnsök
mobillan463514540JaJaNejNejMer infoAnsök
Smspengar437487567JaJaOkNejMer infoAnsök
Nanokredit--631JaNejNejNejMer infoAnsök
Kundfinans437487567NejNejNejNejMer infoAnsök
Snabbfinans463514540JaJaNejNejMer infoAnsök
Meddelandelan0512571JaJaNejNejMer infoAnsök
Nanoflex--631NejNejNejNejMer infoAnsök
daypay-liten372427483JaJaOkNejMer infoAnsök
Monetti418489551NejNejOkNejMer infoAnsök
natlan.se_335--NejNejOkJaMer infoAnsök
Expresskredit467518570JaJaOkNejMer infoAnsök
Sakerfinans463514540NejJaNejNejMer infoAnsök
 

Kommentarer till vår jämförelse

  • Du hittar endast smslån, snabblån och onlinekrediter i vår jämförelse eftersom det inte finns några vanliga blancolån/privatlån med så här små belopp.
  • Vi har skippat löptider över 3 månader för att det är absurt att välja en sådan lång löptid för en så här liten kredit.
  • När Snabblan24.nu jämför lite större lån har vi valt att även ha med tabeller över lånens månadskostnader men det tycker vi är överflödigt när det handlar om ett sånt här litet belopp. Det bästa är ju trots allt att du betalar tillbaka de 1000 kr du har lånat inom en månad och då är ju månadskostnaden densamma som totalkostnaden.
  • Sedan 2018 har en del långivare, som erbjuder små snabblån och smslån, börjat erbjuda löptider som är på 1 år eller längre, men vi anser att det är en på tok för lång lånetid för detta ringa belopp. Visst kan man alltid lösa lånet i förtid men det är tyvärr många som inte väljer att göra det när det väl lånat pengar och då blir lånet onödigt dyrt.

Inte så dyrt att låna 1000 kr

Många som lånar 1000 kr gör det för att lönen inte riktigt räcker fram till nästa löneutbetalning. Du kan inte låna 1000 kr hos en vanlig bank så därför är det bara smslån som gäller, men ärligt talat: det behöver dyrt att ta ett lån sånt litet lån. Det finns till och med några smslångivare som erbjuder helt gratis smslån på 1000 kr som du ska betala tillbaka inom 15 – 30 dagar beroende på långivare. Men observera att det bara gäller för nya kunder. Samma sak gäller för de onlinekrediter som har en räntefri månad, det är bara första gången du utnyttjar krediten som det är gratis.

De flesta blir beviljade

Det är bara om du precis har dragit på dig en betalningsanmärkning eller om du har ett skuldsaldo hos kronofogden som det kan bli svårt att få låna 1000 kr. De flesta kreditgivare  vill inte att man ska ha fått en anmärkning under det senaste halvåret och ett skuldsaldo hos fogden brukar aldrig vara okej, men för de flesta andra brukar det inte vara några problem att få ett sånt här litet snabblån. Det enda du bör tänka på är låna hos en långivare som gör en individuell inkomstbedömning om du har en låg inkomst. I våra recensioner, som du kommer till om du klickar på mer info i tabellen, ser du vilka som gör det.

Innan du lånar 1000 kr

  • Ta ett gratis smslån hos en långivare som du inte har lånat av tidigare, då kostar ditt lån ingenting alls om du betalar tillbaka i tid.
  • Om du inte kan ta ett gratis smslån (för att du redan har lånat hos de långivare som erbjuder gratis lån) bör du ansöka om ett smslån som inte har en uppläggningsavgift. I tabellen ovan ser du annars vilka som är billigast.
  • Se till att betala tillbaka hela lånet så fort får in nya pengar på ditt bankkonto.
  • Låna högst i 30 dagar för det är dumt att betala för mycket i ränta för ett sånt litet snabblån. Idag finns det förvisso många långivare som inte erbjuder kortare löptider än 1 år även för så små smslån. I så fall är det bara att betala in allt ändå efter en månad. Du har nämligen alltid rätt att lösa ditt lån i förtid.
  • Förläng aldrig så här små lån, det blir onödigt dyrt då.  Och framförallt: förläng aldrig gratislån eftersom du i sådana fall måste betala ränta för hela löptiden.
  • Lyft luren och ring en släkting eller nära vän om du bara behöver låna 1000 kr. Det finns säkert någon som kan ställa upp tills du får din nästa lön och då slipper du (förmodligen) att betala någon ränta. Men kom ihåg att det är viktigt att även betala tillbaka tillbaka på sådana här lån i tid, för annars kan er vänskap ta stryk. Nej, det är inte alltid det är så bra att låna pengar av vänner, pengar har förstört många vänskaper.

Texten uppdaterades 2020-02-04 men tabellerna uppdateras oftare. Se här