Svea Ekonomi

Svea Ekonomi


Hos Svea Ekonomi kan du låna 5000 – 400 000 kr i 2 – 15 år och de erbjuder även skuldfinansiering för dig som är skuldsatt. Du har till och med möjlighet att få ett lån trots att du har skulder hos Kronofogden om du väljer deras skuldfinansiering, i bästa fall utan att de ens kräver en säkerhet, bara du löser alla dina skulder hos dem. Därför är det såklart även fullt möjligt att få ett lån trots att man har betalningsanmärkningar och eftersom man kan låna så lite som 5000 kr är det även ett bra alternativ till smslån.

För övrigt har Svea Ekonomi en räntegaranti som garanterar att du får lägre ränta än hos någon annan långivare. Om du hittar ett liknande lån som är billigare så sänker de räntan.

Om Sveas lån i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 400 000 kr (2000 – 200 000 kr vid anmärkningar)
 • Löptid: 2 – 15 år.
 • Pengar på kontot: Pengarna sitter på ditt bankkonto två dagar efter Svea Ekonomi fått ditt påskrivna avtal, men eftersom avtalet skickas med post får du räkna med ca 4 – 5 dagar från start till mål.
 • UC: Ja. 
 • Lån med BankID: Nej, avtalet skickas per post och signeras för hand.
 • Ränta: Årsränta 6,90 – 25,95 %. 
 • Avgifter: 395 kr i uppläggningsavgift men ingen aviavgift.
 • Exempel: Ett lån på 100 000 kr med en årsränta på 7,9 % och 120 avbetalningar på 10 år har en effektiv ränta på 8,19 %. Månadsbetalningen blir då 1213 kr och den totala summan som ska betalas in är 145 532 kr, varav 45 532 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Öppettider: 09:00 – 16:30.
 • Ägare: Svea Ekonomi AB.

Krav

 • Inkomstkrav: 180 000 kr/år. Om du ansöker om lån på 200 000 kr eller mer måste du har en medlåntagare som tjänar minst 90 000 kr/år. Om du har anmärkningar är kravet 120 000 kr/år men då är lånebeloppet lite lägre.
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Betalningsanmärkningar ok: Ja, du kan ansöka om lån med betalningsanmärkningar hos Svea, men ansök då under Svea Ekonomis kategori ”svårt att få lån?”. Där hittar du lån upp till 200 000 kr för dig med anmärkningar. Om du ansöker om deras skuldfinansiering har du även möjlighet att få ett lån utan säkerhet även om du har kronofogdeskulder.
 • Övrigt: Fast inkomst av tjänst eller pension. Skriven i Sverige i minst 3 år.
Ansök

Vilket lån passar dig bäst?

Nu ska vi på Snabblan24.nu hjälpa dig att välja ut vilket av Sveas lån som passar dig bäst med hänsyn till din kreditvärdighet och ekonomiska historik.

Om du har god kreditvärdighet

Om skulle du ansöka om Svea Ekonomis ”vanliga” privatlån (som är upp till 400 000 kr) får du inte har några betalningsanmärkningar, och inte heller något skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Vi är noga med understryka detta så att du inte tror att det här är okej när du gör din ansökan. Detta lån har emellertid den lägsta räntan av Sveas lån, så om du uppfyller alla krav är detta krediten för dig.

Om du har anmärkningar

Det är fritt fram att ansöka om Sveas lite mindre lån på 2000 – 200 000 om du har anmärkningar. Det fina är att inkomstkravet faktiskt är lägre för detta lån än för deras vanliga privatlån, det är 120 000 kr/år, men om du vill låna över 100 000 kr måste du har en medsökande som tjänar minst 90 000 kr/år.

Om du är skuldsatt

Det finns några få kreditinstitut som erbjuder så kallade omstartslån för dig som har skulder hos Kronofogden men deras lån kräver alltid en säkerhet i form av en bostad. Det normala är att man löser alla sina skulder och köper en bostad för lånet.

Så här kan det även gå till hos Svea Ekonomi om du behöver ett ganska stort lån, men om du har en bra lön och inte behöver låna så mycket är det mycket möjligt att du kan ta ett lån utan säkerhet även om du har ett skuldsaldo. Det här är mycket ovanligt, vi har faktiskt inte sett något annat kreditbolag som erbjuder sådana här lån till skuldsatta. Naturligtvis är det här jättebra för dig som vill komma på fötter igen utan att för den sakens skull köpa en bostad om du inte redan har en.

Svea Ekonomi hjälper dig att förhandla ner din skuld

Om Svea Ekonomi tror att det är möjligt att du kan få en skuldfinansiering hos dem kontaktar de alla dina fordringsägare och försöker förhandla ner dina skulder, de försöker alltså få till stånd en eller flera ackordsuppgörelser. Inte nog med att de kan lösa alla dina skulder, de försöker således se till att din totala skuld blir mindre, men tänk på att räntan för en skuldfinansiering är högre än en vanlig låneränta.

Kan du få skuldfinansiering?

Du kan ansöka om en så kallad skuldfinansiering hos Svea Ekonomi även om:

 • Du har skuldsaldo hos Kronofogden och betalningsanmärkningar.
 • Du har skulder hos inkasso.
 • Har många förfrågningar hos UC
 • Är sjukskriven eller pensionär.

Kraven för att få ett lån trots Kronofogdeskuld hos Svea Ekonomi är:

 • Du måste vara minst 20 år gammal men inte äldre än 70.
 • Du måste ha en stabil årsinkomst på minst 180 000 kr.
 • Egenföretagare måste ha haft verksamhet i minst 3 år, men observera att du inte kan lösa eventuella skulder som företaget är skyldiga andra. Du får bara skuldfinansiering för privata skulder.
 • Vid större lån kan en säkerhet krävas, eller att någon går i borgen för dig.

Sveas räntegaranti

Nu kanske det verkar som att Svea Ekonomi enbart vänder sig till dig som är skuldsatt, men så är det inte alls. Deras lån funkar alldeles utmärkt för dig som varken har skulder eller betalningsanmärkningar, inte minst för att de ger dig en räntegaranti som gör att de sänker den ränta de erbjudit dig om du hittar ett billigare lån, såvida följande krav är uppfyllda:

 • Räntegarantin gäller enbart i jämförelse med lån från kreditinstitut med verksamhet i Sverige.
 • Den gäller enbart för Svea Ekonomis konsumtionslån då ingen säkerhet krävs, således inte för bolån.
 • Den gäller bara i jämförelse med lån med samma lånebelopp, löptid och med hänsyn till eventuell medsökande. Lånet och förutsättningarna måste således vara helt likvärdiga.
 • Medlemslån och liknande som man kan få via medlemskap och anställning gäller inte.
 • Du måste åberopa räntegarantin inom fem dagar från att du fick ditt lån beviljat hos Svea Ekonomi. Det gör du genom att skicka en email till dem tillsammans med en kopia av ditt andra beviljade lån.
 • Det är den effektiva räntan som jämförs, inte den nominella, eftersom den tar hänsyn till alla lånekostnader.

Förövrigt så bör man ha i åtanke att räntan sänks till samma nivå som konkurrentens så att den inte blir högre, men också att den inte kan understiga Svea Ekonomis lägsta effektiva ränta. Det här innebär att du som har en mycket bra kreditvärdighet absolut kan få en lägre ränta hos någon av storbankerna, till exempel, eftersom de har lägre från-ränta än Svea.

Omdöme

Svea Ekonomi är en riktigt jätte på finansmarknaden. De finns i tio länder och erbjuder tjänster till såväl Företag som privatpersoner. Till företag erbjuder de finansiering, fakturatjänster och inkassotjänster och till privatpersoner privatlån, bolån, skuldfinansiering och sparkonton. Det är ett stabilt och seriöst företag som definitivt kan vara något för dig som har haft ett trassligt ekonomiskt förflutet och som vill få ordning på ditt liv och din ekonomi, men också för dig som har betalningsanmärkningar och inte vill ta ett smslån.

Nu ska vi knyta ihop säcken och titta på vilka för- och nackdelar Svea Ekonomis privatlån har.

 • Det positiva: Du kan låna pengar trots skuldsaldo hos Kronofogden om du ansöker om deras skuldfinansiering, till och med utan säkerhet. Anmärkningar är ok. Ganska låg ränta och räntegaranti.
 • Det negativa: Svea Ekonomi vill att du signerar ett pappersavtal vilket gör att det tar några dagar extra att få sitt lån, dessutom är det rätt omständigt i jämförelse med att signera med BankID. Från-räntan för folk med en stark och klanderfri ekonomi borde vara lite lägre. Lite hög åldersgräns på 20 år. Synd att de inte erbjuder en löptid på bara 1 år vilket vore vettigt för deras minsta lån. Precis som med alla andra låneinstitut som erbjuder stora lån tar Svea Ekonomi sina kreditupplysningar hos UC. Om du vill slippa UC klicka här istället.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-03