Låna 4000

Om du vill låna 4000 kr har du hamnat rätt, för om du klickar på knappen nedan kan jämföra SMS lån på 4000 kr. Då hamnar du på vår sida med lån på 3000 kr men eftersom alla långivare som erbjuder SMS lån på 4000 kr även erbjuder lån på 3000 kr går det lika bra att kolla in denna sida. Om du vill låna 4000 kr utan UC eller låna 4000 kr direkt går det hur bra som helst eftersom nästan alla långivare som lånar ut 4000 kr har sådana lån. Betalningsanmärkningar accepteras också ganska ofta om du bara vill låna 4000 kr.

Jämför lån på 4000 kr här

Inga problem att låna 4000 utan UC

Om du vill låna 4000 kr utan UC är det inga som helst problem. De flesta SMS lån och snabblån på 4000 kr är faktiskt lån utan UC. Det innebär att ingen kreditupplysning tas hos UC, kreditgivaren tar sina kreditupplysningar någon annanstans. De kreditupplysningsbolag långivarna brukar använda sig av är Bisnode och Creditsafe. Som du säkert känner till är det bra att ta ett lån utan UC om du ansöker om ett SMS lån för då registeras inte kreditupplysningarna hos UC. Det innebär i sin tur att bankerna inte kommer att se att du ansökt om ett SMS lån.

Låna 4000 direkt? Inga problem!

Inte nog med att de flesta långivare som lånar ut 4000 kr inte tar UC, de allra flesta betalar även ut SMS lån direkt efter att ansökan godkänns. Och sedan hamnar pengarna direkt på ditt bankkonto, såvida du har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank. SMS lån som betalas ut direkt sker nämligen via en direktöverföring till dessa banker. Det är alltså inga problem att låna 4000 direkt om du har ett bankkonto hos en storbank.

Undvik lån med uppläggningsavgift

Eftersom ett SMS lån på 4000 kr är ett litet lån bör du undvika långivare som har en uppläggningsavgift. En uppläggningsavgift på t ex 395 kr är ju nästan 10% av lånets storlek och det vore som att ta ett lån på 100 000 kr som har en uppläggningsavgift på 10 000 kr. Okej, liknelsen kanske inte är perfekt men vi antar att du förstår vad vi menar. Det finns faktiskt flera lån på 4000 kr som inte har någon uppläggningsavgift, så välja gärna ett sådant lån.

Om du tar en SMS lån med flexibel löptid behöver du dock inte stirra dig blind på uppläggningsavgiften. Eftersom ett SMS lån med flexibel löptid i praktiken är ett kontokredit som kan utnyttja om och om igen under åratal spelar det inte så stor roll om lånet har en uppläggningsavgift. Men var försiktig med att utnyttja en sådan kredit alltför ofta eftersom den inte är billigt precis.

Fler tips för dig som vill låna 4000 kr

  • Tänk på att det inte alltid är så lätt att låna 4000 kr och betala tillbaka allt redan efter en månad, så trots att lånet blir dyrare om du väljer 2 månader kan det vara värt det. Det är ju trots allt bättre att kunna betala tillbaka på lånet i tid än att inte följa betalningsplanen, men du har råd att betala tillbaka allt redan inom en månad så är det såklart bättre.
  • Tyvärr finns det inga vanliga privatlån med detta lånebelopp, så om du bara vill låna 4000 kr är det bara SMS lån och snabblån som gäller. Överväg även att ta ett lån på 5000 kr istället, för då finns det även flera billiga privatlån att välja på.
  • Välj aldrig en alltför lång löptid om du ska låna 4000 kr, lånet blir absurt dyrt då.

Uppdaterad 2021-06-26