Fördelar med smslån

Det finns inga andra lån som är så utskällda i media som smslån. Under de senaste 8 åren hur tidningarna ältat och ältat vilket ocker snabblåneföretagen pysslar med. Visst har det här i viss mån varit sant, men snabblåneföretagen har förbättrat sig ganska så mycket under de senaste åren.

Förvisso är de effektiva räntorna fortfarande höga, ofta på minst 200 %, men ett smslån kan aldrig ha en så låg ränta som privatlån för det skulle inte vara lönsamt. Anledningen att bankerna kan ha låga räntor beror på att deras lån är stora och läggs upp på flera år medan ett smslån är raka motsatsen. Det finns numera även lån som är ett mellanting till privatlån och smslån (när det gäller lånebelopp och löptider) och de har en hyfsat rimlig ränta, ofta på runt 30 %, men naturligtvis ska du ta ett privatlån istället om du har möjlighet.

Och nu till fördelarna

Nåja, här på Snabblan24.nu får du en massa fina tips om vad du bör tänka på innan du tar ett smslån och kan du även se vad du inte bör låna till och när du inte bör låna, men vi har egentligen inte skrivit så mycket om det positiva med smslån. För det finns faktiskt positiva saker med smslån också och det tänkte vi titta på nu.

  1. Det finns smslån utan ränta och avgifter, såna lån hittar du ingen annanstans. Om du behöver låna lite pengar för att klara av den sista veckan fram till lön, för att du har haft en ovanligt tuff månad ekonomiskt, kan det vara en bra lösning. Men om du absolut inte måste låna pengar bör du inte ta ett gratis smslån heller för det du har lånat ska ju trots allt betalas tillbaka.
  2. Om du vid flera tillfällen under det senaste året tagit vanliga banklån syns samtliga ansökningar i Upplysningscentralens register och det kanske inte ser så bra ut hos nästa bank du vill låna pengar hos. Här på Snabblan24.nu hittar du massor av långivare som beviljar smslån utan UC vilket gör att bankerna inte ser hur många lån du har ansökt om och om du har betalt tillbaka allt syns det inte alls att du har tagit ett smslån tidigare. Du kan ta lån upp till 40000 kr utan att någon UC tas.
  3. Smslån har alltid en fast ränta vilket gör det lätt att veta exakt hur mycket lånet kommer att kosta. Det spelar ingen roll om styrräntan går upp eller ner under löptiden, den ränta du fick när du tog lånet gäller.
  4. Kraven för smslån är relativt låga. Du behöver i regel inte ha en speciellt hög inkomst och du behöver sällan ha en fast anställning, dessutom behöver inte anmärkningar vara ett hinder. När det gäller inkomsten räcker det ofta med att ha ett vikariat, timjobb, extrajobb eller en projektanställning för att få ett lån. Många kreditgivare gör en individuell inkomstbedömning vilket innebär att det inte är hugget i sten hur mycket du måste tjäna. Så även om du inte lyckats få ett vanligt banklån eller liknande är det inte alltså inte omöjligt att du kan få ett smslån istället.
  5. Bra i krissituationer. Ibland händer det man inte vill ska hända. Bilen måste plötsligt repareras, tvättmaskinen eller frysen pajar, laptoppen åker i golvet eller så pajar TV:n. Om du inte har några pengar (och inte har möjlighet att handla på faktura eller med avbetalning för att du har en irriterande betalningsanmärkning) kan det blir problem att åtgärda det här, men det finns många smslångivare som du kan vända dig istället. Det finns även några långivare av privatlån och låneförmedlare som accepterar betalningsanmärkningar, såna hittar du också hos oss i menyn ovan. Men om du inte får ett privatlån kan du alltid testa att ansöka om ett smslån om du vet att du klarar av att betala tillbaka på det, nöden har ju ingen lag. Då kan du även få dina pengar direkt om du har ett bankkonto hos en bank som långivaren kan göra en direktutbetalning till.

Om du vill läsa om vilka nackdelar ett smslån, eller ett snabblån, har ska du kolla in vår artikel om risker med smslån och kritik av smslån.